Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowy Kordonek ja właśnie miałam cesarkę, ale jestem prawie 6 lat po. Nigdy u siebie nie zauważyłam tego. Dopiero teraz, ale nie dźwigam, nie robię też żadnych ćwiczeń co by to powodowało. Nie wiem może to ten właśnie stożek, o którym piszesz..Tak na środku brzucha,poprzecznie ?
-
Korcia wrote:Tak,mieszkam w Gdyni. Ty też? Mam lekarza z Redlowa i sobie chwalę.
Jeżeli coś jest nie tak to od razu jedzie się do Redlowa na o działał ginek-poloz. Tak na dole jest okienko z rejestratorka z nią załatwia się formalności. Wiadomo czasem trzeba poczekać bo jest dużo pacjentek, a czasem lekarze maja u góry jakieś awarie -cesarki, trudne porody. Ale moim zdaniem jest całkiem spoko.
Moze masz pana Adama?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Venice - cesarka nie jest powodem rozejścia się mięśni
Akurat kolezanka była po cesarce ale powodem był fakt, że za szybko po operacji zaczęła robić brzuszki i mięśnie się rozjechały. Nie jest to stożek.. wręcz przeciwnie, u niej to była dziura w brzuchu
Taka dolina pośrodku.. po bokach miała wypukłe mięśnie a po środku dołek.. jakby wpadła w jakiś słupek i przeciął jej brzuch na pół
Najbliższa wizyta 15.03
-
Misiu2017 wrote:Dziewczyny ja biorę profilaktycznie heparynę i acard - lekarz mi nigdy nie zlecił badań na d dimery - myślicie że powinnam zbadać na własną ręke?
Ja mialam raz zalecine badanie przez hemataloga ale jak poszlam do niej z wynikiem to powiedziala, ze bez sensu robilam bo i tak w ciazy moga wyjsc podwyzsZone.
Wiecej nie kazala robic.Misiu2017 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Różowy_Kordonek wrote:Myślicie, że taki podział dzieci na aniołki jest dobry? Tzn. jeśli sama Fufka tego sobie życzy to ok, ale chyba wystarczy wpisać obok datę porodu. Przynajmniej ja bym nie chciała aby moja strata była w jakiś sposób wyróżniana na tle innych dzidziusiów.
Zgadzam się z Kordonkiem.
Myślę, że powinny być wyróżnione albo wszystkie straty naszych koleżanek, albo żadna. Bo obecna sytuacja może spowodować, że będzie przykro zarówno dziewczynom, które straciły ciążę na wcześniejszym etapie, jak i Fufce.
Moim zdaniem, nie ma granicy, według której można podzielić stracone dzieci. Dlatego powinny być tutaj wspomniane wszystkie straty, których świadkami byłyśmy tu przez ostatnie miesiące.
Być może rozwiązanie, które zaproponowała Kordonek, jest najlepsze. Dobrze, żeby sama Fufka nie czuła się z tym źle (o ile będzie tu nadal zaglądać).Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2016, 16:23
Milka1991, Antonelka lubią tę wiadomość
-
aniołkowa Ja lada dzień zaczynam 21 tydzień a jeszcze nie słyszałam ani razu, że nawet na ileś % dziewczynka czy tam na ileś % chłopiec
Za dwa tygodnie wizyta będzie to 22,5 tygodnia ! no nie widzę innej opcji jak usłyszeć kto u mnie mieszkaSzczęśliwa Mamusia, Antonelka, aniołkowa mama lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Salvie współczuję tyle czekać.. ale wróżę dziewczynę. Chyba wszystkie siusiaki widać wcześniej.. koleżanka tez długo czekała no i wyszła dziewczyna a lekarz tylko skomentował zw wcześniej nie chciał zapeszac
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Dziewczyny, ja wczoraj po raz pierwszy od lipca wybrałam się na siłownię. 10 minut na rowerku, 10 na orbitreku i 5 na kolejnym rowerku i... Koniec, prawie padlam
kondycja poziom minus nieskończoność
Dziś robię podejście do pilatesuMilka1991, Lokokoko lubią tę wiadomość
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
bobas ja nadal jednak liczę że moje maleństwo coś ma miedzy nóżkami
Tym bardziej że mój lekarz należy do takich, którzy nie owijaja w bawełnę i nie gdyba. Na ostatniej wizycie maluszek był ułożony dupa do nas a w 15 tygodniu jak byłam to byłam tak zestresowana, że aż zapomniałam się zapytać. Wczesniej na prenatalnych w 13 tygodniu zapytałam to powiedział wprost że do 14 tygodnia ludzkim okiem raczej nie widać kto i co
Zobaczymy 12 grudnia. Już raczej będzie widać. A jak nie to już sama nie wiem do końca ciąży żyć w niepewnościKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
mamaaniołków3 wrote:Hey miałyście robioną krzywą cukrową? moje wyniki mnie troszeczkę niepokoją na czczo 88, po godz 174, po dwóch 176, czytała gdzieś że powinno spadać ;/
Wyszła Ci cukrzyca ciążowa. Tez ja mam. Na czczo miałam 86, po godzinie 180 po dwóch 170. Ginekolog skieruje aucie do diabetologa, albo od razu sie do niego umów i tam wszystkiego sie dowieszglukometr bedzie Twoim nowym przyjacielem
-
Ja juz od 17ej jestem w przychodni. Wiem ze 1 kobieta czeka przede mna tylko nie wiem czy jest juz w gabinecie. Czy czeka na poczekalni.
Reni1982 lubi tę wiadomość
-
witam. dziewczyny czy któraś mogłaby powiedziec mi co oznaczają moje wyniki badań wizytę mam w piatek i nie wiem czy umowic sie wczesniej czy poczekać.. a mianowicie morfologia krwi : MCH 32.7 przy normach 26-32
MCHC 35.7 przy normach 32.2-35.5
PDW 18,4 PRZY NORMIE 9.8-16.2
LIMFOCYTY 17 PRZY NORMIE 20-40
TSH 2.540 PRZY NORMACH 0.270-4.200 PRZY CZYM PISZE ZE NORMA W II TRYMESTRZE TO DO 2.35
TOXOPLAZMOZA IgG 203.30
IgM 0.496
Z GÓRY DZIEKUJE ZA INTERPRETACJE WYNIKÓWcóreczko czekamy na Ciebie