Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja nigdy stringów nie lubiłam
Ale na szczęście mój mąż też nie jest ich fanem
W końcu się umówiłam do fryzjera, zaryzykuję i pójdę do dziewczyny, która mi keratynowe prostowanie zafundowała. Ale wcześniej byłam z niej zadowolona, później nie znalazłam nikogo lepszego, więc dam jej jeszcze jedną szansę, obym nie żałowała. Powiedziałam, że nie mam kompletnie pomysłu to od razu powiedziała, że ma jakieś nowinki i coś fajnego mi wymyśli
A mój syn ma chyba ADHDPierwszy dzień, że taki aktywny jest. To już tak będzie?
Ale ja tam się cieszę, bo po dłuższej przerwie zerwaliśmy celibat - moje libido skoczyło
i po tym maluszek jakoś mniej aktywny się zrobił, niby coś tam się ruszało ale nie byłam pewna czy to dziecko. Ale dziś już odżył, więc jestem spokojna
Aga1991 lubi tę wiadomość
-
Anian31 wrote:Dziewczyny, czy badacie D dimery w ciąży? Pytanie szczególnie do osób z Clexane i acardem.
Ja do tej pory miałam w normie, miesiąc temu jeszcze 0,47 a teraz juz 0,74, a norma jest do 0,5. Do tego podwyższony fibrynogen. Clexane mam w dawce 0,4.
Napisałam do lekarza, ona twierdzi, że jest ok i nie zmieniamy dawki ale ja się zastanawiam, bo w sumie znacznie podskoczyły te d dimery:/
Anian,
Ja badam d-dimery co 3-4 tygodnie.
Zaczęły mi się podnosić stopniowo. W ostatnim badaniu miałam 580 (przy normie 0-500). Na razie lekarz powiedział, że nie zmieniamy dawki Clexane. Kontynuuję 0,4, ale za około tydzień znów będę je badać i wtedy zobaczymy, czy nic się nie zmieni.
Dzięki za te normy!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 14:54
-
Byłyśmy dzisiaj z moją mamą na zakupach w lumpeksie i kupiłam maluszkowi 13 ubranek które wyniosło mnie jedyne 19,50zł
Tylko cóż jeśli okaże się że nosze pod serduszkiem Kornelkę to większość jej ciuszkow które ja kupilam wygląda jak dla Kasperka haha
dzięki Bogu bardziej dziewczęce ciuszki dostane od kuzynki i szwagierki, które mają córki
kahaśka, Aga1991 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Kurcze, dalej mnie to męczy a widzę, że nie zauważyłaś. Szczęśliwa Mamusiu, to w końcu mała Ania czy Sebastian u Ciebie w brzuszku rośnie? Jak to z tą płcią u Ciebie było? Pytam o tą ciążę, bo ostatnio pisałaś, że chyba Sebuś a teraz znowu Ania.
Sallvie a u Ciebie nie jest potwierdzona płeć?Lokokoko lubi tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Ja miałam d-dimery na poziomie 0,2 i nie potwierdziła się zakrzepica. Na usg też czysto, więc całkiem odstawiłam heparynę. Został sam acard. Teraz będę robić bez clecanu po miesiącu na kolejną wizytę. I gin i naczyniowiec i lekarz co robił doplera powiedzieli, że w ciąży mogą być wyższe. Norma do 0,5 jest dla zdrowego człowieka a w ciąży mogą być nawet lekko powyżej 1.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:04
-
Dziewczyny czy któraś z Was orientuje się jak mogę zmienić sposób dostarczania wypłaty?
Zawsze dostawałam na konto, teraz płaci mi ZUS i pracodawca żeby zrobić na złość wypisał, że mam dostawać do ręki... dla mnie to problem, bo tam gdzie mieszkam nie ma domofonu, dzwonka, skrzynki na listy...a drzwi zamkniete na 4 spusty... czy musze isc do pracodawcy po zmianę czy wystarczY ZUS?Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
sallvie wrote:Byłyśmy dzisiaj z moją mamą na zakupach w lumpeksie i kupiłam maluszkowi 13 ubranek które wyniosło mnie jedyne 19,50zł
Tylko cóż jeśli okaże się że nosze pod serduszkiem Kornelkę to większość jej ciuszkow które ja kupilam wygląda jak dla Kasperka haha
dzięki Bogu bardziej dziewczęce ciuszki dostane od kuzynki i szwagierki, które mają córki
-
kahaśka staram się kupować uniwersalne ale jednak w praktyce trochę inaczej to wygląda haha
kahaśka lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Reni1982 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was orientuje się jak mogę zmienić sposób dostarczania wypłaty?
Zawsze dostawałam na konto, teraz płaci mi ZUS i pracodawca żeby zrobić na złość wypisał, że mam dostawać do ręki... dla mnie to problem, bo tam gdzie mieszkam nie ma domofonu, dzwonka, skrzynki na listy...a drzwi zamkniete na 4 spusty... czy musze isc do pracodawcy po zmianę czy wystarczY ZUS?
ZUS-ER-WZD-01
WNIOSEK OSOBY ZAMIESZKAŁEJ W POLSCE O ZMIANĘ DANYCH ADRESOWYCH / NAZWISKA / IMIENIA / WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA NA RACHUNEK BANKOWY / ZMIANĘ RACHUNKU BANKOWEGOReni1982 lubi tę wiadomość
-
annak wrote:Anian,
Ja badam d-dimery co 3-4 tygodnie.
Zaczęły mi się podnosić stopniowo. W ostatnim badaniu miałam 580 (przy normie 0-500). Na razie lekarz powiedział, że nie zmieniamy dawki Clexane. Kontynuuję 0,4, ale za około tydzień znów będę je badać i wtedy zobaczymy, czy nic się nie zmieni.
Dzięki za te normy! -
nick nieaktualnyaniołkowa mama wrote:Kurcze, dalej mnie to męczy a widzę, że nie zauważyłaś. Szczęśliwa Mamusiu, to w końcu mała Ania czy Sebastian u Ciebie w brzuszku rośnie? Jak to z tą płcią u Ciebie było? Pytam o tą ciążę, bo ostatnio pisałaś, że chyba Sebuś a teraz znowu Ania.
Sallvie a u Ciebie nie jest potwierdzona płeć?, co do tej ciąży nie mówił mi że na 100% będzie córeczka , wcześniej jak byłam na USG a to było pomiędzy 20/21 tc , to zasugerował mój gin niech Pani się położy zobaczymy jak On wygląda, nie było widać co ma między nogami ja widziałam poprzednio tylko trzy kropki , nie powiedział też że syn będzie według niego jest to córka , a ja tak na oko to nie wierzę jak więc na razie Ania jest Anią pewnie po porodzie znów się dowiem czy będzie Ania rzeczywiście , czy jednak Sebuś , ja tam nie mam zaufania do USG najważniejsze jest to aby było zdrowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:23
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
IGA.G wrote:musisz wypełnić druk I zanieść do zus
ZUS-ER-WZD-01
WNIOSEK OSOBY ZAMIESZKAŁEJ W POLSCE O ZMIANĘ DANYCH ADRESOWYCH / NAZWISKA / IMIENIA / WYPŁATĘ ŚWIADCZENIA NA RACHUNEK BANKOWY / ZMIANĘ RACHUNKU BANKOWEGO
Baardzo Ci dziękuje, już myślałam, że będę musiała iść do pracodawcy...a tego wolę uniknąć..Niestety nie potraktował mnie dobrze i wolę tam już nie przebywać.Reni1982
-
Venice - ja u siebie nie zauważyłam, ale u koleżanki po cesarce widziałam. Zaczęła za wcześnie robić brzuszki i mięśnie jej się rozeszły, po prostu po środku brzucha ma dziurę jakby jej ktoś brzuch siekierka na pół przepołowił
Myślę, że między innymi z tego powodu ciężarna nie powinna dźwigać i wstawać gwałtownie, tylko własnie podeprzeć się rękoma aby nie obciążać tych mięśni, które naturalnie w czasie ciąży się rozchodzą.
Ja tez jak napnę brzuch np. przy wstawaniu to robi mi się po środku taki stożek, ale to raczej po prostu macica
Reni - a dostałaś je już? Tez przed ciążą nosiłam 36 ale nie wiem na ile elastyczne są te getry z miśkiem. Na targu kupiłam takie cieplejsze jako rozmiar uniwersalny, myślałam, że ładnie się poddadzą a ja ledwo w nie łydkę wbijam.
Myślicie, że taki podział dzieci na aniołki jest dobry? Tzn. jeśli sama Fufka tego sobie życzy to ok, ale chyba wystarczy wpisać obok datę porodu. Przynajmniej ja bym nie chciała aby moja strata była w jakiś sposób wyróżniana na tle innych dzidziusiów.
u mnie ziemniaczki z de volay i sałatką jarzynową bo została z weekenduDo tego pomidorowa ze swojskim przecierem swojską śmietanką i swojskim makaronem, Boże kochaaam!!!
Ja też się nie lubuję w stringach bo wżynają mi się.. z przodu!Są za bardzo wykrojone. Za to lubię takie półstringi
kahaśka - doskonały wybór, u nas też Tymon!Chociaż mąż naciska na Tymoteusza
kahaśka lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Venice - ja u siebie nie zauważyłam, ale u koleżanki po cesarce widziałam. Zaczęła za wcześnie robić brzuszki i mięśnie jej się rozeszły, po prostu po środku brzucha ma dziurę jakby jej ktoś brzuch siekierka na pół przepołowił
Myślę, że między innymi z tego powodu ciężarna nie powinna dźwigać i wstawać gwałtownie, tylko własnie podeprzeć się rękoma aby nie obciążać tych mięśni, które naturalnie w czasie ciąży się rozchodzą.
Ja tez jak napnę brzuch np. przy wstawaniu to robi mi się po środku taki stożek, ale to raczej po prostu macica
Reni - a dostałaś je już? Tez przed ciążą nosiłam 36 ale nie wiem na ile elastyczne są te getry z miśkiem. Na targu kupiłam takie cieplejsze jako rozmiar uniwersalny, myślałam, że ładnie się poddadzą a ja ledwo w nie łydkę wbijam.
Myślicie, że taki podział dzieci na aniołki jest dobry? Tzn. jeśli sama Fufka tego sobie życzy to ok, ale chyba wystarczy wpisać obok datę porodu. Przynajmniej ja bym nie chciała aby moja strata była w jakiś sposób wyróżniana na tle innych dzidziusiów.
u mnie ziemniaczki z de volay i sałatką jarzynową bo została z weekenduDo tego pomidorowa ze swojskim przecierem swojską śmietanką i swojskim makaronem, Boże kochaaam!!!
Ja też się nie lubuję w stringach bo wżynają mi się.. z przodu!Są za bardzo wykrojone. Za to lubię takie półstringi
kahaśka - doskonały wybór, u nas też Tymon!Chociaż mąż naciska na Tymoteusza
Tak, zamowilam 2 pary-czarne i szare. Szare są cieplejsze, lepiej się noszą.
Czarne trochę straciły, ale może dlatego że w nich chodzę non stop bo są mega wygodne. Zamawiałam na allegro od sprzedawcy:
kupuj_taniej_pl
Bardziej są jesienne, nie ma dużego futerka w środku.
Zamówiłam 38 żeby starczyły na całą ciążęMyślę, że 36 też byloby ok.
Przed ciążą nosiłam 36 w porywach 38. Sa dość elastyczne.
Ogólnie jestem z nich zadowolona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 15:39
Reni1982
-
Hey miałyście robioną krzywą cukrową? moje wyniki mnie troszeczkę niepokoją na czczo 88, po godz 174, po dwóch 176, czytała gdzieś że powinno spadać ;/Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Niebieska ale ja marzę o alko
normalnie mam taką chcice że masakra ale to przez to że miałam zbyt krótka przerwę między karmieniem a ciążą. Nie nadrobilam a co mówiąc na zapas.smieje się nawet ze jak powiem po miesiącu że nie mam mleka to żeby mi nie wierzono
Aniolkowq mamo ale ja się z Tobą zgadzam wiem że to teoria ale wiem też że słusznaja po.pierwszej stracie to bałam się ucieszyć na początku
Ale sama widzisz ze można nad sobą popracować, wszystko w naszych rękach
Venice ja tak jak różowy też mam ten stożek ale mi się wydaje że to jest naturalne rozejscie mięśni na boki (ale nie te niebezpieczne) kiedyś widziałam takie zdjęcie anatomiczne i wydaje mi się że mieście ustępują na boki ale mogę wymyślać
Ja też zw stringów zrezygnowałam milion lat temu
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
-
Donia12 wrote:Dzień dobry. Moje dziecko Dzisiaj w domu zostało - słaba forma. Zastanawiam się czy jechać do lekarza czy jeszcze sobie darować. Nos zapakowany, w buzi spuchniete dziaslo - diabli wiedzą od czego on się źle czuje. Może zadzwonię do stomatologa i zobaczę jakie w ogóle terminy.
Ja od wczoraj na kibelku sobie przesiaduje:/ nic mnie nie boli ale rozwolnienie jest. Czyżby po augumentinie? Nigdy mi nic po antybiotykach nie było, ale wiadomo że teraz szczególny czas...
Donia ja brałam 7dni augmentin wczoraj ostatnia dawka, zdał egzamin nie miałam zadnych skutków ubocznych
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
mamaaniołków3 - ja dopiero pojutrze dostanę skierowanie na krzywą, ale masz rację, po 2h powinien cukier spaść bo powinnaś go zmetabolizować w jakimś stopniu. Poza tym wydaje mi się, że po 1h norma jest do 150, wiec tu też się nie mieścisz, ale akurat ta granica może się różnić w zależności od laboratorium. Pewnie będziesz musiała się przez jakiś czas kontrolować za pomocą glukometru, moja siostra tak robiła. Nie miała żadnej diety, po prostu musiała sprawdzać cukier po każdym posiłku.Najbliższa wizyta 15.03