X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepadłam na tym Asosie 😅 Tyle tego, że aż głowa boli! Siedzę, oglądam, wrzucam do koszyka, ale jeszcze nie odważyłam się kupić 😅
    A jak Wasze łupy? Któraś już coś zamówiła?

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj też siedziałam w tym ASOS i już miałam kilka rzeczy w koszyku, zwłaszcza sukienki bo latem będę z dużym brzuchem ale później stwierdzilam że zaczekam na prenatalne. W Sinsay są też tanie rzeczy ale póki co mało.

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwzględniając wasze opinie poszłam na te badania prenatalne. Usg prawidłowe, nie ma się do czego przyczepić. Wyniki krwii i ocena ryzyka będą do odbioru za tydzień.

Justaaa, Wiolala, Bumszakalaka, Sendi94, mcdulka, Moniika lubią tę wiadomość

202206271756.png
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam po świętach w izolacji. O ile covid odpuścił to meczy jakiś ból pod prawą piersią już kolejny dzień.
    W święta się nadzwonilam i nie udało mi się dostać do lekarza bo covid.
    Wczoraj moja przychodnia mnie przyjęła. A dzisiaj byłam znowu, wzięli krew na badania fosforany, di mery, próby wątrobowe … ciekawe co wyjdzie.
    Boli cały czas, a jak kaszlnę to jak by mnie ktoś przebijał.😣

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa współczuję :( mam nadzieję, że minie szybko

age.png
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa współczuję. Dobrze że choć Cię przyjęli, bo znajomego w izolacji to tylko teleprada, a jak chciał badania to kazali mu karetkę wezwać, bo do przychodni nie mogą go przyjąć jak jest pozytywny. Ale powiem Ci, że przy tej chorobie mogą być dziwne bóle więc może to być jakoś mięsień tylko, mam nadzieję. Oby wyniki były dobre i szybko Ci przeszło.

202206271756.png
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa jeśli dużo kaszlalas tomkogmas sobie coś w żebrach zerwać (miałam tak kiedyś orzy zapaleniu oskrzeli).
    Póki co kupiła spodnie ciążowe z H&Mu na Vinted w super stanie i od koleżanki która dopiero była w ciąży mam dostać cztery pary. Na co dzień uwielbiam oversize wiec z górna częścią garderoby nie będzie problemy.

• Domistr Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witam się z Wami po Świętach 😉 u mnie aktualnie jakieś apogeum jeśli chodzi o mdłości I wymioty ... od tego zaczynam dzień, z jednej strony daje mi to spokój,że wszystko ok bo przez Święta totalnie odpuściły objawy i zaczynałam się niepokoić a byliśmy od domu ponad 300km. Jednak wraz z powrotem do domu wróciły objawy 🤪 stresuje mnie sytuacja w pracy i to jak w końcu powiem dyrektorce... pracuje w zlobku wiec jest mi już ciężko a do tego ukrywanie ciąży nie pomaga. Co fo badań to też będę miała pappa, mam 30 lat i To
    moja pierwsza ciąża 🙂

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr u mnie mdłości też na szczęście na święta ustały a dziś już mam je znów... Chyba maluszek chciał sobie pojeść 😋😊

Widziałam ciążową kolekcje z shein i tam ubrania są ładne, mój styl i tanie ale obawiam się co do jakości bo nigdy nie zamawiałam stamtąd.

age.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też w tamtej ciąży wystarczyły luzne bluzki, których miałam sporo. Kupowałam różne rzeczy nieciążowe np. Odcinane pod biustem albo o luźnym kroju. Te z kopertowym dekoltem i odcięciem były potem super w okresie karmienia ;) mam taką jedną sukienkę w kwiaty, która ma rozmiar uniwersalny i pasek do regulacji pod biustem, pasuje zarówno na eleganckie wyjścia jak i codzienne w zależności od dodatkow. Poza tym nosiłam dresowe sukienki, które miałam wczesniej. Kupilam tylko ciazowe legginsy w Lidlu i jeansy w hm na promocji :) rodziłam w czerwcu także troszkę mnie upały oszczędziły. A ta sukienka była z elenstore. Teraz nic takiego nie mają, ale może na lato coś wrzuca. Tak wyglądała
    Screenshot-20211228-183949-Chrome.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 18:43

Sendi94, Wiolala lubią tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie prawie wcale nie kaszle, a bol jest.
    Martwię się, nie dobrze mi a teraz już nie wiem czy to przez ciąże czy coś jest na rzeczy.
    Dodatkowo siadam na wc i woda. Wykończę się 🙄😭

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa, strasznie nieprzyjemna sytuacja :( Mam nadzieję, że znajdą przyczynę i szybko da się to naprawić. Kiedy mogą być wyniki tych badań z krwi?
    Wiolala wrote:
    Widziałam ciążową kolekcje z shein i tam ubrania są ładne, mój styl i tanie ale obawiam się co do jakości bo nigdy nie zamawiałam stamtąd.
    Mi też tam sporo rzeczy się podoba. I dla ciężarnych i dla noworodków! <3 Ale chyba nie zdecyduję się na zakup tam, bo nie ma w większość info o składzie, to ja nie będę ryzykować. To jednak tania produkcja, nad którą chyba nie ma większej (żadnej?) kontroli.
    Ja ostatecznie zamówiłam kilka rzeczy z Asosa, zobaczymy. Jak nie będzie mi pasowało, to zawsze jest Vinted.

Moniika, ja też celuję w ubrania, które można wykorzystać i na czas po ciąży. Sukienki kopertowe to sztos!

Moniika lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • Justaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 wrote:
    Justaaa, strasznie nieprzyjemna sytuacja :( Mam nadzieję, że znajdą przyczynę i szybko da się to naprawić. Kiedy mogą być wyniki tych badań z krwi?

Będę już jutro się dobijać, bo według diagnostyki czas oczekiwania to jeden dzień.

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Cytrusowa Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love22 wrote:
    Uwzględniając wasze opinie poszłam na te badania prenatalne. Usg prawidłowe, nie ma się do czego przyczepić. Wyniki krwii i ocena ryzyka będą do odbioru za tydzień.
    U mnie to samo. Byłam na prenatalnych dziś o 10 i również usg prawidłowe. Mam tez wyniki pappa, ale bez interpretacji i czekam w napięciu 😅 okazuje się, ze samemu nie da sie nic wydedukować i potrzebny jest lekarz z jego programem ech. Porownałam
    wyniki z tymi z pierwszej ciąży i są podobne, ale jednak nie identyczne 😅 termin mam zmieniony na 4 lipca a dziecko wyglada na 14 tydzień - ma juz 7 cm

mcdulka, Moniika, Wiolala lubią tę wiadomość

• Cytrusowa Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    A ja się witam po świętach w izolacji. O ile covid odpuścił to meczy jakiś ból pod prawą piersią już kolejny dzień.
    W święta się nadzwonilam i nie udało mi się dostać do lekarza bo covid.
    Wczoraj moja przychodnia mnie przyjęła. A dzisiaj byłam znowu, wzięli krew na badania fosforany, di mery, próby wątrobowe … ciekawe co wyjdzie.
    Boli cały czas, a jak kaszlnę to jak by mnie ktoś przebijał.😣
    A to nie jest nerwoból? Ja chorowałam na początku grudnia, bardzo kaszlalam i przez ten kaszel zaczął się ból taki jak opisujesz.
    Miałam tez zakwasy w mięśniach międzyżebrowych 🙄 okazało się, ze ten bol to właśnie nerwoból. Na pewno prawie każdy go miał- jakby wbijanie igły. Zazwyczaj miałam w okolicy łopatki i dawało się zapomnieć, ale ten z przodu był okropny:/ bardzo bolało

Zobacz co jeszcze znalazłam lol: Przyczyną neuralgii międzyżebrowej bywa również ciąża i w takim przypadku dolegliwości bólowe pojawiają się z powodu fizjologicznych zmian, które następują w trakcie ciąży (mowa tutaj o poszerzeniu klatki piersiowej, co może sprzyjać uciskowi na nerwy międzyżebrowe i ostatecznie wystąpieniu właśnie neuralgii międzyżebrowej).

Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. U mnie przeszło po około 5 dniach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 21:02

Justaaa lubi tę wiadomość

• mcdulka Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrusowa wrote:
    U mnie to samo. Byłam na prenatalnych dziś o 10 i również usg prawidłowe. Mam tez wyniki pappa, ale bez interpretacji i czekam w napięciu 😅 okazuje się, ze samemu nie da sie nic wydedukować i potrzebny jest lekarz z jego programem ech. Porownałam
    wyniki z tymi z pierwszej ciąży i są podobne, ale jednak nie identyczne 😅 termin mam zmieniony na 4 lipca a dziecko wyglada na 14 tydzień - ma juz 7 cm
    Na stronie FMF jest kalkulator ryzyka gdzie wprowadza się dane z usg i z krwi. Ja tak zrobiłam. Troszkę różniły się od wyniku u lekarza, ale przeliczenie krwi na jednostkę MoM było prawie identyczne bo wiedziałam, ze pappa powyżej 0,5MoM i beta poniżej 2,5 MoM jest ok 😀

• Justaaa Ekspertka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrusowa wrote:
    A to nie jest nerwoból? Ja chorowałam na początku grudnia, bardzo kaszlalam i przez ten kaszel zaczął się ból taki jak opisujesz.
    Miałam tez zakwasy w mięśniach międzyżebrowych 🙄 okazało się, ze ten bol to właśnie nerwoból. Na pewno prawie każdy go miał- jakby wbijanie igły. Zazwyczaj miałam w okolicy łopatki i dawało się zapomnieć, ale ten z przodu był okropny:/ bardzo bolało

Zobacz co jeszcze znalazłam lol: Przyczyną neuralgii międzyżebrowej bywa również ciąża i w takim przypadku dolegliwości bólowe pojawiają się z powodu fizjologicznych zmian, które następują w trakcie ciąży (mowa tutaj o poszerzeniu klatki piersiowej, co może sprzyjać uciskowi na nerwy międzyżebrowe i ostatecznie wystąpieniu właśnie neuralgii międzyżebrowej).

Mam nadzieję, ze wszystko będzie ok. U mnie przeszło po około 5 dniach
    Dziękuję, mam nadzieje ze to to. U mnie właśnie dzisiaj 5 dzień.
    A dzisiaj to wogole taki ból cały czas jak by mnie ktoś skopał po tym boku, to może faktycznie jest jak mówisz 🙏

Cytrusowa lubi tę wiadomość

2nn3skjovezv3wxq.png
    iv09t5odpg9q4qsv.png
    29.10.21 dwie kreski 🥰
    19.02.21 💔6tc [*]
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie napisałam Wam że pani na badaniu bez cienia wątpliwości podała mi płeć. Nie wpisała w papiery bo nie widzę tego. Ale jak badała to powiedziała, że ładnie widać płeć. Zobaczymy czy na następnym badaniu u mojego lekarza zobaczy on to samo.

202206271756.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mija tydzień od wykonania mojej pappy, ale zapowiadali, że z powodu świąt na pełny wynik usg + pappa będę czekała 1,5 tygodnia - dwa, a jak coś będzie źle, będą dzwonić 😱 Jak wszystko będzie dobrze, to wyniki zostaną po prostu wysłane mailem. Pani doktor skomentowała, że to badanie zostało zdane przez nas i dziecko na piątkę, więc jestem dobrej myśli, ale stresik jest…
    A 7.01, w 15 tygodniu, wybieram się za zgodą mojej pani doktor na trzecią dawkę szczepienia na covid - zostanie tylko krztusiec, bo na grypę szczepiłam się w cyklu, w którym zaszłam 🙊

preg.png
    👧 07.2022
  • Cytrusowa Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2021, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Dziękuję, mam nadzieje ze to to. U mnie właśnie dzisiaj 5 dzień.
    A dzisiaj to wogole taki ból cały czas jak by mnie ktoś skopał po tym boku, to może faktycznie jest jak mówisz 🙏
    Tak konkretnie nie mogę podać ile dni, podałam te 5 na oko. Kurczę czasami z ciałem dzieją się dziwne rzeczy budzące niepokój a okazuje się, ze to nic poważnego. Trzymam kciuki!

Justaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 111 112 113 114 115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ