X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, czy mogę dołączyć ? :) termin mam na 1-3 kwietnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:28

Magdama, Szczęśliwa Mamusia, niania.ogg, Agga, Gosia1989 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Muszę się zabrać za robotę bo mnie z tej pracy wywalą ;)

ja też :/ tzn mnie nie wywalą ale mam mnóstwo rozliczeń do zrobienia w excelu a zaraz pewnie nadejdzie mój kryzys jak codzień w południe i będę zasypiać na biurku :P

• Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Iga, witamy, gratulujemy ;)
    Zapraszamy do wpisania się w tabelkę, która znajduje się na pierwszej stronie :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pracuję od 5.00 rano więc od czasu do czasu muszę się oderwać bo inaczej bym zwariowała.

Witaj IGA!!! :)

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja Palmersa nie mogłam używać bo jego zapach był tak intensywny, że przyprawiał mnie o mdłości. Jeżeli jednak zapach wam nie przeszkadza, to super nawilża skórę.
    Ja obecnie używam Mustela - chociaż nie wiem czy nie zrezygnuje bo jest mega drogi.

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaWaw wrote:
    Hej, ja Palmersa nie mogłam używać bo jego zapach był tak intensywny, że przyprawiał mnie o mdłości. Jeżeli jednak zapach wam nie przeszkadza, to super nawilża skórę.
    Ja obecnie używam Mustela - chociaż nie wiem czy nie zrezygnuje bo jest mega drogi.

Spójrz wyżej na bloga którego adres podałam, Mustela nie ma wcale bogatego składu także nie ma sensu przepłacać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny takie głupie pytanie jak ustawić suwaczek?

Szczęśliwa Mamusia też mam dużo śluzu przez niego się denerwuję, bo myślę, że to krew :/

Anja fajna ta stronka :)

Ostatnio słyszałam, że na rozstępy najlepszy smalec z gęsi ! :D:D

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

• Omon Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za linki, zaraz sobie poczytam :)

Co do szpitali, to ja też musiałam położnej pokazać zakrwawioną podpaskę. Ale bardziej mnie zdziwiło to, że jak chciałam dać wyniki bety to stwierdziła, że jej to nie potrzebne - nawet nie spojrzała. Lekarz też nie chciał ich brać. Równie dobrze mogłam przyjść podczas okresu i powiedzieć, że jestem w ciąży. A jeszcze co do tej podpaski to samo pokazanie położnej to jeszcze nic. Mi ta położna powiesiła worek na śmieci przy szafce i kazała tam wrzucać wszystkie wkładki, żeby ona mogła sprawdzać intensywność krwawienia. Przez dwa dni faktycznie tam wrzucałam wkładki i modliłam się, żeby żaden odwiedzający tego worka nie zobaczył, a worek był półprzezroczysty. Ale że położna nie zajrzała do worka ani razu to wyrzuciłam go do kosza i każdą kolejną wkładkę też wyrzucałam. Nie wiem co to w ogóle był za pomysł, żeby zbierać je przy łóżku.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malunia wrote:
    Dziewczyny takie głupie pytanie jak ustawić suwaczek?

Szczęśliwa Mamusia też mam dużo śluzu przez niego się denerwuję, bo myślę, że to krew :/

Anja fajna ta stronka :)

Ostatnio słyszałam, że na rozstępy najlepszy smalec z gęsi ! :D:D
    Wpisz w google suwaczki ciążowe - znajdziesz masę stron, wejdź w jaką chcesz, tam wszędzie będzie instrukcja jak go stworzyć i na końcu dostaniesz kod html do wklejenia na forum. Skopiuj ten kod i tam, gdzie masz ustawienia awatara jest pole "Twój podpis na forum" czy jakoś tak i tam wklejasz ten kod :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malunia kliknij na przykład w mój suwaczek, tam sobie go stwórz, potem go wklejasz w społeczności w ustawieniach (prawy górny róg ekranu) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 11:51

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    age.png
  • MagdaWaw Przyjaciółka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anja7 wrote:
    Spójrz wyżej na bloga którego adres podałam, Mustela nie ma wcale bogatego składu także nie ma sensu przepłacać ;)

Anja7 - dzięki, przekonałaś mnie, rzeczywiście nie ma sensu przepłacać :)

Anja7 lubi tę wiadomość

MagdaWaw
    w4sqdqk3clrtejnc.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a może by tak wklejać takie ciekawe linki na pierwszej stronie? Na innych wątkach tak robią :)
    Te artykuły o produktach na rozstępy są ciekawe - ale tutaj bywa taki ruch, że nie każda się dokopie, a tak na pierwszej stronie byłaby lista ciekawych przydatnych artykułów.
    Na innych wątkach mają linki do artykułów o żywieniu, o lekach w ciąży, linki do internetowych aptek, sklepów z odzieżą ciążową itd. Myślę, że to bardzo wygodna opcja :)

Anja7, Milka1991, vitae13, Malunia, Antonelka, Peg lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon Ciekawy pomysł jestem za :D , kochane nie wytrzymałam i zapisałam się do konowała na następny Piątek na 18.00 zrobię sobie jutro betę , i mu pokażę czarno na białym , do mojej gin to też pójdę ;).

Milka1991, Antonelka, Agga, Ejda665, niania.ogg lubią tę wiadomość

• Anja7 Koleżanka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że to dobry pomysł z przydatnymi linkami w pierwszym poście :)

Dziewczyny Was też odrzuciło od kawy? ja piję rozpuszczalną i o ile rano mi smakuje i wchodzi tak w południe nie mogę na nią patrzeć, pewnie to dobrze bo jedna dziennie wystarczy ale właśnie zrobiłam sobie zbożówkę może mi podejdzie :)

• sunshine Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się do innej pani doktor na przyszły wtorek. Nie wytrzymam prawie dwóch tygodni żeby iść do mojego lekarza. Mam nadzieję, że będzie serduszko. To będzie już połowa 8 tygodnia. Tak strasznie się boję.

Edyta91, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Edyta91 Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Zapisałam się do innej pani doktor na przyszły wtorek. Nie wytrzymam prawie dwóch tygodni żeby iść do mojego lekarza. Mam nadzieję, że będzie serduszko. To będzie już połowa 8 tygodnia. Tak strasznie się boję.

Ja tez ide 16.08 z nadzieja ze zobacze serduszko dzis mam 6 tydzien 6 dzien bylam tydzien temu.mialam.tylko.pecherzyk 8mm ;( a jak.sie.czujesz? OBJAWY?

EDYTA91
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Porobilo mi się coś tuu

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • Edyta91 Debiutantka

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANja7 mnie.odtraca od wszystkiego doslownie. Jesc nie.moge jedynie suchy rogaL mleczny..

EDYTA91
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

Niestety uwielbiam kawę i nawet teraz mogłabym ją pić, ale lekarz powiedział, że lepiej nie ;p

Mi tylko było niedobrze jak wzięłam witamy falvit mama (kupiłam je jeszcze przed ciążą). Później poczytałam opinie o tych tabletkach i bardzo dużo kobiet pisało, że powodują mdłości, więc nie polecam !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2016, 12:32

• Omon Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapoznałam się z tym artykułem o kosmetykach na rozstępy i aż jestem w szoku, że te rossmannowskie tak fajnie wypadają, w czołówce są. Chyba sobie zamówię emulsję i oliwkę :)
    I jestem w szoku, że rossmann wypada lepiej niż ziaja - a ja jestem wierną miłośniczką ziai :D Mydła i mleczek pod prysznic używam tylko z ziai, bo wszystko inne mnie uczula, ostatnio nawet po mydle z białego jelenia mnie wysypało :/
    Ciekawe jak się sprawdzą te kosmetyki z rossmanna, póki co mam u siebie mydło w płynie z rossmanna - ma genialny zapach i fajnie się pieni, ogólnie podoba mi się bardziej niż ziaja, ale na niego też mam niestety uczulenie :/

Jeśli macie jakieś fajne artykuły to ja chętnie poczytam :)
    Ja ze swojej strony mogę się podzielić stroną o fotelikach samochodowych, ale to chyba jeszcze nie ten etap ciąży :D

Anja7 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ