Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj pół dnia porządkowałam lego
Akurat syn ostatnio bawił się dwoma wieeeelkimi zestawami, więc złożenie tego do kupy, pokompletowanie i popakowanie w pudełka zajęło mi kilka godzin
Teraz mnie plery bolą.
Idę się chyba myć i do spania, bo jutro wielki dzień - fryzjer
No oprócz tego jeszcze usunięcie zęba ...
I 6 urodziny syna - mówił, że czekał na nie chyba z 12 miesięcyI nawet mu wierzę
W piątek to już nie ma bata - sprzątam chałupę, żeby się waliło, paliło, ja sprzątam!
I kopnijcie mnie w dupsko z samego rana, jakbym tego nie zaczęła robić
Dobranoc kobitki! Niech wam się dzisiaj w nocy wszystkim przydarzy orgazm
Aaa, na suchy kaszel to ja znam homeopatyczne granuli - Drosera. Tylko ja to mam taki problem, że dawkowanie to ja znam na 6 latka, więc nawet nie wiem, czy dorosłym to nie trzeba tego jakoś inaczej podawać. Mały mój dostaje pięć granulek kilka razy dziennie i jemu pomaga (Drosera 9CH)
Edit: Brawo ja! zaczęłam stronę nr 900. Mała głowa jakie my (dosłownie i przenośni) płodne jesteśmy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 23:39
atat, ilae, Teklaa, karolyn, Kjopa3, Omon lubią tę wiadomość
-
Czuje się dziwnie. Ucho zatkany i e ogóle. Jutro pójdę do rodzinnego
Antonelka w Wiedniu jestem kilka razy do rokumam tam chrześnice
i e sumie to myślałam nad dwór kombornia. Ale zobaczymy
)) dziękuję za rady ;**
DOBRANOCKochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Ja tez od godziny sie krece. Moze jeszcze zasne .....25 cs; 3 IUI udane
- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Ja się zwykle kładę około 22 bo padam z nóg i jestem nieprzytomna. Ale około 1.30 to już nie ma spania. Wiec wieczorem jestem znowu zmęczona, kładę się...i znowu to samo. Po kilku takich nocach, udaje mi się w końcu przespać 1-2 całe noce, a potem znowu...
-
Ja też dziś jakoś niespokojnie spałam i się nie wyspałam
Byłam właśnie krew zostawić w laboratorium, jak mi wbiła igłę, to od razu się obudziłam.
I kurczę teraz taaak ciepło i w ogóle ładnie było, a od przyszłego tygodnia nawet -10 stopni ma być, akurat na ślub -
Dzień dobry,
Miłego dnia dla wszystkich.
Ja też w lekkim stresie bo czuję małego nisko a czułam wyżej. Ale mówię mówię sobie ze jest mały i się mega przemieszcza w moim wielkim brzuchu. Na szczęście we wt wizyta. Także rozumiem was doskonale, normalne,że się przejmujemy. To taki czas,że lepiej za dużo chodzić do lekarza niż za mało.
Ja mam doła, starsza córcia znowu ma angine,kolejny antybiotyk,miala to samo w październiku. A do tej pory na gardło w ogóle nie chorowała. martwię się. I znowu uwięzieni w domu. -
Dzień dobry, ja późno poszłam spać to udało się przespać noc ale miałam dziwne sny, męża wysłałam do labolatorium z siuskami i czekam na śniadanie. Dziś musze sie troche ogarnąć po pierwsze wizyta jeej 4tyg czekania i po powrocie na wieczór wyjeżdżamy juz na weekend czuje ze zmiana klimatu i otoczenia dobrze mi zrobi.
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Dziewczyny dołączam do tych panikujących
przez ostatnie 4 dni była piękna pogoda więc codzinnie byłam na spacerze, robiłam jakieś 5-6 km i wczoraj wieczorem czułam, że coś jest nie do końca tak jak powinno. Nie umiem wytłumaczyć co, po prostu czułam się tak jakbym przesadziła z aktywnością. Ale maluch się ruszał więc jakoś dałam radę. Powiem Wam, że z tgodnia na tydzień coraz bardziej się przywiązuję do tej małej kulki i strach o nią jest coraz większy.
Dużo spacerujecie, ćwiczycie, czy bardziej odpoczywacie przez większość czasu?
Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn u których ten ciążowy brzuszek jest przykryty jeszcze tym spożywczym tak jak u mnie. Jesteście w stanie odczuć napinanie się macicy? twardnienie? kurczy bo ja dotykam dotykam tego brzucha i już sama nie wiem co czuje. Pocieszam się tym, że gdyby naprawdę coś było to bym poczuła, a nie czuje bo może wszystko jest wpożądku -
Część z Was jakiś czas temu kupowałą spodnie ciążowe, możecie mi powiedzieć gdzie kupowałyście i czy jesteście zadowolone z tego jak się w nich czujecie, z materiału którego są i czy z tą gumką na brzuchu nic sie nie dzieje?
Ja sie właśnie przymierzam do kupna, tylko zastanawiam się gdzie się po takie spodnie wybrać -
Korcia wlasnie mnie zastanawia gdzie bedzie przykładał usg bo czasami mam wrazenie ze maleństwo raz czuje przy pępku, lub troche wyżej, a raz na dole po prawej, albo lewej tylko ze ja mam odczucia rybki, delikatnego plumkania żadne konkrety i nie sa to reguralne odczucia, ciekawe ile ma cm i wogole wszystkiego jestem ciekawa i podekscytowana jak na gwiazdkę
wypytam sie o to co jest teraz normalne w odczuciach, a na co zwracać uwagę, jak szyjka i bede chciała l4 ostatnio proponował ale nie wzięłam, ale juz chce :p
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Koniczynka jak dobrze sie czułaś to moim zdaniem spacery ok, odpocznij teraz, ja przed ciaza byłam aktywna, a jak zaszłam to zero aktywności najpierw mdlosci, potem zawroty i ogólnie nawet nie podbiegam do autobusu itp. bo czuje intuicyjnie ze nie i koniec, tak samo jak ide z kimś to musze mowic "ale pędzisz", albo "ja tak szybko nie moge", a miałam wizje ze bede aktywna i na pilates chodziła
z kijkami ... chociaż na basen to mnie korci moze jak wyzdrowieje?
Brzuch - macica mi czasem twardnieje, ale juz przyzwyczaiłam sie, chociaż za pierwszym razem spanikowałam ale dotykając czuje ze to maleństwo
Edit jesli chodzi o spodnie to mam z h&m mama i jestem zadowolonaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:16
Co za dzień! Obudziłam się bo chciało mi się siusiu..po wizyciew wc tak mnie rozbolal brawy bok- najpierw okolice biodra..no ale myślę, tam nic nie ma co może boleć. Zaraz przejdzie. Polezałam, wstałam, jest ok. A teraz przy wstawaniu z łózka czuję lekki ból tak nisko, raz na środku, raz po prawej stronie-jak leże zero dolegliwości. Ma któraś tak?
Dzidziulek się wierci, czuję wreszcie kopniakiNawet Tatuś wczoraj poczuł
)
Koniczynkaa- ja mam getry ciążowe, kupowałam na allegro-zimowe ocieplane, są fajne, zwłaszcza jak się siedzi w domu. Mam też spodnie ciążowe takie jak w H&M ale cisną mnie szwy...mam ciągle odbite na nogach. Dla mnie getry są mega wygodne.
ilae- ważne żeby na ślubie było słoneczkoWtedy nawet mrozy nie są straszne. Trzymam kciuki za pogodę
Sama brałam ślub 10.10 i było chyba z 5 stopni, ale na plusie, piękne niebieskie niebo i słońce...a mi było mega gorąco..
Ja przed ciążą nie ćwiczyłam-dużo spacerowałąm, teraz próbowałam wykonywać proste ćwiczenia, ale brzuch mnie po nich boli więc odpuściłam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2016, 09:27
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Tak dziś mam zamiar cały dzień leniuchować. (zresztą jest dziś taki smog, że aż niebezpiecznie było by gdzieś pójść) Po prostu nie sądziłam, że jeśli wszystko jest ok to spacery długie mogą jakoś źle wpłynąć.
Na pilates namawia mnie siostra i chyba się skusze raz w tygodniu, natomiast o basenie myślałam, ale zbyt często łapie infekcje a basen jest dodatkowym czynnikiem ryzyka infejci pochwy więc opuściłam.
No nic dziś łóżko i robienie ozdób na święta
Szczęściara z Ciebie, że już dziś masz wizytę -
Hej dziewczyny
Ja na szybko bo szykuję się na wizytę
Fufka trzymam mocno kciuki. Krążek założony więc będzie już dobrze
Za resztę też trzymam kciuki.
Mi przedwczoraj urwał się tłumik w samochodzie i teraz autobusyNienawidzę komunikacji miejskiej
Wczoraj długa podróż do endokrynologa, dawka zwiększona z 37,5 na 50. TSH 1,6 ale FT4 spadło na ok. 14% wysycenia więc słabo. Dziecko ma już swoją tarczycę ale jeszcze bierze też od nas. Dodatkowo w abonamencie raz w roku mogę zrobić sobie badania bez skierowania. Hemoglobina spadła do 10 a norma od 11,2, do tego cholesterol do 190 a ja mam prawie 350
. Wczoraj szłam rano z młodym na autobus i tak mnie chyba skurcz złapał,nie mogłam dać kroku. Zobaczymy co pani dr. a to powie. Ja też mam wybrzuszenia, twardnienia w jednym miejscu i u mnie na 100% to maluszek. Te wypukłości a wczorajszy skurcz-napięcie to bardzo wielka różnica i na pewno to rozpoznacie. Uciekam, odezwę się później.
Sunshine BIAŁKO S obniżone jak najbardziej uprawnia do refundacji, mi pierwszą receptę wypisał internista bez żadnego ale. Robiłam jedno badanie i bez problemu dali mi refundację.Teklaa lubi tę wiadomość
-
ilae wrote:Ja też dziś jakoś niespokojnie spałam i się nie wyspałam
Byłam właśnie krew zostawić w laboratorium, jak mi wbiła igłę, to od razu się obudziłam.
I kurczę teraz taaak ciepło i w ogóle ładnie było, a od przyszłego tygodnia nawet -10 stopni ma być, akurat na ślubczyli w dniu ślubu się zgrzejmy. ..
-
koniczynkaa wrote:Część z Was jakiś czas temu kupowałą spodnie ciążowe, możecie mi powiedzieć gdzie kupowałyście i czy jesteście zadowolone z tego jak się w nich czujecie, z materiału którego są i czy z tą gumką na brzuchu nic sie nie dzieje?
Ja sie właśnie przymierzam do kupna, tylko zastanawiam się gdzie się po takie spodnie wybraćtyle bym za nie nie zapłaciła. Spadają mi, bez przerwy je poprawiam. No ale może dlatego że ja brzucha nie mam
Co do Twojego drugiego pytania o napinanie - ja czasami czuje, ale tylko jak leżę na płasko. Brzuchol (ten pod tluszczem) robi się twardy.