LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Chodziłam do prywatnej przychodni ale z kontraktem na NFZ i akurat nie było w gabinecie usg, co kompletnie mi nie przeszkadzało. Tylko udetką sprawdzane było tętno. Miałam 3 obowiązkowe gdzie indziej plus to w 37 tygodniu.
Teraz mam tego samego lekarza, ale chodzę do niego prywatnie do przyszpitalnej przychodni, i zerka na szybko na usg.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mój maluszek długo ruszać się nie chciał, a jak zaczął, to oczywiście maksymalnie. Dziś tak długo szalał, że aż mi było niedobrze. A teraz mam uczucie dyskomfortu i pobolewania w dole brzucha. Czy u Was jest podobnie, czy jak ruchy zaczynają się wcześniej i narastają stopniowo, to nie ma takich atrakcji?
ellevv, Monia/89, ola_g89 lubią tę wiadomość
41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
Kosanka wrote:Mój maluszek długo ruszać się nie chciał, a jak zaczął, to oczywiście maksymalnie. Dziś tak długo szalał, że aż mi było niedobrze. A teraz mam uczucie dyskomfortu i pobolewania w dole brzucha. Czy u Was jest podobnie, czy jak ruchy zaczynają się wcześniej i narastają stopniowo, to nie ma takich atrakcji?
Super że czujesz ruchy już! Ja to chyba jednak jeszcze nie odróżniam tych ruchów albo ich po prostu nie czuję ale jakoś się tym nie przejmuję. Jestem w 19t4d.PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Jak idę prywatnie co 3 tygodnie to mam na każdej wizycie razem z wydrukowaniem zdjęć. Na nfz (wizyty co 4-5 tyg) jest usg ale zdjęcie dostałam raz (na pierwszej wizycie).
Dzisiaj chyba pierwszy raz poczułam ruchy.Dziwne to było ale też inne od tego co odczuwałam do tej pory.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
ellevv wrote:Super że czujesz ruchy już! Ja to chyba jednak jeszcze nie odróżniam tych ruchów albo ich po prostu nie czuję ale jakoś się tym nie przejmuję. Jestem w 19t4d.
Pewnie za chwilę maleństwo zacznie szaleć. 😁41 lat
- 2 x IUI
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
Ja chodzę na fundusz i też mam usg na każdej wizycie. Ale dużo zależy od lekarza.
A wczoraj pierwszego kopniaczka poczuł mój mąż, połozył rękę na brzuchu i tak trzymał a akurat mały szalał wtedy dość intensywnie i dostał w dłoń. Ja mam ruchy mam bardzo mocne.,może dlatego że 3 ciąża to wszytsko porozciagane to mocno czuje 😊
-
No i miałam usg wczoraj. Ma być chłopak. Cicho liczyliśmy na dziewczynkę. Już nawet imię było wybrane no ale najważniejsze by było zdrowe. Tylko z imieniem problem. Przestudiowałam prawie wszystkie i żadne mi się nie podoba.
Połówkowe 24 marcaNati12, AnnaB. lubią tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiczek wrote:No i miałam usg wczoraj. Ma być chłopak. Cicho liczyliśmy na dziewczynkę. Już nawet imię było wybrane no ale najważniejsze by było zdrowe. Tylko z imieniem problem. Przestudiowałam prawie wszystkie i żadne mi się nie podoba.
Połówkowe 24 marca
Aaa przypomnij bo się poglubiłam masz już w domu chłopca?? -
Gosiczek wrote:No i miałam usg wczoraj. Ma być chłopak. Cicho liczyliśmy na dziewczynkę. Już nawet imię było wybrane no ale najważniejsze by było zdrowe. Tylko z imieniem problem. Przestudiowałam prawie wszystkie i żadne mi się nie podoba.
Połówkowe 24 marca
Gosiczku, w którym tygodniu ciąży będziesz na połówkowych? Bo ja u jednego w 21 tc,a u drugiego prawie w 23 tc,gdzie dziecko jest większe o te 1,5 tygodnia i nie wiem czy ten 23 tydzień to nie za późno 🤔 a i tak się zastanawiam, czy nie zrezygnować z tego jednego lekarza i nie iść tylko tego 23 tc.
14.07.2020 Michaś ❤️
08.01.2019 [*] 9tc 💔
08.2019 ciąża biochemiczna
~ Trombofilia wrodzona
~ MTHFR 677 CT homo -
Dziewczyny, ja już po polowkowym. Będzie dziewczynka👧. Waży 348g , wszystko w obrazie prawidłowe. Jedynie serduszko jeszcze raz Pani Doktor chce zobaczyć, bo całe badanie mała ułożona była kręgosłupem do nas i wg niej jest ok, ale jeszcze raz podejrzymy za dwa tygodnie.
Monia/89, Marika92, ola_g89, Nadzieja, Lyanna, mila_88, Madzik84, Nati12 lubią tę wiadomość
-
Marika92 wrote:Gosiczek mi też marzyła się dziewczynka i tutaj też bym nie miała problemu z imieniem, tak jak z chłopakiem 👶 ale my nie mamy dzieci, to w sumie nam nie robi, to różnicy. Wczoraj nawet lekarz pytał, czy mamy już imię, bo byłam na dodatkowym usg u innego lekarza 🙂 Mały ma 269g, jest jakieś 1,5 tygodnia do przodu. Lekarz zwiększył mi dawkę heparyny, teraz się kłuję dwa razy dziennie, a brzuch już taki obolały, no ale trzeba zacisnąć zęby i wytrzymać jakoś.
Gosiczku, w którym tygodniu ciąży będziesz na połówkowych? Bo ja u jednego w 21 tc,a u drugiego prawie w 23 tc,gdzie dziecko jest większe o te 1,5 tygodnia i nie wiem czy ten 23 tydzień to nie za późno 🤔 a i tak się zastanawiam, czy nie zrezygnować z tego jednego lekarza i nie iść tylko tego 23 tc.
Będę w 21tygodniu. Ja jestem do.tyłu bo ogólnie termin z miesiaczki mam na 26lipiec ale z wymiarów na 8 sierpieńMarika92 lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja miałam dziś wizytę i dr kazał mi się zapisać za 1,5 tygodnia. Zatem też będzie to 21 tc.
Mój stworek miał dziś 19+3 a duży jest na 20+2. Wiem, że różnie może być później, ale patrząc na nas... Mały nie będzie. Może jednak dobrze, że to chłopiec. 😂Nadzieja, Lyanna, Monia/89, mila_88, Madzik84, Nati12 lubią tę wiadomość
41 lat
- 2 x IUI
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
U nas też taka lipa z terminem. Niby 8 sierpień bo 2 tygodnie młodsze. Teraz pokazuje że różnica tygodnia..trochę sie martwię bo to 4 dziecko i planowana cc trochę sie boję że mnie złapie poród wcześniej a.wolałabym cc na zimnoStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Dziewczyny taka informacja dla tych które musiały kilka dni spędzić w szpitalu. Jeśli jesteście dodatkowo ubezpieczenie i spędziłyście w szpitalu powyżej 3dni to możecie ubiegać sie o odszkodowanie. Ja byłam 4.dni i wpadło mi 325zł wiem że to żadna rekompensata ale nie oszukujmy się że przy kompletowaniu wyprawki każdy grosz sie przydaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna