WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda - chyba własnie dużo zależy aby rosół się zaraz na początku nie zagotował. Jak stoję i pilnuję mięsa by nie zawrzało, zdejmę szumowiny, włożę warzywa i znów przy tym stoję i przy pierwszych bulgotkach daję na najmniejszy palnik z uchyloną pokrywką to rosół mam klarowny. Ale on musi dosłownie tylko pyrkać, ledwo można dostrzec, że coś się w garnku dzieje :) Raz zdarzyło mi się, że poszłam do pokoju i samo mięso zaczęło się już gotować to rosół wyszedł mętny...

Antonelka lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa, poszperałam, magnez nie jest zalecany w formie tabletek musujących bo to tlenek magnezu, który przyswaja się w niecałych 4%. Tutaj ciekawe zestawienie. http://testermam.blogspot.ch/2014/02/test-magnez-preparaty-magnezowe-chelat.html
    Patrzyłabym na nie z przymrużeniem oka bo na różnych stronach różne informacje. Niezmiennie polecane są jednak chelaty :)

Kjopa3 lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Udało mi się umówić do mojej lekarki na jutro na 12, bo ktoś odwołał wizytę. Zapytam o te twardnienia brzucha, bo ja to już mam wrażenie że mnie nawet i trochę boli. Do tej pory nie czułam, że jestem w ciąży więc może to przewrażliwienie. Zobaczymy jutro co powie.
    Dzisiaj z uwagi na zwolnienie pracuję z łóżka :/ A miałam w planach nic nie robić... tak to właśnie można coś zaplanować z korpo.

Rozumiem doskonale....dopiero jak pojdziesz calkowicie na L4 to bedziesz miala spokoj

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    Sunshine - gratulacje :) i kolejny chłopczyk, aż się martwię czy starczy tych siusiakow i dla mnie, hehe ;)

Antonelka -czy nospe trzeba zawsze brać z magnezem? Też mam twardy brzuch kiedy mam intensywny dzień, staram się wtedy chociaż kwadrans wyhaczyc i polezec na lewym boku :)

Chyba nie :-) - ja sobie sama to zlecilam :-)

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine jakieś informacje od lekarza już masz?

Jastin76 lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak co u Ciebie?
    Juz troszke odzyskujesz forme po trudnych tygodniach?

• Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Justine jakieś informacje od lekarza już masz?

Nie kochana , to w weekend bardziej się starali i dbali o pacjenta ...dziś wysyp zabiegów.
    Ale tak myślę że jutro na stowe zrobią usg i tez jeśli miało się coś dopełnić to powinno być wyraźnie widać. Stresu nie mogę opanować ...

Misiu2017, Milka1991 lubią tę wiadomość

• annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Annak co u Ciebie?
    Juz troszke odzyskujesz forme po trudnych tygodniach?

Antonelko,
    Dziękuję, że pytasz!
    To chyba jakaś telepatia, bo właśnie dzisiaj planowałam odezwać się tutaj do Ciebie :-)

U mnie już wszystko dobrze. Po 4 tygodniach totalnego wyłączenia z rzeczywistości i nieustającego stresu, dochodzę do siebie. Musiałam nadrobić zaległości, które uzbierały mi się przez ten miesiąc. W czasie czekania na wyniki nie byłam w stanie pracować, zajmować się codziennymi sprawami, spotykać ze znajomymi. Teraz nagdaniam wszystko :-)

Córka już zaczęła mi wysyłać sygnały (a przynajmniej tak interpretuję te wszystkie dziwne i inne niż dotychczas bulgoty i ruchy w brzuchu :-)).

Jestem tu z Wami cały czas i czytam na bieżąco o Waszych sprawach.

Bardzo ładne imię wybraliście dla córki Antonelko :-) Braliśmy je pod uwagę. Było u nas w TOP 5, ale ostatecznie nie wygrało.

Miałam dziś napisać do Ciebie w sprawie wózka. Pisałaś, że rozważasz poważnie Bugaboo Cameleon. Ja jeszcze nic nie wiem o wózkach i nie mam zrobionego żadnego rozpoznania tematu, ale mój serdeczny kolega ogromnie rekomendował mi właśnie ten wózek. Mówił, że jest absolutnie świetny. Wspominałaś dziś, że znasz sklep, gdzie można je obejrzeć. Możesz podpowiedzieć, jaki?
    Mój mąż ma obiekcje wobec tego wózka z powodu tych małych kółeczek z przodu, ale mimo wszystko chcę obczaić ten model.

* * *
    Dziewczyny, pozdrawiam Was wszystkie gorąco!
    Witam też nowe koleżanki :-)

Jastin,
    Niezmiennie czekam na wiadomości od Ciebie i zgniatam kciuki od zaciskania. Coś każe mi być dobrej myśli. Naprawdę mam pozytywne przeczucia.

Jastin76, Antonelka, Milka1991 lubią tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ... nakręcacie na to bugaboo :) Chyba musze poszukać jakiegoś sklepu u siebie i zrobić jazdę próbną i potelepac nim trochę ;)

Jastin76, Antonelka lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin76 wrote:
    Nie kochana , to w weekend bardziej się starali i dbali o pacjenta ...dziś wysyp zabiegów.
    Ale tak myślę że jutro na stowe zrobią usg i tez jeśli miało się coś dopełnić to powinno być wyraźnie widać. Stresu nie mogę opanować ...
    Moze poproś aby cos ci dali na nerwy , podobno relanium mozna albo chociaż większe dawki magnezu .

Jastin76 lubi tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jastin, kochana, wszystkie czekamy na informacje! Mówiłam o tym mężowi i nawet on ściska kciuki. To straszne, że takie rzeczy jak sączenie wód dzieją się ot tak, bez żadnej przyczyny :( Mam nadzieję, że jutro na USG się okaże, że dzidzia pływa sobie w uzupełnionych wodach jak w baseniku :)

Jastin76, misKolorowy lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Jastin76 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Jastin, kochana, wszystkie czekamy na informacje! Mówiłam o tym mężowi i nawet on ściska kciuki. To straszne, że takie rzeczy jak sączenie wód dzieją się ot tak, bez żadnej przyczyny :( Mam nadzieję, że jutro na USG się okaże, że dzidzia pływa sobie w uzupełnionych wodach jak w baseniku :)

Aż się popłakałam ❤

Dziękuję kochane Wasze wsparcie niezastąpione ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

aniołkowa mama, Misiu2017, Milka1991 lubią tę wiadomość

• pati87 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z mezem poznalismy sie w szkole na zebraniu rodzicow naszych dzieci :)

aniołkowa mama, kahaśka, Milka1991, Venice lubią tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• misKolorowy Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justina76 jesteśmy z tobą, jutro to muszą być dobre wieści :)

Ja byłam dziś u gina, w sumie dobrze, że poszłam szybciej. Ilość wydzieliny jest w normie na tym etapie ciąży i nie ma się czym martwić, bóle które intensywniej towarzyszą mi od paru dni nie są z przyczyny ginekologicznej, lekarz podejrzewa że to infekcja układu pokarmowego, zwłaszcza, że dziś przy podcieraniu zobaczyłam krew, ale nie z pochwy, tylko z odbytu, dodatkowo mam podwyższoną Urobilinogen w moczu, co wskazuję na złą pracę wątroby, dostałam skierowanie na badanie krwi CRP i bilirubinę i muszę zgłosić się z tym do internisty, na razie mam stosować nospę 3x1, a i oprócz tego mam początki anemi, więc dostałam receptę na żelazo.

zem3i09k8uqplda3.png
    04.04.2017 Misiu ❤️
    Starania o drugiego bobasa od 09.2018
    "Nie rezygnuj z marzeń, to że coś nie dzieje się teraz, nie znaczy, że nigdy się nie wydarzy."
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak
    Jesli podoba sie Tobie ten wozek to mam dwa sposoby na meza:
    1. Do wozka bugabbo cameloen mozna dokupic terenowe kola do przodu - chyba ok 300 zl
    2. Bardzo podobny do cameleona jest model buffalo - przeznaczenie terenowe, wieksze kola i nieco ciezszy ale wizualnoe bardzo podobny.
    Sklep w ktorym sa ww modele to https://www.caramella.pl/
    Salon jest w lokalozacji niedaleko Karowej
    ul. Radna 2/4, 00-341 Warszawa (wejście od ul. Dobrej)
    tel. +48 537 215 777, +48 22 415 37 73
    email: [email protected]
    godziny otwarcia: 11.00-19.00 (pon.-pt.), 10.00-15.00 (sob.)

Fajnie, ze odzyskujesz juz forme. Piekny czas teraz przed Toba :-)

annak lubi tę wiadomość

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak, Donia
    Zobaczcie ten filmik :-) o bugaboo

https://youtu.be/dSm4tmXz8Kc

Donia12 lubi tę wiadomość

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Ta fabryka jest extra. O ile pamiętam jesteś z trójmiasta wiec na pewno chodzi o tą na Amber Expo. Co roku jeżdziłam tam z dzieciakami z mojego przedszkola i co roku było super. Zawsze inna tematyka i inne zadania dla dzieci. Nawet my (nauczycielki) się światnie bawiłyśmy.

Dziękuję za opinię. W tamtym roku jakoś nas ominęło więc teraz nie mogłam odpóścić tym bardziej,że mam sporo czasu. Przejadę przez tunel i będziemy na Amber. W tamtym roku byliśmy na Disney on ice i było super. Teraz miałam zwolnienie leżące więc nie wykupowałam wcześniej biletów ;-) A jak to jest z malowaniem bombek? Można je wziąć do domu?

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Data ślubu? To nasza 4 rocznica związku :) Nie chciałam czekać jeszcze jeden rok żeby móc ślub wziąć w rocznicę dlatego nasz będzie wyjątkowo w piątek a nie sobotę :)
    Czyli poznaliście się w dzień mojego ślubu hehe i Wandy :D

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze nie wiem kompletnie jakie imię do synka wybrać - miał być Miłosz śle nie jestem do końca przekonana

• annak Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, Antonelko!
    Ja to na razie mam taki problem z wózkiem, że nawet nie wiem, na co zwrócić uwagę przy wyborze ;-)
    Jestem kompletnie niezorientowana... Muszę wreszcie trochę poczytać. Bo - jak znam siebie i moje perfekcjonistyczne podejście do niektórych spraw + tendencję do zbyt dużego wchodzenia w szczegóły - to do maja wózka nie wybiorę :-) (o innych rzeczach nie wspomnę)

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

‹‹ 799 800 801 802 803 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ