X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, ta dzisiejsza beta 10x większa przez 5 dni nie może kłamać!!!! Trzymam kciuki :)

Za każdą z Was trzymam kciuki <3

Tyle piszecie, że nie nadążam, w pracy nie bardzo mam czas wchodzić i czytać, bo jak chce iść na L4 za 2 tyg to muszę pokończyć wszystko :) ja bym nie chciała iść na l4 ale lekarz jest chętny mi je wypisać, żeby nie było niepotrzebnych stresów... choć dziś i tak poinformowałam moją Kierowniczkę, bo niestety ale obchody po produkcji leków i spacery na spotkania produkcyjne odpadają! Więc musiałam jej powiedzieć, ale spoko - jest w moim wieku, mamy dobry kontakt (nawet zespołowo spotykamy się poza godzinami pracy) wiec rozumie mnie i zresztą wie co przeszłam :)

A Wy od kiedy idziecie, albo poszłyście na L4?? W sensie od którego tygodnia ciąży??

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • annak Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sy__la wrote:
    Annak ja wierzę, że wszystko będzie dobrze, ta dzisiejsza beta 10x większa przez 5 dni nie może kłamać!!!! Trzymam kciuki :)

A Wy od kiedy idziecie, albo poszłyście na L4?? W sensie od którego tygodnia ciąży??

sy__la,
    Dziękuję! <3

A co do zwolnienia, to ja się nie wypowiem, bo jestem na tak zwanym "swoim", więc jako przedsiębiorczyni wyznaczę sobie urlop macierzyński wedle uznania i potrzeby chwili ;-)
    Na przykład w ostatni piątek sobie taki pre-macierzyński wyznaczyłam :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2016, 23:23

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Chyba tylko ja cierpliwie czekam z wizytą do 8 tygodnia ciąży :p
    Ja pierwszą wizytę będę miała najprawdopodobniej na początku 9 tygodnia. Chyba będę rekordzistką w tej kwestii :-P

Lollis lubi tę wiadomość

• Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Właśnie zastanawiam się czy dobrze robie czy nie jestem po trudnej ciąży która zakończyła się w 23 tygodniu i może powinnam iść wcześniej ale pewnie będę się martwić ze nie ma serduszka i wokół ahhh
    Ja właśnie zaliczyłam drugiego pawia :D i jakoś tak mnie to uspokaja hahaha żeby wymioty tak cieszyły mój mąż się ze mnie śmieje ale rozumie ;)
    W tej ciazy będzie wszystko dobrze! Na kiedy masz wizytę?

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Chyba tylko ja cierpliwie czekam z wizytą do 8 tygodnia ciąży :p
    Ja też :)

Lollis lubi tę wiadomość

następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 03:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Niebieskaa, sy__la,
    Wy mi tutaj nie róbcie takiej reklamy z tą tabelką, bo poprzeczkę stawiacie wysoko ;-)

Ejda,
    To mamy fuchę ;-)
    Taka odpowiedzialność na nas!

Witam nowe koleżanki!!

Fufka,
    Od jakiegoś czasu się zastanawiam, co u Ciebie, gdzie jesteś i czemu zniknęłaś, a Ty awatarek podmieniłaś! Trochę mi zajęło, żeby to załapać. Brawo Ania! :-| Hehe...

W ogóle to awatarki ułatwiają komunikację. Łatwiej i szybciej się wszystkich rozpoznaje. Zachęcam :-)
    A co do suwaczka... to ja ustawię, obiecuję. Marzę o nim od kilku lat. Ale czekam jeszcze do środy na te dodatkowe potwierdzenia i zapewnienia. Jak wszystko będzie ok, to ustawiam!

Aaa, bo w końcu zapomniałam: tabelka będzie max jutro!
    Właśnie trochę się boję tej fachy bo zielona w temacie jestem ale dziewczyny Ciebie przedstawiły jako eksperta więc będę uczuć się od mistrza :D

następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/46730ef6f4cd.jpg

Ejda665 wrote:
    Ja też :)
    I ja :)
    Przez 2 najblizsze tygodnie jest za wcześnie a potem będziemy na wakacjach więc gin dopiero początkiem września.
    W tym tygodniu musze tylko zachaczyć o endogina, żeby mi ustawił odpowiednio leki na tarczycę.

Co do objawów - nie martwcie się te co ich nie macie. To wcale nie musi być nic złego :) Ja w pierwszej ciąży czułam się jak młody bóg. Nie dolegało mi nic a nic a każdy mówił że wypromieniałam :) Byłam aktywna do ostatniego dnia.

Co do L4, ja mam pracę biurową i świetnego szefa. Mogę też swobodnie pracować z domu więc nie będę się wybierać za wcześnie na zwolnienie. Wstępnie myśle o połowie Stycznia - oczywiście jeśli będę się dobrze czuła.

sy__la, Magdama, Omon, Teklaa, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też mam pracę biurową, ale my jako dział nadzorujemy produkcję w firmie farmaceutycznej. Póki co dogadałam się z kierowniczką, że na produkcję nie będę chodzić w ogóle, zresztą zasady firmy nie pozwolą kobietom w ciąży tam wejść... ale wiecie, spotkania, natłok pracy, stres... może różnie się odbić na Dzidzi :(

Dziś jakby mniej piersi bolą - praktycznie wcale, brzuch trochę więcej boli :( niby się cieszę tą ciążą, ale zarazem martwię czy wszystko OK :( plamień żadnych nie mam, ale wiecie jak to człowiek schizuje...ehh.. sorki że od rana smęce, ale tak mnie napadło.

no i zastanawiam się cały czas czy zrobić te badania na krzepliwość i autoimmunologie (ponad 400 zł jak nic)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smęć, Smęć od tego jest forum. Ja tradycyjnie obudziłam się na siku. I chyba koniec spania będzie.

Mnie bardzo bolą piersi, mam mdłości po posiłkach i zawroty głowy jak wstaję.

Na zwolnienie idę od razu po urlopie. Prace mam wymagająca wysiłku psychicznego i jednocześnie dużo ruchu, chodzenia, stania, jak też jeżdżenia z miejsca na miejsce. Poza tym ewentualne nieobecności niosą ze sobą konieczność szybkiego szukania zastępstwa, co nie jest dobre dla nikogo.
    Dlatego wczoraj w rozmowie wywalilam kawę na ławę i mam nadzieję że będzie ok. Moja dyrekcja sama ma piątkę dzieci to nie miała raczej żadnych zastrzeżeń.

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la, a Ty bierzesz kochana jakies leki? Jakies "w razie czego" gdybys (odpukać) miała problemy z krzepliwością? Np acard?

Na pewno z bólem piersi jest tak ze przychodzi i odchodzi i w pewnym momencie moze zniknąć juz na zawsze, słyszałam to od wieku kobitek, trzymaj sie dzielnie!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, sunshine i niania, powodzenia na wizytach!!! Obyście zobaczyły i usłyszały to o czym marzycie!

niania.ogg lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Wizyta dopiero na 17. Ja juz jestem na L4. Pracuje na kasie w hipermarkecie. W pracy kazali mi od razu wziąć L4. Z małym jak byłam w ciąży to od 7 tyg miałam L4. Wczoraj jak wracałam z zakupów z młodym to myślałam ze pawia puszcze tak mi nie dobrze sie zrobiło.

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciukasy za dzisiejsze wizyty &&

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dzień Paniom :)

Kad witam i gratuluję ;)

Syla skonsultuj się z lekarzem, to kupa kasy, jeszcze będziesz musiała doliczyć drugie tyle na badania 1 trymestru ! :)

Ja jestem na zwolnieniu praktycznie od samego początku bo akurat mi się kończyła umowa, więc nie miałam wyjścia. Teraz błogie leniuchowanie, ale już mi się trochę nudzi i chyba umyję zaraz okna :P

Jejciu wszystkie mają mdłości...a ja nic, dajcie mi trochę :D

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, u mnie też nic. Tzn poza bolącymi piersiami, lekkim bólem podbrzusza i tym że o 19.00 jestem śpiąca to nic mi nie dolega.
    I mam nadzieję że tak zostanie :D

Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda665 wrote:
    W tej ciazy będzie wszystko dobrze! Na kiedy masz wizytę?
    Jeśli wytrzymam to w przyszłą środę a jeśli nie to pójdę w piątek jutro jeszcze dam rade nie iść ;)

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

ja dziś wizyta na 17:00
    u mnie 30dc miałyście może taki ból od pępka w górę? to normalne? denerwujący jest ten ból, podbrzusze ok, tak od czasu do czasu boli, ale przechodzi teraz jak siedzę, to ten pępkowy zaczyna mnie znowu denerwować:/

w nocy zaatakował mnie chyba pierwszy w tym roku komar, mam go w folii strunowej jest mały to chyba ten nasz, pokazywać go ginekologowi? - wybaczcie może głupie pytanie, ale trąbili o tych komarach i człowiek ma teraz stresa

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae mam dokładnie tak samo, plus czasem lekkie zawroty głowy ;) no to dobrze, że nie tylko ja tak mam :)

Tekla ja mam niżej bóle, ale właśnie dużo dziewczyn pisało o takim pępkowym dziwnym bólu, także luz ;) wszystko jest ok :)
    Mnie komary gryzą prawie codziennie i się tym nie przejmuję, nie wiedziałam, że komary mogą być tak niebezpieczne...myślę że ginekolog nic Ci nie powie na temat komara :P

Szczęśliwa Mamusia, Teklaa, vitae13 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem na L4 od dłuższego czasu teraz tylko zmienię na ciążowe :)
    Co do komarów wydaje mi się ze chodzi Ci o ten wirus zika on nie występuje u nas tylko w Ameryce Południowej, środkowej i chyba w jakiejś części Azji jeśli tam nie podrożujesz nie ma powodu do strachu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 09:15

Teklaa lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ