Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
A kochane, wiem że są tu mamy kp. Czy możliwe żeby po witaminach z zelazem mały robił zielone kupy, wydaje mi się to absurdalne ale już sama nie wiem. Do tej pory jadłam mama dha bez żelaza. Kupiłam pregna plus bo mniejsze tabletki i w sumie w poprzedniej ciąży je brałam. I jak zaczęłam je jeść to mały na drugi dzień zielona kupa. Myślałam że coś poprostu zjadł. Na drugi dzien to samo. Uznalam ze moze jakas infekcja.Ale że mam te mama dh a to uznałam że je dojem. I tak 2 dni pragnę brałam 2 dni mama. No i zauważyłam że w te dni kiedy jen.pregne synek robi zielonkawe kupy A jak jej nie biorę to robi zwykłe. Gdyby miał infekcje przecież cały czas by były zielone. Hmmm. Sama nie wiem, co myślicie?
-
Dzięki dziewczyny. Mąż przechodzi całkiem dobrze, ale ja wczoraj wieczorem myślałam że zejdę.
Zaczęło się tak nagle i gwałtownie. Najgorszy był przeogromny ból nóg i w dole pleców. Ale taki serio okropny, nieustający ani na chwilę, nigdy takiego czegoś nie czułam, wiercilam się w łóżku i miałam ochotę wyć.
Do tego temperatura 39 stopni. Maksymalna dawka paracetamolu nie pomagała nic a nic, ani na ból ani na gorączkę. 😮💨
Dzisiaj na szczęście już dużo lepiej, wiec chyba najgorsze już za mną.
Gratuluje udanych wizyt i zdrowych maluszków !😍MDW lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Love22 wrote:A kochane, wiem że są tu mamy kp. Czy możliwe żeby po witaminach z zelazem mały robił zielone kupy, wydaje mi się to absurdalne ale już sama nie wiem. Do tej pory jadłam mama dha bez żelaza. Kupiłam pregna plus bo mniejsze tabletki i w sumie w poprzedniej ciąży je brałam. I jak zaczęłam je jeść to mały na drugi dzień zielona kupa. Myślałam że coś poprostu zjadł. Na drugi dzien to samo. Uznalam ze moze jakas infekcja.Ale że mam te mama dh a to uznałam że je dojem. I tak 2 dni pragnę brałam 2 dni mama. No i zauważyłam że w te dni kiedy jen.pregne synek robi zielonkawe kupy A jak jej nie biorę to robi zwykłe. Gdyby miał infekcje przecież cały czas by były zielone. Hmmm. Sama nie wiem, co myślicie?
Powiem Ci tak. Nie wiem czy zielone kupy akurat mogą być przez żelazo, ale wcale bym się nie zdziwiła.
Ja jak zaczęłam brać żelazo karmiąc córkę to momentalnie zaczęłam odczuwać różne dolegliwości i mała tak samo miała inne kupki, zaparcia i bóle brzucha. Po odstawieniu żelaza uspokoiło się wszystko. A lekarze Nam mówili, że mało prawdopodobne ze brane przez matkę żelazo jakoś będzie oddziałowywac na dziecko. Jak widać jest to możliwe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 19:30
Love22 lubi tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
Hiperinsulinemia, PCOS -
Love22 wrote:A kochane, wiem że są tu mamy kp. Czy możliwe żeby po witaminach z zelazem mały robił zielone kupy, wydaje mi się to absurdalne ale już sama nie wiem. Do tej pory jadłam mama dha bez żelaza. Kupiłam pregna plus bo mniejsze tabletki i w sumie w poprzedniej ciąży je brałam. I jak zaczęłam je jeść to mały na drugi dzień zielona kupa. Myślałam że coś poprostu zjadł. Na drugi dzien to samo. Uznalam ze moze jakas infekcja.Ale że mam te mama dh a to uznałam że je dojem. I tak 2 dni pragnę brałam 2 dni mama. No i zauważyłam że w te dni kiedy jen.pregne synek robi zielonkawe kupy A jak jej nie biorę to robi zwykłe. Gdyby miał infekcje przecież cały czas by były zielone. Hmmm. Sama nie wiem, co myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 21:10
Love22 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
MDW, Duzaaa, bardzo się cieszę, że u Was też same dobre wieście ☺ razem jednwk jakoś raźniej się wizytuje.
Sendi94 jak u Ciebie sytuacja?
Justaaa, ale pech! Nie miało kiedy Was dorwać... bardzo współczujęmam nadzieję, że lekko przejdziecie 🍀 moja koleżanka w ciąży jak chorowała na covid to kazali jej włączyć heparynę, u Ciebie nie ma takich zaleceń?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 21:31
-
Brała któraś z Was Gynazol w ciąży?AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
910608 wrote:MDW, Duzaaa, bardzo się cieszę, że u Was też same dobre wieście ☺ razem jednwk jakoś raźniej się wizytuje.
Sendi94 jak u Ciebie sytuacja?
Justaaa, ale pech! Nie miało kiedy Was dorwać... bardzo współczujęmam nadzieję, że lekko przejdziecie 🍀 moja koleżanka w ciąży jak chorowała na covid to kazali jej włączyć heparynę, u Ciebie nie ma takich zaleceń?
No masz racje czas idealny, nie dość ze ciąża to wigilia i sylwester w totalnej izolacji.
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
Hiperinsulinemia, PCOS -
Przepraszam, ze tak późno ale wizyty u gina mialam na 21😂 a potem to tylko poduszka i spac😂 Wszystko z kropkiem jak najlepiej❤ tak się zagadalismy z lekarzem ze zdjęcia zapomnieliśmy zabrac😂 ale na szczęście 5 stycznia mamy prenatalne wiec beda fotki na pamiatke❤ dal mi czopki na wymioty bo nie podoba mu sie, ze schudlam 2.5 kg w dwa j pol tygodnia.
Duzaa, kinga27.30, Moniika, 910608, Justaaa, PatkaPP, Izolda7913, Lolita, myszajda lubią tę wiadomość
-
Justaa, a to lekarz wysłał was na test czy poprostu czułaś że Cię coś zbiera i od razu poszłaś po skierowanie? Napewno jest to smutne, że w te dni musicie smai siedzieć w domu. Mam nadzieję, że choć z zakupami nie ma problemu że wszystko macie z zapasem. No i w sumie to lepiej że wyszło przed świętami niż w trakcie, mieliście gdzieś jechać? Najważniejsze teraz żeby przejść łagodnie. A jesteście we dwójkę to też inaczej. Życzę raz jeszcze dużo zdrowia i mimo wszystko o ile się da miłych Świąt.
Justaaa lubi tę wiadomość
-
Ja jeszcze leze w lozku z moja dwójką słodziaków- w zasadzie trójką
ale wstaje pomału do działania. Sama robię wigilię, mąż ma parę rzeczy do zrobienia w domu a potem ma się nimi zająć żebym mogła spokojnie gotować. Jeszcze prezenty muszę jakoś po kryjomu spakować. U nas tradycja, że Mikołaj podrzuca prezenty pod choinkę w trakcie wigilii. Do tej pory córka nigdy się nie zorientowała jak to robię. Ale w tym roku już muszę to jakoś inaczej wykombinować bo już ma 8 lat i poluje na tego Mikołaja żeby to przylapac
Od godz 15 mam ogromne mdłości więc muszę się wyrobić do tego czasu z przygotowaniem kolacji bo potem to już słabo. No i mam nadzieję że uda mi się jakoś zjeść bez rewolucji.
Wstaje bo już mnie zaczyna głód ssac
Życzę Wam zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia i smacznej rodzinnej Wigilii
Edit: właśnie sobie uświadomiłam, że nie namoczyłam grochu 🙈 Dobrze że mam jeszcze połówki w zapasie. Mistrz przygotowań 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2021, 08:07
Moniika lubi tę wiadomość
-
Love22 wrote:Ja jeszcze leze w lozku z moja dwójką słodziaków- w zasadzie trójką
ale wstaje pomału do działania. Sama robię wigilię, mąż ma parę rzeczy do zrobienia w domu a potem ma się nimi zająć żebym mogła spokojnie gotować. Jeszcze prezenty muszę jakoś po kryjomu spakować. U nas tradycja, że Mikołaj podrzuca prezenty pod choinkę w trakcie wigilii. Do tej pory córka nigdy się nie zorientowała jak to robię. Ale w tym roku już muszę to jakoś inaczej wykombinować bo już ma 8 lat i poluje na tego Mikołaja żeby to przylapac
Od godz 15 mam ogromne mdłości więc muszę się wyrobić do tego czasu z przygotowaniem kolacji bo potem to już słabo. No i mam nadzieję że uda mi się jakoś zjeść bez rewolucji.
Wstaje bo już mnie zaczyna głód ssac
Życzę Wam zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia i smacznej rodzinnej Wigilii
Edit: właśnie sobie uświadomiłam, że nie namoczyłam grochu 🙈 Dobrze że mam jeszcze połówki w zapasie. Mistrz przygotowań 😅
Wesołych świąt, zdrowia i spokoju dla wszystkich 🎄🎀🌲Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2021, 08:40
myszajda lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Estrella wrote:Brała któraś z Was Gynazol w ciąży?
Love22 wrote:Justaa, a to lekarz wysłał was na test czy poprostu czułaś że Cię coś zbiera i od razu poszłaś po skierowanie? Napewno jest to smutne, że w te dni musicie smai siedzieć w domu. Mam nadzieję, że choć z zakupami nie ma problemu że wszystko macie z zapasem. No i w sumie to lepiej że wyszło przed świętami niż w trakcie, mieliście gdzieś jechać? Najważniejsze teraz żeby przejść łagodnie. A jesteście we dwójkę to też inaczej. Życzę raz jeszcze dużo zdrowia i mimo wszystko o ile się da miłych Świąt.
Najpierw mąż zaczął się trochę źle czuć tzn takie przeziębienie lekkie z kaszlem, ale od lekarza w standardzie dostał zlecenie testu. No i pozytywny. Następnego dnia ja zaczęłam czuć się gorzej to zadzwoniłam odrazu do lekarza po skierowanie na test no i jest🤭
Na szczęście mamy wszystko ogarnięte. Mieliśmy spędzić święta z moją mamą, siostrą, ciotką… wszyscy mieszkają obok🙂
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
Hiperinsulinemia, PCOS -
Wszystkiego dobrego dla Was ❤️
Dużo zdrówka ❤️Moniika, Katarina1103, myszajda lubią tę wiadomość
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
Justaaa mam nadzieję że lekko to przejdziecie🤗
Jak tam dziewczyny,która dziś przekazuje rodzinie wiadomość o ciąży? My planujemy dziś powiedzieć rodzicom i rodzeństwu,ciekawa jestem jak reakcje🙂
Życzę Wam zdrowych,spokojnych Świąt Bożego Narodzenia,dużo radości i świątecznej magii🎄🎅
Moniika, Katarina1103, Lolita, myszajda, Wiolala, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Wpadam tylko na chwilę pogratulować udanych wizyt i życzyć Wam wszystkim przede wszystkim zdrówka i spokojnych rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia ❤️ Mam nadzieje, że Wszystkie będziemy przyszłe Święta obchodzić w powiększonym grodnie 😍 tego Wam i sobie życzę! 🥰 buziaki😘
Lolita, myszajda, Moniika, Izolda7913, Wiolala, 910608, Justaaa lubią tę wiadomość
-
Wesołych świąt 🎄 Zdrowia i nudnej ciąży 😘
Moniika, Izolda7913, Wiolala, Katarina1103, Katsy, 910608, Justaaa lubią tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
Dołączam dopiero teraz, bo musiałam dojść do siebie po zwarzonym kremie do tortu makowego, o którym marzyłam od początku grudnia...
Wszystkiego co najlepsze na ten czas! Dużo odpoczynku, świętego spokoju, zdrowia i miłości!🎄 I niech odwiedzi Was sexy mikołaj 🎅
Katarina1103, Moniika, Lolita, Justaaa lubią tę wiadomość