WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co moge pic na suchy kaszel?
    Mialam kilka dni katar, teraz katar prawie mi sie skonczyl ale od wcsorajszego wieczoru mam kaszel.
    Wiem tylko ze prawoslazowy mozna. Ale czy cos jeszcze?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• ilae Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję małą mniej więcej po środku, między linią włosków a pępkiem.
    Czasem mam wrażenie, jakby się rozpychała, ale nie wiem czy np. nie jest to stawianie się macicy. Bo czuję takie rozpychanie w środku i zawsze wtedy mam twardy brzuch, ale tylko w tym miejscu, tak jakby np. plecki czy pupka.
    Myślicie, że to maluch czy twardnienia? Ciężko mi to jakoś odróżnić :(

Milka1991 lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko pisze jak było u mnie i lekarka sama powiedziała ze to było związane z odstawienie progesteronu. Dlatego teraz go nie odstawie i zobaczymy jak będzie.. każda jest inna aczkolwiek nie jestem sama której tak się stało..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87- jak mam sucho w gardle albo mnie boli to robie kogiel-mogiel, czyli ucieram zolko z cukrem, wlewam cieple mleko, mieszam i dodaje lyzeczke masla, i lagodze objawy w gardle. Mozesz chyba tez natrzec gardlo amolem i po prostu wygrzac, hmm..

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mnie kochane też trochę uspokoiliście, naszą Anię czuję koło pępka , głównie pod pępkiem jak kopie mnie w pęcherz , jak gin Mi robił USG to myślałam , że będzie robił tam gdzie mam pępek , a robił o wiele niżej , i też się martwię czy to normalne , że dziecko jest tak nisko ułożone .

Milka1991 lubi tę wiadomość

• aniołkowa mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine wg wymogów chyba wystarczy ale nie wiem czy jednorazowe oznaczenie wystarczy. http://www.sluzbazdrowia.com.pl/leki.php?lek=clexane koniec końców pewnie i tak zależy od lekarza ;/

Pati, Prenalen możesz. Jest na nim "prenalen gardło" więc ciężko powiedzieć czy na kaszel też pomaga.

Jagah... w ciąży nie powinno się jeść surowego żółtka ;/ Ja przynajmniej nawet jajka na miękko nie jem...

Bobas niestety co do przyczyn skracania szyjki, poronień itp. to często jest gdybanie (jeśli nie są to silne wady genetyczne dzieciaczka). Ja od 3 lekarzy słyszałam 3 różne wersje. 2 innych stwierdziło, że pewnie na 100% się nie dowiem co zawiniło. Tak jak pisała annak, nigdy nie wiadomo czy wtedy te leki by Ci pomogły... możliwe ale pewności nie ma ;(:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 14:54

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Czasem mam wrażenie, jakby się rozpychała, ale nie wiem czy np. nie jest to stawianie się macicy. Bo czuję takie rozpychanie w środku i zawsze wtedy mam twardy brzuch, ale tylko w tym miejscu, tak jakby np. plecki czy pupka.
    ja też czuje takie napięcie, jakby dzidziuś się napinał i zaraz puszczał

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:

Jestem niemal pewna że to macica. Dzidek raczej za mały żeby tak się rozpychać. Ja biorę luteine i no spę bo ostatnio co noc mam takie twardnienie brzucha

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniolkowa mama - kazdy robi jak uwaza, mnie akurat to zoltko z jajkiem nie szkodzi, wiec ratuje sie jak moge ;) A tak mysle, ze przeciez zalewam to cieplym mlekiem to jesli sa jakies bakterie, to wlasnie gina ;)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah oczywiście, że każdy robi co uważa! :D Ja tylko mówię co zasłyszałam/poczytałam. Czasem się przydają takie info bo można się czegoś dowiedzieć, doczytać, dopytać i samemu zdecydować co się zrobi :) Ja się tak dowiedziałam, ze nie powinno się pić pokrzywy, której wcześniej piłam sporo. Opinie są bardzo podzielone i zdecydowałam odstawić ale raz na jakiś czas pewnie mi pokrzywa nie zaszkodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:06

Jagah lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah zgadzam się, że każdy robi jak uważa a salmonella zdycha w 70stopniach, więc jeśli to gorące mleko to nic się nie powinno stać. Ja jednak unikam jajek na miękko, chociaż jak mam jeść jajecznicę ściętą na amen to aż mi się coś robi... Ale ciąża nie jest na wieczność, odbiję sobie potem :)

Dziewczyny, co to się dzieje z tymi szyjkami, co wpływa na wzrost ilości naszych problemów? Moja babcia trzy ciąże donosiła i nawet u lekarza nie była. A teraz jak nie szyjka to cholestaza, cukrzyca, skurcze, krwawienia, co jest z tym naszym środowiskiem nie tak?

Nie mogłam nadrobić po tygodniu nieobecności więc nie wiem, uświadomcie mnie, proszę. Czy Neharika się odzywa? Co z jej przeciwciałami? Pojechała do Wawy do kliniki? Co z transfuzją dla dziecka?

Jagah lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa no nie gdybym brała wtedy luteibe to by szyjka nie skrócił s i e.. po wdrożeniu jej z powrotem było już lepiej.. także ewidentnie błąd lekarza i nie bójmy się o tym mówić.. oni się mylą nawet całkiem często.. dlatego ja mam ograniczone zaufanie..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 wrote:
    Jestem niemal pewna że to macica. Dzidek raczej za mały żeby tak się rozpychać. Ja biorę luteine i no spę bo ostatnio co noc mam takie twardnienie brzucha

Ponoć jak macica się stawia, to twardnieje cała piłka, jaką mamy pod skórą. A jak czuję takie napięcie, to często albo z jednej strony brzucha, albo np bardzo nisko, a do pępka już jest miękko. Dopiero 7. grudnia idę do ginekologa.
    Luteiny ani duphastonu nigdy nie przyjmowałam, od początku ciąża bez żadnych powikłań czy plamień. Myślicie, że sama mogę zacząć przyjmować magnez, skoro to mogłoby być te słynne stawanie się? Mój bierze Slow-mag bez żadnych witamin z grupy B, sam czysty magnez. Myślicie, że mogę mu podkradać chociaż do wizyty, zanim skonsultuję to z ginekologiem?

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda no cóż żarcie powietrze szkodzi.. ale wg mnie najwięcej stres.. szybkość życia.. i za dużo tych badań.. podejrzewam ze nasze babcie o połowie dolegliwości n i e miały pojęcia.. inna sprawa jest to ze tez np bielizna była naturalna nie nosiły wkładek które są źródłem Grzybowo i bakterii.. dużo czynników..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobas zgadzam się, że o cukrzycy mogły nie wiedzieć, ale o skurczach, krwawieniach musiałyby wiedzieć. A cholestaza to poważna sprawa, może się skończyć śmiercią, więc chyba też by nie przegapiły, a przedwczesny poród też by na pewno zauważyły. Ale to fakt, brudne powietrze, woda, syfiasta żywność, wariacka szybkość życia. Słyszałam kiedyś, że człowiek współczesny nie radzi sobie z ilością wyborów, bo dziś w jeden dzień podejmujemy ich tyle co w XIX wieku przez miesiąc, wystarczy głupia wizyta w sklepie.

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    pati87- jak mam sucho w gardle albo mnie boli to robie kogiel-mogiel, czyli ucieram zolko z cukrem, wlewam cieple mleko, mieszam i dodaje lyzeczke masla, i lagodze objawy w gardle. Mozesz chyba tez natrzec gardlo amolem i po prostu wygrzac, hmm..

Surowe jajka w ciązy są niewskazane,, zbyt duże ryzyko zatrucia.Ja bym nie ryzykowała...Ale każdy robi według siebie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 15:41

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najpiękniejsze uczucie, którego do tej pory doświadczyłam w ciąży? Kiedy trzymasz ręce na brzuszku i wiesz, że Twoje dziecko słyszy Twój głos i zaczyna się ruszać w tym brzuszku kiedy zaczynasz mu śpiewać. Aż się popłakałam ze wzruszenia :)

Jagah, kasieniaczek, ilae, Reni1982, Aga1991, Omon, Krucha, Antonelka, Milka1991, Korcia lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 14:39

She Wolf, Milka1991 lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Bobas zgadzam się, że o cukrzycy mogły nie wiedzieć, ale o skurczach, krwawieniach musiałyby wiedzieć. A cholestaza to poważna sprawa, może się skończyć śmiercią, więc chyba też by nie przegapiły, a przedwczesny poród też by na pewno zauważyły. Ale to fakt, brudne powietrze, woda, syfiasta żywność, wariacka szybkość życia. Słyszałam kiedyś, że człowiek współczesny nie radzi sobie z ilością wyborów, bo dziś w jeden dzień podejmujemy ich tyle co w XIX wieku przez miesiąc, wystarczy głupia wizyta w sklepie.
    Mi teściowa mówiła ze miała krwawienia w dwóch ciazach ale nikt się tym nie przejmował. Pracowała do końca. Urodziła w terminie. Jasne zw teraz olać tego nie można ale inne podejście.. tylko ze ile dzieci umierało.. tylko silne jednostki przetrwały..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys kobiety tez tracily dzieci, bo nie bylo tak zaawansowanych badan i leczenia jakk teraz. Moje obie babcie przeszly strate. Jedna blizniaki stracila, a druga jednego z blizniakow.

Moja szyjka jest slabiutka, bo przeszlam dwa zabiegi LLETZ i ciesze sie ze zyje w tych czasach, ze szybko znaleziono problem, bo kto wie czy nie zamieniloby sie to w noworwor :/
    Fakt, ze przez to mam ciaze wysokiego ruzyka, ale bez zabiegow moze wcale nie moglabym miec dzieci?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ