X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipcowe mamy 2021
Odpowiedz

Lipcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    Sprawdź na wydruku z prenatalnych, powinno być w opisie

Nie ma. Jest tylko info o trójnaczyniowej pępowinie

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Jak wasze brzuszki?Widoczne?mnie wywaliło ze 3 dni temu.z dnia na dzień przestałam się mieścić w spodnie.Mam z Lidla ciążowe ale są do bani.pas na brzuch jest luźny przez co portki zsuwają się Z dupy.kupiłam na vinted z hm mam nadzieję że będą lepsze,jadę dziś odebrać.po domu to tylko leginsy ale do lekarza czy na zakupy to nie bardzo 😁 szukam jeszcze bluzy bądź sweterka dłuższego ale jeszcze nic ciekawego nie znalazłam🤔

Polecam rajstopy ciążowe i kiecki. Nic nie uciska i wygodnie.
    Ja chodzę w normalnych ciuchach ciągle, nic mnie nie ciśnie. No ale po mnie nie widać nic na razie. Ja tylko czuje że brzuch jest.

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Polecam rajstopy ciążowe i kiecki. Nic nie uciska i wygodnie.
    Ja chodzę w normalnych ciuchach ciągle, nic mnie nie ciśnie. No ale po mnie nie widać nic na razie. Ja tylko czuje że brzuch jest.
    Oj nie nie.kiecki to absolutnie nie mój styl,źle się czuje w takich ciuchach Lubię wygodę.głównie chodzę w jeansach i bluzach.🙈

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Nie ma. Jest tylko info o trójnaczyniowej pępowinie
    U mnie jest zaraz na 1 stronie że łożysko znajduje się na tylnej ścianie macicy

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Oj nie nie.kiecki to absolutnie nie mój styl,źle się czuje w takich ciuchach Lubię wygodę.głównie chodzę w jeansach i bluzach.🙈

A ja właśnie nie cierpię jeansów. Są sztywne i nie wygodne dla mnie 😉

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na wyniku z prenatalnych jest informacja na 1 stronie o położeniu łożyska.

Mam dzisiaj chyba jakiś gorszy dzień, od wczoraj wieczorem mam cały czas takie uczucie "czucia brzucha" niezupełnie wiem jak Wam to wytłumaczyć. Najbardziej czuje takie ciągnięcia w dole jak np siadam albo wstaje z kanapy, ale jak chodzę też cały czas czuje, mam nadzieję że to szybko przejdzie bo trochę mnie niepokoi

zem3mg7ythr95x2e.png
  • olimama Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch chyba z dnia na dzień większy. 😱 Już od dluzszego czasu chodze tylko w ciazowych ciuchach. Po domu leginsy, a na wyjscia jeansy i materiałowe spodnie z pasem. Dla mnie jeszcze jest za zimno na sukienki, nie mogę się doczekać wiosny. Dziasiaj wizyta. 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2021, 12:55

qdkkroeq0u8d5vnj.png

20+3tc 380g 22+3tc 500g 24+3tc 660g 28+3tc 1229g 32+3tc 2032g 34+3tc 2400g 36+3tc 2640g 37+6tc 2810g
  • Anszelika Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:
    U mnie brzuch chyba z dnia na dzień większy. 😱 Już od dluzszego czasu chodze tylko w ciazowych ciuchach. Po domu leginsy, a na wyjscia jeansy i materiałowe spodnie z pasem. Dla mnie jeszcze jest za zimno na sukienki, nie mogę się doczekać wiosny. Dziasiaj wizyta. 😬

Ja wychodzę tyle co po syna do przedszkola autem, więc zaciagam legginsy i kurtkę zakładam. Jak wychodzę do ludzi to zawsze w kiecce. Szukam powoli kiecki na wesele, bo mamy 26 czerwca. Ale takiej jak bym chciała to chyba nie znajdę w swoim rozmiarze 😒

wnidvcqgjtjv7dui.png
  • Tabolek Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olimama wrote:

Kciuki 🙂 🤞 dawaj znać po

zem3mg7ythr95x2e.png
  • LENi Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja już po wizycie..
    Lekarz spojrzał na wyniki, wszystko ok, w sumie powiedział, że jeśli na usg prenat. Powiedziano mi że wszytko jest ok, to tyle mu starczy. Bo nawet nie spojrzał na wyniki ryzyk z Pappy.. (tzn później spojrzał jak zapytałam haha) ale ogólnie wyniki mam książkowe, wszystko ok, nic się nie dzieje, więc kolejna wizyta za 4tyg.
    Zrobił usg - sprawdził serduszko, tętno 152, wszytko wporzadku.
    Mam zrobić na nast.wizyte bad krwi i moczu.
    Także w sumie nic konkretnego, tyle, że wszystko ok.

Ana__33, martini92, olimama, Kosmo, Aneta8, Tabolek, Maniuś, StarającaSię, Kama_86 lubią tę wiadomość

l22ndf9helggnp3z.png
  • Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już po usg, podobno skorygowane wyniki mam mieć jeszcze w tym tygodniu. Prawie 8 centymetrow zdrowego człowieka, prawdopodobnie dziewczynki :) smiesznie to wyglądało, machała rączkami i leżała z nogami założonymi jedna na drugą, jakieś wyluzowane dziecko :)

martini92, LENi, Kosmo, Aneta8, Tabolek, Maniuś, StarającaSię, Kama_86 lubią tę wiadomość

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Jak wasze brzuszki?Widoczne?mnie wywaliło ze 3 dni temu.z dnia na dzień przestałam się mieścić w spodnie.Mam z Lidla ciążowe ale są do bani.pas na brzuch jest luźny przez co portki zsuwają się Z dupy.kupiłam na vinted z hm mam nadzieję że będą lepsze,jadę dziś odebrać.po domu to tylko leginsy ale do lekarza czy na zakupy to nie bardzo 😁 szukam jeszcze bluzy bądź sweterka dłuższego ale jeszcze nic ciekawego nie znalazłam🤔

Ja mam z hm, fajne są, ale też spadają, wielki ten pas, a wzięłam rozmiar jaki normalnie noszę. U mnie chyba szybko nie będzie widać brzucha.

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • Kama_86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie może czy zaświadczenie o ciąży jest teraz wysyłane do zakładu pracy elektronicznie? W pierwszej ciąży dostałam druczek, ale wtedy zwolnienia itp. były jeszcze wystawiane na papierze.

• Ana__33 Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2021, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    Wiecie może czy zaświadczenie o ciąży jest teraz wysyłane do zakładu pracy elektronicznie? W pierwszej ciąży dostałam druczek, ale wtedy zwolnienia itp. były jeszcze wystawiane na papierze.
    Elektronicznie

Kama_86 lubi tę wiadomość

Starania od 2014
    Mój mały cud.

iv092n0ap1ckjnkp.png
  • Kosmo Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama_86 wrote:
    A trzeba w ogóle do firmy dawać zaświadczenie o ciąży? Moja kadrowa powiedziała że jak chce to mogę ale nie jest to wymagane

klz9mg7yyp19n25l.png
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na prenatalnych też nie podają informacji o łożysku.

Ja po wizycie u genetyka. Potwierdziła tylko, że wszystko ok i dostałam skierowanie na połówkowe.

Tabolek, Anszelika, Aneta8, Maniuś, olimama lubią tę wiadomość

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anszelika wrote:
    Nie wiem czy to powiązane. Zawsze miałam niskie ciśnienie i cukier na granicy normy na czczo. Po tej koronie mam wyższe ciśnienie, jakoś nie chce spadać. W domu mam max 135/90 w gabinecie wczoraj 150/100 😒
    A sprawdzałaś na innym sprzęcie, oprócz w domu i u lekarza? Może gdzieś sprzęt jest wadliwy :)
    Mnie bardzo stresowały wizyty w czasie pierwszej ciąży i zawsze miałam ciśnienie około 138 w gabinecie. W domu około 110-120. Dolne było w normie.
    Zawsze mówili mi, że jak w domu przekroczy 140,to niedobrze i trzeba poszerzyć diagnostykę.

Poki u Ciebie nie jest wyższe, to ok. Może rzeczywiście nie ma się czym martwić :)
    Wiem tylko, że kazali mi wtedy ze 2-3 razy dziennie mierzyć w domu.
    A warto tego pilnować, bo koleżanka w 32 tyg dostała bardzo wysokiego ciśnienia, którego niczym nie mogli zbic. Ale to chyba miało już związek ze stanem przedrzucawkowym i tak naprawdę może to spotkać każdego 🤔

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrina22 wrote:
    U mnie na prenatalnych też nie podają informacji o łożysku.

Ja po wizycie u genetyka. Potwierdziła tylko, że wszystko ok i dostałam skierowanie na połówkowe.
    A miałaś jakieś zalecenia żeby wybrać się do genetyka?
    Po prenatalnych ktoś Cię skierował? :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • sandrina22 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    A miałaś jakieś zalecenia żeby wybrać się do genetyka?
    Po prenatalnych ktoś Cię skierował? :)

Na NFZ w przychodni jest taka procedura: genetyk- usg + lab - genetyk - USG połówkowe.

Genetyk robi wywiad, określa ryzyka, kieruje na test potrójny czy amnio.

l22n8rib4ir19qsz.png

dqpr9vvjd8qbaglu.png
  • StarającaSię Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana__33 wrote:
    Ja mam z hm, fajne są, ale też spadają, wielki ten pas, a wzięłam rozmiar jaki normalnie noszę. U mnie chyba szybko nie będzie widać brzucha.
    Moje są ok,już przymierzane😁
    Mógłby być bardziej rozciągliwy materiał ale tak to ok.pas się trzyma i nic z dupy nie zjeżdża.

4x córka😁❤️🤪

ex2bzbmhtxo2wcnz.png
‹‹ 124 125 126 127 128 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ