Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
910608 wrote:Ja piję czarną herbatę, bo uwielbiam. Kiedyś piłam cały dzień czarną, teraz staram się ograniczać, bo jakoś owocowe mi nie wchodzą, ale z różnym skutkiem. Jak jestem nie-do-życia to i kawę sobie zrobię, wtedy rzeczywiście ciśnienie podskakuje i chwilę jest lepiej.
Estrella, ja jestem na tym samym etapie co Ty i też nie czuję nic. Na pewno będzie spokojniej, jak łobuza w brzuchu da się poczuć, ale nie ma czym się stresować. Przy pierwszej ciąży może i po 20 tc się pojawić, więc jeszcze 3 tygodnie. Wszystko przed nami! Potem będziemy chciały spokoju, a nie kopania po pęcherzy
Wiolala1 z avatarem od razu lepiej!
MDW, to u Ciebie już połówkowe będą na kolejnej wizycie?
Co do zachcianek to jadlabym wszystko co truskawkowe, maliny, do tego bułki drożdżowe, białe pieczywo i litrami ramen.
Jest to o tyle śmieszne, że lodów truskawkowych nie uważam, białego pieczywa nie jem od 12 lat 🤦🏼♀️ nie umiem zmusić się do zjedzenia awokado, które kiedyś Kochałam. Nawet z jajkami miałam jakiś problem. No śmiesznie. Robiłam dzisiaj badania i zrobiłam też progesteron bo jestem ciekawa jak sobie radzę bez suplementacji.
Sukienki ciążowej jeszcze nie znalazłam ale za to upatrzyłam sobie koszulkę (taki homewear) idealną. To jest rzecz, na której nie zamierzam oszczędzać TYM RAZEM bo wiem ile czasu w niej spędzę. A dla mojej psychiki lepiej będzie jak zobaczę coś estetycznego przemykającego w lustrze niż stare ubrania "nie do pracy".Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 12:20
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:Tak, 21.02 u mnie już połówkowe
Co do zachcianek to jadlabym wszystko co truskawkowe, maliny, do tego bułki drożdżowe, białe pieczywo i litrami ramen.
Jest to o tyle śmieszne, że lodów truskawkowych nie uważam, białego pieczywa nie jem od 12 lat 🤦🏼♀️ nie umiem zmusić się do zjedzenia awokado, które kiedyś Kochałam. Nawet z jajkami miałam jakiś problem. No śmiesznie. Robiłam dzisiaj badania i zrobiłam też progesteron bo jestem ciekawa jak sobie radzę bez suplementacji.
Sukienki ciążowej jeszcze nie znalazłam ale za to upatrzyłam sobie koszulkę (taki homewear) idealną. To jest rzecz, na której nie zamierzam oszczędzać TYM RAZEM bo wiem ile czasu w niej spędzę. A dla mojej psychiki lepiej będzie jak zobaczę coś estetycznego przemykającego w lustrze niż stare ubrania "nie do pracy".
Jak ten czas lecija mam 17.02 połówkowe bo tak mnie umówili w gabinecie jak bylam na pierwszych prenatalnych. Ja cały czas miesowstret. Nie mam już pomysłu na jedzenie. Mój się wkurza że glodze dziecko ale normalnie rzygam tęczą tj mięsem. Nic na to nie poradzę
MDW lubi tę wiadomość
AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
A ja wczoraj zrobiłam imprezę dla przyjaciół-niby zaległe urodziny męża, a chcieliśmy im o fasolce powiedzieć. Ile było łez, radości... Bardzo wzruszająca chwila😀😀😀 Natomiast, jak dorwałam się o 2.30 do chipsów... Masakra. Nie mogłam się oderwać. Nie chcę mieć zachcianek chipsowych
-
Estrella wrote:Jak ten czas leci
ja mam 17.02 połówkowe bo tak mnie umówili w gabinecie jak bylam na pierwszych prenatalnych. Ja cały czas miesowstret. Nie mam już pomysłu na jedzenie. Mój się wkurza że glodze dziecko ale normalnie rzygam tęczą tj mięsem. Nic na to nie poradzę
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
GoskaSamoska1 wrote:Dziewczyny upatrzyłem sobie że kupię komodę wraz z wanienka i przewijaniem bo mam dużą łazienkę a w sypialni mało miejsca. I o dziwo nic takiego nie umiem znaleźć... 😱
https://mamaville.pl/komoda-kapielowa-z-przewijakiem-biala-7517.html?gclid=Cj0KCQiAi9mPBhCJARIsAHchl1xQMqzRgDXfUjUlxj1WffEwGtGTpuHRdqWxWXvcztc-7aHd8C5s0T8aAoX-EALw_wcB
https://allegro.pl/oferta/roba-combi-przewijak-wanienka-stolik-do-kapieli-11077722134
https://babyhit.pl/product-pol-42438-Chicco-Wanienka-z-Przewijakiem-Cuddle-Bubble.html?utm_source=ceneo&utm_medium=referral
Widzę takie, ale designem to raczej nie grzeszy 😅 Chyba lepiej jednak skompletować sobie samemu. Ja postawię na komodę z nakładką do przewijania i składaną wanienkę.
910608 lubi tę wiadomość
💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
No wlasnie nie do końca to (jedynie jak już to ta pierwsza wersja). Ale udało mi się znaleźć i coś takiego... Myślicie że ma to sens?
https://www.sklep-scarlett.pl/komoda-z-przewijakiem-i-wanienka-scarlett-vela-bialy/
W sypialni nam się nie zmieści nic tylko łóżeczko i pomyślałam żeby wykorzystać duża przestrzeń w łazience na ten okres kiedy dzidziuś będzie dość z nami tam umieścić komodę z ciuszkami i akcesoriami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 17:12
-
MDW wrote:Hahaha Esti, pociesz Twojego, że i wegetarianki rodzą zdrowe, odżywione dzieci - wiem co mówię, bo sama takie urodziłam 2 lata temu, a miesa nie jem od 9 lat. Hemoglobina 13,5 ✌🏻️
Ja dopiero uczę się być roślinożercą😅 zwłaszcza że ja jestem bardzo wybiórcza w kwestii owoców i warzyw ale staram się to zmieniać. Polecasz jakąś stronę z przepisami czy coś?AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
GoskaSamoska1 wrote:No wlasnie nie do końca to (jedynie jak już to ta pierwsza wersja). Ale udało mi się znaleźć i coś takiego... Myślicie że ma to sens?
https://www.sklep-scarlett.pl/komoda-z-przewijakiem-i-wanienka-scarlett-vela-bialy/
W sypialni nam się nie zmieści nic tylko łóżeczko i pomyślałam żeby wykorzystać duża przestrzeń w łazience na ten okres kiedy dzidziuś będzie dość z nami tam umieścić komodę z ciuszkami i akcesoriami.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2022, 19:50
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Dla mnie to mało praktyczne szczególnie, że wanienka to na kilka miesięcy, potem dziecko siup do wanny :p czy tam do brodzika. Ja w ogóle kupuję chyba tym razem wiaderko do kąpieli. Tummy tub się nazywa
myślałam,że mam wanienkę tę najmniejszą z ikei, ale chyba zaginęła podczas przeprowadzki... A że mamy małe mieszkanie to wiaderko będzie jak znalazł
-
Estrella wrote:Ja dopiero uczę się być roślinożercą😅 zwłaszcza że ja jestem bardzo wybiórcza w kwestii owoców i warzyw ale staram się to zmieniać. Polecasz jakąś stronę z przepisami czy coś?
tylko weź to czasem na spokojnie, tzn. jak w przepisie na caponate (💛) jest żeby gotować i obrać ze skóry 6 pomidorow to wlej passate, bo się zajedziesz. Ciecierzycy też nigdy nie namaczam sztywno wcześniej tylko daję że słoika
Estrella lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Moja starsza kąpałam się w tej wanience plastikowej do 4rż🙊 mieliśmy dużą starą wannę i wolałam włożyć wanienkę i wtedy nalać jej pełno wody do niej. Dziecko się cieszyło że ma dużo, a tak naprawdę niewiele jej było. Do dużej byłoby mi szkoda bo ja mam trochę bzika na punkcie marnowania wody. No i jakoś tak bezpieczniej się czułam bo nie mogła się przewrócić na brzuch i podtopić. A na tym punkcie ten miałam hopla. Ja to ogólnie panikara. Teraz mamy mniejszą to drugi tylko do roku kąpał się w plastikowej A potem razem w wannie z siostrą, ale ile stresu mnie kosztowało. Już teraz kąpią się osobno bo za bardzo szaleli.
Co do przewijaka w łazience dla mnie to świetny pomysł, przy drugim miałam właśnie w łazience i to było super bo z wanienki nie trzeba mokrego dzidziusia przenosić tylko od razu na przewijak, smarowanie, ubieranie i gotowy maluszek ogrzany już dopiero do pokoju. Teraz nie mam miejsca w łazience bo dorobilismy prysznic więc będę musieć robić to znowu w pokoju jak przy pierwszym. Ale kombinuje jak to zmienić jak to jednak ogarniać w łazience.
A co do wanienki jeszcze to dziewczyny na innej grupie polecamy do małych łazienek wanienkę składaną. Bardzo mi się spodobała. I choć mam zwykła że stojakiem,
to chyba spróbuje odłożyć na tą składaną bo tamtej nie mam gdzie trzymać. A plastikowa może być w prysznicu czy wannie bo nie będzie rysować..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 09:47
-
https://allegro.pl/oferta/wanienka-silikonowa-skladana-dziecieca-ksiaze-wk-10553393055?offerId=10553393055&inventoryUnitId=SmwEBo6nKqUHP2PGfS-iaA&adGroupId=MjFmNWI0YjctNzk1YS00YmExLWFkMWQtMTdkNzg5ZDFhYmFlAA&campaignId=YzkyNjA5ZTctZGJiNi00NjJkLWJmYWEtMWYyODIwODU1ZTA2AA&sig=84132ddc9821721784e4e7e43088183c&utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=ads&gclid=EAIaIQobChMIha7Nss3b9QIVXgCiAx3ECghAEAQYBCABEgL6EvD_BwE
-
My mamy składana wanienke stokke, żeby nie zagracić łazienki. Jest super! Nasz 2,5 letni syn ciągle z niej korzysta. Dla niemowlęcia jest też nakładka. Można wziąć ze sobą na wakacje, na święta do rodzicie itp. My nie mamy wanny ani brodzika
Love22 lubi tę wiadomość
2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
Bumszakalaka wrote:Dla mnie to mało praktyczne szczególnie, że wanienka to na kilka miesięcy, potem dziecko siup do wanny :p czy tam do brodzika. Ja w ogóle kupuję chyba tym razem wiaderko do kąpieli. Tummy tub się nazywa
myślałam,że mam wanienkę tę najmniejszą z ikei, ale chyba zaginęła podczas przeprowadzki... A że mamy małe mieszkanie to wiaderko będzie jak znalazł