X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • niunia Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pmdwnie,że dam znać ;-) teraz już będe ciągle ;-) bo miałam problem z netem ;-)

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dzień wizytowe... Cały rozplanowany na lekarzy i badania.... Będzie się działo....
    A mija siostra tydzień przed terminem dostała wczoraj skierowanie do szpitala... Tak już jej ciężko ze lekarz nie chce ryzykować :-D
    Będzie dzidzia!!!! Oby szybko, przed weekendem <3

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo mamuśki!

Ja dziś ranny ptaszek:) Zaraz zabieram się za szykowanie, tylko pierw śniadanko i do lekarza!

A później nieszczęsne zakupy, bo w sobote idziemy na roczek siostrzenicy, a w niedziele na 18 do kuzynki, nie wiem jak to przetrwam!

Miłego dnia dziołszki!

1usapiqvs8bdmaac.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie:-)
    Ranne ptaszki mówicie. A co powiecie na to, że moje dzieciątko kochane nie śpi od 6 (nawet przed);-)
    Powodzenia na wizytach:-) Miłego dnia:-)

Sklerozę i zmęczenie ciążowe to ja mam non stop. Normanie jestem zmęczona tym, że żyję:-P I z tego roztargnienia to najprawdopodobniej już jakiś czas temu wyrzuciłam do śmieci pilot od telewizora, bo nie znalazł się do tej pory.

magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc może i ja się pochwalę Naszym klocuszkiem :****

Oto ja i mój brzusio <3
    oraz walentynkowe serducho <3

Ależ rośniemy - intensywnie... a apetyt w 9 miesiącu to chyba osiągnie swoje maximum :)))

2a6a25f.jpg

... mam stresa przed dzisiejszą wizytą :/ olbrzymiego stres !!!
    (dlatego też bawię się grafiką - to mnie relaksuje...)

mam nadzieję że Misiek ma się dobrze i że wyniki będziemy mieli równie idealne :(
    chociaż biorąc pod uwagę moje ostatnie dołki i łagodzenie ich smakołykami ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 11:03

aga8787, Joala, Kaja, patulla, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamuśki, ja już po wizycie:) Nie miałam internetu to dopiero teraz piszę:)

Z małym wszystko ok, lożysko przodujące, ale dość wysoko ułożone, wody płodowe ok. Lekarz zobaczył badania prenatalne, powiedział, że wszystko ładnie wygląda, mówiłam mu, że wydaje mi się że mało waży, ale powiedział, że po pierwsze, to waży odpowiednio, a po drugie, ta waga też może być zakłamana i mam nie świrować:) przez 2 tygodnie "przytyłam" 0,5kg:) Jestem zaskoczona bardzo pozytywnie, na chwilę obecną jestem +12 kg, także wielkiej tragedi nie ma, szału może też, ale jest ok. Mówiłam mu o lekko wyższym ciśnienu, ale no powiedział, że to wszystko jest normalne, i że dobrze, że się w granicach mieszczę(130/80). Na następnej wizycie(10.04) da mi już skierowanie na cc(szpital wymaga) no i w sumie tyle:) mam tylko zrobić gbs, a żdnych innych badań mi nie zlecił.

agata86, aga8787, patulla, natalinka, zozol, magdalena, mychowe, Dorjana lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - super, że wszystko dobrze :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina kochana no to spokojna , że wszystko ok z dzidzia !!!!!

Bea_tina, natalinka lubią tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina - najważniejsze że wszystko dobrze :)
    Dorjana - czekamy na wieści z wizyty

e1b98164.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2014, 14:03

Bea_tina, natalinka, Kaja lubią tę wiadomość

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tylko się nie śmiejcie!
    Mieliśmy dziś jechać oglądać szafy do korytarza:) czekałam na to jak wariat(ostatnimi czasy, cieszy mnie każdy wyjazd). Mąż przyjechał po pracy, ja się szykuje, a on"nie jedziemy, nie chce mi się, a może puki co nie kupujmy, bo szkoda pieniędzy"... No i tak nie, że zła byłam, czy coś, ale tak mi sie przykro zrobiło(jak nigdy!), że żeby się nie rozpłakać musiałam wyjść z domu sobie usiąść:( Masakra, nigdy tak nie miałam! Ale tak mi teraz cholernie przykro:( Mam nadzieje, że to hormony...

natalinka, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tinka - burza hormonów - jesteś wytłumaczona. Lepiej nie stawać na drodze ciężarnej ;)
    Wiecie co u Slonkozusy? Jakoś ostatnio zamilkła albo ja przeoczyłam jej wpis...

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie mogę leżeć, pól nocy nie spałam, bo mam takie bóle w okolicy lewej nerki, że ciężko wytrzymać. Mały ledwo co się gdzieś tam gramoli. Upławy nadal jakieś żółte z brązem... Masakra

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Dziewczyny do kąpieli malucha wystarczy np. OILATUM emulsja do kąpieli? Trzeba coś do smarowania po? Kremy, balsamy?
    Natalinka nam w szkole rodzenia mówili żeby przez pierwszy miesiąc nie przesadzać z kosmetykami i że wystarczy jedynie emulsja do kąpieli-tą oilatum bardzo polecają. A po miesiącu można dziecko dodatkowo smarować po kąpieli chyba że nie ma takiej potrzeby-czyli jak skóra nie jest sucha i szorstka.

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Dziewczyny ja też mam mega sklerozę do sklepu to z kartką chodzę :P

Dorjana piękny apartamęcik:)

Bea_tina te hormony są chyba najgorszą rzeczą w ciąży ale ciężarnej się wszystko wybacza:)

ja mam jutro wizytę u gin ciekawe jak tam szyjka mam nadzieje że się nie skróciła

mychowe lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • zozol Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro mam wizytę

qm4p206.png

Nasz największy skarb
    https://www.maluchy.pl/li-68536.png

• fizjo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorjana- ślicznie wyglądasz!!! jak po wizycie?? swoją drogą myslałam ze jestes blondynką...bo jestes wrazliwa osobą :-)

bea_tina super ze super :-) cieszymy się :-)))))) a to mąż,....jak mu sie nie chce? nie mozna tak kobiecie z burza hormonow wyskakiwac :-P

natalinka- ja na bole nerek bralam urosept. ponoc jakis kamyszek sie zrobił. ale juz jest ok wyszedl z moczem :-)

padam dzis na ryjka....miałam mase spraw przez telefon...ze az mnie gardlo rozbolalo... Syn juz spi- allleluja cisza dla mamusi :-))))))

magdalena, mychowe, Bea_tina, patulla lubią tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Magdalena jaki malusi slicznusi brzusio! To ja tydzien pozniej i wydaje mi sie ze mam wiekszy, ale wiadome, brzuch brzuchowi nierowny;)
    oj nie taki malusi :) co do skarpet to masakra jakaś wyglądam zapewne śmiesznie jak je zakładam, jeśli chodzi o głowę to ja całą ciążę jestem rozlazła ale to tak że szok nie ogarniam tego co ludzie do mnie mówią mam nadzieje, że to minie bo jak nie to się pochlastam chyba bo wstyd mi czasem za samą siebie ale co mam poradzić???
    kobitki jestem po wizycie zapytałam dziś o moją szyjkę bo tak Wy piszecie, że coś nie halo no i chce męża wykorzystać i namówić na sex trzeba zobaczyć jak to jest więc między innymi chciałam dowiedzieć się jak ta moja szyjka się ma i nie jest super troszkę się otwiera ale uwaga tragedii tez nie róbmy :) mam zbadać progesteron jak poziom będzie nie zadowalający to będę przyjmowała luteinę. a no i może na majówkę to będziemy już rozpakowani :)

mychowe lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agata86 wrote:
    mój brzuchal
    30w9icl.jpg

no ślicznie :) Twój bardziej uwypuklony czekam u siebie na taki ja nie wiem wszystkie inne wydają mi się takie okrąglutkie a mój no nie ukrywam jest inny ;/ ale nie to że mi się nie podoba :) i tak liczy się zawartość :)

agata86, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia- to majówka z dzidzią szykuje Ci się :-)
    a mierzył Ci szyjke?

• magdalena Autorytet

Wysłany: 27 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka wrote:
    Dziewczyny do kąpieli malucha wystarczy np. OILATUM emulsja do kąpieli? Trzeba coś do smarowania po? Kremy, balsamy?

ja póki co nie kupuję zobaczy jak małego skóra będzie wyglądać.niektóre dzieci nie potrzebują już nawilżania a niektóre tak? zależy od malucha.

dqpri09knl7nzqjn.png
‹‹ 297 298 299 300 301 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ