KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś dzień wizytowe... Cały rozplanowany na lekarzy i badania.... Będzie się działo....
A mija siostra tydzień przed terminem dostała wczoraj skierowanie do szpitala... Tak już jej ciężko ze lekarz nie chce ryzykować
Będzie dzidzia!!!! Oby szybko, przed weekendemmagdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
hejo mamuśki!
Ja dziś ranny ptaszek:) Zaraz zabieram się za szykowanie, tylko pierw śniadanko i do lekarza!
A później nieszczęsne zakupy, bo w sobote idziemy na roczek siostrzenicy, a w niedziele na 18 do kuzynki, nie wiem jak to przetrwam!
Miłego dnia dziołszki! -
Hej mamusie:-)
Ranne ptaszki mówicie. A co powiecie na to, że moje dzieciątko kochane nie śpi od 6 (nawet przed)
Powodzenia na wizytach:-) Miłego dnia:-)
Sklerozę i zmęczenie ciążowe to ja mam non stop. Normanie jestem zmęczona tym, że żyjęI z tego roztargnienia to najprawdopodobniej już jakiś czas temu wyrzuciłam do śmieci pilot od telewizora, bo nie znalazł się do tej pory.
magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
Więc może i ja się pochwalę Naszym klocuszkiem :****
Oto ja i mój brzusio
oraz walentynkowe serducho
Ależ rośniemy - intensywnie... a apetyt w 9 miesiącu to chyba osiągnie swoje maximum))
... mam stresa przed dzisiejszą wizytąolbrzymiego stres !!!
(dlatego też bawię się grafiką - to mnie relaksuje...)
mam nadzieję że Misiek ma się dobrze i że wyniki będziemy mieli równie idealne
chociaż biorąc pod uwagę moje ostatnie dołki i łagodzenie ich smakołykami ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 11:03
aga8787, Joala, Kaja, patulla, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość
-
mamuśki, ja już po wizycie:) Nie miałam internetu to dopiero teraz piszę
Z małym wszystko ok, lożysko przodujące, ale dość wysoko ułożone, wody płodowe ok. Lekarz zobaczył badania prenatalne, powiedział, że wszystko ładnie wygląda, mówiłam mu, że wydaje mi się że mało waży, ale powiedział, że po pierwsze, to waży odpowiednio, a po drugie, ta waga też może być zakłamana i mam nie świrowaćprzez 2 tygodnie "przytyłam" 0,5kg:) Jestem zaskoczona bardzo pozytywnie, na chwilę obecną jestem +12 kg, także wielkiej tragedi nie ma, szału może też, ale jest ok. Mówiłam mu o lekko wyższym ciśnienu, ale no powiedział, że to wszystko jest normalne, i że dobrze, że się w granicach mieszczę(130/80). Na następnej wizycie(10.04) da mi już skierowanie na cc(szpital wymaga) no i w sumie tyle:) mam tylko zrobić gbs, a żdnych innych badań mi nie zlecił.
agata86, aga8787, patulla, natalinka, zozol, magdalena, mychowe, Dorjana lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, tylko się nie śmiejcie!
Mieliśmy dziś jechać oglądać szafy do korytarza:) czekałam na to jak wariat(ostatnimi czasy, cieszy mnie każdy wyjazd). Mąż przyjechał po pracy, ja się szykuje, a on"nie jedziemy, nie chce mi się, a może puki co nie kupujmy, bo szkoda pieniędzy"... No i tak nie, że zła byłam, czy coś, ale tak mi sie przykro zrobiło(jak nigdy!), że żeby się nie rozpłakać musiałam wyjść z domu sobie usiąśćMasakra, nigdy tak nie miałam! Ale tak mi teraz cholernie przykro:( Mam nadzieje, że to hormony...
natalinka, mychowe lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:Dziewczyny do kąpieli malucha wystarczy np. OILATUM emulsja do kąpieli? Trzeba coś do smarowania po? Kremy, balsamy?
-
Witam się i ja
Dziewczyny ja też mam mega sklerozę do sklepu to z kartką chodzę
Dorjana piękny apartamęcik:)
Bea_tina te hormony są chyba najgorszą rzeczą w ciąży ale ciężarnej się wszystko wybacza:)
ja mam jutro wizytę u gin ciekawe jak tam szyjka mam nadzieje że się nie skróciłamychowe lubi tę wiadomość
-
dorjana- ślicznie wyglądasz!!! jak po wizycie?? swoją drogą myslałam ze jestes blondynką...bo jestes wrazliwa osobą
bea_tina super ze supercieszymy się
))))) a to mąż,....jak mu sie nie chce? nie mozna tak kobiecie z burza hormonow wyskakiwac
natalinka- ja na bole nerek bralam urosept. ponoc jakis kamyszek sie zrobił. ale juz jest ok wyszedl z moczem
padam dzis na ryjka....miałam mase spraw przez telefon...ze az mnie gardlo rozbolalo... Syn juz spi- allleluja cisza dla mamusi)))))
magdalena, mychowe, Bea_tina, patulla lubią tę wiadomość
-
Bea_tina wrote:Magdalena jaki malusi slicznusi brzusio! To ja tydzien pozniej i wydaje mi sie ze mam wiekszy, ale wiadome, brzuch brzuchowi nierowny;)
co do skarpet to masakra jakaś wyglądam zapewne śmiesznie jak je zakładam, jeśli chodzi o głowę to ja całą ciążę jestem rozlazła ale to tak że szok nie ogarniam tego co ludzie do mnie mówią mam nadzieje, że to minie bo jak nie to się pochlastam chyba bo wstyd mi czasem za samą siebie ale co mam poradzić???
kobitki jestem po wizycie zapytałam dziś o moją szyjkę bo tak Wy piszecie, że coś nie halo no i chce męża wykorzystać i namówić na sex trzeba zobaczyć jak to jest więc między innymi chciałam dowiedzieć się jak ta moja szyjka się ma i nie jest super troszkę się otwiera ale uwaga tragedii tez nie róbmymam zbadać progesteron jak poziom będzie nie zadowalający to będę przyjmowała luteinę. a no i może na majówkę to będziemy już rozpakowani
mychowe lubi tę wiadomość
-
agata86 wrote:mój brzuchal
no ślicznieTwój bardziej uwypuklony czekam u siebie na taki ja nie wiem wszystkie inne wydają mi się takie okrąglutkie a mój no nie ukrywam jest inny ;/ ale nie to że mi się nie podoba
i tak liczy się zawartość
agata86, mychowe lubią tę wiadomość
-
natalinka wrote:Dziewczyny do kąpieli malucha wystarczy np. OILATUM emulsja do kąpieli? Trzeba coś do smarowania po? Kremy, balsamy?
ja póki co nie kupuję zobaczy jak małego skóra będzie wyglądać.niektóre dzieci nie potrzebują już nawilżania a niektóre tak? zależy od malucha.