WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od jakiegoś czasu szczególnie w nocy strasznie kręci mi się w głowie i jest mi słabo. Zdarzyło mi się nawet mieć problemy z utrzymaniem równowagi. W dzień w sumie też, ale rzadziej. Zmęczenie swoją drogą... ale sypiam od 22 do 7, więc nie powinno być aż tak źle. Pomyślałam, że skoro jutro mam wizytę to poproszę doktorka o skierowanie na badania. Pewnie zleci mocz i morfologie. Myślicie, że to wystarczy? Czy mam ciągnąć go o coś więcej?

Kamiliia24 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny. mam takie pytanie czy normalne że jak dłużej pochodzę to spina mi brzuch i przechodzi jak usiade lub sie położę ? hmm

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wróciłam z wizyty - oczywiście spanikowałam, a ze mną i małą wszystko w najlepszym porządku. miałam badanie i krótkie usg bez pomiarów Anielki. szyjka twarda, zamknięta i długa, a brzuch cóż może boleć, jak nie ma regularnych skurczy to jest to norma. następna wizyta - planowana - za dwa tyg po przedłużenie zwolnienia. odetchnęłam :) wlaśnie z mężem idziemy pod prysznic a później seans filmowy :)

co do orgazmów - ja miałam dwa razy przez sen w ciąży, pierwszy raz w życiu ;p to chyba przez ten post :)

Milka1991, sallvie lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie tez wystraszyłam bo poczułam bol z prawej strony jak leżę na boku i dotknę brzucha. Nie wiem dlaczego ja wszytsko czuje z prawej strony :/ nie wiem co to moze byc ale czuje to raz czy dwa w coagu dnia. Tylko jak dotykam albo za wysoko podniosę nogę np jak chce skarpetkę ubrać i mnie zaboli.
    Posłuchałam maleństwo serduszko bije... oby reszta była ok :)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ciazy sa bardxo realistyczne sny... gdzies wlasnie czytałam ze to w ogole bardxo normalne w ciazy ze budzisz sie i zastanawiasz czy sie śniło czy nie.;)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• ilae Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    witam was dziewczyny. mam takie pytanie czy normalne że jak dłużej pochodzę to spina mi brzuch i przechodzi jak usiade lub sie położę ? hmm

Dołączam się do pytania. Też mam takie wrażenie, że jak dłużej nie siedzę czy nie leżę, to brzuch czuję spięty. Jak usiądę, to po chwili puszcza i jakby się rozluźnia.

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wieczornie ;)

witaj eforts :)
    przyznaj się kogo nosisz w brzuszku ?

nutellka mi też często kręci się w głowie i mam problemy z równowagą, to raczej normalne, więc luz :P

Ewelina u mnie jest raczej na odwrót, jak leżę to i się spina i twardnieje a jak się ruszam to się to rozchodzi :)

bobas, zbiorowa schizofrenia ? no nie przesadzajmy. wesołe wieści przeplatają się z tymi smutnymi, no ale w końcu to jest forum i każda z nas ma prawo pisać co jej się podoba. jedna oleje sprawę i pójdzie dalej, druga się przejmie i będzie szukać problemu u siebie, trzecia może akurat coś doradzi.
    Jeśli ktoś nie ma ochoty to niech nie czyta wpisów i tyle.
    Ja też czasem schizuję, ale zazwyczaj szybko mi przechodzi.
    No komu mam się pożalić ? mężowi ? teściowej? wolę osobom które są w podobnej sytuacji i mogą mi pomóc ;)
    Ja nie potrzebuję odpoczynku od forum, zresztą czułabym się jak dezerter :)
    Po prostu uczę się przy okazji zdrowego rozsądku :P
    I przyznaję że po części jestem świruskiem, to moja pierwsza upragniona ciąża i mam prawo czasem świrować :D
    smileys-happy-427623.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 19:47

ilae, aniołkowa mama, Teklaa, Justyna Sz lubią tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilia mnie dzisiaj lekarz tak ponaciskał tłumacząc, gdzie może boleć, i mówił, że jak nie ma skurczy to jest dobrze

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do pytania Eweliny. Bo mam identycznie

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella sprawdź ciśnienie, generalnie w ciąży jest inne krążenie więc zawroty mogą być, dużo pij i nogi do góry :)
    Ja jeszcze przed ciąża miałam częste zawroty, prawie omdlenia i przypadkiem dowiedziałam się że mam bardzo niskie ciśnienie i stąd te dolegliwości.

Dziewczyny jeśli spina Wam się brzuch a przy odpoczynku odpuszcza to bardzo dobrze :) gorzej jakby odpoczynek nie pomagał.

Milka no zapomniałam o dzieciu :) będzie drugi chłopiec, długo wychodziłam z szoku bo byłam świecie przekonana że będzie dziewczynka. No ale wszystko ma swoje plusy :) a że nie potrafię robić warkoczykow to może i lepiej :)
    Synek ruchliwy, pewnie będę miała drugiego dzikusa :) ale to geny więc co zrobić :)

Z ginem rozmawiałam przez tel w sprawie antybiotyku (bo dostałam go od rodzinnej) to.powiedzial mi że do pracy już nie wracam :/ jakoś ciężko mi to zaakceptować.

Milka1991, Jagah lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka1991 normalne to, że nie jestem w stanie isc prosto? idę i się wywracam :( nie pisałabym, gdyby to było delikatne.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    Nutella sprawdź ciśnienie, generalnie w ciąży jest inne krążenie więc zawroty mogą być, dużo pij i nogi do góry :)
    Ja jeszcze przed ciąża miałam częste zawroty, prawie omdlenia i przypadkiem dowiedziałam się że mam bardzo niskie ciśnienie i stąd te dolegliwości.
    wiem, że jest inaczej w ciąży. Bo miałam w poprzedniej i poza ciążą, ale nie aż tak :( teraz to już się boje sama w domu być.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella a może zadzwoń do swojego prowadzącego... Nie jest,aż tak późno.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella to jak jest aż tak dramatycznie to raczej nie jest to normalne a na pewno bezpieczne. Zglaszalas to lekarzowi?

Masz z kim zostawić córę? Może przejdź się na IP? Zmierza Ci ciśnienie, sprawdza co tam.powinno być sprawdzone i Ci pomogą. Długo już tak masz? Jak morfologia?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro właśnie mam wizytę. Z takich poważnych akcji to miałam jedną z jakieś dwa tygodnie temu. Pisałam chyba tutaj, albo na grudniówkach- nie pamiętam. W nocy wstałam córce zrobić mleko. Szłam i dojść nie mogłam. Za wszelką cenę próbowałam iść prosto i nie mogłam. To było silniejsze. Nie mogłam zapanować nad mózgiem. Wreszcie się udało. Na szczęście młoda sama sobie trzymała butelkę, a ja na czworaka doszłam do łóżka. I łóżko leciało ze mną - helikopter. Trzymałam się i bałam , że spadnę. Moja siostra u mnie spała, a ja nie mogłam krzyknąć, ani nawet po telefon sięgnąć, żeby zadzwonić do niej. Po pół godzinie około było troszkę lepiej. Czułam się strasznie słaba. I bałam się zasnąć, ze umrę. Byłam u lekarza i wszystko ok. No i wczoraj znowu.

Poza tym pomiędzy zdarzają się mniej poważne akcje.

Badań typu morfologia nie robiłam z dwa miesiące, więc stąd pytanie o badania- przy okazji morfologii może bym coś jeszcze zrobiła- dla spokoju :)

no i młodej nie mam z kim zostawić nawet. Jestem tu sama jak kołek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 20:30

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, ja tak miewałam ale u mnie epizody z omdleniami też się zdarzały wcześniej więc to nie do końca przez ciążę. Nie ma szans, że ustoję w kolejce w ciepłym pomieszczeniu. Najlepiej czuję się na dworze. Ale jak to u Ciebie nowość to się skontaktuj z lekarzem.

Edit: doczytałam opowieść o mleku. Koniecznie powiedz o tym lekarzowi!! A miałaś krzywą cukrową? Bo przy spadkach/wzroście cukru mogą być takie epizody chyba... może w tą stronę też sprawdź?

Ewelina ja jak chodzę zawsze mam taki napięty brzuszek a jak siedzę/leżę to takiego "żelka".

She Wolf a masz tak, że cyferki źle podpowiadają Twojemu mózgowi?:P Czasem wydaje mi się, ze cena 80 zł w Polsce to więcej niż 22 SFr a to nie prawda. I tak często trudno ocenić :D Ale raczej rzadko się zdarza żeby cokolwiek w Polsce było droższe. Taki kraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 20:31

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutellka no trzeba było od razu, że to takie poważniejsze zachwiania równowagi.
    współczuję Ci bo to faktycznie niekomfortowa i niebezpieczna sytuacja.
    dobrze, że wizytujesz ii mam nadzieję, że lekarz Cię nie zbędzie, a jakoś to wytłumaczy, powodów mogą być tysiące, ale ja wymieniłabym m.in. ciśnienie, poziom cukru, albo problemy z błędnikiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 20:47

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutell ja kiedys mialam przypadlisc zwana vertigo i podobnie sie czulam, ale to bylo przed ciaza i przez kilka tyg. mnie trzymalo.
    Moze masz cos nie tak z blednikiem? Warto zapytac o to lekarza.

Aniolkowa, ja mam wlasnie odwrotnie haha. Np. widze cos za 50zl i mysle ze to tanio, a potem przeliczam i mysle - £10? Co za zdzierstwo ;)
    Nie wiem dlaczego mi sie tak wydaje....

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Nutell ja kiedys mialam przypadlisc zwana vertigo i podobnie sie czulam, ale to bylo przed ciaza i przez kilka tyg. mnie trzymalo.
    Moze masz cos nie tak z blednikiem? Warto zapytac o to lekarza.
    z czym ? a możesz coś więcej napisać ?
    Nie żebym się doszukiwała problemów, bo raczej nie przypisuje sobie chorób i ich unikam jak ognia :P ale wiesz... może pomoże, a jak nie pomoże to się wyedukuje :)

o i doczytałam, że milka też wspomniała o tym błedniku.
    O co z nim chodzi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 20:50

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • mrik Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Od jakiegoś czasu szczególnie w nocy strasznie kręci mi się w głowie i jest mi słabo. Zdarzyło mi się nawet mieć problemy z utrzymaniem równowagi. W dzień w sumie też, ale rzadziej. Zmęczenie swoją drogą... ale sypiam od 22 do 7, więc nie powinno być aż tak źle. Pomyślałam, że skoro jutro mam wizytę to poproszę doktorka o skierowanie na badania. Pewnie zleci mocz i morfologie. Myślicie, że to wystarczy? Czy mam ciągnąć go o coś więcej?

Oj mam podobnie ostatnio... moze nie problem z rownowaga, ale od trzech dni codziennie jest mi tak slabo, ze praktycznie mdleje, widze juz czarne przed oczami, ale jakos sila woli udaje sie to powstrzymac.. chodze ok. pol godziny piechota do pracy i od poniedzialku ledwo co daje rade :O a sypiam dobrze, podobnie jak Ty 22-7.. Trzymam kciuki za Twoja wizyte i daj znac prosze jakie badania zlecil Ci dr. :)

o148l6d8octf4x0k.png
‹‹ 896 897 898 899 900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ