X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka, ogarnę to na jutro i wkleisz u siebie w poście :)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak wrote:
    Ja robiłam taką tabelkę na wątku staraczkowym, więc mogę zrobić i tutaj :-)
    To jak możesz to gites :) ja trochę mało czasowa

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak w takim razie zostałaś wytypowana na kreatorkę naszej szczegółowej listy :) pełnomocnictwa w tworzeniu tegoż dzieła udzielam Ejdzie :P hihi
    Fajnie fajnie, to do dzieła ;)

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    2023💔Puste jajo płodowe 8tc
    01.2025 Crl 1,12cm ❤️
    preg.png
  • Fufka30 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wy już wszystkie na wizyty idziecie a ja próbuje wytrzymać do 17 żeby zobaczyć serduszko i teraz się stresuje, że może chce iść za późno :/

annak lubi tę wiadomość

gann90bv7cnzinvy.png
    Maksymilian 23tc [*]
    Mateusz 22tc [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam do 17.08 na serduszko

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Annak zabierze sie za tabelkę to.... bedzie full profeska!!

kahaśka, sy__la lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Lollis Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Ja już wariuje ogromny ból głowy i strasznie mnie muli. Może to przez to, ze duszno jest na dworze.

Możesz spokojnie brać paracetamol ;)

Lilianka <3 23 luty 2015 <3
    biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • lis87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pije codziennie butelkę wody, czasami nawet dwie. Może dzisiaj taki dzień z bólem głowy plus nudności i ciagle biegam do kibelka. Coś szybko zaczynaja sie u mnie te objawy ciążowe :P
    Odrzuca Was od jakiegoś jedzenia?

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lollis wrote:
    Możesz spokojnie brać paracetamol ;)
    Tak tez słyszałam, jednak jestem teraz na antybiotyku plus metformine biorę nie chce wiesz samych tabletek tylko brać, dlatego pomyslałam, ze lepiej sie pomęczyć

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jeszcze jedzenie nie odrzuca,ale każdy zapach czuje 5razy bardziej niż zwykle. Dzisiaj w autobusie siedział obok mnie nie za czysty pan... Myślałam że pawia puszczę :p

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Tak tez słyszałam, jednak jestem teraz na antybiotyku plus metformine biorę nie chce wiesz samych tabletek tylko brać, dlatego pomyslałam, ze lepiej sie pomęczyć

Czy ja wiem czy lepiej się męczyć... W szpitalu na samym początku pierwszej ciąży brałam paracetamol 3 razy dziennie bo miałam ból nogi nie do zniesienia. Lekarze wręcz kazali mi brać żebym się też dodatkowo nie stresowala bólem :-)

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • Lollis Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po cesarce to w ogóle dostałam ketonal i się nie patyczkowali, pomimo, że piersią karmiłam.

biochemiczna luty 2016

j4nlb4j.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki Kochane ;)
    O rety! Ile nowych mamusia ;) fajnie fajnie oby jak najwięcej szczęśliwych!
    Annak kochana, życzę Ci dużo spokoju, bądź dzielna i trzymam kciuki za Kropusia <3
    Szczesliwa GRATULACJE Kochana!! Wiedziałam ze będziesz z nami, ze musial tam w brzuszku ktoś zamieszkać ;) ładna beta
    Niebieskaa poczekaj jeszcze trochę, może rzeczywiście owulacja była później i dlatego wychodzi na młodszą ciążę, będzie dobrze, za tydzien pójdziesz i będzie wszystko się zgadzało <3 trzymam kciuki

Reszta dziewczyn GRATULACJE za piękne bety, pęcherzyki i bijace serduszka <3

To zdjęcie z pozytywnym testem w 11dpo chyba jest mega ciemne!! Krechy jak szalone, może kroi sięcciąża bliźniacza, ze stężenie bety tak szybko rośnie :*)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Jak Annak zabierze sie za tabelkę to.... bedzie full profeska!!
    Zgadzam się!! To dopiero fach w ręku ;)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki no dobra to idę po paracetamol, na szczęście jest w domu :) a ja sie tak mecze z tym bólem ucha i głowy :) dziękuje za info ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, ciężko Was nadrobić :)

Witam wszystkie nowe Mamusie! Gratuluję dwóch kreseczek i pięknych bet! Ja zrobiłam tylko jednego sikańca i dwa razy bete, by po pierwsze potwierdzić ciążę a po drugie uspokoić się, że rośnie :)

Powiem Wam, że mnie dzisiaj w pracy po raz pierwszy zmuliło i taka jestem z tego szczęśliwa xD nie wymiotowałam, ale cały dzień mam taką gulę w gardle.. pojutrze pierwsza wizyta u ginekolog, ale obawiam się, ze serduszka jeszcze nie zobaczę :( Trochę szkoda, bo gdyby było serduszko to i byłaby karta ciąży a skoro byłaby karta ciąży to dostałabym zaświadczenie o ciąży, które mogłabym wręczyć pracodawcy i spokojnie zrobić sobie badania. Pracuję w labie, więc głupio kiedy zrobię wszystkie ciążowe badania, każdy się dowie a kierownik na końcu, tym bardziej, ze wraca dopiero za tydzień z urlopu. Myślałam iść gdzie indziej na badania, ale chyba dobrze robić na tych samych aparatach by była porównywalność, no i jako pracownik mam 70% rabatu więc zamiast 300 zł zapłacę 90.. a ma to znaczenie kiedy chodzi się na prywatne wizyty :/

Też się zastanawiam czy pracować czy iść na L4. jednej strony szkoda mi zostawiać tak ludzi, wiem, że będzie ciężko a mi tez zależy by po macierzyńskim przedłużyli mi umowę, ale z drugiej strony... praca w labie, wszędzie potencjalne źródło zakażenia, tym bardziej, że raz się już zakułam igłą. Do tego kontakt z pacjentami a Ci nie zawsze są zdrowi, bo lab mamy w przychodzi.. Poczekam na decyzję mojej ginekolog, myślę, że ustosunkuję się do tego co mi doradzi. Przynajmniej miałabym kiedy czytać te mnożące się tutaj posty ;D

Lollis, Gosia1989 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie właśnie pierwsze mdłości! Podobnie jak Kordonek, słowo daję, w życiu nie sądziłam, że będę się cieszyła, że chce mi się rzygać ;) (przepraszam za słownictwo :D)

Milka1991, sy__la, Omon, Gosia1989 lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    annak w takim razie zostałaś wytypowana na kreatorkę naszej szczegółowej listy :) pełnomocnictwa w tworzeniu tegoż dzieła udzielam Ejdzie :P hihi
    Fajnie fajnie, to do dzieła ;)
    o kurczaczki, w takim razie annak jeżeli potrzebujesz jakiejkolwiek pomocy, to czekam na rozkazy :D

Milka1991 lubi tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny! Jeszcze będziecie miały dość hehehe. Byleby się na kroplówkach nie kończyło ;)

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fufka30 wrote:
    Dziewczyny Wy już wszystkie na wizyty idziecie a ja próbuje wytrzymać do 17 żeby zobaczyć serduszko i teraz się stresuje, że może chce iść za późno :/

Kochana, ja będę miała pierwszą wizytę i usg pierwszego dnia 8 tygodna, także jak nic u Ciebie niepokojącgo się nie dzieje, to czekaj cierpliwie, a ujrzysz serduszko :)))

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ