X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalinka olej siostre na tym etapie jaki jesteś nie stresowac sie i donosić swoje szczescie do 38tc , a po porodzie i po powrocie do domu pogadaj z ta siostrą !!!!! Zachowanie jej co najmniej przedszkola !!!

Nie stresuj sie maluchu

mhsvanlih0qhtdnx.png

• patulla Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:-)

Natalinka bardzo chętnie podesłabym Ci trochę fenoterolu, na pewno pomógłby Tobie;-) Na pewno teraz to już Maluszkiem zajęli by się i na pewno nie potrzebowałby dużo pomocy. Też zawsze powtarzam to sobie, że teraz Maluszki są już "prawie" donoszone, jak to powiedziała mychowe;-) I dobry jest każdy dzień dłużej w brzuszku;-) Więc oby jak najdłużej.
    U mnie w szpitalu też ordynator najmnniej przyjemny podczas badania był. Niektórzy są tacy i nie przejmują się czy boli, czy co... Ale i tak uważam, że najgorsze to w badaniu są kobiety, w ogóle serca nie mają.

fizjo, nie szalej, odpoczywaj... Ale już:-)

Mychowe mnie sutki bolą jak dotknę, ale tak same to nie i jak na razi to nie smaruję niczym, nie potrzebuję.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychowe - mnie sutki nie bolą, ale może masz za silny strumień wody?

e1b98164.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 08:35

ug37df9hmgtex3az.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamuśki:)

Natalinka, widze, że czułość lekarzy jest wszędzie rozproszona:/ masakra, oby plamienie zanikło. Kurcze, tak się zastanawiam, czy ta Twoja popiepszona siostra nie zdaje sobie sprawy, że Ty masz zagrożoną ciążę wczesnym porodem? A może jej powiedz, że nie zyczysz sobie ani jej towarzystwa, ani słodkich rad, bo nie możesz sie denerwować i w każdej chwili możesz urodzić, bo ja odnosze wrażenie, że ona albo nie wie, albo Ci nie wierzy, albo jest na tyle tępa, że grochem o ściane! Masakra!!!! I szczerze współczuję:(

mychowe, mnie też bolą sutki podczas kąpieli, ale tak jak aga zauważyła, jesli źle ustawię prysznic, ale ostatnio poprostu ich nie oblewam mocnym strumieniem, a delikatnie od góry zalewam(nie wiem jak to "opisać"), poprostu nie leje je wodą bezpośrednio i jest ok:)

fizjo, Ty weź przystopuj, bo dostaniesz wirtualnego kopa! Sama doskonale wiesz, że musisz uważać, chyba nie muszę Ci tego przypominać!!

Ja wczoraj padłam jak mucha! O 19!! Juz zaczęłam wczesną drzemkę, ok 21 się przebudziłam, troche poczytałam i dalej spałam, nie wiem co mnie tak zmogło;P

A dzis moja siostrzenica zrobiła mi pobudkę o 7:30, dała mi buziaka, bo jechała do przedszkola:) Mała wariatka:)

Jutro wizyta lekarza, nic mi nie powie pewnie ciekawego, ale oby też nic złego, bo kurcze nie ma to tamto, staram się nic nie robić, bo czytając Wasze historie to aż strach pomyśleć:( A za 3 tygodnie bedę już znała dokładny termin cc, bo jedziemy się do szpitala umawiać:) Już się nie mogę doczekać:)

Miłego dnia kochane! U nas zapowiada się słonecznie!!

mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-)

u nas słoneczko z samego rana :-))) jest pięknie!!! chyba połaszę się wyjsć na balkon-hehe-tai rarytasik :-P

MOj syn jeszcze spi!!! ranyyy już po 10!!! co prawda poszedł po 22...wstał o 4 dac buziaka tacie...i śpi w najlepsze :-)

Tyle ciszy o tej porze to az nienormalne,heheh :-)

Zaraz przywiozą mi zmywareczkę...jupi jupi :-) Cieszę się jak dziecko.

natalinka- mnie gin tez tak mowil o tej szyjce...ze z dwoch czesci. zawsze jak mierzy to najpierw te wew a potem te zew czesc. Czujecie ja mam rozwarcie na 2 cm juz od 20 tyg czesci zew. Jak widac natura potrafi walczyć :-) natalinko- nie martw się...ja wierze ze urodzisz za 2-3 tygodnie minimalnie:*

bea-tina noooo za 3 tygodnie to juz???rajuuu jak ten czas zapitala...

patulla- buziak:*

mychowe- sutki nie...ale mam mega suchą skórę....smaruje smarruje...a jak rano wstje toa z taki pył ze mnie leci...

Uciekam ogarnąć się...buziaki:*

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo, spokojnie, za 3 tygodnie ide sie umowic na cc, ktora będzie ok 38-39 tygodnia, takze bez szalenstw hihi:)

Jeszcze muszę parę rzeczy pozamawiac i pokupowac, a później już na spokojnie:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ MAMUSIE:)SŁONKO U MNIE DZISIAJ ŚWIECI TO I CHĘCI DO ŻYCIA WRÓCIŁY:))

Ostatnie dni to raczej śpiące, leniwe i apatyczne miałam.

Natalinka-przede wszystkim trzymam kciuki za Was. Oby wszystko się w miarę unormowało. Potrzebujesz teraz spokoju, a nie nerwów więc skoro relacje z siostrą do najłatwiejszych nie należą na chwilę obecna po prostu je odpuść. Ty i dzidzi jesteście najważniejsi i potrzebujecie dużo wsparcia, szczególnie w obecnej sytuacji.

mychowe-oj sutki i polewanie kwasem są mi znajome. szczególnie na zmianę temperatury, albo po wyjściu z ciepłego łóżka albo spod prysznica. Poza tymi incydentalnymi przypadkami jest ok.

Bea_tina- udanej wizyty. wszystko będzie w porządku i czekamy na relacjee:)

fizjo-to 7 kwietnia razem idziemy na wizytę rozumiem?:)

DUŻO ZDRÓWKA I SPOKOJU MAMY:)JESZCZE TROCHĘ I FINISH:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Joala Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mleczarnia chyba nie funkcjonuje nic mnie nie boli nic mi nie urosły piersi. Zaczynam się obawiać jak wykarmie swoje dziecko i czy będę miała czym.

klz9t5odh2f7kn3o.png
  • aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joala wrote:
    Moja mleczarnia chyba nie funkcjonuje nic mnie nie boli nic mi nie urosły piersi. Zaczynam się obawiać jak wykarmie swoje dziecko i czy będę miała czym.

mam tak samo piersi jak były małe tak są dalej, po porodzie na pewno urosną bo to mleko gdzieś musi się zmieścić :) przynajmniej mam taką nadzieję :P

e1b98164.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 13:53

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U każdej z nas będzie to pewnie wyglądało inaczej. Mi raz piersi rosną i twardnieją, leje się siara bez pamięci, by za chwilę wróciły do rozmiaru sprzed ciąży. Po porodzie będzie pewnie u każdej nawał pokarmu i będzie ok.

Mam wrażenie, że moja siostra nie może znieść faktu, że coś ważnego w moim życiu też się dzieje. Skoro twierdzi, że ona rodząc w 40 tc miała gorzej, a poród w 34 to nic takiego i nie ma co panikować, bo jest dobrze, to raczej nie mamy o czym rozmawiać. Wczoraj podeszłam do tematu spokojnie, powiedziałam co myślę, ale wydawało mi się jakby tylko czekała na to jedno moje słowo, by rozpocząć kłótnie. Jeszcze nie skończyłam zdania, a ona już płakała. Mąż kazał mi w szpitalu od niej nie odbierać, a teraz w domu powiedział, że jeśli przez ten stres wrócę do szpitala, to on zrobi z nią porządek. Jeszcze większej afery mi brakowało... Wczoraj kupiliśmy w drodze wózek, bo już na szybko podjęłam decyzję w szpitalu, a teraz już nigdzie nie pojadę - nie chciałam odkładać, bo w razie czego musimy mieć nosidełko. Jak weszła, to powiedziała tylko: jaki fioletowy - tyle tematu, ale widziałam, że aż w niej gotowało. Nie wiem czemu tak jest, przecież to wszystko mogło i może wyglądać inaczej, ale mam już to gdzieś - najważniejsze urodzić najbliżej terminu.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alalicja- hehe o tak idziemy razem :-) na którą masz???

bae_tina ja zrobiłam krok do przodu i wyjelam rzeczy ktore pasowaloby zabrac do szpitala...lacznie z pampersami i chusteczkami dla malej...i co...jest tego tak duzo...ze chyba spakuje sie w walizkę podrozną na koleczkach :-P

joala- bedzie git:-)

natalinka- wiem ze altwo sie mowi...ale postaraj sie olac maksymalnie humory siostry...ewidentnie zazdrosci Ci czegos...

Chyba dzis jakas nie dobra pogoda jest...tak mi slabo jak wstane....kreci mi się w glowie i czarno... macie podobnie czasami???

ściskam:*

• aga8787 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo - mi też było słabo jak byłam na spacerze z psem więc całkiem możliwe że to pogoda
    e1b98164.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2014, 14:36

ug37df9hmgtex3az.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo - to chyba taki etap - mi też częściej niedobrze i bardzo mi słabo. Dopisuję się na wizytę 7.04 - ogólnie mam na 10.00, ale o 9.30 KTG

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie cos glowa boli tak z tylu, moze to pogoda, a moze cisnienie, bo ostatnio nieco sie podnioslo i puls, albo juz sama nie wiem;)

Ja kupuje juz wszystko wszystko w kwietniu, zamawiamy wozek ok 7 i reszte zakupow tez chce miec gotowa do 19 kwietnia i pozniej leze i kwitne wyczekujac maja:-) no i co najwazniejsze to pranie i prasowanie wszystkicg slicznosci:-)

Ale zanim to, to musimy sobie szafe kupic, bo juz sie nam nic nie miesci wiec no niestety bedzie trzeba cos pokombinowac, bi tylko sie doklada, a mieszkanie sie nie powieksza;)

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przynajmniej wiem jak to wygląda w praktyce, ale w sumie bardziej mnie to KTG stresowało. Jak przyjęli mnie w piątek i zaczęli robić nie było serca, więc narobili paniki, pytali kiedy ostatnio było badanie. Podeszłam do tego w miarę spokojnie, kojarząc i tłumacząc im, że może tętno jest przez stłumione łożysko na przedniej ścianie. Dopiero położna w sobotę mnie posłuchała i powiedziała, że racja, ale za każdym razem, gdy co 3 h słuchano tętna, u mnie był problem i ciągle się denerwowałam.

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • natalinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BEA_TINA - to jednak musicie powiększyć asortyment mebli :) Nam szafę przywieźli w czwartek, więc mąż sam musiał ją lokować, przecierać, ułożył wszystkie ciuszki i moje rzeczy po porodzie :) Dobrze sobie radzi: sprząta, pierze, donosi jedzenie, robi zakupy. Ciekawe kiedy zabraknie mu cierpliwości ;) Jak dowiedział się, że idę do szpitala i mnie tam zostawiał, to prawie ryczał, łzy w oczach, a później płacz przez tel., że zostawiłam go z nieupranymi jeszcze ciuszkami dla malucha. Teraz, gdy jestem w domu, deklaruje, że sam je wypierze...

Bea_tina, mychowe, magdalena lubią tę wiadomość

201404234670.png

cfc61914ad.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisz szalalam z praniem i ogarnelam juz dzis wszystko i jutro skladanie kołyski odnowa bo pralam materiał z niego :-) , ale jak pralam pieluchy tetrowe , ale one sa do kitu jaki szmelc materiał z odzysku chyba :-/ i to nowe

mhsvanlih0qhtdnx.png

• mychowe Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje, że niepotrzebnie je smarowalam balsamem Nivea po prysznica.. może dlatego tak bolały.. choć już zaczynały jak się wycierałam.. a ani razu jeszcze nie widzialam siary.. mam nadzieje, że się pojawi.

Fizjo i Alaalicja, natalinka, ja też mam wizytę 7 kwietnia, na 10, aż się boje, że mala już będzie 3 kg ważyła, bo w 32 tygodniu miała 2,28kg. No i sie dowiem kiedy mam się zjawic na wywołanie porodu, w około 38 lub 39 tygodniu.

Joala, ja też nic nie zauważyłam że swoimi piersiami, żeby urosły, albo cos wypływało.. zawsze miałam większe piersi, ale w ciąży nawet o rozmiar się nie powiększyły..

Beatina, może to właśnie cos z ciśnieniem ten bol głowy, masz ciśnieniomierz żeby sprawdzić?
    Natalinka, Twoja siostra, mimo, że ma już jedno dziecko, wydaje się być bardzo nieodpowiedzialna i niedojrzala osoba... ja tak bardzo bym chciała mieć swoja siostrę koło siebie jak się pojawi maleństwo, a dzieli nas tyle km..
    Kiedy może dostrzeże co stracila, albo i nie.

ex2bkrhmvrp7aszy.png>
  • niunia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki,melduje się po dłuższej nieobecności ;-) jesteśmy całe i zdrowe z malutką no i coraz bliżej ;-)

agata86, Bea_tina, magdalena, mychowe lubią tę wiadomość

eikt3e3kgdbujljc.png
    ijpbio4pdn6hzzzp.png
‹‹ 295 296 297 298 299 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ