X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Anjouek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 stron do nadrobienia od 833...Nie jest źle ale do rana pewnie się narobi.Nie mam już siły na nic do 18 uczelnia a niedawno skończyłam robić projekt na kolejne zajęcia ;( zajade się... dobranoc wszystkim ;* zajrzę do Was pewnie jutro wieczorem dopiero....

cXUFp2.png

461775lyax060s2m.gif
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu na noc zostaje na obserwacji :(
    Wieczorem, dostalam silnych skurczy i brzuch mnie teraz pobolewa.
    Dostalam zakaz brania nospy, bo dziala rozkurczowo na szyjke. Wiec jesli ktoras z Was ma problemy ze skracaniem, rozwarciem itp. to lepiej jej nie brac :/ a ja juz tyle czasu ja zarlam :/
    Msm nadzieje ze pospie troche dzis

Dobranoc

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She, oby to tylko straszaki &&

Moja kuzynka miała bolesne skurcze od połowy ciąży i potrafiły być regularne. Dwa razy lądowała w szpitalu. Brała tony magnezu i relanium (działa wyciszająco). Od 30 tygodnia chodziła z rozwarciem na 1-2cm, ale to jej 2 ciąża, więc się zdarza. Urodziła w 40 tygodniu ;)

She Wolf lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ty bierzesz clexane i acard ? Masz zakrzepicę ? Czy lekarz zlecił ci takie badanie profilaktycznie ? Przepraszam ze pytam ale nie pamietam :/
    mam stwierdzony zespol antyfosfolipifowy. biore acard 1x1 i fraciparyne 0,6 Od poczatku. mimo to takie wyniki. mala sie rusza Wiec wszystko ok w przyszym tyg polowkowe to lrkarz doradzi ale teraz to sie mega boje polowkowych. podobno wplywa na przeplywy ten lek wiec oby byly dobre przy tak niskiej dawce pewnie mi zwikesza heparyne.

Misiu2017 lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, wczoraj na wizycie się dowiedziałam ze raczej druga dziewczynka wszystko ok zdrowa po usg badanie na samolocie a tam... szyjka strasznie skrócona dlatego czułam maluszka tak nisko i nie mogłam nogi podnieść do brzucha.. i do szpitala.. obecne jestem na oddziale i czekam co dalej.szyjka gotowa do porodu... JESTEM PRZERAŻONA!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2016, 07:44

Justyna Sz, sunshine, Aga1991, IGA.G, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3 lubią tę wiadomość

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf mam nadzieję,że nic przespalas i skurcze się uspokoily i jest dobrze :)

ja nie mam siary,w poprzednich ciazach też nie miałam.
    Niestety boli mnie gardło i znów nos zawalony. Ble. A wczoraj znajoma powiedziała.mi,że źle wyglądam bo niby brzuch mam a buzia i nogi takie dziwnie chude. Hehehe Ale mnie pocieszyla.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja i moj 21tygodniowy brzuchol! Zaczyna sie robic mocno widoczny! fotke cyknelam przed wyjsciem do pracy, no dobra troche sie wygielam do tylu zeby go uwidocznic:P Aniolkowa mama, widzisz? ciagle nie jest wieeeelki.
    fd59910938c8f4c5med.jpg

Korcia, Justyna Sz, Milka1991, karolyn, Donia12, Lokokoko, Peg, Jula222, Jagah, nutella_, Omon, lis87, pati87, aniołkowa mama, sallvie, ilae, sy__la, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julaaa dużo siły ci życzę. Dobrze,ze jesteś w szpitalu.musi być wszysko dobrze!!!

Jula222 lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 gratuluje drugiej córeczki i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze...

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mamo ją jak narazie nie mam stary.

Dziewczyny jak robicie ta wrozbe z obrączka lub igłą to robicie sobie ją same? Czy musi to robić ktoś inny?

She wolf mam nadzieję, że skurcze się wyciszyly po lekach i przespalas spokojnie noc.

Jula trzymaj się, szpital to teraz najlepsze.miejsce. Daj znać po obchodzie co mówią lekarze.

Jula222, She Wolf lubią tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska widać już jak się ładnie zaokraglil brzuszek:) Nie potrzebujesz wygnania się do tyłu ;)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222 wrote:
    Hej, wczoraj na wizycie się dowiedziałam ze raczej druga dziewczynka wszystko ok zdrowa po usg badanie na samolocie a tam... szyjka strasznie skrócona dlatego czułam maluszka tak nisko i nie mogłam nogi podnieść do brzucha.. i do szpitala.. obecne jestem na oddziale i czekam co dalej.szyjka gotowa do porodu... JESTEM PRZERAŻONA!

Jula lubię za zdrową dziewczynkę. Trzymaj się. Będą zakładać ci szwy?

atdc2n0at8s9ecys.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:34

Niebieskaa, Jula222, She Wolf lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jula trzymam kciuki, zadawaj relacje w miarę możliwości !

Się Wolf jak tam u Ciebie sytuacja ?

Niebieska też mam taki mały okragly brzunio więc przybijam piątkę ;)

A ja się zaraz biorę za robotę bo jutro wesele i trzeba by coś wcześniej ogarnąć ;)

Justyna Sz, Niebieskaa, Jula222 lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje kochane :*

Milka...czy Ty zmodyfikowalas swoj suwaczek? bo my idziemy leb w leb i 20tydzien 2dni pokazuje moja tabelka na belly, ale wg suwaczka to jestem dalej (wg suwaczka ktory mierzy tygodnie,a nie ile zostalo do porodu). Ustawilam sobie na belly (zeby wiedziec w ktorym dokladnie jestem tygodniu i dniu) wg daty porodu a nie wg ostatniej miesiaczki. Denerwuja mnie te rozne wyniki, dlatego ustawilam juz wszystko pod date porodu.

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka miękka 1.5 cm wg badania lekarza wg ups 1.2.. delikatne rozwarcie.. mam lezec. Wstać ewentualnie do WC zakaz siedzenia i stania.. MASAKRA. będą wyciszac lekami a w pon wraca główny ordynator i on podejmie decyzję o szwie

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jula222, najwazniejsze, ze zareagowalas w pore i jestes pod opieka!!! Lekarze nie pozwola zrobic krzywdy Twojemu dzidziolowi.

Jula222, Lokokoko lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salvie powiedz mi mówisz, że u Twoich rodziców wychodzi chłopak, chłopak, dziewczyna. Jak rozróżniasz jednego chłopaka od drugiejgo? w między czasie igła się zatrzymuje czy jak?:D
    Próbuje właśnie zrobić sobie tą wróżbę i nie wiem czy dobrze odczytuje na pewno widzę na chwile ruch wahadłowy potem okrąg i znów wahadłowy i po chwili już się gubie i nie wiem co widze.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Ja w szpitalu na noc zostaje na obserwacji :(
    Wieczorem, dostalam silnych skurczy i brzuch mnie teraz pobolewa.
    Dostalam zakaz brania nospy, bo dziala rozkurczowo na szyjke. Wiec jesli ktoras z Was ma problemy ze skracaniem, rozwarciem itp. to lepiej jej nie brac :/ a ja juz tyle czasu ja zarlam :/
    Msm nadzieje ze pospie troche dzis
    Dobranoc

Ja też mam nadzieję, że pośpisz i że wszystko się wyciszy i uspokoi!

Jula222 wrote:
    Szyjka miękka 1.5 cm wg badania lekarza wg ups 1.2.. delikatne rozwarcie.. mam lezec. Wstać ewentualnie do WC zakaz siedzenia i stania.. MASAKRA. będą wyciszac lekami a w pon wraca główny ordynator i on podejmie decyzję o szwie

Jula trzymam kciuki żeby i u Ciebie się wszystko wyprostowało. Szkoda, że na co dzień nie ma w szpitalu lekarza, który mógłby podjąć decyzję o szwie.

Chyba idzie do nas jakaś druga fala problemów. Najpierw plamienia, chwila spokoju i teraz kolejne problemy...

She Wolf lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane!

Niebieskaaa piękny brzuszek! :* naprawdę!

Ja obudziłam się z bólem gardła głowy i jak zwykle nosa ;) ale najlepsze jest to,że dzisiaj bolało mnie też serce. Od razu pomyślałam,że to przez to iż leżę na plecach i uciekam żyle główna no i faktycznie zmiana pozycji na boczna przyniosą ulgę :)))

Niebieskaa, Omon lubią tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ