Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
StarającaSię wrote:Jak wasze brzuszki?Widoczne?mnie wywaliło ze 3 dni temu.z dnia na dzień przestałam się mieścić w spodnie.Mam z Lidla ciążowe ale są do bani.pas na brzuch jest luźny przez co portki zsuwają się Z dupy.kupiłam na vinted z hm mam nadzieję że będą lepsze,jadę dziś odebrać.po domu to tylko leginsy ale do lekarza czy na zakupy to nie bardzo 😁 szukam jeszcze bluzy bądź sweterka dłuższego ale jeszcze nic ciekawego nie znalazłam🤔
Polecam rajstopy ciążowe i kiecki. Nic nie uciska i wygodnie.
Ja chodzę w normalnych ciuchach ciągle, nic mnie nie ciśnie. No ale po mnie nie widać nic na razie. Ja tylko czuje że brzuch jest. -
Anszelika wrote:Polecam rajstopy ciążowe i kiecki. Nic nie uciska i wygodnie.
Ja chodzę w normalnych ciuchach ciągle, nic mnie nie ciśnie. No ale po mnie nie widać nic na razie. Ja tylko czuje że brzuch jest.4x córka😁❤️🤪
-
U mnie też na wyniku z prenatalnych jest informacja na 1 stronie o położeniu łożyska.
Mam dzisiaj chyba jakiś gorszy dzień, od wczoraj wieczorem mam cały czas takie uczucie "czucia brzucha" niezupełnie wiem jak Wam to wytłumaczyć. Najbardziej czuje takie ciągnięcia w dole jak np siadam albo wstaje z kanapy, ale jak chodzę też cały czas czuje, mam nadzieję że to szybko przejdzie bo trochę mnie niepokoi -
U mnie brzuch chyba z dnia na dzień większy. 😱 Już od dluzszego czasu chodze tylko w ciazowych ciuchach. Po domu leginsy, a na wyjscia jeansy i materiałowe spodnie z pasem. Dla mnie jeszcze jest za zimno na sukienki, nie mogę się doczekać wiosny. Dziasiaj wizyta. 😬
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 12:55
-
olimama wrote:U mnie brzuch chyba z dnia na dzień większy. 😱 Już od dluzszego czasu chodze tylko w ciazowych ciuchach. Po domu leginsy, a na wyjscia jeansy i materiałowe spodnie z pasem. Dla mnie jeszcze jest za zimno na sukienki, nie mogę się doczekać wiosny. Dziasiaj wizyta. 😬
Ja wychodzę tyle co po syna do przedszkola autem, więc zaciagam legginsy i kurtkę zakładam. Jak wychodzę do ludzi to zawsze w kiecce. Szukam powoli kiecki na wesele, bo mamy 26 czerwca. Ale takiej jak bym chciała to chyba nie znajdę w swoim rozmiarze 😒 -
olimama wrote:U mnie brzuch chyba z dnia na dzień większy. 😱 Już od dluzszego czasu chodze tylko w ciazowych ciuchach. Po domu leginsy, a na wyjscia jeansy i materiałowe spodnie z pasem. Dla mnie jeszcze jest za zimno na sukienki, nie mogę się doczekać wiosny. Dziasiaj wizyta. 😬
Kciuki 🙂 🤞 dawaj znać po -
Hejka, ja już po wizycie..
Lekarz spojrzał na wyniki, wszystko ok, w sumie powiedział, że jeśli na usg prenat. Powiedziano mi że wszytko jest ok, to tyle mu starczy. Bo nawet nie spojrzał na wyniki ryzyk z Pappy.. (tzn później spojrzał jak zapytałam haha) ale ogólnie wyniki mam książkowe, wszystko ok, nic się nie dzieje, więc kolejna wizyta za 4tyg.
Zrobił usg - sprawdził serduszko, tętno 152, wszytko wporzadku.
Mam zrobić na nast.wizyte bad krwi i moczu.
Także w sumie nic konkretnego, tyle, że wszystko ok.
Ana__33, martini92, olimama, Kosmo, Aneta8, Tabolek, Maniuś, StarającaSię, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po usg, podobno skorygowane wyniki mam mieć jeszcze w tym tygodniu. Prawie 8 centymetrow zdrowego człowieka, prawdopodobnie dziewczynki smiesznie to wyglądało, machała rączkami i leżała z nogami założonymi jedna na drugą, jakieś wyluzowane dziecko
martini92, LENi, Kosmo, Aneta8, Tabolek, Maniuś, StarającaSię, Kama_86 lubią tę wiadomość
-
StarającaSię wrote:Jak wasze brzuszki?Widoczne?mnie wywaliło ze 3 dni temu.z dnia na dzień przestałam się mieścić w spodnie.Mam z Lidla ciążowe ale są do bani.pas na brzuch jest luźny przez co portki zsuwają się Z dupy.kupiłam na vinted z hm mam nadzieję że będą lepsze,jadę dziś odebrać.po domu to tylko leginsy ale do lekarza czy na zakupy to nie bardzo 😁 szukam jeszcze bluzy bądź sweterka dłuższego ale jeszcze nic ciekawego nie znalazłam🤔
Ja mam z hm, fajne są, ale też spadają, wielki ten pas, a wzięłam rozmiar jaki normalnie noszę. U mnie chyba szybko nie będzie widać brzucha. -
Kama_86 wrote:Wiecie może czy zaświadczenie o ciąży jest teraz wysyłane do zakładu pracy elektronicznie? W pierwszej ciąży dostałam druczek, ale wtedy zwolnienia itp. były jeszcze wystawiane na papierze.
Kama_86 lubi tę wiadomość
-
Kama_86 wrote:Wiecie może czy zaświadczenie o ciąży jest teraz wysyłane do zakładu pracy elektronicznie? W pierwszej ciąży dostałam druczek, ale wtedy zwolnienia itp. były jeszcze wystawiane na papierze.
-
Anszelika wrote:Nie wiem czy to powiązane. Zawsze miałam niskie ciśnienie i cukier na granicy normy na czczo. Po tej koronie mam wyższe ciśnienie, jakoś nie chce spadać. W domu mam max 135/90 w gabinecie wczoraj 150/100 😒
Mnie bardzo stresowały wizyty w czasie pierwszej ciąży i zawsze miałam ciśnienie około 138 w gabinecie. W domu około 110-120. Dolne było w normie.
Zawsze mówili mi, że jak w domu przekroczy 140,to niedobrze i trzeba poszerzyć diagnostykę.
Poki u Ciebie nie jest wyższe, to ok. Może rzeczywiście nie ma się czym martwić
Wiem tylko, że kazali mi wtedy ze 2-3 razy dziennie mierzyć w domu.
A warto tego pilnować, bo koleżanka w 32 tyg dostała bardzo wysokiego ciśnienia, którego niczym nie mogli zbic. Ale to chyba miało już związek ze stanem przedrzucawkowym i tak naprawdę może to spotkać każdego 🤔
Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
sandrina22 wrote:U mnie na prenatalnych też nie podają informacji o łożysku.
Ja po wizycie u genetyka. Potwierdziła tylko, że wszystko ok i dostałam skierowanie na połówkowe.
Po prenatalnych ktoś Cię skierował?Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.
Naturalsik ❤️
Po latach walki 💝 -
Niezapominajka5 wrote:A miałaś jakieś zalecenia żeby wybrać się do genetyka?
Po prenatalnych ktoś Cię skierował?
Na NFZ w przychodni jest taka procedura: genetyk- usg + lab - genetyk - USG połówkowe.
Genetyk robi wywiad, określa ryzyka, kieruje na test potrójny czy amnio.
-
Ana__33 wrote:Ja mam z hm, fajne są, ale też spadają, wielki ten pas, a wzięłam rozmiar jaki normalnie noszę. U mnie chyba szybko nie będzie widać brzucha.
Mógłby być bardziej rozciągliwy materiał ale tak to ok.pas się trzyma i nic z dupy nie zjeżdża.4x córka😁❤️🤪