X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014
Odpowiedz

KWWIETNIOWO-MAJOWE Mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patulla- nie smutaj się:* Dzięki za dobre słowa...oszczędzam się tyle ile mogę...Nie nosze Filipka juz dawno...zresztą ten klocuszek to już wazy chyba z 14 kilosów.

Fajnie że masz pomoc. Nie martw się...zaraz zacznie się u Twojego synka "kopleks Edypa" i nie opuści Cię na krok :-D poważnie!

spij dobrze:*

ja mam jeszcze trochę pracy....Lubię ten czas kiedy jest taki spokój...i mogę się skupić...hehe musze się tym nacieszyć bo przy dwójce pewnie zapomnę jak sie nazywam :-P

Bea_tina lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie z rana, kolejnego pięknego dnia:)

Trzeba wykorzystać ciepło, bo od jutra znowu chłodniej :(

Ja dziś na urodziny do teściowej ide, niestety, wiec dzień zpitolony, ale liczę, że u Was dzień zapowiada się miło:)

natalinka już chyba wczoraj pojechałaś jednak do szpitala, trzymaj sie :*

magdalena lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie:))miły dzień się zapowiada:) u nas słonko świeci:)

Te co LEŻING TO LEŻING a te co mogą to fruuuuuuu na spacer:)

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalinka trzymam kciuki!
    no pogoda fajna słoneczko świeci :)
    wiecie co już tyle dziewczyn urodziło z kwietnia, że szok..... wczoraj aphrodita, która prawie m-c przed czasem. Bez jaj w przyszłym tygodniu pakuję walizkę.
    Bea_tina udanej imprezki ;) ja też jadę do teściowej.
    miłego weekendu kobietki dbajcie o siebie buziaki

Dorjana, mychowe lubią tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie :-)

hehe widze ze dzis dzien odwiedzinowy :-P

do mnie za godzine zwali sie z pół rodziny...na urodziny mego taty :-)

Powinnam dostac po dupsku...nie wytrzymalam i ogarnełam co trzeba :-) poki co czuje sie wspaniale...a to dlatego ze dostałam duze zlecenie a nie wierzyłam ze się uda :-)

Ide juz lezakowac :-)

dobrego dzioneczka :-*

mychowe lubi tę wiadomość

• magdalena Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo tylko mi tam grzecznie nie forsuj się ;) ale dobra atmosfera też się przyda :)

Joala lubi tę wiadomość

dqpri09knl7nzqjn.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fizjo przyłączma się do magdaleny! Bez świrowania!

Ja po sniadaniu poszłam sobie czytać do łóżka i dopiero się zwlekłam;P Obiad nastawiłam, naczynia pomyłam, pranie wstawiłam i w sumie tyle na dziś;P No może ten nieszczęsny wyjazd, no ale cóż zrobić:( trzymajcie kciuki, żebym się na 4 piętro doczłapała;P

A pogoda super! Aż się niemal chce:D

Dorjana, mychowe lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też biegam za koszula do szpitala :-/ takie tempo, że szok:-/
    Nie chciałabym rodzic przedbterminem :-(
    Mieszkanie mam e opłakanym stanie, a łóżeczka jak niebyt tak nadal nie ma :-(

• lusia22 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisałam to też na III trym. ale może częściej tu zaglądasz

Dorjana - ja koszule kupowałam u tego sprzedawcy ,, fhu_klimex "- (link niżej), kupiłam jedną w komplecie ze szlafrokiem i drugą w innym kolorze, są naprawde bardzo fajne i po praniach nic się z nimi nie dzieje i są długie bo ja mam 178 cm wzrostu a są mi przed kolano.

http://allegro.pl/2w1-koszula-szlafrok-na-ciaze-karmienie-szary-m-i4045227423.html

odradzam te za 15-20 zł bo po jednym praniu strasznie się pęczkują.

Boże miej nas w swojej opiece. ,,<3 LENKA <3 - moje malutkie serduszko" <3

km5stv737gu3576a.png
  • patulla Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie:-)
    Ale pustki od wczoraj tutaj, normalnie jakby weekend był;-)

U Nas na razie jako tako, tylko ciężko mi leżeć, bo jak tu leżeć jak jest się zdrowym, no ale jak mus to mus - obijam się całymi dniami.

dqprj44jb8yg6zfw.png9f7jx1hpfxfexs93.png
    l22ne6ydz3bwmwg9.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)

Dziś sobie poszalałam ze spaniem:) Ale w niedziele wstaję koło męża, wiec wolałam troche to wykorzystac:)

Patulla niestety ten mus, ale sama wiesz, że dasz radę:)

Po wczorajszej "imprezie" szkoda gadac, jednak jestem z siebie dumna, za jednym razem wdrapałam się na 4 piętro!

A dziś całą noc śniło mi się i zdawało, że zaraz urodze, bo mi się szyjka straciła i czułam tylko jak dziecko wychodzi! Eh, wyobraźnia, masakra!

Kurcze, ale nie jest źle, myślałam, że obudzę się w deszczu i sniegu, a tu jeszcze nawet troche słońce świeci! SUPER!

Miłego dnia mamuśki:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • fizjo Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :-)

u mnie imprezka tez udana :-P na sniadanie miałam jeszcze kawałek tortu,hehe :-P

Dziś pogoda nie rozpieszcza...Moze to okropne co napisze, ale wole jak jest brzydko wtedy nie zal mi tak bardzo ze jestem uwiazana :-D

Dobrego popoludnia:*

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizjo czesc u nas pogoda dość dobra ,a ja w łóżku z lodami :-) pychota !!!

Dorjana lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mniami !!!! lody :D
    tez ostatnio się nimi opycham...
    ... muszę przyznać że ostatni miesiąc ciąży zapowiada się mega zachciankowo :D
    może to kwestia nasycenia przed etapem karmienia ???
    :P
    słodkości, lody, czekolada, nutella... i chipsy też mnie przyciągają :))
    Walczę sama ze sobą :D
    ... ale jak długo pociągnę??

• Kaja Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana mnie na słodycze nie ciagnie ,chipsy zjem ,ale szału nie ma ,ale Lody Sorbetowe wydarlabym z rąk komus heheeheh zawsze je lubilam ,ale teraz to lekka przesada :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze nie jestem sama z checiami na rozne smakolyki:-) ale no coz, raz sobie pozwole, raz nie, wiadome, rownowaga musi byc:-)

My dzis teoche pospacerowalismy po sklepie hihi, a po powrocie sobie lezakujemy i filmy ogladamy;) choc o dziwo juz chyba z lenistwa wzielam sie za spezatanie, pranie itp! Jakos tak na miejscu nie moge usiedziec;)

A widze, ze dziewczynki wywialo i zamiast przed komputerami to korzystaja z odpoczyningu;)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • ALAALICJA Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJ HEJ:)A u nas dzisiaj padało:(mimo to dosyć ciepłe powietrze...Siedziałam sobie na tarasie czytałam książkę, a że diabetolog odwołał dietę i kontrolę cukrów to sobie słodyczy pojadłam:)w ogóle to od czwartku zjadłam chyba wszystkie pyszności o których tu pisałyście.Łącznie z tą pizzą, na którą mi ostatnio taką ochotę narobiłyście i lody. I teraz czuję, że znowu żyję:))

GLUKOMETR W KĄT I DIABETOLOG DO WIDZENIA:)ehheeh no dobra tylko kontrolnie

Koszule to już sobie kupiłam 4 heheeh i do tego 3 piżamy bo ja to panikara jestem i już w pierwszym miesiącu do szpitala byłam gotowa, potem jedynie dokupowałam...:)O taka ze mnie dziwnie przezorna osoba

ALAALICJA
    w5wqej28aebvvypb.png

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja mam dwie koszule do karmienia, uwazacie ze wystarczy? Ostatnio tez mialam dwie ale nosilam tylko szpitalne, ale w sumie byla to inna sytuacja, bo piersi mialam zawijane na usuniecie laktacji:/ to sama nie wiem, dokupic czy nie;)

Alaalicja super! Gratulacje zasmakowania smakolykow, tylko pamietaj z umiarem! Choc raz zaszalec, czemu nie;)

ALAALICJA lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • LoLkA Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! ja mam 3 koszule ale narazie wyprane i poprasowane 2 no bo nie wiem jak bedzie z karmieniem tzn czy bede miec pokarm czy nie. Ta trzecia narazie jeszcze z metka jest;P najwyzej mamie oddam jak nie bede potrzebowac.

Powiedzcie ile macie butelek? Bo ja narazie jedna no i polozna powiedziala za jak chce karmic piersia to mi wystarczy hmmm.. no i chyba tez zostane narazie przy jednej. Pozniej jak co to dokupie

https://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5ecg4oqqc3.png
  • Dorjana Autorytet

Wysłany: 23 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatina... myślę że 2 wystarczą ale lepiej mieć coś jeszcze do porodu...
    bo nie wiem czy ta szmatka z sali porodowej nadaje się do użytku - raczej nie :/
    a po porodzie to jeszcze 3 dni w szpitalu się posiedzi...
    a może nawet i tydzień...
    więc na zmianę też coś trzeba mieć

Ja myślałam o 2 koszulaach i 1 pidżamce :D

‹‹ 292 293 294 295 296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ