X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin pomodle się za was.... Wierzę....

Jastin76 lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Jastin odpisalam Ci na privie. Ja ciagle sie za Was modle :*

Miskolorowy, idz do lekarza, lepiej dmuchac na zimne.

Bylam wczoraj na usg i szyjka z 1 cm odbudowala sie do 3 cm. Jestem przeszczesliwa, ale boje sie nadal i leze.
    Podgladalismy tez dzidzie, wiec to bonus.
    Teraz bede miala przez najblizszy czas usg co 2 tyg. zeby monitorowac szyjke.
    Modle sie zeby dotrwac do 28tc.

Aniolkowa sliczne ubranka. W moim stylu :)
    W h&m jakos takie troche nudne kolory.
    A macie w PL Next? Tam to sa cudenka <3
    Jeszcze nic nie kupilam, ale za 2 tyg. jesli polowkowe wyjda dobrze, to ide na pierwsze zakupy :)

super wieści! oszczędzaj się i będzie dobrze :)

Jastin76, She Wolf lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin, jesteś pod opieką lekarzy, zrobią wszystko, żeby uratować maleństwo! Musi się udać.

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek wrote:
    super :D juz sie teleportuje :D
    a w która strone od Lublina mieszkasz? :) bo ja w sumie tez kawałeczek za.. jakies 20 km od Lublina w kierunku na Mełgiew/Piaski
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 20:39

Anjouek lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Mis kolorowy przy luteinie wydzieliny jest więcej, ja biorę. jak miałam odstawiać to od razu z dnia na dzień wydzielina praktycznie zanikła.
    Dzięki za słowa otuchy :) wiem, że przy luteinie zawsze jest więcej wydzieliny, bo przyjmuje ją od kilku miesięcy, ale teraz od tygodnia jest jej jeszcze więcej i to mnie zmartwiło, dodatkowo mam nadal sporo bakterii w moczu mimo suplementacji urozaxem, więc skonsultuje się z lekarzem, bo może to jakaś infekcja, a wizytę miałam mieć dopiero 30.11, ale przełożyłam na poniedziałek.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy wrote:
    Dzięki za słowa otuchy :) wiem, że przy luteinie zawsze jest więcej wydzieliny, bo przyjmuje ją od kilku miesięcy, ale teraz od tygodnia jest jej jeszcze więcej i to mnie zmartwiło, dodatkowo mam nadal sporo bakterii w moczu mimo suplementacji urozaxem, więc skonsultuje się z lekarzem, bo może to jakaś infekcja, a wizytę miałam mieć dopiero 30.11, ale przełożyłam na poniedziałek.

a jak pozostałe wyniki moczu? ja miałam bakterię, ale reszta w normie i wynikało to ze złego pobrania albo pojemnika. teraz zawsze kupuje sterylne w folli, a nie te zwykłe

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córenka❤️❤️❤️❤️❤️

14074fe93dcc74fbmed.jpg

IGA.G, ilae, sallvie, aniołkowa mama, Jagah, pati87, misKolorowy, Milka1991, lis87, Anjouek, kasieniaczek, Justyna Sz, Jastin76, She Wolf, MyHappy, Donia12, karolyn, Omon, Peg, niania.ogg, Kjopa3, sy__la, Venice, Antonelka lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • annak Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misKolorowy,
    Mnie się ostatnio zdecydowanie zwiększyła ilość wydzieliny, ale - jak wynika z badań - zdrowej.
    Więc może u Ciebie skumulowały się dwie rzeczy: Luteina + taka naturalna wydzielina, która może się pojawiać na tym etapie. Widzę, że jesteśmy na tym samym etapie ciąży, więc może u Ciebie to to samo co u mnie dokłada się do tych większych mokrości.

Mimo wszystko, dobrze, że przyspieszyłaś lekarza.

misKolorowy lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy w stopniu czystości pochwy wyszłoby że to wody płodowe?

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • MyHappy Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Znowu nie mogłam Was nadrobić ;) ale udało się. Znowu mi mignęły fajne ciuszki, informacje o wózeczkach i fotelikach do samochodu (przydadzą mi się, gdyż nie mam pojęcia na co zwracać uwagę).

Milka wiem, że to było już dobrych kilka stron temu ale cieszę się, ze u Was wszystko w porządku. Miło się czytało Twoje wesołe wpisy po tym wszystkim :)

Jastin życzę Ci aby wody się uzupełniły i wszystko było dobrze. Cieszę się, że z dzidziusiem nic nie jest (niech tak zostanie). Pomodlę się za Was <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 15:53

Milka1991, Jastin76 lubią tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin trzymam kciuki z całych sił... nawet nie wiem co mam Ci powiedzieć.. wiem jak to jest czekać na dziecko, które nie zapłacze ale u Ciebie tak nie będzie! Odzruć czarne myśli! Dowiaduj się o to uzupełnianie wód, jak nie tam to niech ktoś z rodziny podzwoni po innych szpitalach! Musi się udać...

Ilae, ciężko trafić na coś takiego na allegro ale często przeglądam więc jak trafię to wrzucę tu link. Ja kupowałam Auchan/pepco + 2 małe sklepiki w małym miasteczku ale wczoraj widziałam sporo w C&A kids.

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama zakochałam się w tym ubraniu z panda w biało szare paski :) gdzieś je znalazłaś?

Niebieska śliczne zdjęcie, za każdym razem zadziwia mnie jak te maleństwa szybko rosną i nabierają ludzkich kształtów:)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie Justin - podpytaj o uzupełnianie wód bo mojej koleżance jakos uzupełniali i fakt urodziła wcześniaka ale jest cała i zdrowa jej córeczka .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze zakupy na allegro zrobiłam i jestem lżejsza o jakieś 150zł :D

idę robić ciacho :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 16:19

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się saczyly wody ale pod koniec, na przełomie 36/37 tyg. Ja właśnie na początku myślałam że to jakiś sluz. Zaczęło się koło 22 goziny. Wyglądało to tak,że leciało nawet jak leżałam.i wzięłam oddech. Podpaski wymieniałam co 30 min
    bo była.mokra. Rano jak pojechałam do spirala to okazało się że wód prawie nie ma i rodziła "na sucho". Wody płodowe są bezwonne i Podlaska wygląda jak polana zwykła głową.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna sz pokazalam właśnie wozek anex sport mojemu facetowi i bardzo mu się spodobał:) chyba musisz się u nich zatrudnić żeby coś z tego mieć:D bo sporo z nas zachęciłas do niego :)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Justyna sz pokazalam właśnie wozek anex sport mojemu facetowi i bardzo mu się spodobał:) chyba musisz się u nich zatrudnić żeby coś z tego mieć:D bo sporo z nas zachęciłas do niego :)

Ja jak swojemu pokazałam ten wózek, to też stwierdził, że kupujemy ten. Później jeszcze mu pokazywałam Camarelo i coś jeszcze to nie chciał słuchać, bo Anex najlepszy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 16:32

koniczynkaa lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 11:59

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniczynka, zestawik z pandą kupiłam w Auchan :) tam jest bawełniana koszuleczka i welurowe czy tam polarowe śpiochy :)

Ilae, co fajnego zamówiłaś?

Padam na cycki. Z nudów wyszorowałam całą kuchnię łącznie z lodówką, piekarnikiem, szafkami.... chyba trochę przesadziłam :/ ale jak nic nie boli to zakładam, że dzidzia ma się dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 16:41

koniczynkaa lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • misKolorowy Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, podniosłyście mnie na duchu, będę spokojniejsza do czasu wizyty :) Co do badania moczu to pozostałe parametry w normie, jedynie Urobilinogen lekko wzmożony (+) nie wiem co to oznacza, przed pobraniem próbki zawsze się myje, więc raczej była pobrana poprawnie, ale pojemnik miałam rzeczywiście zwykły nie ten na posiew, następnym razem kupię ten sterylny.

Co do wózków to też dzięki Justynie przekonałam się do anex sport, tylko muszę go na żywo w sklepie zobaczyć, ale to już raczej po połówkowych ;)

Niebieska czyli jednak Chrupka- super gratuluję :)

Justyna Sz, Niebieskaa lubią tę wiadomość

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
‹‹ 773 774 775 776 777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ