WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    Po usg wychodzi na to ze wyrostek. Ale crp 4,9 leukocyty nisko wiec to nie wskazuje na stan zapalny.
    No zdecydowanie nie wskazuje na stan zapalny. Jajniki chyba też by przy jakiś problemach dawały leukocyty :/

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Mi na patologii w 3 trymestrze podawali. Chyba tylko w 1 trym nie można
    Clotrimazolum mozna w 1 trymestrze na pewno;)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jakos słabo dziewczyny dzisiaj - wiecie moze jakie jest ciśnienie ? Czy rosnie czy spada ? Albo poprostu to przez moj kręgosłup bo czuje dzis spięte barki :/

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • eforts Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjouek gratulacje synka!!!

Omon ja dzisiaj kupilam w lidlu kuchnie za 120 zl zobaczymy jakiej jakości będzie :)
    Jesli chodzi o piasek kinetyczny to bardzo polecam ale trzeba wziac dobrej jalosci tak żeby był mieciutki :) a ciastolina pizza jest terazw biedronce za 28 zl :)

Kochane ja z doswiadczenia polecam Wam cieszyc sie ciąża! !! :) naprawdę uwierzcie, że nic to nie zmieni a jeśli już to przyniesie same korzyści. Mi w tamtej ciąży tez udzielaly się dolegliwosci innych kobiet, prawie całą ciążę obawialam się przedwczesnego porodu a po terminie płakałam ze ja chce w końcu urodzic :)
    I z perspektywy czasu szkoda mi tego. Co prawda ja z założenia mam pozytywne podejście wiec dramatu nie było ale zawsze.
    A teraz ciesze się ciążą, żyję normalnie. Aktualnie jestem na l4 bo nabawilam się zapalenia zatok, biore amotaks. Ale umówiłam się w pracy ze po nowym roku jak będę się dobrze czuła to jeszcze wrócę do pracy :)

Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Anjouek lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w ramach cyber monady zrobiłam przegląd netu :)
    Nic nie znalazłam :p ale co pooglądałam to moje :D
    Zamówiłam sobie na alledrogo dwie pary leginsów, bo moje domowe dresy mi przeszkadzają pod brzuchem (którego nie mam? ). I jeszcze zamówiłam sobie gaciory, bo jakoś moje ukochane stringi w ciąży mnie drażnią.

No a teraz idę odgruzować kuchnię po wczorajszej i sobotniej imprezie.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Mi jakos słabo dziewczyny dzisiaj - wiecie moze jakie jest ciśnienie ? Czy rosnie czy spada ? Albo poprostu to przez moj kręgosłup bo czuje dzis spięte barki :/

Dzis miało być dość wysokie 1012 hPa

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie dlatego - zawsze sie tak złe czuje jak ciśnienie rosnie a do tego zmiana pogody .
    To racja ja tez sie juz mniej martwię niż w poprzedniej ciąży . Moze dlatego ze nie mam czasu za bardzo myślec przy moim szkrabie ;)

eforts lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciaza tez spokojniejsza niz z D. :) oby tak do konca:)

Grzesze tez wiecej w tej ciazy:) na dzis nalesniki z serem zurawina polane syto syropem klonowym;)

Niebieskaa, Lokokoko lubią tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolyn, ojejuuuuu jakbym zjadla teraz takie nalesniki! ale mnie wzial glod, ale jeszcze godzinka i uciekam z pracy. Chociaz u mnie na obiad sa kotlety, kasza jagana i salatka.

Eforts, dobrze gadasz! trzeba Ci polac czegos bez procentow:) W niedziele mialam dzien zmartwien i dzisiaj mysle sobie, ze tak bardzo nie chce stracic tego czasu na martwieniu sie, mam sporo chwil kiedy czuje ogromna radosc z powodu ciazy i nic jej nie zakloca i coby sie nie dzialo..te chwile sa wspaniale i bardzo wazne. Nasze malenstwa zasluguja na to.

eforts lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts, w teorii to my wszystkie wiemy, że trzeba się cieszyć z ciąży. W praktyce to wychodzi trochę gorzej, szczególnie po przejściach z szyjkami, przedwczesnymi porodami, poronieniami itp. itd. często ciężko podejść do tego tylko pozytywnie. Nie wiem jak inne dziewczyny ale ja zazdroszczę wszystkim tym dla których jedynym problemem w ciąży było za dużo kg :D albo wymioty. No nic, ale się staram nie martwić! Jest lepiej :D

Ale z drugiej strony takie moje postanowienie, że teraz się nie złoszczę na pierdoły, a przynajmniej się staram. Niestety mam taki charakter, że z głupot potrafię zbudować dramat, kłócić się niepotrzebnie. Teraz staram się tego od kilku dni nie robić i nawet wychodzi :D Żeby tak było do końca ciąży a później już tak zostało. Niech dzidzia nie ma mamy furiatki :)

Z rzeczy już bardzej przyziemnych, wczoraj tak się wzięłam za sprzątanie, potem spacer, potem kościół, że dzisiaj zasypiam na stojąco a muszę jeszcze z mężem jechać do marketu bo w moim szaleństwie sprzątania aż spalił nam się odkurzacz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 14:03

Jastin76, ilae, Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko lubią tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wierze, ze Fufka znajdzie przyczyne tak bolesnej straty. Ale o ile dobrze pamietam to juz jest drugie poronienie w 2. trymestrze... chyba nie mozna tutaj mowic o przypadku, tu musi byc jakas przyczyna...idac tym tokiem myslenia...Fufke spotkala wielka tragedia, ale ja wierze, ze znajdzie przyczyne... i nie doswiadczy tego kolejny raz... i dlatego mysle, ze skoro wiele z nas przezylo poronienia i zaszlo tak daleko to znaczy tez poznalysmy mniej lub bardziej swojego wroga i z nim walczymy, wiec jest wielka szansa na szczesliwe donoszenie ciazy...staram sie myslec pozytywnie, ale tez roznie wychodzi.
    Niestety... kiedys beztrosko myslalam nt ciazy: jest seks, sa 2 kreseczki, jest bobo. Gdyby to bylo takie proste...

eforts lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, mam koleżankę co w sumie 4 razy była w ciąży. Jedno donoszone - córka, 3 porody w 20-25 tygodniu - chłopcy, jeden ten ostatni przeżył. Ostatnią ciążę od 18 tygodnia spędziła w szpitalu, założyli szew a i tak to nie zapobiegło porodowi. Miliony badań i wszystko ok. Po prostu szyjka nie wytrzymuje. Przyczyn brak.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia Ciebie tez? Ja przed ciążą tylko i wyłącznie stringi. Mój ukochany śmieje się,że po ślubie to już zakładam babcine gaciory. A tak to 5 lat raczyłam go stringulcami xd

Donia12 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh... to co moze byc przyczyna ze szyjka nie wytrzymuje? a przyczyna moga byc jakies wady macicy? strasznie to trudne wszystko:/

2fwaugpjrxudygqa.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Donia Ciebie tez? Ja przed ciążą tylko i wyłącznie stringi. Mój ukochany śmieje się,że po ślubie to już zakładam babcine gaciory. A tak to 5 lat raczyłam go stringulcami xd

Ja teraz też same figuski, a wcześniej dla mnie takie gacie nie istniały, tylko stringi :D jakoś mnie to uwiera wszędzie no i boję się trochę infekcji, łatwiej ją złapać.

nutella patrz co mam :D
    1pv8h49pkgu3_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 14:34

Szczęśliwa Mamusia, Lokokoko, Jagah, nutella_, Milka1991, Donia12 lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy badacie D dimery w ciąży? Pytanie szczególnie do osób z Clexane i acardem.
    Ja do tej pory miałam w normie, miesiąc temu jeszcze 0,47 a teraz juz 0,74, a norma jest do 0,5. Do tego podwyższony fibrynogen. Clexane mam w dawce 0,4.
    Napisałam do lekarza, ona twierdzi, że jest ok i nie zmieniamy dawki ale ja się zastanawiam, bo w sumie znacznie podskoczyły te d dimery:/

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilea no słyszałam właśnie o tych infekcjach :/
    Butki extra. Ja poluje na muszkieterki i eypatrzylam sobie w CCC. :))

Karolyn dzięki Tobie wiem co zrobię na obiad. Zapiekane naleśniki! :) fenks! :))

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taśka22 Nasza Ania to strasznie , mnie po żołądku kopie , teraz bardziej czuję ją koło pępka od 4 nad ranem szaleje ;) .

Fufka Kochana nie wiem co napisać serce się kroi , tulę i ściskam Cię kochana z całego serca , to nie tak powinno być .

ilae Bardzo śliczne buty , ja kiedyś miałam takie same niestety , nie wytrzymały długo jak tylko spadł deszcz całe buty miałam mokre , wszak były bardzo ciepłe i łatwo nogę można było wsadzić , ale drugi raz ich bym nie kupiła .

• Anian31 Przyjaciółka

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś był zainteresowany to znalazłam takie normy:
    http://perinatology.com/Reference/Reference%20Ranges/D-Dimer.htm

f2w3rjjg5nzl29l8.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia wrote:
    ilae Bardzo śliczne buty , ja kiedyś miałam takie same niestety , nie wytrzymały długo jak tylko spadł deszcz całe buty miałam mokre , wszak były bardzo ciepłe i łatwo nogę można było wsadzić , ale drugi raz ich bym nie kupiła .

Ja nie zamierzam w nich po deszczu chodzić, tylko ewentualnie jak jest sucho albo w śniegu. Ale mają takie super fajne futerko w środku i są bardzo mięciutkie :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
‹‹ 932 933 934 935 936 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: