KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolka ja mam lacznie dwie butelki, ale chce karmic wiec licze, ze nie beda wogole potrzebne:)
Eh zobacze czy nam funduszy zostanie na trzecia pidzame, najwyzej wezme cos starszego do wyeksmitowania;)
A przy cc to i tak nie potrzebuje czegos ekstra, moze dadza cos ze szpitala hihi;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2014, 22:05
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak często łapią was skurcze H-B? bo mi kiedyś to tak 2 razy na dzień, a ostatnio to tak co godzinkę mnie złapie zwłaszcza jak zmienię pozycje, albo wstaję z kanapy. to normalne? są bezbolesne tylko jedna strona brzucha się napina i trzyma z 30 sekund.
-
Aga umnie tez pojawiaja sie tez glownie jak wstaje z lezenia, chociaz ostatnio zauwazylam podczas stania ze moglam to mylic z wypinaniem sie malego. Rozmawialam o tym ze znajoma lekarka to powiedziala, ze na tym etapie jest to juz trudne do odroznienia. Takze puki nie beda sie pojawiacz czesciej niz 20 min i beda regularne to nie panikuje. Psmietsj ze teraz ich wystepowanie jest zupelnie normalne:-)
agata86 lubi tę wiadomość
-
Witam porannie:-) Siedzimy na razie z Konradem sami i czekamy na mamę, ma być przed 10, więc jakoś sobie poradzimy;-)
Pisałyście o koszulach, ja mam 3. I powiem Wam, że moja od porodu nie była w jakimś strasznym stanie i dała się bez problemu wyprać.
Kolki, czy coś takiego straszne mnie łapią w dole brzucha, po bokach.
-
Moja mała jakoś mało się rusza ostatnimi czasy
. Pogoda piękna,ciuszki poprane i poprasowane
w sobote . W piątek idę na krew a w poniedziałek przyszły na wizytę z wynikami. Oby już było ciepło na dworku cały czas.
Z tymi kolkami to ja też tak mam !
Już niedługo będą nasze kruszynki się wykluwaćmam pietra, bo to pierwszy poród będzie w moim wykonaniu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 08:24
mychowe lubi tę wiadomość
-
hej :*
ja tez mam dwie pizamki do karmienia....ale chyba kupie jeszcze ze dwie...bo jak bedzie goraco w maju to...trzeba miec cos na przebranie
butelke mam jedną....tę co kupiłam z natalinkąwydaje się fajna.
natalinka-jak to czytasz....to daj znac....co u Was????
bemommy- obijasz się...oj...daj jakis znak:*
kasienka- co u Was???
niunia--- przywoluje do tablicy:-) jak się czujesz???
Idę pod prysznic a potem lezakowaniebuziaki:*
lineczka, magdalena lubią tę wiadomość
-
Też się witam drogie kożelanki:)
U nas dziś już nie za ładnie, ale nic tylko wyczekiwać zieleności:) Powoli juz się drzewa klują, więc wisna już jest, tylko chwile jej zajmie jeszcze ozielenie wszystkiego:) Uwielbiam patrzeć, jak to wszystko rośnie:)
Ja dzis znowu seria dziwnych snów, ale teraz śniło mi się forum i Martynika!(tak, nie znam jej!) No i jakos co chwile budząc się przeleżałam całą noc:P
Przyszło jakieś inniejsze cisnienie, bo maluszek automatycznie mniej ruchliwy:( Ale coś mi się zdaje, że on mi przekozołkował w brzuchu główką do góry! Obym się pomyliła(choć w moim przypadku, to bez znaczenia)!
Miłego dnia dziewczyny!
Mam nadzieje, że wszystkie niewiasty szpitalne (i nie tylko) odezwą się, bo smutno tu bez nich:( -
Witajcie mamuśki
Wy już po wizytach, a ja swojej nie mogę się doczekać
ciekawe ile mój Bąbel będzie miał na chwilę obecną... ???
2500gr ??? - jak sądzicie ??? w 35tc
Jeszcze 3 dni trzeba wytrzymać do spotkania z maleństwem
Ale musze przyznac coraz trudniej jest mi usiedzieć w pracy
brzusio boli... i się napina...
Ale to raczej normalne ??
miałyście takie problemy ??
..i ból w kroczu ??
-
Dorjana na tym etapie napinanie sie brzucha jest zupelnie normalne:-)
Ja sie zastanawiam czy moj maluch bedzie do czasu porodu wazyl ok 3 kg, bo zapowiada sie na kruszynke o dziwo, oby mial budowe po tatusiu:-)
Dorjana jesli nie masz komu przekazac, to moja znajoma zbiera na synka z zd, takze jesli bedziesz chciala, to podesle wiecej info na mejla:-)
I pamietaj, bardziej oplaca sie rizliczac razem z malzonkiem;) -
Mi też się napreza brzuch, szczególnie w nocy, w sumie to w ciągu dnia to nie zauważyłam.. a w nocy czasem się budze, mimo, że to bezbolesne jest..
Nie mogę uwierzyć, że to już 35 tydzień się zaczyna, co prawda u mnie w środę, ale zostanie mi tylko 4 tygodnie do pójścia do szpitala...
PS. W sprawie rozliczeń, to ja nie pomogę, bo mieszkam w Uk, wiec nie muszę się rozliczać na szczęście..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2014, 15:03
-
Kurcze dziewczyny, ale jaja! Chciałam zamówić wózek z isofix, ale mówie, chodź sprawdzimy czy mamy te zaczepy? I CO!! NIE MAM! I teraz sie zastanawiam, czy wziąć normalny fotelik, czy maxi cosi, bo mam taką możliwość, no masakra, a człowiek już sie nastawił, że pewnie ma;P A tu psikus:)
Kurcze robie tortille dziś, a tak robie już chyba z godzine i ciągle mi coś albo nie pasuje, albo brakuje, bo zapomniałam sobie pomidorka kupic:P a tu przygotuje to tamto i siedze hihi:PNataliaK lubi tę wiadomość
-
Cześć, wpadam do was na chwilkę z informacją dla mam z Trójmiasta i okolic.
29 - 30 marca odbędą się bezpłatne warsztaty dla kobiet w ciąży, różne konkursy (również dla tatusiów!), możliwość wykonania darmowego usg i ktg. Więcej można znaleźć tutaj:
http://m.trojmiasto.pl/news/Targi-Mother-Baby-po-raz-pierwszy-w-Gdansku-n78068.html -
hej
muszę się wygadać...
uprzedzam tych o słabych nerwach żeby to pominąć
Ja....jakim trzeba być skur...nem zeby zabić kobietę która rodziła właśnie dziecko...i jej w góle dzieci wcześniejsze. Rycze jak głupia....i jestem mega wkurw....ze takie rzeczy sie dzieja i działy... czasami zyc sie nie chce....albo najlepiej zabrac rodzine i wyjechac na odludną wyspę...
watpie coraz bardziej ze pokoj na swiecie jest mozliwy........