X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ok. Chociaz szyjka na pograniczu ale bez rozarcia. z tym ze po zdjęciu zastanawiam się czy plec sie nie zmieni ;) jak mi sie uda dodam fotke ;)

a19e75f8328780b2med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 11:52

nutella_, Omon, Donia12, Niebieskaa, pati87, Kjopa3, Szczęśliwa Mamusia, MyHappy, Antonelka lubią tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk wrote:
    A ja mam prośbę. Zbliża się wielkimi krokami czas mojego L4 i chciałam zamówić sobie jakieś książki o maluszkach. To moja pierwsza ciąża, więc jestem zielona. Wiem, że był tu poruszany ten temat, ale nie zapisałam sobie pozycji, które polecałyście. Pomożecie? Interesuje mnie wszystko- od pielęgnacji po wychowanie :)

co do ksiazek, moja siostra polecała mi (ma 5 mc córke) ksiązke Kaz Cookie - ciężarówką przez 9 miesięcy i ostatnio mi podesłała ale na pozniej "Hogg Tracy - Jezyk niemowlat".

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam tylko zameldować że mała się w końcu odezwała. Zapukała do mnie kilka razy. Cudowne uczucie !!! :D :D :D

Kamiliia24, She Wolf, Omon, aniołkowa mama, Donia12, Niebieskaa, misKolorowy, sy__la, pati87, Anjouek, Kjopa3, Peg, karolyn, Jagah, Biszkopciki, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, MyHappy, kahaśka, kasieniaczek, mada87, Antonelka lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Chciałam tylko zameldować że mała się w końcu odezwała. Zapukała do mnie kilka razy. Cudowne uczucie !!! :D :D :D

Az zazdroszcze! u nas pewnie jeszcze troche..

Milka1991 lubi tę wiadomość

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś z Was pije kawę zbożową? Warto kupić tę z magnezem czy to taki pic na wodę? Nie suplementuję jakoś szczególnie magnezu, ewentualnie to, co jest w Femibionie 2, a zwykłej kawy przez te moje ciśnienie nie chcę i chyba nie mogę pić. Mam zwykłą inkę, ale wiem, że z magnezem też jest. Warto zakupić?

I dziś rano strasznie nie chciało mi się wstać do wc, a pęcherz miałam pełny. Czułam takie chwilowe jakby naciskanie na pęcherz, jakby moje dziecię skakało mi złośliwie po pęcherzu :D

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie pije zwykła kawe ale nie codziennie. Raz na jakiś czas ponieważ zawsze mam niskie ciśnienie.

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ale mi się nudzi :D... Ilae, w 100g Inki z magnezem jest 1235 mg magnezu. Przyjmując, że na filiżankę zużyjesz 7 g (1 łyżeczka to 3-4 g, załóżmy, że robisz z 2) :p to 100 g kawy starczy Ci na ok 14 kubków tj. w jednym będzie ok. 88mg magnezu :D:D Dużo to to nie jest.. ale zawsze coś jeśli cena taka sama...

Haha...muszę sobie znaleźć coś do roboty.... idę sobie zrobić kawę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 12:37

Omon lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadlabym coś słodkiego. Ale nie wiem co :) na szczęście w domu nie wiele jest :D
    Na śniadanie zjadam śledzie w zalewie korzennej bo musiałam :) teraz coś słodkiego... wieczorem pewnie zachce mi się chipsów albo...zupy grzybowej - tak żeby komponowało się z całością ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo słodkiego, ja właśnie robię ślimaki cynamonowo-maślane. Już dawno nie robiłam, mam nadzieję, że wyjdą hehe..

Ja mam takie uczucie uciskania na pęcherz ale kiedy nie chce mi się siku, myślę, że dzidziuś się gimnastykuje :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Było tyle zdjęć ubranek. To na razie moja skromna kolekcja :)

ee5c0bbe4632bd69med.jpg

Niebieskaa, Omon, pati87, Anjouek, Korcia, Kjopa3, karolyn, Peg, She Wolf, sallvie, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, Milka1991, Donia12, niania.ogg, Antonelka lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Leków nie dali ani kroplowki, Pobrali krew tylko a rano usg niby aaaaa i nakaz leżenia tylko do toalety. Szpital wojewódzki wiec myślę że jest ok :-)
    Dziękuję za wsparcie kochane !❤
    Jastin i jak po usg?

Kurczę teraz się martwię, bo tak jak wczoraj pisałąm też mam sporo wodnistej wydzieliny, wkładki zmieniam co 2-3 godziny, ale ginekolog z forum uspokajała mnie, że to normalne przy luteinie, a teraz martwię się, czy to nie wody płodowe?

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy ja przy luteinie też tak często zmieniałam wkładki. Jastin zmieniła kilkukrotnie w ciągu nocy, a luteina (przynajmniej mi) jak leżałam nie leciała aż tak bardzo.

Swoją drogą, jak długo masz ją brać? :) We wtorek na wizycie lekarz mi mówił, że tak naprawdę po 12 tygodniu łożysko samo przejmuje tę rolę i jest progesteronu nawet 1000 razy więcej niż potrzeba... Ja już wreszcie, powoli bo powoli i ze strachem ale odstawiłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 13:02

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa trochę mnie uspokoiłaś, ale jutro kupię w aptece test na wyciek wód płodowych, bo czytałam, ze takie są, to może będę spokojniejsza.
    A luteinę lekarz kazał mi nadal brać co najmniej do następnej wizyty u niego, czyli 30.11, też go wypytywałam o to, bo zapomniałam na wizycie dopytać, a kończyły mi się leki i wystawił mi receptę i kazał odebrać na recepcji.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    aniołkowa trochę mnie uspokoiłaś, ale jutro kupię w aptece test na wyciek wód płodowych, bo czytałam, ze takie są, to może będę spokojniejsza.
    A luteinę lekarz kazał mi nadal brać co najmniej do następnej wizyty u niego, czyli 30.11, też go wypytywałam o to, bo zapomniałam na wizycie dopytać, a kończyły mi się leki i wystawił mi receptę i kazał odebrać na recepcji.

Te niby testy na wykrywanie wód płodowych to ponoć wcale tak nie działa. Gdzieś czytałam, że to działa w tej sposób, że jeśli jest to mocz to wtedy się barwi (czy na odwrót). Nie wykrywa to typowo wód płodowych, tylko właśnie mocz. Więc jeżeli to nie mocz, to albo upławy, albo wody płodowe, więc też nie ma 100% pewności, że nie będą to wody...

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :)
    ja dzis wstalam o 12 :P w koncu po tygodniu wstawania o 6 moglam sobie odbić i porzadnie sie wyspac ahhh cudne uczucie :)
    teraz wcinam sniadanie :P wiem,troche pozna pora :D

na obiadek dzis robie rybke w sosie smietanowo koperkowym, jakies ziemniaczki i suroweczka z kiszonej kapustki :)
    do tego planuje dzis upiec ze dwa ciacha ;) na bank chlebek bananowy - proste ciacho a jakie pyszne, wiem,ze zniknie bardzo szybko i moze cos z dyniii... macie jakies fajne przepisy z dynią w skladzie? na cos co zupką nie jest ? bo zupy to juz mam powyzej uszu :)

zaraz Was nadrobie ;)))

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek, proste danie z dyni, a nie zupa to placuszki... robisz jak ziemniaczane, marchewkowe itp. :) Ja tam lubie z jogurtem naturalnym i cukrem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 13:26

Anjouek lubi tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 nie przejmuj się :)) ja tez jeszcze nie czuje a jestem tydzień przed Tobą :) moje łożysko tez jest na przedniej scianie, to pierwszy dzieciaczek wiec to są powody pewnie ;) w koncu i my poczujemy ;*

aniołkowa mama ja u lekarza bylam we wtorek wiec w 17t5d, lekarz pytał czy już czuje, powiedziałam,ze nie :P mi powiedział,ze do 20-22 tc pewnie poczuje skoro to pierwsza ciąża... z drugiej strony jak w 12tc bylam na wizycie to polozna sie mnie mierzac mi cisnienie pytała czy juz czuje ruchy xD chyba troche sie pospieszyla wtedy z tym pytaniem...

Różowy_Kordonek :d ale fajny sposób hehe :d i ja dzis sprobuje, może mi drgnie :D

vitae13 ja tez czuje jakies plywanie, przekręcanie się ale nie wiem czy to już to :P i wlasnie często jak na prawą strone się walne to się zaczyna… fajnie by było wiedziec na 100% ze to już dziecior a tak to nie wiem, może mi cos jelitami idzie xD

aniołkowa mama hmmm nie wiem, tutaj trzeba kombinowac.. a gdyby tak odpiąć gondole od stelaża i stelaż złożyć i tak wsiąść z tym wszystkim? Zmiescilibyscie się? Jedyne co mi do glowy przyszlo…

o teraz czytając dalej widze,ze i Różowy_Kordonek mysli podobnie ;))

Różowy_Kordonek ja tez tylko raz zmieniłam :P chciałabym żeby jeszcze troche podrosly i były takie jak sobie wymarzyłam bez kładzenia się pod nóż hiihihih :P oj zawsze chcialam duze dekolty nosic a tu jakos tak plasko bylo... :(

aniołkowa mama, MyHappy lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis na obiad robie pyszna pieczoną karkowke z pieczarkami i cebula. A dos jest z koncentratu pomidorowego, maggi, cukru, octu. Smakuje miód malina. Do tego gotyje kasze i marchew z groszkiem.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za polecenia książek, jakby coś jeszcze Wam przyszło do głowy to polecajcie :)

Wykrakałyście z tymi ruchami, bo nasz kawaler tak się rozbrykał, że po raz pierwszy przywitał się z tatusiem ;) ;) ;) Radość w oczach męża bezcenna ;)

Jagah, Omon, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam przed chwila na badaniu... wód praktycznie nie ma , nie wiadomo czemu się sączą będą obserwować , dzidzia żyje ma 217 gr, serducho bije ,ale ciężko cokolwiek bez wód zobaczyć  jeśli ich nie będzie to dziecko nie ma szans na przeżycie bo płuca się nie wytworza i nie będzie w stanie samodzielnie żyć 
    Szyjka jest długa zamknięta i czop śluzowy ok tylko te wody ...
    Proszę o modlitwie przyjmę to co mi dane ... choć baaaardzo się boję rodzic dziecko którego nie przytule i nie zabiorę do domu ... więcej nie musze pisać ...
    Nigdy nie sądziłam ze będzie coś nie tak z moim końskim zdrowiem ... i chyba już nie zdecydowała bym się na kolejną ciążę , jest b ciężko i pod baaardzo duża górę mamy :-(

‹‹ 771 772 773 774 775 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ