X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja7 wrote:
    my mamy zaplanowany wyjazd do Zakopanego ale dopiero w październiku więc jak wszystko pójdzie dobrze to zacznę akurat drugi trymestr tak więc szanse,że będę mogła pojechać są duże :)
    my na długi wekend teraz mamy jechać :-)

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
    Nasze Aniołki 31.08.2009 [*][*] 30.08.2016 [*]
  • Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    my do Zakopca mamy jakies 4 h jazdy a nad morze 2 razy tyle :-) w waham sie bo to początki i trochę się boje :-( nad morze bym się na pewno nie odważyła :-)

wiesz co pogadaj z lekarzem, czas w podróży to jedno ale w górach ciśnienie jest niższe i to może też mieć wpływ na płód, poza tym kiedyś jakiś lekarz się wypowiadał że dla płodu większym obciążeniem niż lot samolotem jest wjechanie kolejką górską na szczyt właśnie ze względu na zmiany ciśnienia :/ zdaj się na twojego gina żebyś później nie musiała sobie niczego zarzucać :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 13:48

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja7 wrote:
    wiesz co pogadaj z lekarzem, czas w podróży to jedno ale w górach ciśnienie jest niższe i to może też mieć wpływ na płód, poza tym kiedyś jakiś lekarz się wypowiadał że dla płodu większym obciążeniem niż lot samolotem jest wjechanie kolejką górską na szczyt właśnie ze względu na zmiany ciśnienia :/ zdaj się na twojego gina żebyś później nie musiała sobie niczego zarzucać :*
    no właśnie nie zabronił ale odradza :-( i stad moje wahanie bo wszystko zaklepane :-) na pewno wszytskie kolejki itp sobie daruje ale choc na Krupówkach bym posiedziała :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 13:51

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka, bez postojow pewnie z 7godzin. ale Mlody tak nie wytrzyma wiec pewnie zejdzie nam kolo 10... ale to nic. Nie mogę się doczekać!

A czego się boisz? Że coś się będzie dziać i nie będziesz wiedzieć gdzie iść?
    Ja nawet o tym nie myśle. A w razie potrzeby to pojade do szpitala na miejscu i tyle :)

Ja wychodzę z założenia że jeśli przyszłej mamie nic nie dolega to szkoda tego pięknego czasu ciązy na zamartwiania się. Korzystaj z życia i wakacji póki jeszcze jesteście we dwójkę. Potem wypoczynek już trochę inaczej wygląda :) (a zmartwień z czasem wcale nie ubywa ;))

Głowa do góry <3

Szczęśliwa Mamusia, jatoszka lubią tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae większość lekarzy zaleca podróżowanie w II trymestrze gdy mija czas największego zagrożenia dla ciąży a i samopoczucie (zazwyczaj) jest lepsze więc coś w tym musi być ;) każdy robi jak uważa, ja może dlatego że pierwszą ciążę poroniłam wolę teraz dmuchać na zimne...

• Agga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja jutro tez wizytuje :) chcialam w piatek, ale cholera jasna lekarz nigdzie nie przyjmuje ;/ ale przynajmniej juz bede miec USG na sprzecie fajnym, na ktorym Wiki wiekszosc miala robionych :)

jest szansa na serducho? zarodek? na co ja mam liczyc !?

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa - Pokaz konowalowi gdzie raki zimuja :D
    Annak - coś strasznego...! Jak można tak powiedziec kobiecie ? Pisalas, ze wyjezdzasz na 3 tyg, moze udaloby Ci sie zrobic usg gdzie indziej na lepszym sprzecie zeby sie nie denerwowac ?

To bardzo przykro co piszecie dziewczyny o slubie zdrowia... Zero empatii.
    Niebieska - Tobie tez wspolczuje takich przezyc... NA Twoim miejscu tez bym juz nie ufala lekarzom w No. W irl tez sa same niedouki, na wszystko paracetamol I z glowy... Na wyniki z krwi czekam 10 dni !!! Tż sie smieje, ze golebiem wysyłaja :D

Super pomysl z linkami na pierwszej !

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejda665 Jesteś nie samowita :D :D , pokażę pokażę, pewnie oczy mu zbieleją jak betę zobaczy , moje gin jakoś od razu potrafiły ciążę potwierdzić , a ten jakiś chyba nie do uczony :p.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 14:14

Ejda665 lubi tę wiadomość

• Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia odpowiesz na moje pytanie? ;)

• vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja, ja pierwszą poroniłam - nie jeżdząc, dbając o siebie.
    Drugą donosiłam - pełną stresu i bólu (zmarła moja mama).

Więc naprawdę nie ma reguły. Tak jak piszesz, każdy organizm jest inny.
    Ja tylko mówię, żeby nie popadać w skrajności i cieszyć się obecną chwilą:)

jatoszka lubi tę wiadomość

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitae ja też nic nie zrobiłam poronienie było samoistne i nie miałam na nie wpływu.. Ale znam siebie i wiem też że gdyby lekarz odradzał mi wyjazd a ja bym pojechała i poroniła (nieważne czy samoistnie czy nie) to nie wybaczyłabym sobie tego dlatego u mnie o podróżowaniu przed drugim trymestrem nie ma mowy ;) staram się myśleć pozytywnie ale wolę nie kusić losu i dmuchać na zimne. Ale to tylko moje zdanie i nikomu go nie narzucam :)

• Agga Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    jatoszka, Gakin jutro razem wizytujemy :p ja około 10.00 ktoś dołącza?

sunshine na pierwszej jest tabela, wpiszesz się ? :D

Edyta ja byłam w nd i był pęcherzyk 8mm z pęcherzykiem żółtkowym 3.6mm i lekarz mi mówił że w czwartek powinno być serducho. Średnio chce mi się wierzyć, że w 4 dni by nastąpił taki postęp, no ale zobaczymy ;P
    ja na 11:30 + pewnie opoznienie:D

3jvzhdge7ui8eco8.pngkm5sp07wzs12381t.png[/url]
    [*] 13.06.2014
    [*] 14.02.2014
  • Ejda665 Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje o 18 :) licze na to, ze poleca nowe serduszka na pierwsza strone bo troche tych wizyt na jutro jest :) bede was sledzic z samochodu bo jutro z racji wizyty az w Dublinie (4h jazdy) robimy sobie calodniowa wycieczke :)) nie stresuje sie, bedzie co ma byc !

vitae13, Agga, Milka1991 lubią tę wiadomość

11.08.2016 - usłyszeliśmy serduszko <3
    następna wizyta - 19.09.

3jgxyx8d3bc3z61w.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież mam jutro wizytę :) na 11, oczywiście na serduszko zdecydowanie za wcześnie, gdyż ciąża młodsza ale chociaż zobaczę czy rośnie mi w brzuszku ładnie i sie powiększa :) ostatnio tylko mały pęcherzyk wiec może teraz coś więcej zobaczę :) jak tylko wyzdrowieje zakupie sobie jakis krem nawilżający na brzuch.
    Ja tez staram sie nastawić jakoś pozytywnie, musimy wierzyć l, ze będzie wszystko dobrze i limit złych doświadczeń w tym kierunku mamy juz wyczerpany :) przecież tyle kobiet zachodzi w ciąże wiec czemu znowu my mamy ja tracić. Bądźmy dobrej myśli, nie można widzieć wszędzie najgorszego. Ja tez jestem po stracie ale muszę i chce uwierzyć ze teraz będzie wszystko dobrze :)

vitae13, Agga, Helmi lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jatoszka wrote:
    no właśnie nie zabronił ale odradza :-( i stad moje wahanie bo wszystko zaklepane :-) na pewno wszytskie kolejki itp sobie daruje ale choc na Krupówkach bym posiedziała :-)

Ja bym nie jechała w góry na tak wczesnym etapie ciąży. Ale to tylko moje zdanie, zrobisz jak będziesz uważała. W poprzedniej ciąży pojechałam w niskie góry - Bieszczady (do babci w odwiedziny), oczywiście odpoczywałam, dużo spałam, spacerki po płaskim terenie....i.... dzień po powrocie zaczęłam plamić, a nazajutrz poroniłam samoistnie. Przed wyjazdem pytałam lekarza, powiedział, że mogę, ale żeby się nie przemęczać i odpoczywać... ale kto wiedział... nie wiem czy to przyczyna gór czy może przeziębienia na bardzo wczesnym etapie ciąży (3 tydz), ale na pewno teraz bym się już nie zdecydowała na wyjazd w góry w I trymestrze... tak samo moja ciocia mi opowiadała (co najlepsze kilka dni przed moim wyjazdem w góry), że jak była w ciąży jakoś początek 2 miesiąca to też pojechała z wujkiem w góry do Zakopca i jak tylko dojechali na miejsce ona zaczęła plamić. Tego samego dnia wrócili do Wawy i pojechała do swojego lekarza to lekarka ją opieprzyła, że dlaczego pojechała w góry... na szczęście udało się uratować ciążę.

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja7 wrote:
    Szczęśliwa Mamusia odpowiesz na moje pytanie? ;)
    A pytaj o co chcesz :D .

• IGA.G Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za przyjęcie do grupy i za wpis do tabelki :) podczytuje was troszkę dzisiaj bo mam wolne, ale tak dużo piszecie, że nie daje rady nadrobić :) to moja pierwsza ciąża, bardzo wyczekiwana i tak jak większość z was staram się nastawiać pozytywnie, ale wiadomo lęki są... wizyte mam 22 sierpnia

Milka1991 lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    A pytaj o co chcesz :D .

pytałam stronę wcześniej ale chyba przeoczyłaś ;) wrzucam treść tego posta poniżej ;)

Anja7 wrote:
    właśnie tak sobie czytam tabelkę i widzę, że poroniłaś w czerwcu i miałaś zabieg łyżeczkowania- czy lekarz nie kazał Ci odczekać ze staraniami? mi po poronieniu samoistnym bez zabiegu kazał odczekać 3 miesiące, jestem trochę zaskoczona że po tak krótkim czasie jesteś znów w ciąży ;)

• jatoszka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    jatoszka, bez postojow pewnie z 7godzin. ale Mlody tak nie wytrzyma wiec pewnie zejdzie nam kolo 10... ale to nic. Nie mogę się doczekać!

A czego się boisz? Że coś się będzie dziać i nie będziesz wiedzieć gdzie iść?
    Ja nawet o tym nie myśle. A w razie potrzeby to pojade do szpitala na miejscu i tyle :)

Ja wychodzę z założenia że jeśli przyszłej mamie nic nie dolega to szkoda tego pięknego czasu ciązy na zamartwiania się. Korzystaj z życia i wakacji póki jeszcze jesteście we dwójkę. Potem wypoczynek już trochę inaczej wygląda :) (a zmartwień z czasem wcale nie ubywa ;))

Głowa do góry <3
    no my od 8 lat jesteśmy we 3 :-) ale masz dużo racji-w pierwszej ciązy właściwie wcale sie nie oszczedzałam-pracowałam do 7 miesiąca i wszytsko było dobrze :-) a w drugiej poszłam na l4 w 4 tygodniu odpoczywałam i ciąży nie donosiłam :-(

w5wqrl68v17z1bgh.png
    km5stv73corlpm49.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jezdzicie rowerem? Ja jeżdżę z rowerem z dzieckiem na bagazniku

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ