LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tymi mdlosciami serio nie ma reguły. W moich trzech utraconych ciążach czułam się fatalnie i jeszcze przed pozytywnymi testami wiedziałam ze coś się dzieje. Codzienne poranne wymioty, mdłości całodobowe. W ciąży z córka, którą udało mi się szczęśliwie donosić, męczyło mnie tylko wieczorne zmęczenie. Gorzej zrobiło się w drugim trymestrze przez rozchodzące łożysko ale to inna bajka. W każdym razie teraz bardzo liczę ze wszystko jest ok bo praktycznie nie czuje ze jestem w ciąży. Co prawda, od 18:00 ledwo na oczy widzę ale mdłości to dla mnie jakaś abstrakcja. W środę mam wizytę na NFZ (bez USG) a 20.12 prenatalne i wierzę że z dzieckiem wszystko będzie ok.
-
Dorciax współczuję ogromnie. Trzymaj się mocno i życzę dużo siły i wytrwałości. Tule mocno.
Rocznik 1990
12.2014 początek starań,
11.2015 zaczynamy leczenie Naprotechnologia,
Hiperprolaktynemia czynnosciowa, niski progesteron, podejrzenie endometriozy, niedobór Wit D3,
03.2016 nieudana próba HSG
04.2016 II cykl z Femarą i udało się ❤
12.2016 córeczka jest z nami👨👩👧 3280g, 54cm
03.2018 starania o rodzeństwo,
11.2018 początek leczenia
02-07.2019 VI. cykli z Letrazolem + Glucophage XR 750
26.09.2019 laparoskopia - wykryto i usunięto endometrioze 2 st., usunięto torbiel endometrialną na lewym jajniku, usunięto torbiel okołojajowodową na prawym jajowodzie, przeczyszczono jajowody.
10.2019 I cykl po laparo z Lametta
28.11. 2019 jest ❤️ dzidziuś 1,04cm
02.07.2020 synek jest z nami 👨👩👧👦 3660g, 56cm -
AniaMania wrote:Co to znaczy że rozchodziło Ci się łożysko?
To znaczy ze odstęp miedzy kośćmi spojenia zrobił się zbyt duży. Nie mogłam chodzić a nawet przekręcić się na łóżku. Praktycznie przeleżałam kilka miesiecy. Nawet do toalety mąż musiał mnie prowadzić. Z tego powodu miałam cc -
Zajsonek wrote:Dziewczyny wieczorem uzupełnię listę 😊
Jak chcecie coś jeszcze dopisać dajcie znać 😘
Dorciax tak mi przykro😔
Ja podam termin po następnej wizycie w styczniu. Mam różnicy 2 tygodnie miedzy USG a OM no i nie chce zachwalać. Zobaczę ci mi gin powie po następnej wizycieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
AniaMania wrote:Ale to chyba Ci się spojenie łonowe rozchodziło. Ja też to miałam w poprzedniej ciąży. Ale o rozchodzeniu się łożyska nie słyszałam, dlatego pytam
Tak, oczywiście chodziło mi o spojenie łonowe. Nie wiem jakim cudem napisałam o rozchodzeniu łożyska (ciążowe zaciemnienie chyba). Dopiero po Twoim drugim komentarzu dokładnie zerknęłam na to co sama napisałam. Wybacz przejezyczenie -
Heheh spoko, dopytuje z ciekawości bo wiadomo że różne przypadłości w ciąży się zdarzają . A jeśli chodzi o rozejscie spojenia to ciekawe czy spotka nas to samo kolejny raz. Też miałam z tego powodu CC,chociaż moje dolegliwości nie były aż tak uciążliwe jak u ciebie. Rozejscie 3 tyg przed CC u mnie było 18 mm. Faktycznie obrót w nocy to był mega wyczyn. Wyjście z wanny, praktycznie nie możliwe i wiele innych. I też się zaczęło u mnie wcześniej, bo chyba już od 16 tyg narzekalam że mnie boli.
-
AniaMania wrote:Heheh spoko, dopytuje z ciekawości bo wiadomo że różne przypadłości w ciąży się zdarzają . A jeśli chodzi o rozejscie spojenia to ciekawe czy spotka nas to samo kolejny raz. Też miałam z tego powodu CC,chociaż moje dolegliwości nie były aż tak uciążliwe jak u ciebie. Rozejscie 3 tyg przed CC u mnie było 18 mm. Faktycznie obrót w nocy to był mega wyczyn. Wyjście z wanny, praktycznie nie możliwe i wiele innych. I też się zaczęło u mnie wcześniej, bo chyba już od 16 tyg narzekalam że mnie boli.
To ja nie wiem ile miałam pod koniec ciąży ale ok 28-30 tygodnia miałam już ponad 2 cm. I tez od samego początku czułam tam rozciąganie. Na aktualnym etapie na pewno już czułam wiec może tym razem będzie lepiej -
Tez miałam rozejście spojenia w ostatniej ciąży. Niestety moja ginka nie pokierowała mnie dalej, żeby to diagnozować, więc nie wiem jak wyglądało to w milimetrach. Pod koniec ciąży bywało, że nie byłam o własnych siłach dojść do łazienki. W drugim trymestrze będę uderzać do fizjoterapeuty, żeby otejpował mi brzuch (zostało mi spore rozejście mięśni prostych brzucha), to zaglądam też o spojenie, pewnie będzie trzeba założyć ortezę, bo więzadła są rozciągnięte po poprzednim rozejściu spojenia.[*] 18.10.2014 (8tc), 18.08.2015 (7tc)
-
Nobis wrote:Krzywa cukrowa chyba wyszła mi nienajlepiej:
Na czczo 82,60 mg/dl
Po 1 h 166,20 mg/dl
Po 2 h 161,00 mg/dl
Wynik po 2 godzinach łapie się pod cukrzyce. Dostała już skierowanie do diabetologa czy jesteś jeszcze przed wizytą u ginekologa? -
Kurczę muszę jutro swojego ginekologa trochę pogonić żeby dał mi też w końcu skierowanie na badania krwi itp. Bo tak czuję się jakbym była z wszystkim do tyłu 😱PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
ellevv wrote:Kurczę muszę jutro swojego ginekologa trochę pogonić żeby dał mi też w końcu skierowanie na badania krwi itp. Bo tak czuję się jakbym była z wszystkim do tyłu 😱
Spokojnie ja też dopiero jutro mam dostać skierowanie na wszystkie badania
[*] Kornelka - 01.09.2019 r. (36tc) ❤️
Zosia 🥰 - 20.06.2020 r. (36tc)