Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas łazienka tak maleńka że nie mam możliwości tam ogarnąć dziecka,także w pokoju będzie komoda z przewijaniem i wanienka. Wanienkę wybrałam taka składana z wkładką dla maluszków więc myślę że praktycznie,nie będzie zajmować dużo miejsca, a komodę mój partner rozrysuje taka jak wymyślę- tu na szczęście mamy ułatwienie bo pracuje w firmie z meblami także zrobią co tam sobie w głowie uloze. Jakoś żadna gotowa komoda mi nie pasowała,chcę taką co posłuży na lata,poza tym musi być dopasowana do mojego wzrostu żeby się wygodnie kapało czy przewijało a do wysokich nie należę 😂
MDW jak Ty to robisz,że taka wysoka hemoglobina? Ja mam w tej chwili 11,5 przy stosowaniu dwóch różnych suplementów żelaza i uparcie nie chce nic wzrosnąć 🙄
Fakt,że teraz strączki jakoś mi nie wchodzą,wcześniej jadlam bardziej różnorodnie a aktualnie jest z tym średnio,ale nie spodziewałam się,że to żelazo będzie mi teraz aż tak spadać 😐 -
Izolda, ja bardzo polecam żelazo w płynie z Floradix. Mi przez miesiąc żelazo wzrosło z 68 do 183, więc nawet za dużo. Tam są same ziółka, więc nawet, jeśli jesteś wege/wegan to skład powinien być przyjazny
MDW, Izolda7913 lubią tę wiadomość
-
Izolda7913 wrote:U nas łazienka tak maleńka że nie mam możliwości tam ogarnąć dziecka,także w pokoju będzie komoda z przewijaniem i wanienka. Wanienkę wybrałam taka składana z wkładką dla maluszków więc myślę że praktycznie,nie będzie zajmować dużo miejsca, a komodę mój partner rozrysuje taka jak wymyślę- tu na szczęście mamy ułatwienie bo pracuje w firmie z meblami także zrobią co tam sobie w głowie uloze. Jakoś żadna gotowa komoda mi nie pasowała,chcę taką co posłuży na lata,poza tym musi być dopasowana do mojego wzrostu żeby się wygodnie kapało czy przewijało a do wysokich nie należę 😂
MDW jak Ty to robisz,że taka wysoka hemoglobina? Ja mam w tej chwili 11,5 przy stosowaniu dwóch różnych suplementów żelaza i uparcie nie chce nic wzrosnąć 🙄
Fakt,że teraz strączki jakoś mi nie wchodzą,wcześniej jadlam bardziej różnorodnie a aktualnie jest z tym średnio,ale nie spodziewałam się,że to żelazo będzie mi teraz aż tak spadać 😐Izolda7913 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Dziewczyny czy Wy już coś kupujecie dla maluszka ? Nie chodzi mi o tekstylia a raczej o taki większy arsenał 🙂 ja planuję zacząć po świętach wielkanocnych wszystkie mebelki i większe akcesoria ( ubranka, kocyki wcześniej ). Termin mam na 15 lipca więc tak wyliczyłam, że powinno być ok 😉
Starania od 10.2016 na tzw. "luzie"
Od 2018 już na poważnie...
02.2019 cb 6tc*
01.2021 cp w lewym i prawym jajowodzie
Laparotomia.
*Pcos* + wszystkie tego objawy
09.2021 HyCoSy jajowody drożne, lewy zwężony
03.11.21 ⏸️ promyczek nadziei 💛🙏
30.11 nasze szczęście ma 1.07cm i bijące ♥️
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️
♥️♥️♥️ -
Wiola ja jakos na przełomie luty/marzec zaczęłam kupować większe rzeczy jak miałam termin na czerwiec, ale mieliśmy pokoik do remontu więc trochę zeszło. Koło kwietnia zaczęłam prać ubranka i prasować, układałam sobie rozmiarami itp. Wszystko na spokojnie
ale ja tak lubię mieć wszystko wcześniej bo się denerwuje za bardzo. Przed wiekszymi wydarzeniami muszę mieć spokój (i tak właśnie miałam). A też bałam się, że będę się gorzej czuła na końcówce, bądź trafie wcześniej do szpitala:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 15:36
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ja myślę, że maj będzie takim najgorętszym zakupowym miesiącem u nas (termin na 6.07). Mam połówkowe po Walentynkach i wtedy może uda mi się zaciągnąć męża do sklepów z wózkami, ale tylko, żeby się rozejrzeć i wypróbować. Komodę kupimy z ikei, łóżeczko może też, albo używka z OLX i chyba to tyle z większych gabarytów
Za to teraz z chęcią odkupiłabym detektor tętna płodu, może którejś z Was już się znudziło podsłuchiwanie swojego brzdąca? -
910608 detektor kupiłam na vinted, dałam niecałe 80 zł a śmiga jak nowy ☺
Ja większe zakupy, wózek, łóżeczko itp. Planuję zacząć gdzieś w kwietniu, żeby tak na początku czerwca mieć wszystko załatwione, ale ja też z tych nerwowcych jak coś nie idzie po mojej myśli 😜
Dziewczyny jak tam w Waszą energią w 2 trymestrze? Bo powiem Wam, że ja dalej jestem zmęczona i nie wiem czy to przez pogodę czy jednak ciążę 🤔21 cs- 5.11.2021 r. ⏸
23.11- 6t1d jest 💙
8.07- 38t+3d Antoś już z nami 🥰 4070g, 56 cm, poród sn -
Wiolala 1 wrote:Dziewczyny czy Wy już coś kupujecie dla maluszka ? Nie chodzi mi o tekstylia a raczej o taki większy arsenał 🙂 ja planuję zacząć po świętach wielkanocnych wszystkie mebelki i większe akcesoria ( ubranka, kocyki wcześniej ). Termin mam na 15 lipca więc tak wyliczyłam, że powinno być ok 😉
Ja mam termin na 14 lipca,to nasze pierwsze dziecko i nic jeszcze nie kupuje. Po pierwsze jeszcze się boję inwestować. Może po połówkowym będzie mi łatwiej. Po drugie dopiero zaczęłam mówić znajomym. Liczę, że coś mi skapnie od nich z używanych 😉 -
Wiolala 1 wrote:Dziewczyny czy Wy już coś kupujecie dla maluszka ? Nie chodzi mi o tekstylia a raczej o taki większy arsenał 🙂 ja planuję zacząć po świętach wielkanocnych wszystkie mebelki i większe akcesoria ( ubranka, kocyki wcześniej ). Termin mam na 15 lipca więc tak wyliczyłam, że powinno być ok 😉
My w ten weekend trafiliśmy na fajny kiermasz w sklepie smykoland i udało nam się parę rzeczy kupić w fajnych cenach,z większych rzeczy kupiliśmy już fotelik samochodowy a poza tym parę pierdół takich jak rożek,otuLacz, śpiworek bambusowe, jakieś pieluszki muślinowe i parę drobnych rzeczy do pielęgnacji. Za wózkiem rozglądam się używanym, a jak chodzi o łóżeczka to mojemu partnerowi wpadło w oko łóżeczko tweeto 7 w 1 i za cholerę nic innego już mu się nie podoba🤦🏻♀️ a cenę ma sporą więc próbuję szukać alternatyw🙂 -
Ja pierwszą wyprawkę ogarnęłam w szpitalu 34 tc jak mi groził przedwczesny poród. Naszczescie miałam już wszystko na allegro w koszyku i trzeba było tylko dokończyć zakup. A większe rzeczy typu wózek, kołyska, wanienka- też wtedy na telefon odkupilam od przyjaciółki. Czesc rzeczy pozyczone dostałam. To była ekspresowa wyprawka. Na szczęście udało się powstrzymać poród i wróciłam do domu. Leżałam chwilę w domu do 38 tc, A potem zaczęłam dopiero prac ubranka które dostałam od rodziny. Urodziłam idealnie w terminie. Wszystko było gotowe. Z jednej strony fajnie bo nie wiem czy wydałam na wszystko więcej jak 2 tyś. Z drugiej strony trochę mi brakowało potem tego chodzenia po sklepach, wybierania wózka itp. Postanowiłam przy drugim nadrobić i kupić nowy wózek i pochodzić po sklepach, niestety od 23 tyg byłam już uziemiona do porodu i został mi tylko Internet. Łudze się że tym razem , chociaż nie potrzebuje wielkich zakupow, to chociaż uda się pooglądać na żywo. Zwłaszcza ten nowy wózek jak już kiedyś pisałam mi się marzy 😁 Ale to pewnie jeśli się uda to koło kwietnia czy maja. Bo teraz to z domu praktycznie nie wychodzę 🙈
Więc wiadomo, że strach jakiś jest i niepewność, ale lepiej robić zakupy i przygotowania, zwłaszcza przy pierwszym dziecku wcześniej -jeśli ktoś oczywiście lubi rozbić zakupy -
Ja najchętniej już bym kupowała ale jeszcze nie czuję się na tyle pewnie. Cały czas się boję jeszcze... Planujemy przenieść sypialnię do większego pokoju i razem ogarnąć kącik maluszkowi i tak myślę czy my się z tym wszystkim wyrobimy.
Asia ja się czuję świetnie w 2 trymestrze 🙂 jedynie co to piersi powiększyły mi się o rozmiar i są mega nabrzmiałe jakby już miały mleko produkować 🙈BasiaIR, 910608 lubią tę wiadomość
02.2019 cb 6tc*
Laparotomia.
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️
♥️♥️♥️ -
Izolda podejrzałam to łóżeczko i faktycznie cena jest ponad mój wyznaczony budżet 🙂 myślałam raczej o takim zwykłym łóżeczku drewnianym ewentualnie z półkami pod spodem na jakieś pierdułki
9100608 ja nie mam do tej pory detektora ale już niedługo poczujemy ruchy więc wytrzymam 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 18:32
02.2019 cb 6tc*
Laparotomia.
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️
♥️♥️♥️ -
Asia, mąż zachwycony 🙂 🤭
Asia2309 lubi tę wiadomość
02.2019 cb 6tc*
Laparotomia.
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️
♥️♥️♥️ -
Wiolala 1 wrote:Izolda podejrzałam to łóżeczko i faktycznie cena jest ponad mój wyznaczony budżet 🙂 myślałam raczej o takim zwykłym łóżeczku drewnianym ewentualnie z półkami pod spodem na jakieś pierdułki
9100608 ja nie mam do tej pory detektora ale już niedługo poczujemy ruchy więc wytrzymam 🙂
No dokładnie,ja też nie planowałam takiej kasy na łóżeczko,chciałam zwykle szczebelkowe i jedyny mój wymóg to kolor biały,ale uparciuchowi się teraz nic już nie podoba😂
Jeszcze jest czas,ja nadal szukam,może jak na żywo zobaczyć jakieś jeszcze to coś mu wpadnie w oko,pojeździmy, zobaczymy.
Właśnie muszę się zapisać na połówkowe i tak się zastanawiam na kiedy najlepiej. U mnie teraz 17+5 -ruchy wydaje mi się,że poczułam dwa razy o ile to było to😁 -
GoskaSamoska1 wrote:W którym tygodniu idziecie na połówkowe?
U mnie 20+1AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
MDW wrote:Kurcze, właśnie nie wiem co ja robię. Moja mama też się ze mnie śmieje bo ona całe życie raptem miała 11, a ja odkąd nie jem mięsa tak wystrzeliłam :p Nie biorę specjalnie supli z żelazem, a jem obecnie głównie makaron 🤦🏼♀️ także też szału nie ma jeśli chodzi o strączki. Chociaż w biedronce odkryłam taki substytut mięsa do gyros, z grochu. I to mi bardzo podchodzi np z warzywami i domową pitą👌🏻
Ja nie jem mięsa ale nadrabiam warzywami, kaszami. Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i hemoglobiną 12,6. Sama jestem zaskoczona. A oprócz tego tylko prenatal duo biorę. Hematokryt 39 z haczykiem.Izolda7913 lubi tę wiadomość
AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍