Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
To u nas od razu powiedziałam mamie (ona jedyna wiedziała że nie możemy mieć dzieci), a teściom jak jeszcze serduszka nie było ale mielismy odprawiać imprezę i trzeba było podać powód jej odwołania. Natomiast córce chciałam powiedzieć w 12 tygodniu, żeby uniknąć jak coś pójdzie nie tak, niestety w 8 tygodniu pani w szkole powiedziała jej że pewnie będzie mieć rodzeństwo jak się mama tak źle czuje. Więc moje dziecko wróciło ze szkoły i zakomunikowało że jestem w ciąży i będzie mieć rodzeństwo 🤦
Lola098 lubi tę wiadomość
-
Moniika wrote:Kasia gratuluje 🤗😊
Wiola u mnie właśnie w tamtej ciąży ostatecznie mama się wygadała teściowej. Chyba nie muszę mówić, że chcieliśmy powiedzieć sami 🤦♀️ to kolejny powód na nie 😝
My jej nie powiedzieliśmy bo ona jakimś trafem sama się domyśliła 😉 więc już się nie wypieralam tylko mówiłam żeby na razie się nie ekscytowała bo to początki a dowiedziała się ok 6tc 🙂 moja mama wie od 11 tcMoniika lubi tę wiadomość
-
Moim rodzicom i siostrze powiedziałam po 2 dniach o zrobienia testu ale to dlatego zd wiedzieli o naszych problemach, teściom i siostrze i braty powiedzieliśmy jak było serduszko na usg 🥰 a teraz od prenatalnych mówimy już wszystkim otwarcie21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
My powiedzieliśmy swoim mamom w święta, to było kilka dni po usg, na którym lekarz określił już płeć i zrobił "wstępne" prenatalne usg czyli zmierzył nt, znalazł kość nosową, serce było w porządku, więc wtedy była okazja, bo do wszystkich się dzwoniło z życzeniami i już z bańki i wszyscy w jednym dniu się dowiedzieli, więc nie było plotek
dzieciom też wtedy powiedzieliśmy. W ogóle to już wymyśliły imię: Urwipołeć 😂
-
Moniika wrote:Katsy powodzenia 🤗
Dziewczyny myślałam, że ta PAPPA to dla mnie nic "ważnego", a odkąd zobaczyłam wyniki i na szybko źle ogarnęłam o co chodzi to serce wali jak glupie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Z tych kalkulatorów, które podrzuciła Wiola (dzięki 😊) wychodzi mi takie coś:
-PAPPA 5,4 IU/l => 2,39 MoM
- wolna podjednostka 73,32 => 1,68 MoM
Chyba jest okej prawda? Czy jak wartość PAPPY jest taka wyższa to świadczy o czymś złym, zresztą ta podjednostka też dość wysoka? 😭 Przeliczę sobie te ryzyka jeszcze jak mąż wróci z tej drugiej stronki.
Edit. Przeliczyłam i wyszły 1:10000 🤔 i wartości w Momach trochę inne.
Z tego co widziałam, to źle jest jak pappa jest niska i beta niska albo jak pappa niska a beta wysoka. Sama wysoka beta o niczym nie świadczy. Ja mam betę 84.1... Dlatego dzisiaj zglebialam tematMoniika lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny jak myślicie ile godzin bez jedzenie trzeba być na badaniu krwi? Nie wiem jak to ugryźć i zastanawiałam się czy np jakbym obudziła się w nocy zjeść posiłek o 2, a na badania poszła na 8 to myślicie że przeszło by to? Na internecie pisze że najlepiej 12h bez jedzenia ale to chyba przesada... To tylko ma być ogólne badanie krwi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 04:54
-
Na czczo oznacza 8-12 goszin po posiłku. Więc kolacja tak, podjadanie w nocy już raczej nie. Z tego co kojarze to przy glukozie było te 12 godzin podane jako wymagane, ale pewności nie mam.
910608 lubi tę wiadomość
-
Lola098 wrote:Ja zawsze juz od 18, 19 nic nie jem. Tylko woda niegazowana
Ja niestety ale muszę zjeść o 20 bo inaczej nie mogę zasnąć z głodu 😅 nie wyobrażam sobie zjeść ostatni posiłek o 18 🙂 oczywiście przed ciążą to było dla mnie normalne, kolacja o 18 max 19 .
GośkaSamoska wydaje mi się, że te 8h wystarczy 🙂 -
Wiolala wrote:Ja niestety ale muszę zjeść o 20 bo inaczej nie mogę zasnąć z głodu 😅 nie wyobrażam sobie zjeść ostatni posiłek o 18 🙂 oczywiście przed ciążą to było dla mnie normalne, kolacja o 18 max 19 .
GośkaSamoska wydaje mi się, że te 8h wystarczy 🙂 -
Lola098 wrote:Jest ciezko rzeczywiscie :p kiszki mi marsza zawsze graja ale staram sie szybko pojsc spac
Ja budzę się zawsze w nocy i dopiero jest orkiestra ale staram się wtedy zasnąć 🙂
-
Ja też ostatnio jem późno.. chwile przed snem, a i tak w nocy jak się obudzę to jestem głodna 😭 i chyba właśnie jak sobie tak późno nie zjem to po potem jest gorzej z rana. Jest mi niedobrze, jem na siłę i zbiera mnie na wymioty.. myślałam, że będzie lepiej, a tu gorzej niż było. Może przez ten duphaston rzeczywiście jest gorzej. Jeszcze tylko 2 tygodnie 🙄
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Loola wrote:Ja budzę się zawsze w nocy i dopiero jest orkiestra ale staram się wtedy zasnąć 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 10:59
-
Bumszakalaka wrote:Kobiety w ciąży nie muszą być na czczo, tylko przy badaniu glukozy ma to znaczenie. Jeszcze wczoraj przypominała mi to pani pobierająca
-
Nika Weronika wrote:To wcale nie robisz dobrze, ja tak robiłam i jestem pod opieką diabetologa i dr.kazala mi kupić paski ketonowe żeby sprawdzić czy nie ma ketozy w moczu i czy dziecka nie glodze, no i wyszlo że glodzilam. Mam jeść ostatni posiłek 21-22,oczywiście lekki , ja jestem na niskim IG. Żeby max być naczczo 8 h.
-
GoskaSamoska1 wrote:Szukam informacji na ten temat i rzeczywiście przy podstawowym badaniu krwi nie trzeba być na czczo. Spróbuję i zobaczymy, najwyżej będę powtarzać. Chce zrobić sobie jeszcze żelazo bo miałam niedobór przed ciążą ale to trudno - powtórzę najwyżej potem jak już lepiej będę się czuła.
910608 lubi tę wiadomość