X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia-moj gin mowi zebym tylko do kona kw wytrzymala :P

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 super :)
    fizjo dasz radę mam taką nadzieję, życzę Ci wytrzymania:) ale teraz dzieciaczki są już bezpieczne czytałam dziś że gdyby się urodziło dziecko w 34 tygodniu to może nie długo byłoby w inkubatorze jest to pocieszające :) ale oby nasze siedziały w brzuszkach jeszcze he he

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dorjany nie widać i nie słychać.. miejmy nadzieje, że wszystko dobrze i jest po prostu zajęta..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam... Że nie pisałam :-/
    ... Chociaż musze przyznać ze to naprawdę mile z waszej strony, że tak się martwcie <3
    Dziękuję za pamięć <3

A nasz dzień upłynął w biegu...
    Było ostro....
    Z rana laboratorium...
    Potem spotkanie z lekarkom z naszej porodowki...
    Kolejno odbiór wyników, szybkie szamanko, następnie prysznic - odświeżenie okolic intymnych i nie tylko :P
    ...i kolejna wizyta tym razem u gin...

Niestety :-/ źle mam wieści...
    Postraszyla mnie szpitalem...
    :'(
    Następna wizyta wszystko wyjaśni...
    Wiec musze cierpliwie czekać 2 tygodnie :-/

Później szukaliśmy czynnego laboratorium...
    Musiałam oddać próbkę do badania - Gbs się kłania :$

...a dzień zakończyłam na porodówce <3 w odwiedzinach u siostry
    <3 dziś ok godziny 11 na świat przyjdzie mój drugi siostrzeniec <3 KRZYŚ <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 05:45

aga8787, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to faktycznie miałaś gonitwę :) a czemu lekarz szpitalem Cie straszy?

e1b98164.gif

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Dorjana dlaczego szpitalem Cię straszy Twój gin? Odpoczywaj i nie biegaj;-)
    Powodzenia dla siostry i Maluszka:-)

Tak czytam, że Wy na GBS same próbki oddajecie, a u mnie to gin pobiera wymaz i oni próbkę oddają, więc ja mam z głowy to. Z tydzień tylko o wynik mogę pytać.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia- tez pocieszam się ze w razie Wu...Malutka dałaby radę. Ale niech jeszcze tam posiedzi :-)))

dorjana- nooo jestes. widzisz jak my sie martwimy o Ciebie :-) a co lekarz wymyslil?? buziak:*

patulla- moj gin pobierze mi 7 kw próbke... swoja droga jakos nie bardzo wyobrazam sobie pobrac sama...

dobrego dnia:*****

magdalena lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo miałam na myśli to, że chodzą gdzieś na pobranie, ze nie mają tego u gina. Źle się wyraziłam.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,też tak was męczy zgaga???? Mam już dość spać nie moge ani nic :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a my tu wczoraj w strachu o Ciebie, no nie dobrze, że chce Cię położyć napiszesz coś więcej? Gratulację dla siostry :)

ja wymaz na GBS mam w poniedziałek a jak to wygląda jak przy cytologi??

niunia ja mam zgagę prawie non stop od jakiegoś już czasu;/

ja dziś miałam pobieraną krew na TSH i progesteron zobaczymy jak wyniki, a umówiłam się też na wizytę do alergologa zobaczymy co mi z tego wyjdzie chce zbadać swoję nietolerancję pokarmową bo za chwilę wiadomo chce karmić piersią.
    trzymajcie kciuki aby się udało:)
    fajna pogoda dziś.

odezwę się później Miłego dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:52

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, ale że nastreaszyła Cię szpitalam nie mówiąc dlaczego?? Dziwne, gratulacje dla Krzysia i siostry:) Ale jeśli masz zalecenia leżeć, to weź dziewczyno tego posłuchaj!

Niunia ja raz mam raz nie mam zgagi, a nawet jak sie pojawi to nie jakaś łohohoho, tylko taka kulturalnie dyskretna:)

magdalena ja ide we wtorek na gbs:) a wygląda to identycznie jak pobranie cytologii, nie masz się czym stresić:P

Ja dziś nadal wisielczy nastrój:( Jeszcze zimno dziś a piec zakręcony i marzne:( Pogoda też nie rozpieszcza, choć coś zaczyna słońce wychodzić, zobaczymy na jak długo...

Trzymajcie się mamuśki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piękne słoneczko, aż żal siedzieć w domu.

Zgaga to moja "koleżanka" od jakiego czasu i nie chce się odczepić.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też piękne słoneczko,mąż wystawił taką dużo hustawkę i się pobujałam, Antosiowi się podobało bo jak przestałm to kopał jak szalony i musiałm znów go ululać :)

a zgaga to masakra, mam ją bezwzględu czy się najem czy nie, nawet po kubusiu mam zgagę:(

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziecie miec maluchy z czuprynkami, a mój pewnie łysolek się urodzi po braciszku hihi;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może być prawda, bo ja mam grube i kręcone włosy i mój mąż też, tylko żeby jakieś afro nie wyszło :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze grube kręcone, zazdroszcze, z moimi sama nie wiem czym, to nie ma co:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą mnie dziś plecy i brzuch, a tylko trochę w domu więcej się pokręciłam. A ile można leżeć tylko, tak się rozleniwię, że później nie będzie mi się już w ogóle przy dwójeczce nic chciało.
    Powiem Wam, że z porodu to najbardziej boję się połogu;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też zgaga meczy, na mniejsza pomaga rennie, a na mega zgage pije gaviscon.. ale to drugie ma konsystencję spermy i mnie odrzuca :D

A tym lekarzom bym włosy z głów powyrywala, że tak każdego czymś straszą, tu szyjka się skracająca, gdzie podczas badania są jak rzeznicy, tu czym innym, a innym razem w ogóle nie wyjaśniają, naprawdę mnie to wku..a, aż mi się włosy na głowie jeza. Bardzo Wam współczuję dziewczyny, ale zawsze mnie wkurzala ta służba zdrowia i to kolejny powód dla ktorego bym nie wrocila do k-raju. Nie dość, że musicie za wszystkie wizyty płacić, to Was traktują bez szacunku. Później musicie prosić o znieczulenie, później płacić za szczepionki dla dziecka i wszystkie leki... nie do pomyślenia.. grrrr
    Muszę się jakoś wyladować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 16:16

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, bo z tego wszystkiego to jest takie najniesympatyczniejsze i dlugotrwale, bo do 6 tygodni, wiec nieco to meczy czlowieka. No ale pozniej chyba i tak najgorzej, bo znowu sie glupi okres pojawi, teraz to luksus:-)
    A niestety, czlowiek musi lezec to moze byc ciezko:( ale pomysl, ze np ja nie musze lezec, a tez jak sie zabiore za jakies wieksze sprzatanie to mnie tez wszystko boli;)

Kurdezjadlam barszcz, no nie przekonalam sie;) mimo ze moj tata doprawial;) nie ma to jak wigilijny!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina sam połóg gdyby było to tylko krwawienie to pikuś. Późniejszy okres też nie przeraża mnie. Ja połóg wspominam źle, bardzo źle, bo byłam strasznie słaba, spacer z dzieckiem był ogromnym wysiłkiem i wracałam trzymając się wózka, ale i tak nie było to najgorsze, najgorsze było to, że nie mogłam siedzieć bardzo długo i niestety leżenie też przyjemne nie było. Większość czynności robiłam na stojąco, nawet w nocy dziecko karmiłam na stojąco. I brałam leki przeciwbólowe, choć niewiele dawały to bez nich było jeszcze gorzej.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ