Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Lolita, podziwiam, że aż 3 godziny wytrzymałaś z pytaniem do babci 😅 Ja bym chyba od wejścia próbowała przed oczy wcisnąć dzidziulka z takimi bodziakami. Bardzo się cieszę i sama historia mi się podoba ❤
mcdulka wrote:U mnie jeszcze brzucha nie widac a kończę dzisiaj 13tydzien. Spokojnie mieszczę się we wszystkich spodniach. Ja widze lekka różnice ale to kwestia 2cm w spodniach. Zaczynam się martwić bo to druga ciąża i już coś powinno być widac 🤷♀️
Tyle się słyszy tego, że każda ciąża inną, ale chyba nikt w to nie wierzy 😅
Mcdulka, może zaczynałaś teraz z innej wagi, może inaczej się żywisz... na pewno wszystko jest ok 🙂
U mnie powoli widać, spodnie z wysokim stanem niby zapnę, ale to żadna wygoda. Ale zaczynałam z BMI, które krzyczało wychodzenie, więc pewnie dlatego. Tak wygląda mój brzuch po świętach:
Także ja już się rozglądam za ciuchami ciążowymi.
Kupowałyście może coś w stacjonarnych lumpeksach? Jest szansa, żeby tam zdobyć ciążowe ubrania czy tylko internet zostaje?Moniika, mcdulka, Lolita, Wiolala, Bumszakalaka, Justaaa, Domistr lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, może głupio pytam. Ale chyba zaczynam panikowac. Wszystkie robiliście prenatalne z pappą? Zwłaszcza pytanie do 30+? Bo zaczynam panikowac że jak wyjdą duże ryzyka to będę się cała ciążę stresować, a na amino się nie zdecyduję raczej. Może to głupie ale niepotrzebnie znów zaczęłam czytam forum o badaniach i boję się że po nich tylko więcej stresu będzie niż gdybym żyła w nieświadomości. Nie krytykujcie proszę. Zastanawiam się czy nie wystarczy poczekać na połówkowe. Wtedy już chyba widać pewniej wszystko....
-
Love22, ja robiłam z pappą, ale ja od początku chciałam mieć bardziej szczegółowe dane, choć i tak jak napisałaś - dużo więcej pokaże dopiero połówkowe. Mam 30 lat.
Powiedz, czego się boisz? Wydaje mi się, że kluczowe jest podejście, czy jak dziecko z badań wyjdzie chore, czy będziesz chciała je urodzić i wychować?
I nie stresuj się. Robisz wszystko jak należy, najlepiej jak potrafisz w danym momencie
-
Love ja prawdopodobnie nie będę robić pappy. Jestem poniżej 30. Chyba, że wyjdzie coś źle z usg to może wtedy pomyślę nad dalszą diagnostyką. W poprzedniej ciąży też nie robiłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2021, 12:03
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
9108610 na ten moment nie biorę pod uwagę zadnych badań inwazyjnych nawet jeśli wyszlyby duze ryzyka. Ale to na podstawie wczesniejszych doswiadczeń. Zapisałam sie tylko dlatego że wszędzie pisze jakie są ważne i że wykrywają też choroby ktore można leczyć w ciaży lub zaraz po urodzeniu. Tylko nie moge znalezc jakie konkretnie w tym 1 trym, wszedzie raczej wymienione są wady raczej nieuleczalne. Moze wam coś więcej ktoś wytłumaczył?
-
Love22 wrote:Dziewczyny, może głupio pytam. Ale chyba zaczynam panikowac. Wszystkie robiliście prenatalne z pappą? Zwłaszcza pytanie do 30+? Bo zaczynam panikowac że jak wyjdą duże ryzyka to będę się cała ciążę stresować, a na amino się nie zdecyduję raczej. Może to głupie ale niepotrzebnie znów zaczęłam czytam forum o badaniach i boję się że po nich tylko więcej stresu będzie niż gdybym żyła w nieświadomości. Nie krytykujcie proszę. Zastanawiam się czy nie wystarczy poczekać na połówkowe. Wtedy już chyba widać pewniej wszystko....
-
mcdulka wrote:Ja robiłam pappe (mam 34lata) bo lubię mieć wszytsko czarno na białym. Tym bardziej, ze badanie krwi dużo mówi o pracy łożyska. Od razu założyłam, ze w moim przypadku bardzo zaniży wynik (o dziwo tak się nie stało) i zakładałam, ze jak wyjdzie zle to robię test SANCO.
-
Love22 wrote:O widzisz, o to mi chodziło. Czyli z tego badania rzeczywiscie moze wyjsc nie tylko wady genetyczne, tak? Praca łozyska i ewentualbe zaburzenia z tym zwiazane też ?
910608, Love22, Moniika lubią tę wiadomość
-
Witam po Świętach
jutro prenatalne
mam 33 lata i robię pappę, bez tego bym świrowała na bank. Pamietam tez to badanie jako przyjemne
Ja mam brzuch.. olbrzymi. Serio. To moja 3 ciąża. Wyglądam jak w 5 miesiącu - brzuch wystaje jak okrągła piłka 😅 ale tez pierogi z cebula nie pomagają 😂 dziś robię detoks od ciężkiego jedzenia, żeby lekarz na usg trymestrow nie pomylił 😂😂 w jeansy zwyczajne od dawna nie wchodzę, ale legginsy są jeszcze ok. Dopiero pod wieczór czuje dyskomfort.
Z objawów mam już tylko senność, zmęczenie i pobolewające piersi. Jutro będzie 12+3. Jeśli na usg będzie wszystko ok to wracam do jogi. Gosia Mostowska ma na YT praktyki dla ciężarnych -
Love22 wrote:Dzięki mcdulka , chyba przez to że muszę dosc daleko na nie jechać i kombinowac opiekę dla dzieci na poł dnia , dopadł mnie jakiś dziwny niepokój ze lepiej siedziec w domu 🙈
Ale racja, skoro są zalecane po 35 rż to pojadę. Co ma być to będzie. -
910608 ale jesteś szczuplutka! Pewnie troszkę poczekasz na taki ewidentny ciążowy brzuch
Pamietam, że w pierwszej ciąży nie mogłam sie doczekać, aż będzie po mnie widać. W tej mam dokładnie na odwrót:)
Czasem cos upoluję ciążowego w lumpie, ale trzeba często zaglądać. Ja zawsze pytam, czy jest coś nowego dla ciężarówek i gdzie mam szukaćAle ale ale ... na stronie ASOS są obecnie mega przeceny na dział maternity i dodatkowo jest -20% dla nowych użytkowników na wszystko. Nie wiem, jak z jakością, bo jeszcze tam nie kupowałam ale na pewno się skusze bo są darmowe zwroty.
-
Lolita wrote:910608 ale jesteś szczuplutka! Pewnie troszkę poczekasz na taki ewidentny ciążowy brzuch
Pamietam, że w pierwszej ciąży nie mogłam sie doczekać, aż będzie po mnie widać. W tej mam dokładnie na odwrót:)
Czasem cos upoluję ciążowego w lumpie, ale trzeba często zaglądać. Ja zawsze pytam, czy jest coś nowego dla ciężarówek i gdzie mam szukaćAle ale ale ... na stronie ASOS są obecnie mega przeceny na dział maternity i dodatkowo jest -20% dla nowych użytkowników na wszystko. Nie wiem, jak z jakością, bo jeszcze tam nie kupowałam ale na pewno się skusze bo są darmowe zwroty.
-
Witajcie po świętach ☺️ Co do brzucha to ja u siebie już trochę widzę, szczególnie po bieliźnie i spodniach, ale ktoś kto nie wie to nie zauważy.
Co do pappy to mój lekarz zleca ją zawsze więc robiłam, mam 27 lat.💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
My powiedzieliśmy rodzinie (tylko rodzice wiedzieli wcześniej) to było niezłe zaskoczenie... Część osób nie zauważylo zmian a reszta stwoerdzila że się roztylam poprostu ale nikt nie podejrzewał ze jeszcze kiedykolwiek odważymy się na kolejna próbę