Lipcowe mamusie 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Moniika wrote:Anka ja też mam bazę, ale pasy dziecku i tak się zapina i dopasowuje, a w bazę tylko wpina fotelik
-
Zoe będzie dobrze 🙂
Dziewczyny wracam z wizyty, chyba trzeba będzie u mnie zmienić serduszko na różowe 😅 na prenatalnych prywatnie był chłopiec a mój gin na nfz mówi że na 70% dziewczynka,pewnie byłoby więcej % ale powiedziałam że tamten mówił że chłopak . Czekam na kolejna wizytę z niecierpliwością. Moje maleństwo ma 11 cm i 140 gram a wasze pociechy ile mialy /mają w 16 tygodniu?Lolita, Moniika, Izolda7913 lubią tę wiadomość
-
Nika Weronika o kurczę u mnie też na prenatalnych był chłopiec i jakoś tak się nastawiliśmy
wolałabym żeby tak zostało 🙂 wiadomo najważniejsze aby zdrowe ale jednak człowiek się nastawi 🙂
Starania od 10.2016 na tzw. "luzie"
Od 2018 już na poważnie...
02.2019 cb 6tc*
01.2021 cp w lewym i prawym jajowodzie
Laparotomia.
*Pcos* + wszystkie tego objawy
09.2021 HyCoSy jajowody drożne, lewy zwężony
03.11.21 ⏸️ promyczek nadziei 💛🙏
30.11 nasze szczęście ma 1.07cm i bijące ♥️
21.12 3.25cm 🐻
07.01 7cm chłopczyka 😍
22.02 360 g miłości ♥️
♥️♥️♥️ -
Nika Weronika wrote:Zoe będzie dobrze 🙂
Dziewczyny wracam z wizyty, chyba trzeba będzie u mnie zmienić serduszko na różowe 😅 na prenatalnych prywatnie był chłopiec a mój gin na nfz mówi że na 70% dziewczynka,pewnie byłoby więcej % ale powiedziałam że tamten mówił że chłopak . Czekam na kolejna wizytę z niecierpliwością. Moje maleństwo ma 11 cm i 140 gram a wasze pociechy ile mialy /mają w 16 tygodniu? -
Dzięki za słowa otuchy Dziewczyny!
Na COVID nic nie biorę bo generalnie nie mam nawet temperatury i nie kaszle nic. Tak tragicznie grupowo było tydz temu prze 2 dni tera to Objawia mi się tylko światłowstrętem i ogólnym zmęczeniem. Najchętniej bym się zaszyła w jakiejś ciemnej jaskini z gdzie będę sama bez żadnych dźwięków 😂
Co do krwiomoczu to nigdy nie miałam żadnych problemów. Dostałam antybiotyk ale przy wypisie jeszcze zemdlałam wiec mnie zostawili na kroplowce i zrobili testy. Wyszło przemęczenie organizmu i właśnie infekcja.. -
Love22 wrote:To jakaś poważna infekcja, ja miałam kilka razy w ciąży ale krew była tylko jak kamyki wychodziły, dlatego pytam. Najważniejsze, że masz leki. A test na cow robili Ci w szpitalu? Musisz teraz siedzieć tam tydzień czy wracasz do domu?
Nie test robiłam już wcześniej bo mąż i córka wyszli pozytywni. U mnie wyszło negatywnie i dopiero jak powtórzyłam to był pozytywny. Mam izolacje do wtorku. Pojechałam na SOR polozniczo ginekologiczny i tam byli przystosowani na pacjentki z COVID. Położna powiedziała ze jest dużo takich przypadków i maja tez wydzielone sale do porodów właśnie jak ktoś ma COVID. Przyjechałam o 20 a wypisali mnie już po wszystkim o 2 w nocy. Trochę się tam przespałam ale nie było potrzeby żeby tam zostać. -
To super,że masz taki szpital pod ręką i nie odesłali Cię gdzieś dalej. Tyle już słyszałam historii o odsyłaniu z pozytywnym wynikiem do innych szpitali że tego się boję gdyby coś.
To super że jesteś w domu. Wracaj szybko do zdrowia.zoexzoe lubi tę wiadomość
-
Ja dalej miewam mdłości, ale mniejsze. Zeszłam z 2 do 1 tabletki duphastonu, za parę dni kończę, mam nadzieję, że to jego sprawka 🙏 plecy troszkę mniej bolą, z żołądkiem też jakby lepiej. Oby wejść w ten drugi trymestr z większą energia i lepszym samopoczuciem ✊🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 21:59
BasiaIR lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
U mnie tez juz dolegliwości ustały, nie wymiotuje, czasami mi jeszcze trochę niedobrze ale łyk coli pomaga, nie boli mnie brzuch ani krzyż. Nie muszę wstawać po nocy żeby jeść, a brzuch nie jest twardy jak kamień.
Ale człowiek głupi i brak tych objawów mnie stresuje i tylko wyczekuje wizyty... Jeszcze 2 tygodnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 04:58
-
GoskaSamoska1 wrote:Ja od kilku dni kilka razy dziennie czuje coś w brzuchu, jak nie pukanie to takie jeżdżenie itd. ciekawa jestem czy to ruchy dziecka bo chyba za szybko no ale dziwne to jest bo to raczej nie jelita.
U mnie to samo od 3 dni 🙈 co jakiś czas ale tylko w jednym miejscu czuje takie właśnie jeżdżenie w brzuchu 🙈 u mnie 15+5 a według usg 16+4 😁 07.02 mam dopiero wizytę to się dowiem czy to maluch takie fikołki robi 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 10:56
02.11.2021 - II
04.11.2021 - beta 63 mlU/ml 6
1 wizyta - 17.11.2021 (przecherzyk ciążowy z mini zarodkiem)
2 wizyta - 06.12.2021🎅8+1 (jest ❤️ CRL 1,8 cm )
3 wizyta - 10.01.2022 - 13+1 (CRL 7,7 według usg 13+6)
4 wizyta - 07.02.2022 - 💖 czy 💙? -
U mnie zmniejszyły się mdłości, reszta bez zmian 🙄 Chyba ten codzienny ból głowy najgorszy, czasem sięgam po apap żeby móc funkcjonować. Odliczam do wizyty z nadzieją, że nie będzie już krwiaka.💁♀️ 27
💁♂️ 31
04.11.21 ⏸️
12 dpo- beta 78,9
15 dpo- beta 282,1 🥰
24.11- 6+1, bijące serduszko❤️
13.11- crl 2,43 cm ❤️
22.12- crl 3,95 cm ❤️
03.01- prenatalne- synek 💙
19.01- 110 gramów szczęścia 🥰
15.02- 250 gramów 🥰
01.03- połówkowe 🤞🍀
-
myszajda wrote:U mnie zmniejszyły się mdłości, reszta bez zmian 🙄 Chyba ten codzienny ból głowy najgorszy, czasem sięgam po apap żeby móc funkcjonować. Odliczam do wizyty z nadzieją, że nie będzie już krwiaka.