Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula_29 wrote:Dziewczyny wiem, że wiele razy pisałyśmy o naciskaniu na pęcherz, ale ja od dwóch dni mam oprócz tego takie uczucie bardzo mocnego napierania na odbyt i jest to bolesne, czy miałyście coś takiego?nie wiem o co chodzi
ja tak miałam wczoraj to były takie cztery bardzo bolesne jakby skurcze ale przeszło i na razie spokójPaula_29 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z każdym dziem czuje sie coraz gorzej ciągle śpie a co do chodzenia to już wogóle strasznie wszystko boli a chodze gorzej niż kaczka . A mały za to dość ruchliwy od tych kilku dni co wywołuje skurcze . Z jednej strony wolałabym aby był już z nami nasz Adaś ale z drugiej nie co sie obawiam tego jak to będzie taki lęk przed nieznanym .
Karola:) lubi tę wiadomość
-
Iwo wrote:Wanna to podobno najlepszy naturalny 'uśmierzacz' bólu i 'przyspieszacz' porodu. Mam zamiar wypróbować, muszę tylko trafić na moja położną Prysznic też podobno fajnie działa.
Ja również mam zamiar wypróbować . Zobaczymy czy to prawdaIwo lubi tę wiadomość
-
Hejka!
Na początek gratuluję naszym mamusiom ślicznych, zdrowych bobasów!
U nas (KOszalin) jest kilka urządzeń o nazwie TENS, przypinają na wejściu na plecy i podobno ulga przy bólach jest.
CO do wielkości dzieci, wczoraj byłam na usg i nasz As waży około 4100, ale lekarz powiedział, że nie mam co się martwić bo właśnie w nocy odebrał poród od pierwiastki dziecka o wadze 5200!
Z tego co wiem, nie jest ważne czy kobieta jest puszysta czy szczupła, chodzi o kości miednicy. Na pozór może być tak że kobieta ma szerokie biodra, a wcale nie są one przystosowane do porodu dużego dziecka, ponieważ są wąskie w drugą stronę . Chodzi bowiem o szerokość i wzdłuż i w szerz... Lekarz potrafi ocenić, przeliczyć czy dana miednica da radę, czy lepiej ciąć. -
mikulka moj wazy 2800 a 2900 wiec Twoja Mala nie jest wcale mala,zreszta jak wczesniej pisalam na kazdym sprzecie inaczej wychodZi,kazdy lekarz inna reka a tylko w realu bedziemy wiedziec ile nasze szkraby waza. widzisz u lolkoi i zabuszki na usg byly zanizone wagi,wiec glowa do gory....ja tez sie martwilam o to i iwo tez i widze ze esencia.
Iwo lubi tę wiadomość