WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Reni a możesz podać od kogo kupowałaś i jaka jest tam rozmiarówka? Kupowałaś takie jak normalnie nosisz, czy mnie jeszcze lub większe?

Nosze rozmiar 36, kupiłam 38. Czarne szybko mi się zrobiły średniej jakości- ale dlatego że non stop w nich chodze po domu, sprzątam itd...zrobiłam z nich bardziej robocz;), a drugie mam szare-na wyjścia i te mi bardziej podeszły. Dla mnie są bardziej jesienne. Pewnie jeszcze zamówie granatowe, ale nie było wcześniej.

sprzedawca: kupuj_taniej_pl

koniczynkaa, Milka1991, Kamiliia24 lubią tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa ja mam spodnie i leginsy z H&M. Jestem z nich zadowolona, ale najwygodniej mi się chodzi w rajstopach ciazowych i w sukience :-)

• Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) widzę ze jest temat spodni:) ja przedwczoraj zamówiłam getry na allegro za grosze. Z przesyłka wyszło jakieś 14 zl.Podobno są kryjące i bezszwowe. Wstawiam link może kogoś zainteresują, a jak przyjdą to zdam relacje czy się opłacało:)
    http://allegro.pl/legginsy-ocieplane-z-zapietkiem-leginsy-getry-i6597145004.html

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Korcia wlasnie mnie zastanawia gdzie bedzie przykładał usg bo czasami mam wrazenie ze maleństwo raz czuje przy pępku, lub troche wyżej, a raz na dole po prawej, albo lewej tylko ze ja mam odczucia rybki, delikatnego plumkania żadne konkrety i nie sa to reguralne odczucia, ciekawe ile ma cm i wogole wszystkiego jestem ciekawa i podekscytowana jak na gwiazdkę ;) wypytam sie o to co jest teraz normalne w odczuciach, a na co zwracać uwagę, jak szyjka i bede chciała l4 ostatnio proponował ale nie wzięłam, ale juz chce :p

Jak mi usg rozbili teraz połówkowe i w szpitalu to mały juz był praktycznie po całym brzuszku pod pępkiem. Z jednej strony głowa z drugiej nóżki. Także nasze dzieciaki juz takie małe nie są jak myślimy :)

Teklaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami i ja :) I przybijam pionę ze wszystkimi mamusiami, które nie mogą spać. Ja zasnęłam dopiero przed 2 w nocy, a obudziłam się chwila przed 6 rano i co najlepsze byłam wyspana, ale udało się zasnąć na jakieś 2 godzinki jeszcze.
    Ale z drugiej strony cieszę się, że zasnęłam tak późno bo gdyby nie to, to ominęłyby mnie najpiękniejsze kopniaki w wykonaniu mojego maleństwa jakie do tej pory dane mi było poczuć, były na prawdę wyraźne a co więcej wreszcie były widoczne !!

Teraz numer dnia, mój narzeczony powiedział, że za nic w świecie nie chce znać płci maleństwa wcześniej niż przy narodzinach :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mam pytanko. Czy ten twardy brzuch to jak wcześnie moze sie robic ? I czy to jest jakos niebezpieczne ?

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna Sz wrote:
    Hej:) widzę ze jest temat spodni:) ja przedwczoraj zamówiłam getry na allegro za grosze. Z przesyłka wyszło jakieś 14 zl.Podobno są kryjące i bezszwowe. Wstawiam link może kogoś zainteresują, a jak przyjdą to zdam relacje czy się opłacało:)
    http://allegro.pl/legginsy-ocieplane-z-zapietkiem-leginsy-getry-i6597145004.html

wygladaja fajnie, ale nie sa ciążowe..pewnie gumka będzie cisnąć, ja tak mam we wszystkich...daj znac jak już przetestujesz :)

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że H&M rządzi :) jutro się przejdę i po przymierzam.

Justyna tylko te leginsy są zwykłe nie ciążowe i troche się obawiam czy nie będą się kończyły na środku brzuszka i uciskać. Poczekam na Twoją opinię :)

8p3ogywlikdf22k2.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salvie ale numer z tego Twojego faceta :D Zawsze Ty możesz się dowiedzieć an USG a jemu nie mówić, tylko tak całkowicie przez przypadek kupować ubranka pod konkretną płeć :D

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Justyna Sz Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he no właśnie zauważyłam ze nie ciążowe dopiero jak zamówiłam i zapłaciłam:) ta cena mnie ogłupiła :) może coś z nich będzie:)

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Reni1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te znalazlam przed chwilą, wydają się fajne ;)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?id=78018&us_id=36455892

Justyna Sz lubi tę wiadomość

Reni1982

dqpr2n0a86al9imd.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    Hej dziewczyny :) mam pytanko. Czy ten twardy brzuch to jak wcześnie moze sie robic ? I czy to jest jakos niebezpieczne ?

Mi zaczął twardnieć około 18 tygodnia razem z siarą się zaczęło twardnienie brzucha ale jestem przekonana na 100% że to maluszek się rozpycha, ewentualnie skurcze przepowiadające :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja tez polecam h&m chociaz mi troche spadaja pewnie dlatego, ze mam maly brzuch
    Najwygodniej jednak w ciazowych legginsach;)

Z tymi twardnieniami to ja nigdy nie mialam tak, ze lapie mnie od gory do dolu.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Mi zaczął twardnieć około 18 tygodnia razem z siarą się zaczęło twardnienie brzucha ale jestem przekonana na 100% że to maluszek się rozpycha, ewentualnie skurcze przepowiadające :)
    I to nie jest nic niepokojącego ? Ja wczoraj poczułam wyraźnie raz. Moze drugi ra ale nie wiedziałam czy to pełny pęcherz nie był. Ja nie mam zapisanej ani luteiny ani no spy. Wczoraj rozmawiałam z lekarzem ale na temat kłucia a to mi sie pozniej zdarzyło.

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynka Ciuszki i tak nie będą kupowane pod konkretną płeć, wszystko uniwersalne chcę kupić :) Gorzej z kolorem pokoju dla maluszka - muszę teraz też szukać uniwersalnych kolorów ścian, a już miałam wybrane kolory dla chłopca :( mebelki tak czy inaczej będą białe ewentualnie jasny siwy. ale największy problem będzie z tym

http://abcania.isu.pl/?id=pokaz_produkt&id_prod=97247

Jak ja ukryję imię dziecka zawieszone nad łóżeczkiem do porodu haha :D

Omon lubi tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:
    I to nie jest nic niepokojącego ? Ja wczoraj poczułam wyraźnie raz. Moze drugi ra ale nie wiedziałam czy to pełny pęcherz nie był. Ja nie mam zapisanej ani luteiny ani no spy. Wczoraj rozmawiałam z lekarzem ale na temat kłucia a to mi sie pozniej zdarzyło.

Póki mi twardnieje ale nie boli to nie panikuję, jestem świadoma, że teraz wszystko się w środku rozrasta i rozpycha a szczególnie teraz w tych tygodniach kiedy maluszek rośnie z dnia na dzień :) Byłam w poniedziałek na wizycie - wszystko dobrze, dzisiaj w nocy i o 6 rano zostałam skopana. Wczoraj czułam jak maluszek się przewraca w brzuszku jak mu śpiewałam :)
    Oczywiście ja to ja ale jeśli Ciebie to niepokoi to zadzwoń do swojego lekarza i powiedz mu jaka jest sytuacja i co on na to :) Najważniejszy jest Twój i maleństwa spokój :)

iv09jw4z732yf0w9.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawiesisz na ścianie a na to jakąś chustkę, papier czy coś innego :D zresztą możesz mu powiedzieć, że jak nie chce znać płci to ma zakaz wchodzenia do pokoju :P
    Ja bym chciała zrobić jakieś jasne ściany, zanawki sa kolorowe więc fajnie będą kontrastować i podobają mi się takie naklejki na ścianę dla maluszka a one na jasnej ścianie będą wyglądać chyba najlepiej.

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w ciagu dnia przynajmniej to co udało mi sir zauważyć to było raz czy dwa. Tak wyraźnie. Raczej leżę i nie czyje zeby sie cos działo.. wiec bede sie obserwować. Zobaczymy co dzisiaj mnie spotka.

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Karolczyk Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Widzę, że H&M rządzi :) jutro się przejdę i po przymierzam.

Justyna tylko te leginsy są zwykłe nie ciążowe i troche się obawiam czy nie będą się kończyły na środku brzuszka i uciskać. Poczekam na Twoją opinię :)

Koniczynkaa, ja mam ciążowe jeansy z H&M (koleżanka kupiła mi w second handzie za całe 14 zł). Spodnie noszę 36/38, te mam 36 i są bardzo okej. Ta gumka na brzuchu marzenie, a mi coraz mocniej wywala brzuchol :)

Dziewczyny w szpitalach, same dobre myśli dla Was!

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też polecam spodnie z hm, mam z poprzedniej ciąży ale pewnie nie urośnie do nich tym razem, oby :)
    Chociaż ostatnio kupiłam w hm takie materiałowe, nie ciążowe, grubsze niż leginsy ale cieńsze już spodnie, luźne na pasie i w miarę eleganckie.

Ja kończę się psychicznie z bólu głowy :/

Co do aktywności to ja chodzę na basen i w zasadzie mam sporo aktywności ale takiej codziennej, przy dziecku, spacery o w pracy, niby biurowa ale koleżanki już na mnie krzyczaly że za dużo latam :)
    Teraz trochę ogranicza mnie spojenie lonowe, chyba już zaczęło mi się rozchodzic :/

Powodzenia na wizytach.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
‹‹ 899 900 901 902 903 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ