X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek ja niewiele pomoge, wiem tylko, że moja siostra miała w ciąży problem z nietrzymaniem moczu i też zdarzało jej się popuścić jak kichała, kaszlała czy śmiała się

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek- u mnie sprawa wyglada podobnie, nie biore zadnej luteiny ani innych srodkow, ktore moglyby zwiekszac wydzieline, a jednak - ani rusz bez wkladki w majtkach ;) I wydaje mi sie to calkiem normalne, tlumacze to sobie jako wieksza i dodatkowa warstwe ochronna od srodka ;)

karolyn- polubilam za fakt, ze karmienie piersia zaczyna sie w glowie :) W pierwszej ciazy sie tak nakrecilam na cycowanie, ze na drugi dzien po porodzie mialam taki nawal, ze nie moglam ogarnac tematu ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jgah, Karolyn to ja się boje o swoją głowę ;p
    ostatnio mi się śniło, że urodziłam, mąż podaje mi małą do karmienia a ja wpadłam w panikę, że nie chcę karmić, że sutki będę mnie boleć, mąż mnie przekonywał żebym spróbowała, a ja miałam opory żeby przystawić do cyca...
    nie wiem skąd mi się to wzięło

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek ja od 3 tygodni bez przerwy jak nie kaszle to kicham. Bez wkładki w gaciach ani rusz. Raz nie mialam - naszczescie w domu - dresy do zmiany :/ Tak jak Jagah nie biorę żadnych leków - wiec wydaje mi się ze to jednak jakaś forma nietrzymania moczu. I oczywiście żyje nadzieją ze w maju o tym zapomnę :P

ilae lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga- czesto snia sie rzeczy i sytuacje, ktorych sie boimy albo myslimy o nich intensywnie ;) Dla przykladu napisze, ze ja w tygodniu przynajmniej kilka razy przezywam porod holenderski i zawsze ma inny scenariusz.

Donia- w maju pocwiczysz i bedziesz zaciskac miesnie Kegla, i wszystko powinno wrocic do normy :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do wyciekania wód płodowych, ja miałam dwie takie sytuacje bardzo mokrych majtek, sama sie zastanawiałam czy wlaśnie coś sie nie dzieje, chociaż zauważłam że w pozycji siedzącej i jak miałam "noge na noge" to widac bylo ze się poprostu "spociłam" bo az mokre bylo bo bokach jak ida majtki w góre.
    Tak chyba upławy są znacznie większe niż wcześniej. Ja mam czasem nawet suche dni to sie zastanawiałam czy jest cos nie tak. A czuje czasem jak wstaje i pojde do lazienki zze po nagłym ruchu jakby wyciek moczu. wiec zyje nadzieja ze tez nic sie nie dzieje ;)
    czy lekarz moze na usg zauwazyc ze mało jest wod?

a tak apropo wózków. Słyszała któraś opinie X-landera x-movie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 22:07

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Anjouek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24
    z pewnością może ! mi np. powiedział po usg, że poziom wód w normie :) pewnie jakos to widac :) ale moga nasze niespecjalistyczne oczka tego nie dostrzegac po fotkach :)

kurcze z tym karmieniem to ja bym bardzo chciała...
    ale boje sie,ze sie zablokuje, bo mam tę obawę, że bedzie bolesnie i ze krew z sutkow bedzie sie lała :(
    juz teraz mam bardzo wrazliwe i az skóra mi z brodawek schodzi brrr... ale mam nadzieje,ze wygram z tymi obawami i bede miec mleczka duuuzo !

ah ja mialam juz sie wstrzymac z zakupem ciuszków do poznania płci...
    bo mam całą skrzynie :( no ale to bylo silniejsze ode mnie babeczki ! i zamowilam na smyku skromna paczuszke...

24cuo74.jpg
    161ni55.jpg
    vzvg4z.jpg
    2448bw9.jpg

eh teraz tylko czekac aż dotrze :P hihi

sallvie, Niebieskaa, Milka1991, MyHappy, pati87, Omon, Aga1991 lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dziewczyny za odpowiedź. Uspokoiłyscie mnie trochę :)

Awf3p2.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek - Śliczne ciuszki !! My jutro jedziemy kupić rożek dla maluszka bo jest w promocji za 25 zł. Jakbym miała zamawiać przez allegro to z przesyłka przynajmniej za 30 zł . Te poniżej 30 zł nie podobają mi się.

Anjouek lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Anjouek - Śliczne ciuszki !! My jutro jedziemy kupić rożek dla maluszka bo jest w promocji za 25 zł. Jakbym miała zamawiać przez allegro to z przesyłka przynajmniej za 30 zł . Te poniżej 30 zł nie podobają mi się.

pokaz co sobie upatrzylas :) !

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wyśle zdjęcie po zakupie bo rożek w leclercu jest do kupienia i nie mam jak wysłać jak wygląda :) mam tylko nadzieje że jeszcze będą haha :) ogólnie zostaliśmy tez już leżaczek dla maluszka od jego chrzestnej bo jej córeczka wyrosła z niego :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze dziś zamówiłam okrycie po kąpieli z kapturkiem. Wzór wybierał narzeczony :)

ibi697wjibbs_t.jpg

sallvie, Anjouek, misKolorowy, kahaśka, Milka1991, MyHappy, aniołkowa mama, Omon, Aga1991 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:

a tak apropo wózków. Słyszała któraś opinie X-landera x-movie? :)

ja się zdecydowałam na x landera x move szaro pomarańczowy, widziałam na żywo, mi się bardzo podoba :) moja siostra miała x landra xa - starszy model i chwaliła sobie. ja mieszkam na obrzezach miasta i potrzebny mi wózek który pojedzie po wertepach :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja mam na każdym opisie usg o wodach płodowych - w normie.

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie oki czekam na focie :D

ilae ale słodkie to okrycie :) !!

sallvie lubi tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • ilae Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smarowałam teraz brzuch i z prawej strony poczułam kopniaczka :D

kahaśka, Niebieskaa, karolyn, Omon, Reni1982, sallvie, kasieniaczek, Kjopa3, Aga1991 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 01:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa! I ja poczułam ruchy ♡ teraz już nie mam watpliwosci,ze to było to! Lezalam sobie ze stetoskopem z myślą-możeuslysze tym razem maluszka :) i w tym samym czasie co w słuchawkach usłyszałam,ze coś się tam przekreca to poczułam też od środka takie delikatne musniecie :) jak się cieszę,ze w końcu tego doświadczyłam :) czuje się cudownie, z tej ekscytacji chyba nie usne hihi
    Mam nadzieję,ze coś zaraz jeszcze poczuje :))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2016, 01:26

Milka1991, karolyn, MyHappy, pati87, sallvie, kasieniaczek, Aga1991, Antonelka lubią tę wiadomość

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Smarowałam teraz brzuch i z prawej strony poczułam kopniaczka :D
    Mnie też moje wczoraj wieczorem skopało :D

ilae, Niebieskaa, karolyn, sallvie, kasieniaczek, Kjopa3 lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam na półmetku w 21 tygodniu :D
    20 tygodni za mną i teoretycznie 20 przede mną :D

Milka1991, karolyn, Jagah, misKolorowy, vitae13, Taśka22, MyHappy, sunshine, pati87, Omon, sallvie, nutella_, Kjopa3, Aga1991, Antonelka lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Korcia Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po masakrycznej nocy. Córcia cała noc wymiotowała,wszystko mam zarzy.... mimo ,ze była obstawiona recznikami,podkładami to i tak jej łóżko i nasze masakra. Prawie nie spałam tylko czuwalam
    Śliczne ciuszki kupujecie:)

8p3o3e3k2s82vwqj.png
‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ