LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Monalisar wrote:Za chwilę będzie początek grudnia ,a potem zajmiesz się bieganiną przedświąteczną i nim się obejrzysz będzie 17.12.Ja mam kolejną wizytę 23 grudnia.
Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz 😝
17.12 idę na USG i umówić się na prenatalne, które musza być zrobione do 6.01 wiec na kolejną wizytę już nie będę musiała tak długo czekać 😊 -
Ja też po wizycie, u innego lekarza i u tej pani już zostanę
Ciąża młodsza niż wychodzi z daty ostatniej miesiączki, więc serduszka jeszcze nie widać. Ale widać ładny pęcherzyk z ciałkiem żółtym. Mam zrobić podstawowe badania, mierzyć ciśnienie i cukier i w piątek znowu się pojawić z wynikami. Jeśli ciśnienie będzie za wysokie, to na dzien będę musiała się położyć do szpitala, żeby dobrała mi leki. Ogólnie wizyta na plus. Cena taka sama, jak u poprzedniego gina ale czułam się bardziej "zaopiekowana". No i pani pracuje w szpitalu, więc łatwiej będzie z umówieniem cc w razie czego.
EDIT: Będę robiła prenatalne USG i Pappa. Robiłam w poprzedniej ciąży, teraz też zaszaleję i zrobięWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 00:09
lara88, mila_88 lubią tę wiadomość
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Zajsonek wrote:Mam nadzieję, że będzie tak jak piszesz 😝
17.12 idę na USG i umówić się na prenatalne, które musza być zrobione do 6.01 wiec na kolejną wizytę już nie będę musiała tak długo czekać 😊
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Ja mam wizytę bez USG 18.12, a prenatalne 20.12. W tej ciąży zupełnie inaczej biegnie mi czas. Często nie mam nawet pojęcia który to tydzień ciąży. Z córką byłam zorientowana co do dnia i każdego etapu który zachodzi w ciele dziecka. Teraz muszę się sporo nagłówkować żeby to poobliczać.
-
u mnie pecherzyk dobrze umiejscowiony odpowiada 5t2d a ja jestem 5t1d wiec wielkosciowo ok
natomiast nic wiecej nie wiem bo glupia ja poszlam do kliniki gdzie pracuje moja ginka myslac ze maja dobre uSG tam a okazalo sie ze ona u sibie w gabinecie ma 100razy lepszy sprzet niz w klinice
takze z atydzien wizyta u niej w gabinecieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 13:26
Karolkya, lara88, rc lubią tę wiadomość
-
Mnie dopadły pierwsze wymioty,wyszłam wcześniej z pracy i leżę w domu.Do tego okropne mroczki przed oczami i ból głowy.Jem suche bułki i banany.
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
Ja już po wizycie, wszystko dobrze, maluch ma 4mm, serduszko bije 😍 Ma 6 tyg i 2 dni
Po tylu miesiącach niepowodzeń ciężko uwierzyć, że to się dzieje naprawdę!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2019, 13:38
babydust1, Karolkya, Niepodległa, Nati12, Madzik84, mila_88, Monalisar, Martusska, admiralka, Aga26, Tygrysek, rc lubią tę wiadomość
Starania od maja 2018
I cykl - owu 17dc 🤩
II cykl - owu 19 dc
III cykl - owu 16 dc, II 30 dc 😍
34 dc - beta 993.2 mlU/ml, prog 39 ng/ml
37 dc - beta 2635 mlU/ml
26.11.19 jest ♥️ -
Dziewczyny super wieści
ciesze się że wizyty udane.
Alunia u mnie też są rzuty z tymi objawami.raz są mocno odczuwalne a np od wczoraj bardzo delikatne mdlosci, a wizytę dopiero mam 9.12trzeba być dobrej myśli.
aLunia, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
Hej
Czy mogłabym do Was dołaczyć?
Jestem mamą po dwóch stratach, więc podchodzę do tej ciąży jeszcze z ogromnym strachem i niepewnością. Ale jeżeli szczęśliwie uda się poznać w lipcu to spełni się nasze wielkie marzenie
Mamy w domu roczną córeczkę i marzyła nam się mała różnica wieku między maluchami.
Termin z OM 28 lipca więc sam koniec - bardzo wam zazdroszczę, że jesteście już dalej
Pierwsza wizyta 17 grudnia, celowo tak późno - wolę już iść na konkretAleksandra_nails, babydust1, Solcito, Monalisar, Tygrysek, rc, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Madzik84 wrote:19mm pęcherzyk, zarodka nie widać, kontrola za tydzień... 😰
A do kompletu podejrzenie hashimoto... 😣
ja w poprzedniej ciazy mialam 17mm pecherzyk ciazowy i nie bylo zarodka ale byl pecherzyk zoltkowy i wszystko wygladalo prawidlowotydzien pozniej bylo serduszko
coreczka ma dzisiaj prawie 5 lat
-
admiralka wrote:Hej
Czy mogłabym do Was dołaczyć?
Jestem mamą po dwóch stratach, więc podchodzę do tej ciąży jeszcze z ogromnym strachem i niepewnością. Ale jeżeli szczęśliwie uda się poznać w lipcu to spełni się nasze wielkie marzenie
Mamy w domu roczną córeczkę i marzyła nam się mała różnica wieku między maluchami.
Termin z OM 28 lipca więc sam koniec - bardzo wam zazdroszczę, że jesteście już dalej
Pierwsza wizyta 17 grudnia, celowo tak późno - wolę już iść na konkretja mam ten sam termin
z OM
i tez jestem po kilku stratach zycze powodzenia mam nadzieje ze teraz sie uda
-
babydust1 wrote:a widac pecherzyk zoltkowy ? pecherzyk jest okragly ladny ?
ja w poprzedniej ciazy mialam 17mm pecherzyk ciazowy i nie bylo zarodka ale byl pecherzyk zoltkowy i wszystko wygladalo prawidlowotydzien pozniej bylo serduszko
coreczka ma dzisiaj prawie 5 lat
Nie, ani zarodka, ani pęcherzyka żółtkowego. Pęcherzyk ma kształt fasoli. Nadzieja umiera ostatnia, ale mam czarne myśli 😔😔😔[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)