Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
kahaśka wrote:Annak super, tylko sformatowałabym datę porodu, żeby wszystkie były w jednym formacie i zrobiła sortowanie według tego.
Jasne, jeden format możemy wrzucić, tylko wszystkie musimy potem wpisywać tę datę w sposób subordynowany
Sortowanie też jak najbardziej tak, ale myślę, że to będzie można zrobić, jak już większość się wpisze, bo na razie dziewczyny będą się wpisywać kolejno w puste pole i i tak cały czas porządek będzie się zaburzał.
Zbierzmy może na razie max danych, a ja będę w międzyczasie jakoś porządkować to wszystko.Szczęśliwa Mamusia, kahaśka lubią tę wiadomość
-
rany, ale miałam dzisiaj dzień...
u mnie pęcherzyk z zarodkiem i ciałkiem zółtkowym, jeszcze serduszka nie zobaczyłam. Ale mam kawał dzidzi, całe 2 i pół milimetraNo i podobnie jak z Helenką jestem do tyłu, bo obraz z usg odpowiada 5t4d. ale to nie martwi ani mnie, ani lekarza.
Angelika wrzuciłaś bardzo ładne zdjęcia dzidziolka, gratulacje, ale widać tam twoje nazwisko i pesel ;PSzczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
nick nieaktualny
-
angelika1984 wrote:Ile kwasu foliowego bierzecie dziennie
Ja to jestem słabym punktem odniesienia, jeśli o to chodzi, bo biorę 15mg zwykłego kwasu + 800mcg metylowanego.
Ale ja to jestem special case w tej kwestii...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:52
-
Różowy_Kordonek - dziś na wizycie ginekolog powiedział, że to normalne (u mnie na razie jednorazowo) mogło być wynikiem zdenerwowania, przemęczenia, stresu dlatego nalezy odpoczywać. Na razie spokojnie czekać i być dobrej myśli jutro jak beta wzrośnie minimum o 60% mam brac duphaston. Moje cykle ostatnio sie rozchwiały ale przyjmuje klasyczny 28 dniowy cykl ostatnia miesiączka 11 lipiec
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Kwas foliowy raz dziennie, od dawien dawna, a dokładnie folik
Pytałam sie dzis czy mam cos jeszcze brac powiedział ze nieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2016, 22:58
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Nareszcie mam czas dla siebie, Wiki padla 30minut temu wiec względne ogarniecie domu i czas na relaks. Ale mi prawe oko skacze jak nigdy dotąd mocno;/ gratuluje udanych dzisiejszych wizyt, za plamiące trzymam mocno kciuki !
-
kahaśka wrote:A ja dziś załamka. Mała cały dzień piździ, piszczy, wyje. Psychicznie mnie dziś zmasakrowała. Ona wyła i ja wyłam
Nie wiem o co jej chodzi. Nie zajmie się ani chwili sama sobą a ja ledwo oddycham. Zaczynam być zła na tą ciążę -
Agga,
Może to Twoje oko to przez niedobór magnezu?
Kurczę, a ja to chyba jestem na zawsze skazana na te plamienia. Już mnie szlag trafia... Raz więcej, raz mniej, kolory jak w kalejdoskopie, ale ciągle te cholery ze mną są -
Agga, moja jeszcze nic nie kapuje w tej kwestii. Poza tym jej jedyną formą komunikacji jest piszczenie i płacz
Ejda, ja też mam noce kiedy spać nie mogę. Takie uroki ciąży
Fufka, kciuki, żeby było wszysko ok, oby to tylko jakieś naczynkoWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 06:05
-
Fufka trzymaj się!!
dołączam do nauczycielek. Pracuję na dwa etaty. Z tym, że ja pracuję w szkole specjalnej. I do rożnych zagrożeń, które wymieniłyście u mnie dochodzi jeszcze agresja, bo nie raz dostałam i wszelkiej maści choroby. Zawsze mówię, że znam więcej dzieci chorych z upośledzeniami, wadami czy porażeniami okołporodowymi, niż zdrowych. Więc po takim naoglądaniu się, boję się podwójnie.
Piękne serduszka pokazujecie i dobre wieści przynosicie, superJa dziś zadzwonię do lekarza i zapytam kiedy powinnam przyjść na pierwszą wizytę, ale nie chce wcześniej niż po 6 tyg.
niania.ogg, Gosia1989 lubią tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Rita i Ejda... Dziewczyny ja zawsze powtarzam, ze jak ktoś narzeka na lekarzy w Polsce to ja zapraszam do Norwegii. Pracuje w służbie zdrowia i tyle sie juz nasłuchałam, ze ja niestety nie potrafię mieć juz zaufania do norweskich lekarzy.
W pierwszej poronionej ciąży jakzaczelam plamić w 6 tygodniu to lekarz rodzinny powiedział, ze to normalne i mam nie panikować, bo jest po prostu objaw wczesnej ciąży... Dobrze ze niedługo po tym jechałam do Polski bo moja ginekolog od razu skierowała mnie do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej.. I taki jest tez wypis ze szpitala...
Drugie poronienie, historia ta sama i znowu jechałam do polski na święta ale wtedy było puste jajo. Gdy wróciłam do Norwegii i poszłam do lekarza prosić o dalsza pomoc i diagnostykę... To zaproponował yyyy... Morfologię i zbadanie tsh, tsh wynosiło 4 wiec według niego to świetny wynik... Także oo tej wizycie znowu wyjazd do Polski i wszystkie badania robiłam w Polsce... Aha lekarz powiedział mi ze moze mnie skieruje na badania ale dopiero po 3 poronieniu...
W No można pójść prywatnie do ginekologa ale w moim mieście jest jeden ginekolog ktory miał wolny termin za miesiąc także i tak prędzej pojechałam do Polski...
Oczywiscie sto razy słyszałam, ze ciąża do 3 miesiąca nie jest uznawana, jak cos sie dzieje złego to tak miało być i tyle.. Natura wyeliminowała wadliwy zarodek...
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja rozumiem trochę ich sposób myślenia, że naturalna eliminacja itd. U nas chyba przesadzają w drugą stronę. Najlepiej każdej ciężarnej dupka lub lutkę bez powodu
Ale krwawienie może mieć różne przyczyny i może to być zagrożenie życia. Przecież usg to nie jakieś kosmiczne badanie -
Dziewczyny - swoją wizytę przyśpieszyłam i zamiast iść dzisiaj byłam wczoraj
2 mm. dzidzi i lekarz twierdzi, że mrugało serce - ja tam nic nie widziałam, ale mu wierzę
Za 2/3 tyg. wizyta, skierowanie na badania i karta ciąży
Jak dla mnie malutkie to ciałko jak na ten etap ciąży, ale lekarz zapewniał, że jest ok. Mam taką nadzieję, że za 2 tyg. podrośnie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c20e4c8fc325.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 07:37
Szczęśliwa Mamusia, vitae13, Teklaa, Milka1991, Agga, niania.ogg, Omon lubią tę wiadomość
Kolejna wizyta 25.10 -
Dzień dobry, witam się i chciałabym do Was nieśmiało dołączyć
w piątek robiłam test ciążowy który wyszedł pozytywnie, według kalkulatora jestem w 5tc, termin na 18.04. Staram się pohamować swój entuzjazm ponieważ w kwietniu poroniłam samoistnie w 7tc
wierzę, że tym razem wszystko skończy się szczęśliwie ale by nie zapeszać postanowiliśmy z mężem że nie mówimy o ciąży nikomu do końca I trymestru. Na wizytę do gina umówiłam się na 29.08 ponieważ chciałabym zobaczyć już serduszko na usg. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Szczęśliwa Mamusia, vitae13, Magdama, Peg, Milka1991, Agga, niania.ogg, Omon, Ejda665, sy__la, Gosia1989 lubią tę wiadomość