X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia-moj gin mowi zebym tylko do kona kw wytrzymala :P

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mirka14 super :)
    fizjo dasz radę mam taką nadzieję, życzę Ci wytrzymania:) ale teraz dzieciaczki są już bezpieczne czytałam dziś że gdyby się urodziło dziecko w 34 tygodniu to może nie długo byłoby w inkubatorze jest to pocieszające :) ale oby nasze siedziały w brzuszkach jeszcze he he

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Dorjany nie widać i nie słychać.. miejmy nadzieje, że wszystko dobrze i jest po prostu zajęta..

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 03:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam... Że nie pisałam :-/
    ... Chociaż musze przyznać ze to naprawdę mile z waszej strony, że tak się martwcie <3
    Dziękuję za pamięć <3

A nasz dzień upłynął w biegu...
    Było ostro....
    Z rana laboratorium...
    Potem spotkanie z lekarkom z naszej porodowki...
    Kolejno odbiór wyników, szybkie szamanko, następnie prysznic - odświeżenie okolic intymnych i nie tylko :P
    ...i kolejna wizyta tym razem u gin...

Niestety :-/ źle mam wieści...
    Postraszyla mnie szpitalem...
    :'(
    Następna wizyta wszystko wyjaśni...
    Wiec musze cierpliwie czekać 2 tygodnie :-/

Później szukaliśmy czynnego laboratorium...
    Musiałam oddać próbkę do badania - Gbs się kłania :$

...a dzień zakończyłam na porodówce <3 w odwiedzinach u siostry
    <3 dziś ok godziny 11 na świat przyjdzie mój drugi siostrzeniec <3 KRZYŚ <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 05:45

aga8787, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana to faktycznie miałaś gonitwę :) a czemu lekarz szpitalem Cie straszy?

e1b98164.gif

ug37df9hmgtex3az.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:-)
    Dorjana dlaczego szpitalem Cię straszy Twój gin? Odpoczywaj i nie biegaj;-)
    Powodzenia dla siostry i Maluszka:-)

Tak czytam, że Wy na GBS same próbki oddajecie, a u mnie to gin pobiera wymaz i oni próbkę oddają, więc ja mam z głowy to. Z tydzień tylko o wynik mogę pytać.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia- tez pocieszam się ze w razie Wu...Malutka dałaby radę. Ale niech jeszcze tam posiedzi :-)))

dorjana- nooo jestes. widzisz jak my sie martwimy o Ciebie :-) a co lekarz wymyslil?? buziak:*

patulla- moj gin pobierze mi 7 kw próbke... swoja droga jakos nie bardzo wyobrazam sobie pobrac sama...

dobrego dnia:*****

magdalena lubi tę wiadomość

• patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo miałam na myśli to, że chodzą gdzieś na pobranie, ze nie mają tego u gina. Źle się wyraziłam.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • niunia Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,też tak was męczy zgaga???? Mam już dość spać nie moge ani nic :-(

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana a my tu wczoraj w strachu o Ciebie, no nie dobrze, że chce Cię położyć napiszesz coś więcej? Gratulację dla siostry :)

ja wymaz na GBS mam w poniedziałek a jak to wygląda jak przy cytologi??

niunia ja mam zgagę prawie non stop od jakiegoś już czasu;/

ja dziś miałam pobieraną krew na TSH i progesteron zobaczymy jak wyniki, a umówiłam się też na wizytę do alergologa zobaczymy co mi z tego wyjdzie chce zbadać swoję nietolerancję pokarmową bo za chwilę wiadomo chce karmić piersią.
    trzymajcie kciuki aby się udało:)
    fajna pogoda dziś.

odezwę się później Miłego dnia!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 11:52

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, ale że nastreaszyła Cię szpitalam nie mówiąc dlaczego?? Dziwne, gratulacje dla Krzysia i siostry:) Ale jeśli masz zalecenia leżeć, to weź dziewczyno tego posłuchaj!

Niunia ja raz mam raz nie mam zgagi, a nawet jak sie pojawi to nie jakaś łohohoho, tylko taka kulturalnie dyskretna:)

magdalena ja ide we wtorek na gbs:) a wygląda to identycznie jak pobranie cytologii, nie masz się czym stresić:P

Ja dziś nadal wisielczy nastrój:( Jeszcze zimno dziś a piec zakręcony i marzne:( Pogoda też nie rozpieszcza, choć coś zaczyna słońce wychodzić, zobaczymy na jak długo...

Trzymajcie się mamuśki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piękne słoneczko, aż żal siedzieć w domu.

Zgaga to moja "koleżanka" od jakiego czasu i nie chce się odczepić.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też piękne słoneczko,mąż wystawił taką dużo hustawkę i się pobujałam, Antosiowi się podobało bo jak przestałm to kopał jak szalony i musiałm znów go ululać :)

a zgaga to masakra, mam ją bezwzględu czy się najem czy nie, nawet po kubusiu mam zgagę:(

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziecie miec maluchy z czuprynkami, a mój pewnie łysolek się urodzi po braciszku hihi;P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to może być prawda, bo ja mam grube i kręcone włosy i mój mąż też, tylko żeby jakieś afro nie wyszło :)

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze grube kręcone, zazdroszcze, z moimi sama nie wiem czym, to nie ma co:P

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bolą mnie dziś plecy i brzuch, a tylko trochę w domu więcej się pokręciłam. A ile można leżeć tylko, tak się rozleniwię, że później nie będzie mi się już w ogóle przy dwójeczce nic chciało.
    Powiem Wam, że z porodu to najbardziej boję się połogu;-)

l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • mychowe Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie też zgaga meczy, na mniejsza pomaga rennie, a na mega zgage pije gaviscon.. ale to drugie ma konsystencję spermy i mnie odrzuca :D

A tym lekarzom bym włosy z głów powyrywala, że tak każdego czymś straszą, tu szyjka się skracająca, gdzie podczas badania są jak rzeznicy, tu czym innym, a innym razem w ogóle nie wyjaśniają, naprawdę mnie to wku..a, aż mi się włosy na głowie jeza. Bardzo Wam współczuję dziewczyny, ale zawsze mnie wkurzala ta służba zdrowia i to kolejny powód dla ktorego bym nie wrocila do k-raju. Nie dość, że musicie za wszystkie wizyty płacić, to Was traktują bez szacunku. Później musicie prosić o znieczulenie, później płacić za szczepionki dla dziecka i wszystkie leki... nie do pomyślenia.. grrrr
    Muszę się jakoś wyladować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2014, 16:16

aga8787, magdalena lubią tę wiadomość

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patulla, bo z tego wszystkiego to jest takie najniesympatyczniejsze i dlugotrwale, bo do 6 tygodni, wiec nieco to meczy czlowieka. No ale pozniej chyba i tak najgorzej, bo znowu sie glupi okres pojawi, teraz to luksus:-)
    A niestety, czlowiek musi lezec to moze byc ciezko:( ale pomysl, ze np ja nie musze lezec, a tez jak sie zabiore za jakies wieksze sprzatanie to mnie tez wszystko boli;)

Kurdezjadlam barszcz, no nie przekonalam sie;) mimo ze moj tata doprawial;) nie ma to jak wigilijny!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 28 marca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina sam połóg gdyby było to tylko krwawienie to pikuś. Późniejszy okres też nie przeraża mnie. Ja połóg wspominam źle, bardzo źle, bo byłam strasznie słaba, spacer z dzieckiem był ogromnym wysiłkiem i wracałam trzymając się wózka, ale i tak nie było to najgorsze, najgorsze było to, że nie mogłam siedzieć bardzo długo i niestety leżenie też przyjemne nie było. Większość czynności robiłam na stojąco, nawet w nocy dziecko karmiłam na stojąco. I brałam leki przeciwbólowe, choć niewiele dawały to bez nich było jeszcze gorzej.

l22ne6ydz3bwmwg9.png
‹‹ 299 300 301 302 303 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ