Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, przepadłam na tym Asosie 😅 Tyle tego, że aż głowa boli! Siedzę, oglądam, wrzucam do koszyka, ale jeszcze nie odważyłam się kupić 😅
A jak Wasze łupy? Któraś już coś zamówiła? -
Ja wczoraj też siedziałam w tym ASOS i już miałam kilka rzeczy w koszyku, zwłaszcza sukienki bo latem będę z dużym brzuchem ale później stwierdzilam że zaczekam na prenatalne. W Sinsay są też tanie rzeczy ale póki co mało.
-
A ja się witam po świętach w izolacji. O ile covid odpuścił to meczy jakiś ból pod prawą piersią już kolejny dzień.
W święta się nadzwonilam i nie udało mi się dostać do lekarza bo covid.
Wczoraj moja przychodnia mnie przyjęła. A dzisiaj byłam znowu, wzięli krew na badania fosforany, di mery, próby wątrobowe … ciekawe co wyjdzie.
Boli cały czas, a jak kaszlnę to jak by mnie ktoś przebijał.😣
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justa współczuję. Dobrze że choć Cię przyjęli, bo znajomego w izolacji to tylko teleprada, a jak chciał badania to kazali mu karetkę wezwać, bo do przychodni nie mogą go przyjąć jak jest pozytywny. Ale powiem Ci, że przy tej chorobie mogą być dziwne bóle więc może to być jakoś mięsień tylko, mam nadzieję. Oby wyniki były dobre i szybko Ci przeszło.
-
Justaaa jeśli dużo kaszlalas tomkogmas sobie coś w żebrach zerwać (miałam tak kiedyś orzy zapaleniu oskrzeli).
Póki co kupiła spodnie ciążowe z H&Mu na Vinted w super stanie i od koleżanki która dopiero była w ciąży mam dostać cztery pary. Na co dzień uwielbiam oversize wiec z górna częścią garderoby nie będzie problemy. -
Hej hej, witam się z Wami po Świętach 😉 u mnie aktualnie jakieś apogeum jeśli chodzi o mdłości I wymioty ... od tego zaczynam dzień, z jednej strony daje mi to spokój,że wszystko ok bo przez Święta totalnie odpuściły objawy i zaczynałam się niepokoić a byliśmy od domu ponad 300km. Jednak wraz z powrotem do domu wróciły objawy 🤪 stresuje mnie sytuacja w pracy i to jak w końcu powiem dyrektorce... pracuje w zlobku wiec jest mi już ciężko a do tego ukrywanie ciąży nie pomaga. Co fo badań to też będę miała pappa, mam 30 lat i To
moja pierwsza ciąża 🙂13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr u mnie mdłości też na szczęście na święta ustały a dziś już mam je znów... Chyba maluszek chciał sobie pojeść 😋😊
Widziałam ciążową kolekcje z shein i tam ubrania są ładne, mój styl i tanie ale obawiam się co do jakości bo nigdy nie zamawiałam stamtąd. -
Mi też w tamtej ciąży wystarczyły luzne bluzki, których miałam sporo. Kupowałam różne rzeczy nieciążowe np. Odcinane pod biustem albo o luźnym kroju. Te z kopertowym dekoltem i odcięciem były potem super w okresie karmienia
mam taką jedną sukienkę w kwiaty, która ma rozmiar uniwersalny i pasek do regulacji pod biustem, pasuje zarówno na eleganckie wyjścia jak i codzienne w zależności od dodatkow. Poza tym nosiłam dresowe sukienki, które miałam wczesniej. Kupilam tylko ciazowe legginsy w Lidlu i jeansy w hm na promocji
rodziłam w czerwcu także troszkę mnie upały oszczędziły. A ta sukienka była z elenstore. Teraz nic takiego nie mają, ale może na lato coś wrzuca. Tak wyglądała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 18:43
Sendi94, Wiolala lubią tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
No właśnie prawie wcale nie kaszle, a bol jest.
Martwię się, nie dobrze mi a teraz już nie wiem czy to przez ciąże czy coś jest na rzeczy.
Dodatkowo siadam na wc i woda. Wykończę się 🙄😭
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
Hiperinsulinemia, PCOS -
Justaaa, strasznie nieprzyjemna sytuacja
Mam nadzieję, że znajdą przyczynę i szybko da się to naprawić. Kiedy mogą być wyniki tych badań z krwi?
Wiolala wrote:Widziałam ciążową kolekcje z shein i tam ubrania są ładne, mój styl i tanie ale obawiam się co do jakości bo nigdy nie zamawiałam stamtąd.Ale chyba nie zdecyduję się na zakup tam, bo nie ma w większość info o składzie, to ja nie będę ryzykować. To jednak tania produkcja, nad którą chyba nie ma większej (żadnej?) kontroli.
Ja ostatecznie zamówiłam kilka rzeczy z Asosa, zobaczymy. Jak nie będzie mi pasowało, to zawsze jest Vinted.
Moniika, ja też celuję w ubrania, które można wykorzystać i na czas po ciąży. Sukienki kopertowe to sztos!Moniika lubi tę wiadomość
-
910608 wrote:Justaaa, strasznie nieprzyjemna sytuacja
Mam nadzieję, że znajdą przyczynę i szybko da się to naprawić. Kiedy mogą być wyniki tych badań z krwi?
Będę już jutro się dobijać, bo według diagnostyki czas oczekiwania to jeden dzień.
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
Hiperinsulinemia, PCOS -
Love22 wrote:Uwzględniając wasze opinie poszłam na te badania prenatalne. Usg prawidłowe, nie ma się do czego przyczepić. Wyniki krwii i ocena ryzyka będą do odbioru za tydzień.
wyniki z tymi z pierwszej ciąży i są podobne, ale jednak nie identyczne 😅 termin mam zmieniony na 4 lipca a dziecko wyglada na 14 tydzień - ma juz 7 cmmcdulka, Moniika, Wiolala lubią tę wiadomość
-
Justaaa wrote:A ja się witam po świętach w izolacji. O ile covid odpuścił to meczy jakiś ból pod prawą piersią już kolejny dzień.
W święta się nadzwonilam i nie udało mi się dostać do lekarza bo covid.
Wczoraj moja przychodnia mnie przyjęła. A dzisiaj byłam znowu, wzięli krew na badania fosforany, di mery, próby wątrobowe … ciekawe co wyjdzie.
Boli cały czas, a jak kaszlnę to jak by mnie ktoś przebijał.😣
Miałam tez zakwasy w mięśniach międzyżebrowych 🙄 okazało się, ze ten bol to właśnie nerwoból. Na pewno prawie każdy go miał- jakby wbijanie igły. Zazwyczaj miałam w okolicy łopatki i dawało się zapomnieć, ale ten z przodu był okropny:/ bardzo bolało
Zobacz co jeszcze znalazłam lol: Przyczyną neuralgii międzyżebrowej bywa również ciąża i w takim przypadku dolegliwości bólowe pojawiają się z powodu fizjologicznych zmian, które następują w trakcie ciąży (mowa tutaj o poszerzeniu klatki piersiowej, co może sprzyjać uciskowi na nerwy międzyżebrowe i ostatecznie wystąpieniu właśnie neuralgii międzyżebrowej).
Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. U mnie przeszło po około 5 dniachWiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 21:02
Justaaa lubi tę wiadomość
-
Cytrusowa wrote:U mnie to samo. Byłam na prenatalnych dziś o 10 i również usg prawidłowe. Mam tez wyniki pappa, ale bez interpretacji i czekam w napięciu 😅 okazuje się, ze samemu nie da sie nic wydedukować i potrzebny jest lekarz z jego programem ech. Porownałam
wyniki z tymi z pierwszej ciąży i są podobne, ale jednak nie identyczne 😅 termin mam zmieniony na 4 lipca a dziecko wyglada na 14 tydzień - ma juz 7 cm -
Cytrusowa wrote:A to nie jest nerwoból? Ja chorowałam na początku grudnia, bardzo kaszlalam i przez ten kaszel zaczął się ból taki jak opisujesz.
Miałam tez zakwasy w mięśniach międzyżebrowych 🙄 okazało się, ze ten bol to właśnie nerwoból. Na pewno prawie każdy go miał- jakby wbijanie igły. Zazwyczaj miałam w okolicy łopatki i dawało się zapomnieć, ale ten z przodu był okropny:/ bardzo bolało
Zobacz co jeszcze znalazłam lol: Przyczyną neuralgii międzyżebrowej bywa również ciąża i w takim przypadku dolegliwości bólowe pojawiają się z powodu fizjologicznych zmian, które następują w trakcie ciąży (mowa tutaj o poszerzeniu klatki piersiowej, co może sprzyjać uciskowi na nerwy międzyżebrowe i ostatecznie wystąpieniu właśnie neuralgii międzyżebrowej).
Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. U mnie przeszło po około 5 dniach
A dzisiaj to wogole taki ból cały czas jak by mnie ktoś skopał po tym boku, to może faktycznie jest jak mówisz 🙏Cytrusowa lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
Hiperinsulinemia, PCOS -
Jutro mija tydzień od wykonania mojej pappy, ale zapowiadali, że z powodu świąt na pełny wynik usg + pappa będę czekała 1,5 tygodnia - dwa, a jak coś będzie źle, będą dzwonić 😱 Jak wszystko będzie dobrze, to wyniki zostaną po prostu wysłane mailem. Pani doktor skomentowała, że to badanie zostało zdane przez nas i dziecko na piątkę, więc jestem dobrej myśli, ale stresik jest…
A 7.01, w 15 tygodniu, wybieram się za zgodą mojej pani doktor na trzecią dawkę szczepienia na covid - zostanie tylko krztusiec, bo na grypę szczepiłam się w cyklu, w którym zaszłam 🙊 -
Justaaa wrote:Dziękuję, mam nadzieje ze to to. U mnie właśnie dzisiaj 5 dzień.
A dzisiaj to wogole taki ból cały czas jak by mnie ktoś skopał po tym boku, to może faktycznie jest jak mówisz 🙏Justaaa lubi tę wiadomość