LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
Lyanna wrote:Lara88, powinni Cię umówić na wizytę w ciągu 7 dni. Wiadomo, że teraz okres świąteczny i urlopowy ale i tak 20.01 to bardzo odległy termin. Co do diety i leków, to w ciąży w zasadzie jedynym lekiem jest insulina. Wiem, że niektóre dziewczyny biorą też Metformax ale mój diabetolog go nie przepisuje, bo w Polsce nie ma jednoznacznego stanowiska dotyczącego bezpieczeństwa stosowania w ciąży. Chociaż np. w USA normalnie go podają. Tak czy inaczej na początek zawsze próbuje się z dietą, a jeśli to nie pomaga, to insulina. Ja biorę w tej chwili insulinę na noc, w środę pewnie dostanę też do posiłków.
U mnie bez zmian w kwestii mdłości, najgorzej czuję się wieczorem. W ciągu dnia jestem mega zmęczona, dzisiaj się zmobilizowałam i nie położyłam z córką na drzemkę, tylko zrobiłam w tym czasie obiad. Pewnie za kilka godzin będę tego żałować
No i trochę się martwię czy wszystko jest ok, a następna wizyta to prenatalne 08.01. Boję się, że pojadę a lekarz powie, że serduszko nie bije...
Mam codziennie takie same myśli, jak czuję się trochę lepiej i mam mniejsze mdłości to zaczynam się martwić, czy serduszko bije. Mam wizytę 23 grudnia, zostało już tylko tydzień.....
AMH 1,11-grudzien 2018
AMH 0,67-pazdziernik 2019
Mutacja MTHFR heterozygota
04.2019 ciąża naturalna-poronienie 7 tc.
10.2019 ciąża naturalna
21.11.2019 bije serduszko ♥️
04.07.2020 Pola jest już z Nami 3480 g 52 cm -
aaniluap wrote:Tez mam ciagle takie schizy. Jakbym miała możliwość to chyba robiłabym codziennie USG
Hehe, to może taki aparat domowy do słuchania serducha trzeba zakupić? Tylko jak nie usłyszysz nic to jeszcze gorsze schizy będą 😅PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
O matko dziewczyny... Póki co jestem na etapie myśli, że to moja druga i ostatnia ciąża... 😕 Nie wyrabiam dzisiaj.. Już nawet wodą (jak się napije wody niegazowanej) to wymiotuję.. 🤢 Pamiętam że z Martynka też tak miałam ale zdecydowanie mając już jedno dziecko w domu jest o wiele gorzej..
A zapomniałam wam pisać 🤭 już rodzicom powiedzieliśmy o ciąży ☺️ wytrzymałam 3 tygodnie odkąd się dowiedziałam że jestem w ciaży i wszyscy się śmieją że jak na mnie to z dobrymi wiadomościami bardzo długo wytrzymałam 🤭😅🤣 a zrobiliśmy jak chciałam wcześniej ☺️ na bluzce zrobiliśmy napis "mam sekret.. Będę starszą siostrą" ☺️ tylko czas obwieszczenia tej informacji się zmienił 😅Monia/89, Alphelia, AnnaB. lubią tę wiadomość
Beta 18.11 5085❤️
Martynka 08.06.2018 ❤️ -
Sonia ale super pomysł 💕 ja powiedziałam rodzicom od razu po wizycie serduszkowej 😊 to ich pierwsze wnuczatko więc nie mogłam się powstrzymać. Tesciom chcemy powiedzieć po Wigilii ale to będzie ich 7 wnuk albo wnuczka. Chcemy włożyć zdjęcie z usg 3D i kupiliśmy bombke na choinkę w kształcie bucików niemowlęcych i podlozymy im pod choinkę więc napewno będą mieć niespodziankę. Ja mam jeszcze 2 babcie i 2 dziadków, chciałam też im powiedzieć w święta ale chyba poczekamy do dnia babci i dziadka i im powiemy że będą pradziadkami 😀😀
Sonia94, Madzik84, AnnaB. lubią tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
admiralka wrote:Hej,
U mnie jutro dopiero długo wyczekiwana pierwsza wizyta, bardzo się boję.
Wierzę, że będzie dobrze i trzymam kciuki! Ja jutro też mam wizytę i mam nadzieję, że zobaczę ruszającego się wesoło maluszka.
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Chciałam umówić się dzisiaj do endokrynolog i jako kobiecie w ciąży wyznaczono mi termin pp 20 luty więc podziękowałam po niewielkiej spinie. Diabetolog by mi wyznaczyli na drugą dekadę stycznia więc stwierdziłam żeby się w d..ę pocałowali. Jutro mam prywatna wizytę u diabetologa a do endokrynolog napisze SMS.Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
Ja na wizyte do diabetologa też czekam miesiąc, termin mam na 3 stycznia. U mnie cukier podwyższony tylko na czczo i to nie dużo. Jak byłam miesiąc temu u ginekologa wypisał mi receptę na paski a glukometr dostałam gratis do tych pasków w aptece. Dietę tak różnie trzymam, pozwalam sobie na niektóre niedozwolone rzeczy ale cukier po posiłkach mam zawsze w normie, nie przekroczył mi nigdy 120 .dzusiaj z krwi nawet na czczo miałam 87 czyli w normie. Zobaczę co mi diabetolog powie w styczniu
-
ellevv wrote:Uff a już się zaczynałam martwić bo widzę że tu większość jakieś badania robi itp a ja tylko usg miałam z 4 razy 😅 Mam nadzieję że jutro też się dowiem czy mogę zmienić w końcu ginekologa i inny szpital czy nadal nie. Jakoś powoli nie widzi mi się 30km w jedną stronę jeździć.
Jak tam u was dziewczyny ? Jak się czujecie? Któraś ma dziś wizytę ? 😊 Mnie cały czas mdli i mam tego już dość ale przynajmniej nie witam się z toaletą więc jest jakiś plus.
Ja mam wizytę jutro. Już cała chodzę z nerwów.
Ja nic nie czuję. Nawet nudności już nie mam. Czasem węch jest wyczulony, ewentualnie coś mnie pociągnie w brzuchu. No i piersi są ogroooomne. Muszę ruszyć po nowe staniki. Tyle. Dziś nawet miałam tyle energii, że mogłabym góry przenosić. Trochę mnie to niepokoi, gdy czytam o tych wszystkich objawach, o których piszą inne lipcowe mamy.41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
Kosanka wrote:Ja mam wizytę jutro. Już cała chodzę z nerwów.
Ja nic nie czuję. Nawet nudności już nie mam. Czasem węch jest wyczulony, ewentualnie coś mnie pociągnie w brzuchu. No i piersi są ogroooomne. Muszę ruszyć po nowe staniki. Tyle. Dziś nawet miałam tyle energii, że mogłabym góry przenosić. Trochę mnie to niepokoi, gdy czytam o tych wszystkich objawach, o których piszą inne lipcowe mamy.
Weź nawet mi nie mów, też mam wrażenie że moje piersi zrobiły się jakieś takie ogromne i okrągłe ale na swoje szczęście mieszcze się w swoje staniki. I powoli co raz mnien bolą a od kilku dni zaczęłam w ala sportowym jakby staniku spać (niemaja wkładek ani nic) ale za to z rana nie bolą i lepiej się czuję.
Jak to mówią każda ciąża jest inna. Moja mama na przykład bardzo dobrze się czuła z porównaniem do mnie a jedynie przejażdżki samochodem były okropne dla niej, zawsze musiała jakiegoś cukierka czy coś mieć. A ostatnia ciąża w wieku 39lat.
Ja jakoś żyje sobie spokojnie z wizyty na wizytę. Chyba mam bezstresowa ciążę 😅PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
Ja ostatnio tez schizuje. A wizyta dopiero 7.01. 😔 a tak naprawdę to ide po samo zwolnienie, ale na bank wymusze usg. Detektor tętna płodu kupiłam w poprzedniej ciąży i uratował mnie przed zeswirowaniem zupełnym. Ale fakt, jak jednego dnia nie słyszałam serducha to na drugi dzień wizyta od razu w panice. Póki co, jeszcze za wczesnie na słuchanie. W poprzedniej udało mi się w 10+1 usłyszeć.
-
ellevv wrote:Weź nawet mi nie mów, też mam wrażenie że moje piersi zrobiły się jakieś takie ogromne i okrągłe ale na swoje szczęście mieszcze się w swoje staniki. I powoli co raz mnien bolą a od kilku dni zaczęłam w ala sportowym jakby staniku spać (niemaja wkładek ani nic) ale za to z rana nie bolą i lepiej się czuję.
Jak to mówią każda ciąża jest inna. Moja mama na przykład bardzo dobrze się czuła z porównaniem do mnie a jedynie przejażdżki samochodem były okropne dla niej, zawsze musiała jakiegoś cukierka czy coś mieć. A ostatnia ciąża w wieku 39lat.
Ja jakoś żyje sobie spokojnie z wizyty na wizytę. Chyba mam bezstresowa ciążę 😅
Moje duże cycki to nie tylko ciąża, ale też wynik tycia. Od początku procedury przytyłam prawie 8 kg. To nie tylko hormony. Ja jak się stresuję, jem. A stresuje się już prawie 3 miesiące.41 lat
- 2 x IUI
- 1 procedura - 1 zarodek: 3 doba, 8AA
- Badania immunologiczne - totalnie rozchwiane cytokiny - encorton
- Mutacje MTHFR a1298c, PAI 1 - włączone heparyna i acard
- 2 procedura - 2 zarodki: dwudniowe 4AB
- Szczepienia limfocytami męża w Łodzi
- 3 procedura - 1 zarodek, blastuś 5AB
7 dpt 57 😍
9 dpt 157,7
12 dpt - 485,9
15 dpt - 1764
19 dpt - 7256 😁
25 dpt - 💖 😍
-
ola_g89 wrote:Ja ostatnio tez schizuje. A wizyta dopiero 7.01. 😔 a tak naprawdę to ide po samo zwolnienie, ale na bank wymusze usg. Detektor tętna płodu kupiłam w poprzedniej ciąży i uratował mnie przed zeswirowaniem zupełnym. Ale fakt, jak jednego dnia nie słyszałam serducha to na drugi dzień wizyta od razu w panice. Póki co, jeszcze za wczesnie na słuchanie. W poprzedniej udało mi się w 10+1 usłyszeć.
A wymuszaj, jeśli to Cię w jakiś sposób ma uspokoić to czemu nie. Ogólnie według mnie powinni lekarze robić co wizytę usg nawet jeśli to jest po jakies zwolnienia czy coś. A napewno dla osób które to potrzebują. Takie jest moje przynajmniej zdanie.
Dlatego mówię, z takim aparatem to też trzeba uważaćPCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
Kosanka wrote:Moje duże cycki to nie tylko ciąża, ale też wynik tycia. Od początku procedury przytyłam prawie 8 kg. To nie tylko hormony. Ja jak się stresuję, jem. A stresuje się już prawie 3 miesiące.
Mówisz od początku starań? Czy po prostu od kiedy wiesz że jesteś w ciąży? Ja przed tym jak udało się w końcu zajść to schudłam 10kg ale to też musiałam od ginekologa. Teraz jak widzę że znowu powoli robi się mnie więcej czuję się psychicznie bardzo źle. Są dni kiedy czuje sie bardzo smutno i depresyjnie ale wiem że to w dobrym celu. Widzicie, wy schizujecie na temat wizyt a ja swojej wagi 😂 ah te kobiety w ciążyPCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
Widzę, że nie tylko ja mam takie obawy. Ech, ciężkie są te początki, bo nie wiadomo co się tam w środku dzieje. Jak już zaczyna kopać, to wiadomo, że ma się dobrze. Detektor tętna mam i używałam praktycznie codziennie, dopóki nie zaczęłam czuć ruchów córki, czyli od 14 tygodnia do 20 A jakie miałam schizy, jak nie mogłam znaleźć... Od razu wpadałam w panikę, że coś jest nie tak i potem leżeliśmy z mężem i oboje szukaliśmy. On miał takie szczęście, że jak przyłożył, to najczęściej znajdował. A na początku dziecko jest małe, ma dużo miejsca i ciężko złapać tętno.
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Co do wyczulonego węchu to mam tak wyczulony, że wczoraj po kąpieli, myciu włosów i nabalsamowaniu się ciągle czułam swój zapach haha dziś już na szczęście nie. Jednak wszystko inne czuję tak wyraźnie, że zaraz mnie mega drażni.
Kosanka lubi tę wiadomość
11.07.2017 [*] Aniołek 8tc.
01.06.2019 [*] Aniołek 7tc. -
Dziewczyny jak to jest możliwe, że Wy macie wizyty u ginekologow w czasie ciąży i oni Wam nie robią usg na każdej wizycie😨 dla mnie to nie do uwierzenia! Nawet jak byłam tylko po przedłużenie zwolnienia bo tak się poustawialo to normalnie mi zrobił usg, zmierzył dzidzie i sprawdził serduszko. Nigdy mi się nie zdarzyło żebym się musiała prosić. To jest takie oczywiste😕03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20