LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie małe dziecię ma 1,5 cm. Dostałam skierowanie na prenatalne i muszę iść do mojego neurochirurga po zaświadczenie ze nie mogę rodzic naturalnie, gdyż jestem po operacji lędźwiowego odcinka kręgosłupa w tym roku. Także u mnie poród naturalny nie wchodzi w grę nawet. A z objawów dzisiaj od rana się witam z babcią klozetowa. Czuję się fatalnie..
mila_88, Monalisar, trodde, AnnaB., ola_g89 lubią tę wiadomość
-
Ja miałam dziś wizytę
wszystko ok, słyszałam serduszko
teraz tylko podbrzusze jakoś pobolewa po badaniu, ale to pewnie normalne.
Mdłości coraz gorsze, ból głowy, a dziś dopiero 7+1, nie wiem jak to przetrwam, a w domu córka biega 20-sto miesięczna
Najgorsze jest to, że z powodu mojej cukrzycy stwierdzonej przed ciążą muszę już teraz powtórzyć krzywa glukozowana sama myśl chce mi się wymiotować
no i muszę zapisać się też z powodu tej cukrzycy do poradni patologii ciąży i poradni diabetologicznej dla kobiet w ciąży. Czy któraś ma doświadczenie w takiej sprawie i może mi powiedzieć jak te procedury wyglądają?
Monia/89, mila_88, Dorciax, AnnaB., Nadzieja lubią tę wiadomość
-
Acygan jeśli chodzi o poradnie patologii ciąży to nie mam doświadczenia, ale mam IO i mój ginekolog kazał mi się zapisać na konsultacje do diabetologa. W poniedziałek byłam u rodzinnego lekarza po skierowanie i tam mi powiedziała Pani doktor że z racji tego że jestem w ciąży to mam prawo do zapisania się na wizytę specjalistyczna w przeciągu tygodnia i to na NFZ. I faktycznie tak było. Wczoraj zadzwoniłam do przychodni i Pani mówi że zapisy na nowy rok już są. Ale jak powiedziała że w ciąży to wizytę miałam za 1,5h 😁 Więc warto wiedzieć o tym że takie są przepisy 😊
Addka - przykro mi bardzo. Choziaz może jeszcze nie wszystko stracone. Trzymam ciuki żeby wszytsko się dobrze potoczyło 🤗
Rocznik 1990
12.2014 początek starań,
11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
03.2016 nieudana próba HSG
04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
12.2016 córeczka jest z nami👨👩👧 3280g, 54cm
03.2018 starania o rodzeństwo,
11.2018 początek leczenia
02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
10.2019 I cykl po laparo z Lametta
28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
02.07.2020 synek jest z nami 👨👩👧👦 3660g, 56cm -
Hej dziewczyny
można dołączyć?
Jestem mama 14-miesięcznej łobuziary. Wczoraj na wizycie widziałam nasze drugie pukajace serduszko. Ogolnie to moja 4 ciąża, raz poronienie zatrzymane w 11tc, w poprzednim cyklu ciąża biochemiczna. Wierze, ze teraz wszystko będzie dobrze i dotrwamy w dwupaku do lipcatermin wg OM na 24.07.
Monia/89, Madzik84, mila_88, Martusska, Dorciax, Kosanka, AnnaB., aLunia, Nadzieja lubią tę wiadomość
-
Po dziaiajszsj wizycie wiem że maluch ma 8,5 mm i serduszko bije. Dostałem skierowanie na krzywa glukozową ze względu na IO. Według usg maluch młodszy o 2 dni niż wychodzi z terminu @.
Na 7.01. umówiłam się na prenatalne (teraz 7 Tc) mam nadzieję że nie za szybko.Monia/89, Madzik84, mila_88, Dorciax, AnnaB., Nadzieja lubią tę wiadomość
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Acygan ja też jestem objęta poradnia patologii ciąży. Ogólnie jak dostałam skierowanie od mojego ginekologa to w celu skierowania mnie przez nich na badania prenatalne oraz na usg echokardiologiczne płodu bo mam problemy endokrynologiczne. Jak pojechałam tam pierwszy raz to mi wyznaczono termin konsultacji u lekarza i tyle. Pojechałam na drugą wizytę kilka dni później i wtedy dopiero miałam kontakt z lekarzem. Wywiad, usg, dostałam skierowanie na prenatalne na które jakimś cudem też udało mi się umówić w klinice i dostałam kolejny termin normalnej wizyty w poradni na styczeń. Lekarz poinformował mnie że na styczniowej wizycie dostanę skierowanie na kolejne usg to drugiego trymestru i na usg echokardiologiczne płodu. Pytano mnie czy jestem objęta opieka endokrynologa i jeżeli tak to nie drążyli tematu. Musisz się dowiedzieć jak to wygląda w poradni do której Cię skierowano, bo pewnie wszędzie jest inaczej. Weź wszystkie wyniki jakie masz, skierowanie i dowód osobisty i najlepiej tam jedz. Chyba że dowiesz się czegoś telefonicznie. Ogólnie nic strasznego, tylko jak to bywa na nfz czekanie i kolejki 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 20:54
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
U mnie wszystko dobrze. Maluchy urosły, serca biją wzorcowo:)
W poniedziałek idę do poradni umówić się na usg prenatalne, pewnie po świętach dopiero.
W końcu dostałam upragnioną kartę ciąży:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2019, 22:27
Zajsonek, Dorciax, Lyanna, Monia/89, AnnaB., Madzik84, Alphelia lubią tę wiadomość
2019.11.14 dwa bijące serduszka
2019.12.27 dziewczynki;)
2020.06.18 po drugiej stronie lustra;-)
ponad 4 lata starań; 2019.02. poronienie 9tc
-
acygan wrote:Dzięki dziewczyny
muszę się zapisać do tych poradni i zobaczę co oni mi tam powiedza.
1IVF Invicta Warszawa Październik2019 -
HBA 13%, FragDNA powyżej 30%
1 zarodek M.2. (beta 0,1)
2IVF Invicta Warszawa
Styczeń 2019-
1zarodek BL3.2.3 (beta0,1)
3 próba Novum - start Luty 2019 (histeroskopia, mąż leczenie Wolski) HBA 61%, fragDNA 10%
Transfer 11.10.
Zarodek 2 dniowy
11dpt beta 58, prog 16
13dpt 108, 14dpt 167 prog 70, 17dpt 543 prog 37, 20dpt 1371 prog 57 25dpt 6853 prog 35 jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy
34 dpt jest 💓
27.12 usg prenatalne - prawdopodobnie chłopak 😊
Mamy 2 mrozaki 2dniowe
11.10.2022r. Kriotransfer
Czekamy na nasze szczęście! ❤️
-
Hej Kobietki!
Sama jeszcze nie mogę w to uwierzyć, ale... jestem w ciąży
Termin porodu 20.07, USG prenatalne 07.01
To moja druga ciąża, pierwsza na początku tego roku była niestety pozamaciczna.
Mam nadzieję, że tym razem będzie wszystko w porządku. Dzisiaj miałam kolejne USG, wszystko OK - serduszko nadal pięknie bije, a moje szczęście ma 14 mm.
Dziewczyny trzymam mocno kciuki za nas wszystkie!Lyanna, Kosanka, Monia/89, AnnaB., Madzik84, Nadzieja lubią tę wiadomość
02-03.2019 - cp - metotreksat (x2) - przymusowa przerwa w staraniach do 10.2019
07.2019 - sono HSG - jednostronna niedrożność
4.11.2019 - 2 kreski
20.11.2019 - bijące serduszko
CZEKAMY na lipiec
-
acygan, ja już jestem po krzywej
Myślałam, że nie dam rady ale nie było tak źle. Piłam normalną glukozę, nawet nie wiedziałam, że można przynieść coś smakowego. Do diabetologa dostałam skierowanie od rodzinnego i w związku z ciążą umówili mnie za kilka dni. Byłam już i idę znowu za tydzień. U niego tak to wygląda, że zanim cukier się nie unormuje to chodzi się często. Niestety krzywa wyszła źle, więc do końca ciąży czeka mnie dieta, lekarz kazał się też nastawić na insulinę (brałam w poprzedniej ciąży ale wtedy cukrzyca stwierdzona w 25 tygodniu).
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Dziewczyny waśnie trafiłam do sZpitala z krwawieniem. Pani ginekolog mówi ze nie widzi już świeżej krwi, ale jak idę do toalety to ze mnie leci wiec ja już nie wiem co. Zrobiła mi usg przez brzuch i słyszałam serduszko. Niby jest wszystko ok, ale nie wiedza co się dzieje i czemu ze mnie leci.4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
7.11 - serduszko
-
Fooskate wrote:Dziewczyny waśnie trafiłam do sZpitala z krwawieniem. Pani ginekolog mówi ze nie widzi już świeżej krwi, ale jak idę do toalety to ze mnie leci wiec ja już nie wiem co. Zrobiła mi usg przez brzuch i słyszałam serduszko. Niby jest wszystko ok, ale nie wiedza co się dzieje i czemu ze mnie leci.
Biedna, pewnie denerwujesz się okropnie. Skoro jednak serce bije, to pewnie jakiś krwiaczek. A jeśli dr już go nie widzi, to może pękł, leci, wyleci i będzie spokój. Trzymam kciuki! ✊✊✊41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
ola_g89 wrote:Ogolnie mam do Was pytanie.
Czy któraś z Was brała Duphaston i karmiła piersią? Mój lekarz utrzymuje, ze można. Tym bardziej, ze zostało nam tylko jedno karmienie na dobę. Ale jednak jestem ciekawa, jak podchodzili do tego Wasi lekarze
Ja biore luteine i karmięStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gaguś wrote:Jest coś takiego jak Gluco test glukoza w postaci płynu o smaku pomarańczy np albo coli. I to można wypić zamiast glukozy w proszku 😊podobno rewelacja tyle że kosztuje 15-20zl ale myślę że warto żeby się nie męczyć 😊
Właśnie ta pomarańczowa kupiłamale boję się że przez moje mdłości mogę nie dac rady
bo tak ogólnie to całkiem nieźle znoszę to badanie.
-
Wiec kilka dni czeka mnie w szpitalu, w tym urodziny ;( jest krwiak bardzo duży, ale nie ma już krwi w pochwie tylko brunatny kolor, mam leżeć i tylko do łazienki chodzić. Odstawili mi fraxiparine, ale zwiększyli duphaston i luteinę.4.11 - szpital, plamienie, duphaston 3x2 😔 beta 9838 😍
7.11 - serduszko