Lipcowe Mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A dziewczyny jak to jest z tym znieczuleniem-bo mnie to zainteresowało?
Czy to nie jest tak , że niby przedłuża się poród i dzidzia potem jest troszkę ,,skołowana".
Nie orientuje się w tym bo nie brałam tego pod uwage ale...kto wie jak to wyjdzie w praniu. -
Z tego co mówił nam anestezjolog na SR ZO nie jest szkodliwe dla dziecka ani dla matki, podobno dzidziuś też nie jest jakiś "skołowany", ale to może niech nam Iwo odpowie jak jest w realu
Co do dolarganu.. U nas w szpitalu używa się już tej substancji ale tylko w szczególnych przypadkach.. U nas taki radosny czas, więc nie będę pisała, kiedy go podają.. Przy normalnych porodach, położna powiedziałą, ze absolutnie się już tego u nas w szpitalu nie stosuje, bo jest to środek narkotyczny
maja89waw lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, po pierwsze to jak wstałam dzisiaj rano i zobaczyłam, że to LIPIEC, to moją odwaga zeszła w kąt i się zestresowałam na maxa!
Lipcowe mamusie do boju
Lolka, ogromne gratulacje, nie mogę uwierzyć, że masz już małą po drugiej stronie brzuszka, ciekawe jakie to uczucie, nie umiem sobie tego jeszcze wyobrazić. No mała niezły klocuszek, jak u mnie pójdzie w tą stronę, to będzie ciężko. Zdrówka dla Ciebie i Wiki Informuj nas na bieżąco, bo umieram z ciekawości.
U nas w szpitalu jest ZZO i dolargan, dolraganu nie polecają, bo faktycznie narkotyk, a ZZO spoko, tylko ciężko z anestezjologiem ponoć. Także liczę na to, że uda mi się bez znieczulenia.
Ja od rana, w sumie od nocy, czuje się taka skołowana. Jakby niewyspana, trochę mnie mdli i znowu rano biegunka, chyba lipcowy stres wychodzi... I strasznie boli to spojenie łonowe ;/maja89waw, Paula_29, Iwo, karusia lubią tę wiadomość
-
Misia u mnie to byla taka mocno galaretowata substancja lekko brązowa. Wg mnie nie da sie pomylic ze zwyklymi uplawami, bo czop rzeczywiscie jak scieta galaretka.
W kazdym razie mam tydzien do porodu, moze akurat urodze jakos blizej terminu. Nie chcialabym przenosic...
Jutro mamy wizyte u gin zobaczymy co powieKarola:), Iwo lubią tę wiadomość
-
hej na wyszłam ze szpitala na tzw przepustkę i codziennie mam chodzić na ktg do szpitala. w sobotę próbowali wywołać akcje poprzez podanie kroplówki na 6 godz ale nic nie dala:/ od piątku odchodzi czop raz krwisty raz brązowy ale to tyle, skurcze są ale za słabe jeszcze a do oksytocyny jest jeszcze czas. a i od 22 męczą mnie skurcze z parciem na dol
Karola:), Paula_29 lubią tę wiadomość
-
Paula_29 wrote:Ciekawe czemu Ewela się nie oddzywa, chyba miała numer do Camili, nie?
No i ostatnio też BiB się nie udziela, chyba jeszcze nie rodzi?
Nie no ja jestem, pisałam wam w pt, że wyjeżdżam na 3 dni z mężusiem Wczoraj wróciłam i was teraz nadrabiam. Na szczęście jeszcze nie rodzę. Nie czuję, żeby to był mój czas
Lolka, zabuszka- gratuluję!
Paula- jak twój bark?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 11:16
Paula_29 lubi tę wiadomość
-
misia_k1 wrote:A dziewczyny jak to jest z tym znieczuleniem-bo mnie to zainteresowało?
Czy to nie jest tak , że niby przedłuża się poród i dzidzia potem jest troszkę ,,skołowana".
Nie orientuje się w tym bo nie brałam tego pod uwage ale...kto wie jak to wyjdzie w praniu.
Co do wydłużania porodu to nam na SR anestezjolog mówił, że nie ma reguły. Jedne kobietki mają tak, że przestaje je tak bardzo boleć, ze mogą skupić się na parciu (a nie na samym bólu) i wtedy akcja idzie pięknie i gładko, a inne się rozleniwiają, bo już je nie boli i wtedy jest dłużej.Paula_29 lubi tę wiadomość
-
Zabuszka piękny maluszek, tak słodko sobie śpi:)
BiB u mnie jakaś lekka poprawa jest, bo zaczynają się zdarzać chwilę bez bólu ale do tego by było dobrze jeszcze dużo brakuje, a martwię się bo czas mija i do porodu coraz bliżejIwo lubi tę wiadomość
-
Zabuszka prześliczny Maluszek, dużo zdrówka dla Was!
Karola czyli u nas w Toruniu to albo znieczulenie zewnątrzoponowe w przypadku cc albo dolargan w przypadku sn?
Maja u Ciebie już baaardzo blisko jak widzę
Paula niestety Ewelina nie zgłosiła się po mój numerWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 12:08
maja89waw lubi tę wiadomość
-
Zabuszka maleństwo prześliczne
Lipcówki do boju .
Też ciągle myśle o Ewelinie . Napewno wszytsko jest ok pewnie odpoczywa . Mam nadzieje że niedługo nie odezwie .
Paula dobrze że chociaż troche sie poprawia .
A czy w waszych szpitalach podają gaz wziewny ?Paula_29 lubi tę wiadomość