X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Justyna Sz Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczynki, kiedys Wam pisalam, ze za drugie badanie polowkowe zamowilam dla Chrupki sarenke z "basniowy dom". Ktoras z Was okreslila maskotki jak z horroru:P hahaha...ale powiem Wam, ze sarenka skradla moje serce od pierwszych chwil. Sarenka juz jest gotowa i leci w paczce do mnie:) moja jest ta wieksza, bo prosilam o uszycie wiekszej sarenki niz jest dostepna w sklepie.
    769c8f6ddc7702cfmed.png
    jest piękna, jak z bajki

Niebieskaa lubi tę wiadomość

p19us65gqqn6196h.png
    p19us65gxtvkimty.png
    12.04 - Na świat przyszedł Maciej. Waga 4280g, 58 cm.
    mhsvj44jwa5wsnwp.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah brzuszek masz jak u mnie :) Ja swój zauważam tylko jak założę przylegającą bokserkę, ale jak założę leginsy to już w lustrze nic nie widać :P
    Fryzjera mam w środę :) Fryzjerka to moja koleżanka z dzieciństwa, ciekawe czy wypatrzy brzuszek - wątpię :D Jak jej powiem, że jestem w 6 miesiącu to pewnie zbiorę od niej opieprz, że się nie chwaliłam :P

Reni jaka śliczna piłeczka :) Też już taką chcę :P

Pro po zabawek, to moja koleżanka z grupy otworzyła sklep na fb - My Little Suzan i pisała, że ma dojścia do tanich zabawek, nie znam szczegółów, ale planują spory asortyment. Z tego co mają teraz na fb to ja jeszcze nic sobie nie wypatrzyłam, ale może którejś z Was się przyda :) Z czasem się więcej rzeczy tam pojawi.

Reni1982, Jagah lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te sarenki :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, bardzo ładne te maskotki ale szczerze mówiąc nie wpadłabym na to, że to są sarenki :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taska
    Na pewno cos dostaniesz z PZU tylko to zalezy od tego jakie skladki placisz bo sa rozne warianty ubezpieczenia.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• pati87 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon
    Ja chcialam kupic taki ochraniacz na materac taki oddychajacy na wierzchu ma material cos jak frotte. Ale na to poloze jeszcze przescieradlo.
    Sa tez ochraniacze typu ceratka co je wystarczy wytrzec ale ja za takim nie jestem bo to sie zaparzyc mozna.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą fajne to kosiniakowe, nie wiedziałam do końca co to. Dziewczyny, które się łapią czyli:
    studentki, osób pracujące na umowy o dzieło, ubezpieczone w KRUS czy poszukuje pracy (bezrobotne), nie zapomnijcie o tym :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TAśka z PZU to jest tak, że zależy który wariant wybierzesz, oraz tego gdzie pracujesz. U mnie mamy obydwoje wykupione, ale całkiem inne warianty dawały nasze miejsca pracy i tym sposobem ja dostanę za urodzenie dziecka 2000 a mój prawie dwa razy tyle

8p3ogywlikdf22k2.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, No na razie Twój dzidziek jest największy :)
    Tez o Tobie pomyslałam jak usłyszałam wagę mojego :)
    Czym go karmisz? ;)

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć byłam z młodym u lekarza. Wyskoczyła mu jakaś wysypka. Lekarka mówiła ze to 0ewn8e jakiś wirus. Mam nadzieje ze na mnie nie przejdzie. Do tego dzwoniła szwagierka z poinformować ze teściowa jest w szpitalu. Nie wiem czy mój mąż nie weźmie wolnego 8 nie pojedzie na Podkarpacie. Tydzień temu teściowa u nas była i wszystko było ok

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grrr... no jestem zła. U mnie taki system, że wyniki badań dostaje lekarz. No i miał zadzwonić jakby coś było nie tak. Dostałam rachunek z którego wynika, że na moim moczu musieli zrobić wiele testów tzn. że pierwsszy test przesiewowy nie był negatywny.
    Kordonku, proszę pociesz mnie, ze to nie zawsze oznacza, że musiało wyjść coś złego...? Może moja luteina, którą wtedy jeszcze przyjmowałam im tam pływała i z tego zrobili posiew? Jak myślisz? Też pracowałam w labie ale krótko, dawno i tylko na krwi :P

Lekarz dziś nie przyjmuje, tak bym zadzwoniła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 14:20

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie przewertowałam internet żeby się zorientować co i czy w ogóle mi się należy i będę wnioskować jako już osoba bezrobotna o: kosiniakowe, zasiłek dla bezrobotnych i becikowe. Wszystko by się przydało, zobaczymy czy wyjdzie ;)
    A papierów, urzędów, hoho, nie wiem jak to ogarnę z malutką w domu, najwyżej mąż będzie latał i załatwiał...:P

Szczęśliwa Mamusia lubi tę wiadomość

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Grrr... no jestem zła. U mnie taki system, że wyniki badań dostaje lekarz. No i miał zadzwonić jakby coś było nie tak. Dostałam rachunek z którego wynika, że na moim moczu musieli zrobić wiele testów tzn. że pierwsszy test przesiewowy nie był negatywny.
    Kordonku, proszę pociesz mnie, ze to nie zawsze oznacza, że musiało wyjść coś złego...? Może moja luteina, którą wtedy jeszcze przyjmowałam im tam pływała i z tego zrobili posiew? Jak myślisz? Też pracowałam w labie ale krótko, dawno i tylko na krwi :P

Lekarz dziś nie przyjmuje, tak bym zadzwoniła...
    Aniołkowa ja co prawda miałam wgląd na wyniki, ale u mnie też robili posiew moczu po zwykłym badaniu moczu. w zwykłym badaniu moczu wyszły bakterie i śluz, a już posiew miałam jałowy. może robili ci posiew żeby sprawdzić dokładniej

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przeglądałam pieluszki tetrowe i białe znalazłam takie fajniejsze grubsze 140g/m czy jakoś tak natomiast wszystkie kolorowe są zdecydowanie cieńsze. Spotkałyście się z takimi w wzorki pieluszkami grubszymi? Czy wogóle takich nie robią?

8p3ogywlikdf22k2.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 wrote:
    Dziewczyny nie pamiętam która z Was pisała, że maluje sobie brwi bo sama ma jasne...
    Mam pytanie-czego używacie do brwi ?
    Ja do tej pory miałam z Oriflame..ale dawno straciło ważność...
    Polecicie coś co w miarę się trzyma?
    dopiero teraz zauważyłam przez zupełny przypadek.
    Nie mam czasu nawet was nadrobić :(
    ja używam z aliexpress
    https://pl.aliexpress.com/item/Hot-Sale-Professional-Eye-Brow-Makeup-Eyebrow-Powder-Shadow-Eyebrow-Wax-Palette-Brush/32351709684.html?spm=2114.13010208.99999999.350.E3S4Tl&detailNewVersion=&categoryId=200001132

Reni1982 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • koniczynkaa Ekspertka

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga z tej samem próbki zrobili to i to? i w jednym wyszły bakterie a w drugim jałowy? Wydaje mi sie to niemożliwe.

lis87 lubi tę wiadomość

8p3ogywlikdf22k2.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nic nie doradzi na ból zoładka ?

atat lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koniczynkaa wrote:
    Iga z tej samem próbki zrobili to i to? i w jednym wyszły bakterie a w drugim jałowy? Wydaje mi sie to niemożliwe.
    tak, w zwykłym badaniu miałam bakterie oznaczone jako liczne, i jakieś pasma śluzu, a na posiewie napisali, że jałowe. lekarz tłumaczył, że pewnie źle pobrałam próbkę a te bakterie nie wywołują zapalenia. ja sie nie znam ;p ale zapalenia nie miałam

edit:na necie znalazłam, że posiew wykonuje się aby zidentyfikować baterie i drożdżaki wykryte w zwykłym badaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2016, 14:31

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:

Mój temat!!!!
    Malox
    Ranigast ale taki na receptę
    Siemię lniane

Misiu2017 lubi tę wiadomość

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:

Misiu Mnie często boli żołądek bo mała tak mnie tam kopie , tak ogólnie to tylko raz tak na prawdę rozbolał mnie żołądek , a że ja strachajło więc nic nie wzięłam jakoś samo minęło , wczesniej brałam krople żołądkowe , a tak w czasie ciąży to nie wiem co można bezpiecznie wziąść , mięta to jest dobra na ból brzucha .

Misiu2017 lubi tę wiadomość

‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ