X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamusie 2022
Odpowiedz

Lipcowe mamusie 2022

Oceń ten wątek:
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie, wszystko super 😍 Jeśli był krwiak to nie ma po nim śladu, nie muszę brać duphastonu i mogę wstać z łóżka 🥳 Dzidzia według usg starsza o tydzień. Prenatalne 3 stycznia, oby się obróciła inaczej niż pleckami 😄
    Wczoraj robiłam pappe i zapłaciłam 200 coś w alabie.

hdrpl.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 18:09

Katsy, Duzaa, JUST7797, Moniika, Wiolala, Daisy___, 910608, Justaaa, mcdulka, PatkaPP, Lolita, MDW, Barbaritka84, Sendi94, Bumszakalaka lubią tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • JUST7797 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści ❤️
    Mam pytanie co do Waszych objawów 🙈
    Jak to u Was aktualnie wygląda? Co Was jeszcze męczy? 🙈

02.11.2021 - II <3
    04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6

1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
    2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
    3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
    4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙?
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszajda super 🙂 mój maluszek jest dwa dni do tyłu z USG ale lekarz mówił, że taka różnica to żadna różnica.

JUST niestety mdłości :(

myszajda lubi tę wiadomość

Zapominamy o tym co było złe bo jesteś już z nami Synku ♥️♥️♥️

age.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jest czesto niedobrze, ale umiarkowanie:) czasem mnie zgaga łapie, ale też bardzo delikatnie narazie. Piersi zaczęły boleć i mam wrażenie jakby były opuchnięte, brzuch jest częściej wzdęty.

Dziewczyny, czy jecie w ciąży grzyby? Na przykład pierogi z kapusta i grzybami? Albo teraz coś na samym wywarze z grzybów? Daje go zawsze do wigilijnego barszczu. Dziś nie pomyślałam i dołożyłam suszone grzyby do kapusty.

Myszajda super wieści 😍 trzymam kciuki za prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 18:25

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem grzyby, zrobię barszczyk z uszkami i kapustę z grzybami.

Z innej beczki - jestem padnięta… wczoraj zdenerwowałam się na męża i wybuchłam z powodu stresu przed prenatalnymi, a dziś emocje puściły i leżę plackiem. Mam do wysprzątania łazienkę i mieszkanie przed wigilią - i to nie tak gruntownie, po prostu… do tego prasowanie, pranie, kilka rzeczy z pracy, płakać mi się chce 😭 a jutro jeszcze jadę odebrać szynę na zęby (mam bruksizm) i zrobić ostatnie zakupy przed świętami…

Pomogłaby mi pewnie mama, ale jest chora i się izoluje.

preg.png
    👧 07.2022
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też jadłam do tej pory, ale pamiętam raz taka dziewczyna w ciazy na weselu stwierdziła, że nie zje jakiejś potrawy bo ona nie ma pewności co do tych grzybów 🤷‍♀️

Daisy na spokojnie, skoro to to nie takie wielkie sprzątanie to znaczy, że możesz je odpuścić 😘 posprzątasz jak będziesz miała siłę. A chodzić chyba też macie w czym i pranie z prasowaniem może poczekać 🙃 nie bierz na siebie za wiele, odpoczywaj jeżeli nie masz siły. To nie są jakieś ważne rzeczy, jak nie będą zrobione to się nic nie stanie. A pranie to nawet mąż może zrobić 😉 ale zakupy to zróbcie żebyś miała co jeść 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 18:37

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • Wiolala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika z racji tego, że kocham pierogi mojej teściowej dogłębnie przeanalizowalam temat :) w ciąży można jeść grzyby. Jedyny skutek uboczny jaki może wystąpić to oczywiście wzdęcia.
    Edit: a co do dziewczyny z wesela, bała się na pewno bo nie znała pochodzenia grzybów. Moja teściowa zbiera sama więc o to jestem spokojna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 18:39

age.png
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolala wrote:
    Monika z racji tego, że kocham pierogi mojej teściowej dogłębnie przeanalizowalam temat :) w ciąży można jeść grzyby. Jedyny skutek uboczny jaki może wystąpić to oczywiście wzdęcia.
    Edit: a co do dziewczyny z wesela, bała się na pewno bo nie znała pochodzenia grzybów. Moja teściowa zbiera sama więc o to jestem spokojna :)
    Tak, o to jej chodziło. Ja mam swoje, ale akurat suszone dokupiłam 🤷‍♀️

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • myszajda Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JUST7797 wrote:
    Super wieści ❤️
    Mam pytanie co do Waszych objawów 🙈
    Jak to u Was aktualnie wygląda? Co Was jeszcze męczy? 🙈

U mnie mdłości i zaparcia najgorsze. Ból głowy, cycków, senność, zmęczenie.

JUST7797 lubi tę wiadomość

💁‍♀️ 27
    💁‍♂️ 31
    04.11.21 ⏸️
    12 dpo- beta 78,9
    15 dpo- beta 282,1 🥰
    24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
    13.11- crl 2,43 cm ❤️
    22.12- crl 3,95 cm ❤️
    03.01- prenatalne- synek 💙
    19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
    15.02- 250 gramów 🥰
    01.03- połówkowe 🤞🍀

2nn3vfxm1vo7yhz1.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniika wrote:
    No właśnie ja też jadłam do tej pory, ale pamiętam raz taka dziewczyna w ciazy na weselu stwierdziła, że nie zje jakiejś potrawy bo ona nie ma pewności co do tych grzybów 🤷‍♀️

Daisy na spokojnie, skoro to to nie takie wielkie sprzątanie to znaczy, że możesz je odpuścić 😘 posprzątasz jak będziesz miała siłę. A chodzić chyba też macie w czym i pranie z prasowaniem może poczekać 🙃 nie bierz na siebie za wiele, odpoczywaj jeżeli nie masz siły. To nie są jakieś ważne rzeczy, jak nie będą zrobione to się nic nie stanie. A pranie to nawet mąż może zrobić 😉 ale zakupy to zróbcie żebyś miała co jeść 😀

Nie umiem patrzeć na ten brud, pewnie pójdzie szybko, ale mam lenia 😂 mąż pomaga, ale mamy po prostu małe mieszkanie i stojak na pranie będzie mnie denerwował, jestem na siebie zła, ze nie zrobiłam wcześniej przepierki i prasowania. Już i tak nie wiem, jak na 40m2 upchamy siebie, dziecko i jego gadżety. Nie ma tragedii, mąż pociesza, ale ceny mieszkań i stopy procentowe mnie dobijają. Niemniej dzielnie oszczędzamy, to mieszkanie jest całe szczęście nasze :)

Wybaczcie narzekanie, ale po prostu marzę o większym metrażu 😅 cześć rzeczy, np. moje notatki ze studiów, wyniesiemy do babci męża, ale nie chcę się pozbywać biurka - jak będzie trzeba, to to zrobię, ale wolałabym nie. Same pewnie tez wiecie, ze niektóre rzeczy w mieszkaniu warto mieć - młotek, baterie, pasty do butów, siatki i torby na zakupy, współcześnie maseczki, ręczniki, pościel… jak myślę o wózku, wanience, lokalizacji łóżeczka, to łapię się za głowę.

preg.png
    👧 07.2022
  • Moniika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daisy___ wrote:
    Nie umiem patrzeć na ten brud, pewnie pójdzie szybko, ale mam lenia 😂 mąż pomaga, ale mamy po prostu małe mieszkanie i stojak na pranie będzie mnie denerwował, jestem na siebie zła, ze nie zrobiłam wcześniej przepierki i prasowania. Już i tak nie wiem, jak na 40m2 upchamy siebie, dziecko i jego gadżety. Nie ma tragedii, mąż pociesza, ale ceny mieszkań i stopy procentowe mnie dobijają. Niemniej dzielnie oszczędzamy, to mieszkanie jest całe szczęście nasze :)

Wybaczcie narzekanie, ale po prostu marzę o większym metrażu 😅 cześć rzeczy, np. moje notatki ze studiów, wyniesiemy do babci męża, ale nie chcę się pozbywać biurka - jak będzie trzeba, to to zrobię, ale wolałabym nie. Same pewnie tez wiecie, ze niektóre rzeczy w mieszkaniu warto mieć - młotek, baterie, pasty do butów, siatki i torby na zakupy, współcześnie maseczki, ręczniki, pościel… jak myślę o wózku, wanience, lokalizacji łóżeczka, to łapię się za głowę.
    Jeżeli chodzi o miejsce to rozumiem Twoje obawy. My mieszkamy jeszcze w moim domu rodzinnym, który jest bardzo duzy i w każdym pokoju są rzeczy młodej. W jednym jakieś pudła z fotelikami/wózkami z których wyrosła, wanienka właśnie itp. Chodzę i łapie się za głowę ile tego jest. Ale myślę, że dobra organizacja i uda się wszystko pomieścić. Tylko musicie sobie przemyśleć 😊

Daisy___ lubi tę wiadomość

ckai3e3kwr8svtby.png

06.2020 córeczka 🧚‍♀️❣
  • mcdulka Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie również brak miejsca przeraża. Mamy trzy pokoje i pewnie za dwa lata będziemy spac w salonie 🥲. Aktualnie planuje porządna, szafę w zabudowie żeby wszystko pomieścić. Nie chce narzekać, bo wiele osób marzy o swoim własnym mieszkaniu. Myśleliśmy o budowie domu (mamy działkę) ale ceny i dostępność materiałów budowlanych to dramat.

• Katsy Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni mam całkowity zanik objawów 😅 i oczywiście zaczynam się tym martwić 🤣 Cycki zabolą sporadycznie, nawet wzdęcia zniknęły i brzuszek przez to zmalał 😜

3.11 ⏸ beta 93,1 5.11 beta 291,1 🥳
    10.12 jest ❤, CRL 1,95 cm 😍
    13.01 prenatalne 8,16 cm, wyniki ok ❤ 80% chłopak
    10.03 połówkowe 339g synka ❤
    23.03 1069g chłopa 😲❤

8p3oskjo6ng3mruf.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wychodzę powoli na prostą z objawami. Wieczorami puchną mi cycki, a tak poza tym to nie mogę narzekać. Delikatnie zarysował mi się brzuch, ale to druga ciąża więc spodziewałam sie, że tym razem nie będę czekała do 17tc jak poprzednio. A no i czasem dochodzi do głosu jeszcze ciążowy mózg. Wczoraj np miałam 3 podejścia do kawy. Za pierwszym razem zrobiłam ją do kubka z popłuczynami z ekspresu. Za drugim skończyła się w trakcie woda i była taka siara, że mąż wypił. Za trzecim podejściem udało mi się ją zrobić, ale nie wypić - wylałam cały kubek na łóżko, wypił materac... Czwartego podejścia nie było bo skończyło się mleko, a ja chciałam kapuczinę 😑

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mcdulka wrote:
    Mnie również brak miejsca przeraża. Mamy trzy pokoje i pewnie za dwa lata będziemy spac w salonie 🥲. Aktualnie planuje porządna, szafę w zabudowie żeby wszystko pomieścić. Nie chce narzekać, bo wiele osób marzy o swoim własnym mieszkaniu. Myśleliśmy o budowie domu (mamy działkę) ale ceny i dostępność materiałów budowlanych to dramat.
    Łącze się w bólu. Aktualnie mieszkamy na 48m we trójkę. W salonie mam korytarz życia między kanapą a kojcem syna, po drodze jeszcze wózek i krzesło do karmienia. Nie wspominając o walających się wszędzie zabawkach... Musieliśmy się władowac w kredyt, bo jak się pojawi drugi bobas to już w ogóle będzie dramat. Jesteśmy w trakcie urządzania mieszkania, liczę że do porodu uda się przeprowadzić 🙏 Na szczęście obecne mieszkanie jest nasze, więc je sprzedamy i może szybko uda się wymiksować z kredytu, bo przeraża mnie ta inflacja i rosnące stopy procentowe...

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Love22 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory prenatalne miałam u prowadzącego to zawsze jeszcze dowcipnie. Ale jak ktoś robi u innego lekarza ,tym bardziej specjalisty typowo od tego to ponoć przez brzuch już robią.

202206271756.png
  • 910608 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myszajda, wspaniałe wieści! <3 I fajnie, że możesz schodzić z Duphastonu.

Jeśli chodzi o objawy to u mnie ostatnio jeszcze gorzej niż było, bo 3 dzień mam atak migreny. Nie przeżywam za bardzo, bo i bez ciąży mi się zdarzała i też ze światłowstrętem, buczeniem w głowie i zawrotami. I pojawiła się u mnie nieregularna praca serca... Ale może to stres, a może to migrena tak działa. Poza tym standardowe zmęczenie, wrażliwość na zapachy, wzdęcia.

Dlatego Katsy, zazdroszczę i ciesz się i korzystaj z tego cudownego czasu bez objawów! :D

My też mamy 2 pokoje. W sypialni mieści się tylko nasze łóżko i szafa, w dużym pokoju mamy biurko i musimy je mieć, bo zdalna praca chyba szybko się nie skończy. Poza tym doskwiera mi OKRUTNIE brak schowka czy piwnicy ;( To nieludzkie! Niby 50 metrów, ale co z tego jak wszystkie choinki, ozdoby świąteczne, rolki, rowery są w domu, bo nie ma gdzie tego przetrzymać na odpowiedni sezon. Eh. Ale damy radę :)

Lecę się przygotować na jutrzejsze prenatalne. Mam o 8:30, więc proszę, trzymajcie kciuki!

myszajda lubi tę wiadomość

age.png

05/2021 - 💔
    02/09/21 - 💔
    27/10/21 - ⏸ 🤯 beta 484 ⏩ 6677🙏 (2️⃣5️⃣cs)
    23/11/21 - USG ⏩ 1 cm 👶
    23/12/21 - I prenatalne ⏩ 58 mm człowieka, pomiary w normie 👌
    15/02/22 - połówkowe ⏩ 346 g dziewczynki, w USG PRUV 😔
    14/07/22 - Inka 🎀, 2730g, 48 cm
  • KasiaL Koleżanka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pocieszcie. Czy któraś z was nie ma kompletnie objawów ciąży? U mnie jeden z bliźniaków obumarł. Byłam na wizycie w zeszły wtorek i wszystko z drugim było ok,a na czuje straszny niepokój. Już nawet zaczęłam szukać czy jakiś lekarz mnie jutro nie przyjmie bo prenatalne dopiero 29.12. Dziś 11+2,na działanie detektora chyba za wcześnie a ja mam jakieś złe przeczucia.

• Wiolala Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    910608 będę trzymać kciuki ✊🏻✊🏻

Kasia przykro mi z powodu straty jednego bliźniaka. Co do objawów to tak na prawdę mi się zaczęły niedawno i nie są jakos strasznie dokuczliwe oprócz mdłości.

910608 lubi tę wiadomość

age.png
  • Daisy___ Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaL wrote:
    Dziewczyny pocieszcie. Czy któraś z was nie ma kompletnie objawów ciąży? U mnie jeden z bliźniaków obumarł. Byłam na wizycie w zeszły wtorek i wszystko z drugim było ok,a na czuje straszny niepokój. Już nawet zaczęłam szukać czy jakiś lekarz mnie jutro nie przyjmie bo prenatalne dopiero 29.12. Dziś 11+2,na działanie detektora chyba za wcześnie a ja mam jakieś złe przeczucia.

KasiaL, ja od siódmego (!!!) tygodnia nie czuję się jak w ciąży. W tym czasie miałam kilka razy mdłości (co ciekawe, trochę więcej w ostatnim tygodniu, już dwunastym ;)) i z 2 razy bolał mnie brzuch. Oczywiście przestraszyłam się i dość szybko, bo po 5-6 dniach od ustania objawów, poszłam do lekarki. Faktycznie objawy straciłam wcześnie, nietypowo, co przyznała lekarka, ale już w smsach zaznaczała, ze tak może być, a dla mojego świetego spokoju zaprosiła mnie na wizytę. Ja odetchnęłam z ulgą i przestałam panikować, widząc ośmiotygodniowego bobasa, więc nie będę zniechęcała Cię do wizyty - może warto przed świętami się uspokoić…

Przykro mi z powodu jednego dzieciątka :(

preg.png
    👧 07.2022
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ