LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się do gina dopiero na czwartek dostałam na 19:20. Dziś rano robiłam betę i progesteron, po 20 powinnam mieć wyniki.
Rano poszłam po zakupy i czarno przed oczami mi się robiło, czułam się jak ryba wyjęta z wody tak duszno[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc) -
Sonia94 my tez mamy plan powiedziec w wigilie, ale obawiam sie, ze bedzie juz po mnie widac wiec bede musiala ubrac cos luznego zeby samo sie nie wydalo😀 my damy w prezencie rodzicom zdjecie Mlodego u Mikolaja na kolanach ubrany w sweterek z napisem “bede starszym bratem”.
Ja w pierwsze ciazy przytylam ponad 25kg, ale po 5 miesiacach wrocilam do swojej wagi. Jakos samo zeszlo.
-
Jestem po wizycie. Dostałam duphaston. No i mam się nie denerwować. Bo to nie pomoże. Myśleć pozytywnie. I dbać o siebie i maleństwo. Ze względu na to że to dopiero początek więc 4tydz to nie robiła mi usg bo i tak nic by nie bylo widać. Do tej lekarki mam się zgłosić 21.11 ale mam wizytę umówiona wczensiej u innej na 18.11
Madzik84, Minisia82 lubią tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Gratulacje dla Wszystkich Lipcowych Mam.
Ja z pytaniem do Seiba.
Również miałam w czerwcu cc, żeby ratować maleństwo, tyle że w 25tc. I tak samo jak Ty miałam bakterie do wyleczenia.
Powiedz mi proszę na jakiej podstawie dostałaś pozwolenie od lekarza na tak szybką kolejną ciążę? Mnie każdy mówi, że minimum rok, absolutnie nie wcześniej. Raz usłyszałam nawet, że 2 lata.
Będę wdzięczna za odpowiedź, jeśli chcesz może być w wiadomości prywatnej.
Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż 😉
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
VianEthel2 wrote:Gratulacje dla Wszystkich Lipcowych Mam.
Ja z pytaniem do Seiba.
Również miałam w czerwcu cc, żeby ratować maleństwo, tyle że w 25tc. I tak samo jak Ty miałam bakterie do wyleczenia.
Powiedz mi proszę na jakiej podstawie dostałaś pozwolenie od lekarza na tak szybką kolejną ciążę? Mnie każdy mówi, że minimum rok, absolutnie nie wcześniej. Raz usłyszałam nawet, że 2 lata.
Będę wdzięczna za odpowiedź, jeśli chcesz może być w wiadomości prywatnej.
Pozdrawiam i życzę spokojnych ciąż 😉 -
Byłam dziś na dodatkowej wizycie. Jest pęcherzyk ciążowy wraz z pęcherzykiem żółtkowym.Mam nadzieję,że na kolejnej wizycie będzie wszystko ok i zobaczę ♥️
Minisia82, Zajsonek, aLunia lubią tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Witam po tygodniu nieobecnosci. Zrezygnowalam z wizyty u ginekologa a dzien pozniej pojechalam na usg do jednego z lepszych lekarzy. Na usg byl pecherzyk ladnie ułożony nad wkladka. Lekarz powiedział ze super i ze nie mam krwiaka a to ulatwia sprawe. Wtedy byl widoczny pęcherzyk zoltkowy/ nie pamietam jak nawet to dokladnie powiedzial/. Ogólnie wszystko ok ale na serduszko za wczesnie choc z badania wyszlo ze jest to 6 tyg. Kazal zrobić ponowne usg za tydzien. Oczywiscie dostalam instrukcje ze mogę plamic i to nic dziwnego z wkladka. Wiec tak od tamtego tyg nadal plamie. Raz nawet byla krew. Plamienie sie utrzymuje ale jutro mam wizyte u docelowego lekarza. Fakt ze fasolka jest niespodziewana ale cholernie boje sie ze to moga byc poczatki poronienia. Przy mocniejszych plamieniach boli mnie tam gdzie mam zaczepiona za macice wkładkę. Ból chwilowy jak leżę to nic nie boli. Ja juz zakupiłam. Mialam jechac na ip ale nie mam z kim dzieci zostawic a nie zamierzam rodziny na takim etapoe informowac. Juto na wizycie zobaczymy co dalej. Do wczoraj rana jeszcze utrzymywaly sie mdlosci jak bylam glodna i kawy pic nie moglam dzis wszystko ustalo. Wiem ze na ta ciążę lekarz kazał sie przygotowac ze moze byc różnie. Wiec moje drogie u mnie totalna kicha. Plakalam dzis pół ranka ze to już po wszystkim to plamienie sie wsztrzymalo dopiero cos sie ruszylo jak musialam wyskoczyc do sklepu i po powrocie odrobine brazowego plamienia. Ja mam 3 dzieci i poronienie tez przezylam ale to jest dla mnie dziwne. Zastanawiam sie czy ta spirala mogła by blokowac poronienie? Czy jest możliwość ze nadal fasolka jest zywa ..... Mam rozdarte serducho. Maz stara sie mnie przytulac i wspierać ale sam sie boi bo nic nie wiemy. Wiem ze moge jechac na ip tylko u nas kładą na oddział a ja nie mam możliwości zostać majac 3 dzieci i to cala jest jeszcze chora. Moze mezowi sie uda wziac dzien urlopu. Wiec jutro wizyta. Nie wiem czy siw czegos dowiem.
Trzymam kciuki za wasze maluszki 😉Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
Wariatka3 plamienia zdarzają się często na początku ciąży, dlatego musisz być dobrej myśli i się nie nakręcać. Jakby to była żywa krew to co innego, a tak to postaraj się nie denerwować. Tym bardziej że lekarz sam powiedział że z wkładką możesz plamic. I trochę wiary w kropka, najprawdopodobniej mości sobie miejsce na kolejne miesiace
będzie dobrze.
Monalisar superto teraz byle do następnej wizyty !
Monalisar, wariatka3 lubią tę wiadomość
-
wariatka3 wrote:Witam po tygodniu nieobecnosci. Zrezygnowalam z wizyty u ginekologa a dzien pozniej pojechalam na usg do jednego z lepszych lekarzy. Na usg byl pecherzyk ladnie ułożony nad wkladka. Lekarz powiedział ze super i ze nie mam krwiaka a to ulatwia sprawe. Wtedy byl widoczny pęcherzyk zoltkowy/ nie pamietam jak nawet to dokladnie powiedzial/. Ogólnie wszystko ok ale na serduszko za wczesnie choc z badania wyszlo ze jest to 6 tyg. Kazal zrobić ponowne usg za tydzien. Oczywiscie dostalam instrukcje ze mogę plamic i to nic dziwnego z wkladka. Wiec tak od tamtego tyg nadal plamie. Raz nawet byla krew. Plamienie sie utrzymuje ale jutro mam wizyte u docelowego lekarza. Fakt ze fasolka jest niespodziewana ale cholernie boje sie ze to moga byc poczatki poronienia. Przy mocniejszych plamieniach boli mnie tam gdzie mam zaczepiona za macice wkładkę. Ból chwilowy jak leżę to nic nie boli. Ja juz zakupiłam. Mialam jechac na ip ale nie mam z kim dzieci zostawic a nie zamierzam rodziny na takim etapoe informowac. Juto na wizycie zobaczymy co dalej. Do wczoraj rana jeszcze utrzymywaly sie mdlosci jak bylam glodna i kawy pic nie moglam dzis wszystko ustalo. Wiem ze na ta ciążę lekarz kazał sie przygotowac ze moze byc różnie. Wiec moje drogie u mnie totalna kicha. Plakalam dzis pół ranka ze to już po wszystkim to plamienie sie wsztrzymalo dopiero cos sie ruszylo jak musialam wyskoczyc do sklepu i po powrocie odrobine brazowego plamienia. Ja mam 3 dzieci i poronienie tez przezylam ale to jest dla mnie dziwne. Zastanawiam sie czy ta spirala mogła by blokowac poronienie? Czy jest możliwość ze nadal fasolka jest zywa ..... Mam rozdarte serducho. Maz stara sie mnie przytulac i wspierać ale sam sie boi bo nic nie wiemy. Wiem ze moge jechac na ip tylko u nas kładą na oddział a ja nie mam możliwości zostać majac 3 dzieci i to cala jest jeszcze chora. Moze mezowi sie uda wziac dzien urlopu. Wiec jutro wizyta. Nie wiem czy siw czegos dowiem.
Trzymam kciuki za wasze maluszki 😉wariatka3 lubi tę wiadomość
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
nick nieaktualny
-
Nie biore nic bo juteo dopiero wizyta. Cholerka boje sie bo nie chce przeżywac tej straty. Mam doła niesamowitego. Jezeli gabinet usg bedzie jutro wolny to moze uda mi sie dowiedziec czy w środku wszystko ok. Gorzej jak dostene skierowanie do szpitala. Nie umiem sie cieszyć faktem ze juz moglam poronic. Jutro siw wyjasni.
Dziękuję za wsparcie. Mam nadzieje ale strach jest silniejszy.Jagódka- 08.2010
Milenka- 03.2013
Igorek - 12.2016 -
wariatka3 - przytulam, najważniejsze to mieć wsparcie i nie zadręczać się, jeżeli nie masz na to wpływu, wiem, że łatwo się pisze/ mówi ale wiem tez ile znaczy właśnie wsparcie!!!
Dziewczyny! Jakie suplementy bierzecie? Jaki preparat jest najlepszy?wariatka3 lubi tę wiadomość
Karolinka [*] -
Niepodległa wrote:wariatka3 - przytulam, najważniejsze to mieć wsparcie i nie zadręczać się, jeżeli nie masz na to wpływu, wiem, że łatwo się pisze/ mówi ale wiem tez ile znaczy właśnie wsparcie!!!
Dziewczyny! Jakie suplementy bierzecie? Jaki preparat jest najlepszy?Niepodległa lubi tę wiadomość
4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
7.11 - serduszko
-
Niepodległa wrote:wariatka3 - przytulam, najważniejsze to mieć wsparcie i nie zadręczać się, jeżeli nie masz na to wpływu, wiem, że łatwo się pisze/ mówi ale wiem tez ile znaczy właśnie wsparcie!!!
Dziewczyny! Jakie suplementy bierzecie? Jaki preparat jest najlepszy? -
Wariatka dobrze wiem co czujesz, u mnie dzisiaj też żywa krew się pojawiła, narazie jest cisza bo wzięłam dwie tabletki duphastonu. Ja się tak boje iść do ginekologa, mam traumę. Trzymam za Twoją fasolkę kciuki 😗
wariatka3 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Madzik84 wrote:Ja się do gina dopiero na czwartek dostałam na 19:20. Dziś rano robiłam betę i progesteron, po 20 powinnam mieć wyniki.
Rano poszłam po zakupy i czarno przed oczami mi się robiło, czułam się jak ryba wyjęta z wody tak dusznoMadzik84 lubi tę wiadomość
Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️