Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Annak ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, ta dzisiejsza beta 10x większa przez 5 dni nie może kłamać!!!! Trzymam kciuki
Za każdą z Was trzymam kciuki
Tyle piszecie, że nie nadążam, w pracy nie bardzo mam czas wchodzić i czytać, bo jak chce iść na L4 za 2 tyg to muszę pokończyć wszystkoja bym nie chciała iść na l4 ale lekarz jest chętny mi je wypisać, żeby nie było niepotrzebnych stresów... choć dziś i tak poinformowałam moją Kierowniczkę, bo niestety ale obchody po produkcji leków i spacery na spotkania produkcyjne odpadają! Więc musiałam jej powiedzieć, ale spoko - jest w moim wieku, mamy dobry kontakt (nawet zespołowo spotykamy się poza godzinami pracy) wiec rozumie mnie i zresztą wie co przeszłam
A Wy od kiedy idziecie, albo poszłyście na L4?? W sensie od którego tygodnia ciąży??Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
sy__la wrote:Annak ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, ta dzisiejsza beta 10x większa przez 5 dni nie może kłamać!!!! Trzymam kciuki
A Wy od kiedy idziecie, albo poszłyście na L4?? W sensie od którego tygodnia ciąży??
sy__la,
Dziękuję!
A co do zwolnienia, to ja się nie wypowiem, bo jestem na tak zwanym "swoim", więc jako przedsiębiorczyni wyznaczę sobie urlop macierzyński wedle uznania i potrzeby chwili
Na przykład w ostatni piątek sobie taki pre-macierzyński wyznaczyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 23:23
-
nick nieaktualny
-
Fufka30 wrote:Właśnie zastanawiam się czy dobrze robie czy nie jestem po trudnej ciąży która zakończyła się w 23 tygodniu i może powinnam iść wcześniej ale pewnie będę się martwić ze nie ma serduszka i wokół ahhh
Ja właśnie zaliczyłam drugiego pawiai jakoś tak mnie to uspokaja hahaha żeby wymioty tak cieszyły mój mąż się ze mnie śmieje ale rozumie
11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
annak wrote:Niebieskaa, sy__la,
Wy mi tutaj nie róbcie takiej reklamy z tą tabelką, bo poprzeczkę stawiacie wysoko
Ejda,
To mamy fuchę
Taka odpowiedzialność na nas!
Witam nowe koleżanki!!
Fufka,
Od jakiegoś czasu się zastanawiam, co u Ciebie, gdzie jesteś i czemu zniknęłaś, a Ty awatarek podmieniłaś! Trochę mi zajęło, żeby to załapać. Brawo Ania!Hehe...
W ogóle to awatarki ułatwiają komunikację. Łatwiej i szybciej się wszystkich rozpoznaje. Zachęcam
A co do suwaczka... to ja ustawię, obiecuję. Marzę o nim od kilku lat. Ale czekam jeszcze do środy na te dodatkowe potwierdzenia i zapewnienia. Jak wszystko będzie ok, to ustawiam!
Aaa, bo w końcu zapomniałam: tabelka będzie max jutro!11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko
następna wizyta - 19.09.
-
Dzień dobry wszystkim
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46730ef6f4cd.jpg
Ejda665 wrote:Ja też
Przez 2 najblizsze tygodnie jest za wcześnie a potem będziemy na wakacjach więc gin dopiero początkiem września.
W tym tygodniu musze tylko zachaczyć o endogina, żeby mi ustawił odpowiednio leki na tarczycę.
Co do objawów - nie martwcie się te co ich nie macie. To wcale nie musi być nic złegoJa w pierwszej ciąży czułam się jak młody bóg. Nie dolegało mi nic a nic a każdy mówił że wypromieniałam
Byłam aktywna do ostatniego dnia.
Co do L4, ja mam pracę biurową i świetnego szefa. Mogę też swobodnie pracować z domu więc nie będę się wybierać za wcześnie na zwolnienie. Wstępnie myśle o połowie Stycznia - oczywiście jeśli będę się dobrze czuła.sy__la, Magdama, Omon, Teklaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
No właśnie ja też mam pracę biurową, ale my jako dział nadzorujemy produkcję w firmie farmaceutycznej. Póki co dogadałam się z kierowniczką, że na produkcję nie będę chodzić w ogóle, zresztą zasady firmy nie pozwolą kobietom w ciąży tam wejść... ale wiecie, spotkania, natłok pracy, stres... może różnie się odbić na Dzidzi
Dziś jakby mniej piersi bolą - praktycznie wcale, brzuch trochę więcej boliniby się cieszę tą ciążą, ale zarazem martwię czy wszystko OK
plamień żadnych nie mam, ale wiecie jak to człowiek schizuje...ehh.. sorki że od rana smęce, ale tak mnie napadło.
no i zastanawiam się cały czas czy zrobić te badania na krzepliwość i autoimmunologie (ponad 400 zł jak nic)Marysia ur. 21.04.2017
Aniołek 7t5d [*]
-
nick nieaktualnySmęć, Smęć od tego jest forum. Ja tradycyjnie obudziłam się na siku. I chyba koniec spania będzie.
Mnie bardzo bolą piersi, mam mdłości po posiłkach i zawroty głowy jak wstaję.
Na zwolnienie idę od razu po urlopie. Prace mam wymagająca wysiłku psychicznego i jednocześnie dużo ruchu, chodzenia, stania, jak też jeżdżenia z miejsca na miejsce. Poza tym ewentualne nieobecności niosą ze sobą konieczność szybkiego szukania zastępstwa, co nie jest dobre dla nikogo.
Dlatego wczoraj w rozmowie wywalilam kawę na ławę i mam nadzieję że będzie ok. Moja dyrekcja sama ma piątkę dzieci to nie miała raczej żadnych zastrzeżeń. -
Sy_la, a Ty bierzesz kochana jakies leki? Jakies "w razie czego" gdybys (odpukać) miała problemy z krzepliwością? Np acard?
Na pewno z bólem piersi jest tak ze przychodzi i odchodzi i w pewnym momencie moze zniknąć juz na zawsze, słyszałam to od wieku kobitek, trzymaj sie dzielnie!
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Czesc. Wizyta dopiero na 17. Ja juz jestem na L4. Pracuje na kasie w hipermarkecie. W pracy kazali mi od razu wziąć L4. Z małym jak byłam w ciąży to od 7 tyg miałam L4. Wczoraj jak wracałam z zakupów z młodym to myślałam ze pawia puszcze tak mi nie dobrze sie zrobiło.
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Dobry dzień Paniom
Kad witam i gratuluję
Syla skonsultuj się z lekarzem, to kupa kasy, jeszcze będziesz musiała doliczyć drugie tyle na badania 1 trymestru !
Ja jestem na zwolnieniu praktycznie od samego początku bo akurat mi się kończyła umowa, więc nie miałam wyjścia. Teraz błogie leniuchowanie, ale już mi się trochę nudzi i chyba umyję zaraz okna
Jejciu wszystkie mają mdłości...a ja nic, dajcie mi trochę
-
Dzień dobry,
ja dziś wizyta na 17:00
u mnie 30dc miałyście może taki ból od pępka w górę? to normalne? denerwujący jest ten ból, podbrzusze ok, tak od czasu do czasu boli, ale przechodzi teraz jak siedzę, to ten pępkowy zaczyna mnie znowu denerwować
w nocy zaatakował mnie chyba pierwszy w tym roku komar, mam go w folii strunowej jest mały to chyba ten nasz, pokazywać go ginekologowi? - wybaczcie może głupie pytanie, ale trąbili o tych komarach i człowiek ma teraz stresa
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Vitae mam dokładnie tak samo, plus czasem lekkie zawroty głowy
no to dobrze, że nie tylko ja tak mam
Tekla ja mam niżej bóle, ale właśnie dużo dziewczyn pisało o takim pępkowym dziwnym bólu, także luzwszystko jest ok
Mnie komary gryzą prawie codziennie i się tym nie przejmuję, nie wiedziałam, że komary mogą być tak niebezpieczne...myślę że ginekolog nic Ci nie powie na temat komaraSzczęśliwa Mamusia, Teklaa, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem na L4 od dłuższego czasu teraz tylko zmienię na ciążowe
Co do komarów wydaje mi się ze chodzi Ci o ten wirus zika on nie występuje u nas tylko w Ameryce Południowej, środkowej i chyba w jakiejś części Azji jeśli tam nie podrożujesz nie ma powodu do strachuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:15
Teklaa lubi tę wiadomość