Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Super ❤ czyżby chłopiec?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 12:19
JUST7797 lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Lolita wrote:Z tym balonikiem to proponuję zasięgnąć opinii fizjo uro, bo mi np przed porodem odradzała korzystanie. Argumentowała to tym, że w przygotowaniu do porodu chodzi o uelastycznienie tkanek krocza, a nie o jego rozciągnięcie, a podobno taki efekt daje anniball. Podobno tez nie w każdym przypadku wejście do pochwy powraca do swojego pierwotnego stanu po ćwiczeniach z balonikiem. Ja docelowo zrezygnowałam na rzecz masażu krocza. Moniiika a Ty widzisz u siebie jakąś zmianę na niekorzyść?
edit. A jeszcze co do "rozciągnięcia" itp. to nie czuje różnicy z czasów z przed porodu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 13:39
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ja w dwóch poprzednich ciążach brałam monural, dostałam to leżąc w szpitalu. Akurat u nnie był 3 trym. Ulotkę widziałam dopiero jak znalazłam w Internecie po wypisie. Zresztą ja leżąc w szpitalu dostałam kilka antybiotyków zanim zadziałały dobrze. Córka zdrowa jak ryba się urodziła. Infekcja pęcherza może być groźna dla ciąży więc trzeba ją leczyć. Najlepiej oczywiście wg leków z posiewu.
-
Justaa jaki śliczny maluszek 😍
Ja dziś jestem lzeszja o 400 zł i kilka ml krwii. Wyniki dopiero Po świętach ale przed wizytą mają być.
Przez brak formy i strach przed tym jak tam maluszek w środku nie umiem skupić się na przygotowaniach do świąt. Kilka dni temu miałam zapał A od wczoraj kompletna klapa. -
mcdulka, cudowne wiadomości! Gratulacje!
Chciałabym jutro też takie wieści usłyszeć... Masz zdjęcie może bobasa?
Justa, cudo! 😍 Gratulacje! Czyżby to była dziewczynka...? Ale to tak na 55% mi się wydaje 😂
Dziewczyny, a jak wyglądały Wasze badania prenatalne? Przez powłoki brzuszne czy nadal dowcipnie? I jak długo trwało badanie? Pytam, żeby wiedzieć jak najlepiej się ubrać, żeby nie paradować cała nago
I dziękuję za Wasze odpowiedzi odnośnie fizjo-urogin!Zapiszę się i ja, może nawet po prenatalnych. Jesteście niezastąpione
-
Love22 wrote:Przez brak formy i strach przed tym jak tam maluszek w środku nie umiem skupić się na przygotowaniach do świąt. Kilka dni temu miałam zapał A od wczoraj kompletna klapa.
Bądź dla siebie wyrozumiałaNic na siłę, serio. Święta możesz przygotować kiedy chcesz! To tylko umowa społeczna. Jak nie dasz rady - odpuść. A ten humor... mam nadzieję, że to tymczasowy skok hormonów. Ściskam mocno
Moniika, MDW, Love22 lubią tę wiadomość
-
U mnie było przez brzuch, ale na chwile tez zerknął od drugiej strony🙈
Kolejna dziewczyna na grupie 🙂😍910608, Wiolala lubią tę wiadomość
29.10.21 dwie kreski 🥰
19.02.21 💔6tc [*]
2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
5.03.18 dwie kreski na teście !!!
Hiperinsulinemia, PCOS -
Moniika wrote:910608 mój lekarz robił dopochwowo, a w innym gabinecie miałam przez brzuch
Czyli najlepiej taktycznie bluzka + spódnica wychodzi, skoro nie wiadomo na co się przygotować
Justaa, super! 🤩 Babiniec rośnie nam w siłę!Masz już jakieś upatrzone imiona?
-
Justaaa wrote:U mnie było przez brzuch, ale na chwile tez zerknął od drugiej strony🙈
Kolejna dziewczyna na grupie 🙂😍
910608 ja na początku tak analizowałam ten ubiór, a teraz to mi już wszystko jedno 😅 ale ubierz się uniwersalnie tak żebyś Ty czuła się komfortowo 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 13:57
Daisy___ lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Czyżbym tylko ja miała chłopaka w brzuchu? Ej no ujawniajcie się mężczyźni 😅 a co do prenatalnego to ja miałam trochę tak trochę tak (w poprzednich ciążach), żeby jak najlepiej wszystko złapać. A już kolejne usg po 1 genetycznym przez brzuch. Chyba że szyjkę mierzył
-
Ja po prenatalnych - bobo znowu nadgoniło jeden dzień
wszystko wygląda dobrze, płci za bardzo nie było dziś widać - tzn. na razie niczego za bardzo nie ma, ale pani doktor woli być ostrożna, bo coś może wyrosnąć 🤭 wyniki pappy będą niestety za 1,5 tygodnia do 2
EDIT Mimo tyłozgięcia miałam badanie przez brzuch, ale u mnie macica już się prostujeWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 14:30
Moniika, Izolda7913, Justaaa, PatkaPP lubią tę wiadomość
-
mcdulka wrote:Jestem już po prenatalnych. Wszystko super, dzidzia nadal jest dziewczynka. Wg usg 12t2d, wg OM 12t0d. Ryzyko wad genetycznych jest minimalne- lekarz powiedział, ze dla mojego wieku rzadko się takie zdarza. Widziałam wszystkie narządy łącznie z nerkami. Tak ze wielkie uffffff! Jednak warto było zrobić PAPPe i isc do specjalisty ❤️
-
Duzaa wrote:Jak miło to czytać.. Ja mam jutro prenatalne ale tak na prawdę czekam tylko na te nerki które na tym etapie zobaczyć to nawet u zdrowego w pełni malucha nie lada szczęście także gratuluję i zazdroszczę!! Super informacje2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Właśnie dzisiaj kiepskie zdjęcia dostałam- takie typowo techniczne, do pomiarów. Dziecko tez nie chciało się ładnie ustawić- strasznie mam brzuch poobijany przez głowice USG. Wrzucam zdjęcie z piątku- wg wymiarów dzidziuś o cały tydzień większy!
Duzaa mialaaaaam bardzo dużo szczęścia, ze udało się sprawdzić te nerki. Lekarz mówił, ze na tym etapie powinny być już widoczne robiłaś usg dopochwowe. U mnie udało sie je znaleźć przez brzuch.
Btw, ciekawe ile tych dziewczynek za miesiąc okaże się jednak chłopcami 😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 16:10
Moniika, Lolita, Justaaa, Wiolala, 910608, myszajda, Duzaa, JUST7797 lubią tę wiadomość
-
Justa czyli trafiłam ! 🙂
U mnie w alabie pappa kosztuje 105 zł (dziś pytałam).
Czytałam gdzieś,że USG prenatalne przez brzuch ale to może też zależy kiedy dokładnie się robi ?Justaaa lubi tę wiadomość
-
Love dzięki za odpowiedź
konsultowałam jeszcze z jednym ginekologiem dzisiaj i kazała brać bo infekcje w ciąży są niebezpieczne. Do wyniku posiewu jeszcze 5 dni i różnie się może rozwinąć.
-
Wiolala wrote:Justa czyli trafiłam ! 🙂
U mnie w alabie pappa kosztuje 105 zł (dziś pytałam).
Czytałam gdzieś,że USG prenatalne przez brzuch ale to może też zależy kiedy dokładnie się robi ?