Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Już od kilku dni poczytuje to forum i może kiedyś uda mi się nadrobić ok. 850 nieprzeczytanych stron.
Termin mam na 19.04.2017 r. Jest to pierwsza moja ciąża. Z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie chłopczyk Tomuś. Ostatnio miał 261gI już od tygodnia kopie swoją mamusię.
Ja dopiero 6 grudnia idę na USG połówkowe. A wizytę u mojej lekarki mam 20 grudnia. Chociaż na ostatniej wizycie 18w5d jak się jej zapytałam o USG połówkowe to usłyszałam, że mamy jeszcze czas. A przecież kolejna wizyta to będzie już 22w6d, więc dla własnego spokoju zapisałam się do innego lekarza na wcześniejszy termin USG połówkowego.
Co do kilogramów na plusie to jak na razie odrabiam straty. Od 8 tygodnia do ok. 15 tyg. miałam nudności i wymioty, więc poleciałam na wadze -4 kg. Na chwilę obecną odrobiłam 2 kg, ale od tygodnia waga raczej stoi w miejscu. Od lekarza usłyszałam tylko żeby się nie martwić, jeszcze nadrobię z nawiązką. Do tego od jakiegoś 10 tygodnia mam uczucie, że coś stoi mi w przełyku/gardle i przez to sporo produktów nie jem. Głównie dietetyczne dania są lepsze do mojego żołądka i jakiś zachcianek i ochoty na nic "wypasionego" nie mam, więc pewnie dlatego ta waga nie leci do góry.Lokokoko, sallvie, itania, Justyna Sz, sunshine, Omon, Jagah, Milka1991, Kjopa3, Taśka22 lubią tę wiadomość
-
Jastin76 wrote:Szyjka z wodami nie ma nic wspólnego ja mam długa zamknięta a wody się Sączą ...ale tak jak dziewczyny piszą to nie sluz to woda wiec ciężko pomylić... a jak masz obawy to zawsze lepiej sprawdzić na IP po co się stresować
Ja leżę sobie dalej , ostatnie usg robili w poniedziałek wiec jutro liczę ze coś zrobią. Leżę 3 tydz i psychicznie padam wiec chce się też dowiedzieć i wyjściu do domu bo dłużej nie dam rady
Mam znajomego lekarza we wrocku zrobił kilkanaście opini i mogłabym tez tam pojechać do kliniki ale wszyscy są jednego zdania ...nie ma leku leżeć i liczyć na cud... wiec leżę
Miłego weekendu dziewczyny !!! ❤
Wiedzą już jaki był powód sacsenua wód? Zakażenie? Czy coś innego?
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Pati mi położna i pediatra mówili, że jak dziecko dobrze przybiera na wadze to nie ma potrzeby wybudzania na karmienie. Wiem, że wiele mam karmi na tzw śpiocha na zapas, ale u nas to nie było potrzebne. Córcia rosła idealnie.
pati87 lubi tę wiadomość
-
Witamy się z wami ! Ale piękna niedziela ale ból pleców i mi nie odpuszcza
po północy zostalam znowu skopana przez swoje dziecię
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
atat wrote:Ja tez mam wrażenie ze tylko brzuch i cycki poszły wiec spoko.
Gin powiedziała ze to mało!!
To co by powiedziała na te co są na zero???
Ze niby 10kg to malo?! Tyle na porodowce powinnysmy miec a nie na polmetku hehe...
Taska ja zauwazylam to samo dlatego wcinam te frytki bez wyrzutow sumienia. U mnie tez wags przez tydzien/dwa dtoi bez zmian tylko pozniej z dnia na dzien jestem do przodu o 2kg
Lokokoko ja malo oryginalnie bo kupie mu trymer, taki do nisazalil sie, ze przydalby mu sie nowy a bedzie to jakas odmiana od ksiaxek, ktore csesto ode mnie dostawal. Ewentualnie kupie mu cos do jazdy konnej bo nie ma nic na zime :] zalezy jak finansowo bede stala w grudniu
Lokokoko lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Lokokoko wrote:Hej hej hej!!!
Miłego dnia moje kochane mamusie! :
P.s. Co kupujecie swoim mężczyznom na gwiazdkę?
Ja mojemu kupiłam nowe buty do biegania, a on mi poduchę ciążowąU nas prezenty gwiazdkowe były w listopadzie
My nie robimy sobie niespodzianek. Ja zawsze kupuję to co on by chciał, a on to co ja bym chciała. Może mało romantycznie, ale każde ma to co by chciało. U nas ten system sprawdza się idealnie od 13 latLokokoko lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ja się będę żegnać przed nami trudny czas jeśli dotrwam do 26 tc maluszek ma szansę ze będą go ratować ale jest z nami bardzo źle mam pwcherz owodniowy w szyjce macicy ściągnięty krążkiem w każdej chwili może stać się najgorsze. Staram się byc silna i walczyć ale na forum brakuje siły. Życzę Wam powodzenia
-
Prawie wszystkie narzekacie na rosnącą wagę to ja dla odmiany ponarzekam na jej spadek
21 tydzień i u mnie 2,5 na minusie. Cieszy mnie, że już trochę odrobiłam i wyszłam z niedowagi, oraz pojawiła się 5 z przodu
Ale dla mnie waga idealna w którą najlepiej się czuję i moim zdaniem najlepiej wyglądam to 53-54 i bardzo bym chciała mieć taką wagę po ciąży. Więc musiałabym do końca przytyć jeszcze 10kg - możliwe, niemożliwe? Skoro w połowie mam -2,5? Objadam się frytkami i fast foodami, jem białe pieczywo, chipsy i czasem "na siłę" przegryzam sobie czekoladowe cukierki
Ze zdrowszych rzeczy, które też są chyba kaloryczne to owoce. Ale waga już od ponad tygodnia stoi w miejscu, więc chyba to co jem ma jednak niewielki wpływ.
Zaliczyłam po drodze przeziębienie i na dwa dni wróciły wymioty, prawdopodobnie od syropu prenalen, który jest dla mnie za słodki. Dwa tygodnie odrabiania wagi, żeby w dwa dni stracić kilogram. A mówi się, że łatwiej przytyć niż schudnąć
Loko mój mąż w tym roku zasłużył tylko na rózgęA tak poważnie to planuję mu kupić smartwatch - taki gadżet dla mojego komfortu, więc trochę egoistycznie
A to dlatego, że w kwietniu zacznie się sezon rolny a mój mąż w traktorze nigdy nie słyszy telefonu i często oddzwania po godzinie czy dwóch, więc co jak on pojedzie a ja zacznę rodzić? Dlatego wymyśliłam sobie, że jak będzie miał takiego smarta na ręku to szybciej zobaczy, że mu się coś na nadgarstku świeci niż wpadnie na pomysł sprawdzenia czy przypadkiem nie dzwoniłam
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze się zastanawiam co kupić ukochanemu na gwiazdkę ale chyba nie będę szalała z prezentem bo i tak nic nie wymyślę a kochany mi nie pomoże ale w zeszłym roku dostał od mamy kamerke samochodową ale nie ma karty pamięci żeby móc nagrywać więc kupie mu taka 32/64gb do tego może wymysle cos jeszcze żeby samej karty nie rozpakowywal
Fufkatak mi przykro ale 4 tygodnie to zaraz nie tak dużo czasu ! Walcz o maluszka !! Mam nadzieję że wszystko się powiedzie i za 4 albo i daj boże więcej tygodni napiszesz że uratowali Twoje maleństwo i masz je przy sobie ! Pomodlę się dzisiaj za was !
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Fufka... trzymam kciuki. Tym razem będzie dobrze.. widzę, że Maksymiliana straciłaś w 23 tc ;/ jakieś okropne fatum nad Tobą... mam nadzieję, że nawet szybciej będą ratować jak coś. Mój lekarz mówił, że od 24 tc się ratuje maluchy... Buziaki dla Was :*
Loko, mój sobie sam wybrał prezent więc nie mam problemu.gorzej z teściami. Nie mamy pojęcia co kupić.
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Fufka30 wrote:Hej dziewczyny ja się będę żegnać przed nami trudny czas jeśli dotrwam do 26 tc maluszek ma szansę ze będą go ratować ale jest z nami bardzo źle mam pwcherz owodniowy w szyjce macicy ściągnięty krążkiem w każdej chwili może stać się najgorsze. Staram się byc silna i walczyć ale na forum brakuje siły. Życzę Wam powodzenia
Jestem myślami z Tobą
My to ciezkie przypadki jesteśmy , tez mi tak ordynator powiedział ważne aby dotrwać do 24 tygodnia a to szmat czasu. Leżała ze mną dziewczyna z takim przypadkiem jak u Ciebie ... leż leż i jeszcze raz leż kochana :-*****
U mnie też masz modlitwę ❤❤❤❤ -
eforts wrote:Dzień dobry w niedzielę!!
miłego dnia życzę!!
Korcia a w którym tygodniu saczyly Ci się wody?
Jak martwcie się o wody to na allegro za grosze są paski do badania pH. Wody są mocno zasadzie, śluz, mocz raczej środowisko kwaśne.
Niebieska nie martw się już jesteś tak daleko!! Będzie dobrze, będzie zdrowa dzidzia w terminie. Nie stresuje siebie i babla
Tekla spróbuj odpocząć,weź nospe jeszcze raz. Może się przefolgowalas
ale obserwuj się. Moja kumpela też miała mocne bóle i okazało się że to kolka
Teklaa lubi tę wiadomość
-
Fufka, dziewczyny maja racje. Ratuje sie dzieci od 24tc. Tylko pytanie, czy Twoj szpital ma przystosowany oddzial?
Mocno trzymam za Was kciuki :*
Jastin, wyobrazam sobie ze masz dosc, ale zobaczysz, ze to sie oplaci :*
Lis, sluchaj lekarza. Dopiero jak sluz zmieni kolor i nieprzyjemnie pachnie, to jest powod do zmarwien. Moze zrobia Ci wymaz, zeby sprawdzic?
Faktycznie, jestesmy z tymi szyjkami i wodami ciezkimi przypadkami, ale ja wierze, ze dotrwamy do szczesliwego konca.Jastin76 lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty