LIPCOWE MAMY 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na prentalnych na tą chwilę wszystko wygląda bardzo dobrze. Wg pomiarów maluch ok 5 lub 6 dni starszy w zależności od pomiaru crl, kości udowej czy pomiaru głowy. Przezierność 1,7 pobrali też krew na pappe.
Jak zapytałam się o płeć to lekarka stwierdziła że obstawia chłopca ale po czasie i innym ułożeniu powiedziała że się wycofuje bo teraz wygląda że dziewczynka, także tutaj dalej niewiadoma😊Lyanna, Kosanka, Alphelia, Monia/89, mila_88, Tygrysek, AnnaB. lubią tę wiadomość
-
Minisia82 wrote:U mnie na prentalnych na tą chwilę wszystko wygląda bardzo dobrze. Wg pomiarów maluch ok 5 lub 6 dni starszy w zależności od pomiaru crl, kości udowej czy pomiaru głowy. Przezierność 1,7 pobrali też krew na pappe.
Jak zapytałam się o płeć to lekarka stwierdziła że obstawia chłopca ale po czasie i innym ułożeniu powiedziała że się wycofuje bo teraz wygląda że dziewczynka, także tutaj dalej niewiadoma😊
Super
U mnie lekarz powiedział że wygląda na chłopca , ale mam jeszcze nie kupować ubranek, bo nie jest pewny ;)także też nie wiem na 100%.Minisia82 lubi tę wiadomość
-
Minisia82 wrote:U mnie na prentalnych na tą chwilę wszystko wygląda bardzo dobrze. Wg pomiarów maluch ok 5 lub 6 dni starszy w zależności od pomiaru crl, kości udowej czy pomiaru głowy. Przezierność 1,7 pobrali też krew na pappe.
Jak zapytałam się o płeć to lekarka stwierdziła że obstawia chłopca ale po czasie i innym ułożeniu powiedziała że się wycofuje bo teraz wygląda że dziewczynka, także tutaj dalej niewiadoma😊Minisia82 lubi tę wiadomość
-
wichrowe_wzgórza wrote:A gdzie matka-założycielka, czyli Zajsonek? Miała chyba wizytę 27.12 i cisza...?
Też myślałam o Zajsonek..napisała przed swoją wizytą że jak będzie miała czas to uzupełni listę i cisza..zajsonek hop hop daj znać co u Ciebie ?
-
A ja miałam dziś wizytę, mam dać znać ginowi smsem jak będę mieć wynik Sanco, ale obstawia że będzie ok. Popatrzył na wyniki usg z wolną betą i papp-a i miało prawo wyjść to 1:975, ale jednak krew wygląda dobrze w przeliczeniu na MoMy tak całościowo i mam się nie martwić.
Najlepsze jest to, że z OM miałam termin na 09.07, ale trzymaliśmy się 07.07 ze względu na znany dzień owulacji. I co? Mało doktorek z krzesła nie spadł, jak zobaczył termin 01.07, zmienił to w karcie i sam odpalił usg - na monitorze jak wół pokazało się 14+1, czyli...termin na 01.07 tak jak wyszło 23 grudnia Jakby się Zajsonek pojawiła, to może mi uzupełnić Mam nadzieję, że to tylko poświąteczno-noworoczna nieobeczność i że wszystko jest ok...lara88, Minisia82, Lyanna, Madzik84, Alphelia, mila_88, AnnaB. lubią tę wiadomość
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
aaniluap wrote:Pierwszy raz na czczo przy ogólniej morfologi glukoza była 93 (92 to już wynik podwyższony) wiec dostałam skierowanie na krzywą. Tam na czczo 97, a po godzinie i dwóch wyniki ok. Skierowanie do diabetologa -> dostałam glukometr i informatory nt diety. Przestałam słodzić, jesc słodycze i staram się jesc regularniej i produkty o niskim ig, ale cukry na czczo dalej zdarzają się podwyzszone. W II dzień świat było 110!!!! ale normalnie jest max 94-95. I w związku z tym musze włączyć insulinę. Zaczynam od 3-4 jednostek co podobno jest takim mini minimum ale i tak się stresuję
06.2016 [*] Aniołek 6 tc -
Lara88, piszą że do 6 dni roboczych, więc myślę że max. za tydzień będę mieć.
Ja powtarzałam teraz glukozę (dla siebie, lekarz nie zlecał), bo miałam 88,9 - bliako granicy, a zwykle mam niski cukier. I wyszło 75, więc jestem spokojna.9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Mamy cukrzycowe, też miałam problem z cukrami na czczo, 95-97. Po posiłkach ok. Poczytałam trochę, zastosowała się do rad innych i moje cukry spadły rewelacyjnie, 75-85. Na kolację staram się nie jeść chleba, jak już to 1 kromka, A pozna kolacja to albo jogurt naturalny z orzechami włoskimi i słonecznikiem, po 1-2 łyżeczki, albo zmielone siemię lniane 1 łyżka zalana szklanka wody. W nocy cukry ok, ketonow nie ma, A rano cukry takie, jak być powinny. Popijam w ciągu dnia porzywę, też pomaga. Może coś Wam to pomoże. Pozdrawiam w nowym roku.
aaniluap lubi tę wiadomość
-
Wichrowe wzgórza i nic gin nie mówi apropo wielkości dziecka? U mnie też jest o tydzień do przodu, ogólnie zgadza mi się to z owu, ale czasem tak myślę, że to nie zapowiada że będzie duże dziecko
-
wichrowe_wzgórza wrote:Nie, nic nie mówił, będzie jakie będzie Ale na pewno jest większe już od cóki na tym etapie
No niby tak ale trzeba jeszcze urodzić hehe. Ty miałaś kruszynke a moje 3900 i 3700 więc mam lekkiego stracha -
Odebrałam właśnie wyniki prenatalnych. Ryzyka niskie więc nic więcej nie badamy. Trosomnia 21- 1:7208 trosomnia 18- 1:229276 trosomnia 13- 1:539728. W pozostałym zakresie rozwój odpowiedni do wieku ciąży. Uff...
lara88, aLunia, Madzik84, Alphelia, Nadzieja, wichrowe_wzgórza, Minisia82, mila_88, Kosanka, Tygrysek, AnnaB. lubią tę wiadomość
03.2019 punkcja
05.2019 1 transfer 4AA cb
09.2019 histeroskopowa biopsja endometrium (wysokie NK) + scratching
10.2019 2 transfer 4AA intralipid+encorton
8 dpt 90,58
10 dpt 234,50
12 dpt 582,70
25 dpt crl 2,7 mm mamy ❤️
Czekamy na córeczkę 🙆
06.2020 mamy 51 cm cudu❤️
10.2022 transfer 4.1.1
8 dpt 71,46
10 dpt 228,20
14 dpt 1051
24 dpt mamy ❤️
06.2023 mamy 54 cm drugiego cudu❤️ -
Mi się też wydaje, że już czuję. Z drugą córka poczułam w 16 TC a teraz wg pomiarów dziecka mam 15 TC i zawsze wieczorami jak jest w końcu cisza i spokój a ja odpoczywam.