Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mój mąż bardzo przeżywa ten wyjazd. Że wyjechał teraz, gdy dziecko tal szybko się rozwija i tyle rzeczy go omija. Wiem, że nigdy nie byłby odpowiedni moment. Boję się, że Julia zareaguje na niego płaczem, a mu się zrobi jeszcze bardziej przykro.
-
Aniolkowa mama, zaleceniem mojej profesorki bylo branie duphastony 3x1 do 12 tyg i 2x1 do 16 tygodnia, wiec tak zrobilam. A nieeee...pol tabletki bralam jeszcze okolo tygodnia-10dni...czyli lacznie do ok 17-18tyg
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Ja uważam, że gdyby to było takie zero-jedynkowe i byłby taki jednoznaczny związek przyczynowo-skutkowy między odstawieniem duphastonu/luteiny a skracaniem szyjki, to mądre głowy już by to wiedziały, ktoś by ten związek zbadał i potwierdził (chociażby producenci tych leków) i żaden lekarz nie przerywałby dawkowania leku w trakcie ciąży. Albo dawaliby je profilaktycznie jako pewne remedium na problem szyjkowy.
Pamiętajmy, że każdy przypadek jest inny. I także inne są powody, dla których bierzemy te leki.
Ja mogę dla równowagi powiedzieć, że znam mnóstwo dziewczyn, które odstawiły progesteron po pierwszym trymestrze i donosiły ciążę bez problemu.
Ja odstawiłam około 17 tc, po stopniowym zmniejszaniu dawki.kahaśka, karolyn, Peg, aniołkowa mama, Teklaa, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Co do muzyki powaznej mnie bardzo uspokaja ale akurat "fanka" mozarta nie jestem.
Ale umowmy sie znawczynia nie jestem.
Za to mam swoje ulubione utwory Straussa - sentyment od dziecka ogladam koncert noworoczny z Wiednia. Co roku tez walcze o bilety na koncert w Wiedniu ale jeszcze nie udalo sie zalapac. Walce sa piekne.
No i Bach Air....uwielbiam...
No i Czajkowski utwory z Jeziora Labaedziego i Dziadka do orzechow.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 14:09
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Nigdy nie wiemy i nie dowiemy się, czy osoba, która odstawiła dupka/luteinę i tak nie miałaby (nawet z tymi lekami) problemów z szyjką. Tak samo, jak nie dowiemy się odwrotnie - czy osoba, która kontynuowała branie tych leków, właśnie dzięki nim donosiła ciążę.
Ja bym sobie bardzo życzyła, żeby jeden lek gwarantował nam powodzenie misji "ciąża", ale niestety na sukces w ciąży składa się mnóstwo czynników. Na wytrzymałość szyjki też. Genetyka, wcześniejsze doświadczenia operacyjne i zabiegowe, leki, hormony, etc.karolyn lubi tę wiadomość
-
Milka1991 wrote:Dziewczynki a powiedzcie mi gdzie mniej więcej czujecie ruchy maleństwa? na jakiej wysokości? ja cały czas tak nisko z 10 cm pod pępkiem kurczę. Nie wiem czy nie pisać do gina
-
kahaśka wrote:Ja czuję nisko, nad wzgórkiem łonowym. To normalne przy ułożeniu pośladkowym a mój uparciuch nie chce fiknąć i wali nogami po pęcherzu
kahaska trochę mnie uspokoiłaś, bo wydawało mi się że na tym etapie dzidek jest wyżej...ale chyba napiszę do gina dla spokoju -
Milka1991 wrote:Dziewczynki a powiedzcie mi gdzie mniej więcej czujecie ruchy maleństwa? na jakiej wysokości? ja cały czas tak nisko z 10 cm pod pępkiem kurczę. Nie wiem czy nie pisać do gina
Ja na odmianę czuje łaskotanie ok 13cm nad pępkiem...Czy to możliweMilka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Milka - właśnie pisałam, ze dzidek mnie dzisiaj skopał 2 cm nad pępkiem. Jak się przekręca to czuję go między wzgórkiem łonowym a pępkiem ale puknięcia czuję wyżej. Mój synek obrócony jest główką do dołu, więc nóżki ma u góry i to pewnie dlatego
Twój pewnie siedzi pupką na dole to i kopie nisko
Milka1991 lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
nutella_ wrote:Mój mąż bardzo przeżywa ten wyjazd. Że wyjechał teraz, gdy dziecko tal szybko się rozwija i tyle rzeczy go omija. Wiem, że nigdy nie byłby odpowiedni moment. Boję się, że Julia zareaguje na niego płaczem, a mu się zrobi jeszcze bardziej przykro.
Wiem mniej wiecej co przezywacie, moj Maz musial wracac za granice, po tygodniu od urodzenia coreczki. Jak wychodzil z domu to zalewalam sie z lzami, raz ze rozlaka, a dwa - widzialam jak peka mu serce, ze tyle cudownych i pierwszych chwil z dzieckiem po prostu mu ucieknie. Twoj Maz po narodzinach syna zostaje z Wami, czy wraca do pracy?
Julia to juz wieksze dziecko, zapewne slyszy Tate przez telefon to jest oswojona z Jego glosem, a sama tez na pewno duzo mowisz o Mezu to wiesz, dziecko naprawde duzo rozumie i czuje dobre emocje, nie martw sie na zapas :* -
Bobas, ja bralam ogromne ilosci progesteronu cala ciaze, bo az 1000mg. Od niedawna biore mniej, bo 800mg, wiec akurat u mnie progesteron nie wspomigl szyjki wogole. Ale moj lekarz mowil, ze sa prowadzone badania czy progesteron wplywa na szyjke. W kazdym razie moze pomoc, w niektorych przypadkach
Kamillia, ja nie mialam plamien od 11tc, ani skurczy ani nic innego. Ale byc moze to moje klucie jest po prostu niezwiazane ze skracaniem.
W kazdym razie, obserwuj sie i nie boj sie dzwonic.
Tekla zycze duzo zdrowka. Len sie ile mozesz
Ja czuje mala nisko nad spojeniem, ale czasem jak leze na wznak, to przemieszcza sie wyzej i czuje jej ciezar. Bardzo dziwne uczucie. A wczoraj tak sie wypiela ze mialam uczucie jakby mnie ktos naciagal od srodka25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
-
Milka1991 wrote:kahaska trochę mnie uspokoiłaś, bo wydawało mi się że na tym etapie dzidek jest wyżej...ale chyba napiszę do gina dla spokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 14:34
-
ja czuję malutką różnie, czasem też bardzo nisko mnie kopie - tuż na spojeniem, a byłam na połówkowych, szyjka zamknięta, twarda
także nie martwię się tym, gdzie czuje dzidziulka
czasem też czuję wysoko koło pępka, a ostatnio najczęściej kopie mnie w prawy bok aż czuje że mam coś poobijane tam ;p