Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś byłam na becie, wyszło ponad 19 tysięcy, a mam dziś 5+3 tc. To 6 tydzień czy 5? Mieści się w normach dla 6. Błagam, powiedzcie że to nie bliźniaki 🙈
Edit: ale wg kalkulatora przyrost w normie, choć poprzednie badanie było 22 października i wtedy beta 12,6Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 19:40
vatolina lubi tę wiadomość
Gdańsk, 31 l., kp -
smeg wrote:Ja dziś byłam na becie, wyszło ponad 19 tysięcy, a mam dziś 5+3 tc. To 6 tydzień czy 5? Mieści się w normach dla 6. Błagam, powiedzcie że to nie bliźniaki 🙈
Edit: ale wg kalkulatora przyrost w normie, choć poprzednie badanie było 22 października i wtedy beta 12,6
Smeg w możesz podać poprzednia betę? I w którym była dniu od po owulacji ? To ci oblicze .
Edit.Dopiero przeczytałam ze już obliczyłas 5+4 to jest właśnie 6 tydzień wiec jest wszystko w normie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 20:45
smeg lubi tę wiadomość
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Hej. Byłam dzisiaj na wizycie i w sumie lipa.. dzisiaj 5+6 tc i lekarz widział tylko pecherzyk 6 mm bez cialka żółtego oraz bez zarodka. Stwierdził, że już raczej nic z tego nie będzie, że zarodek się nie rozwija.. 😣 To była moja pierwsza wizyta.
-
Bliźniaki jednojajowe owszem są wynikiem genetyki. Bliźniaki dwujajowe są związane po czesci z czynnikami zewnętrznymi. Wiek, liczba urodzonych dzieci, stymulacja jajników powodując dojrzewanie i uwalnianie więcej jajeczek.
U mnie w rodzinie nie było bliźniaków, zawsze chciałam mieć. Dwa lata temu starając się o 3 dziecko przejrzałam wszystko na temat poczęcia bliźniąt. Wiele bezsensownych informacji i nagle maniok - tapioka. W cyklu który zaczęłam jeść tapiokę od pierwszego dnia cyklu zaszłam w ciążę. Owulacja wystąpiła 4 dni wcześniej niż zawsze. 3 dni przed miesiączka beta 190, dzień po spodziewanej miesiączce 1300 i 3 dni po terminie @(33dc) beta powyzej 2760. W pewnym momencie poczułam się lepiej, mniej senna. Źle przeczucia. Czekałam do wizyty w 8 tygodniu ciąży (teraz żałuję). Na usg wyszła ciąża bliźniacza, jeden zarodek się rozwijał, drugi obumarł wcześniej. Więc jak widać, czasem. Można samemu stymulować owulacje. Teraz jestem pewna, że tapioka dziala bo w tym cyklu też od miesiączki jadłam i znów owulacja wystąpiła 4 dni wcześniej, ledwo co ustalo plamienie po okresie i już był ten moment. W poniedziałek idę do lekarza, ale już krwawiłam porządnie i teraz planie, więc pewnie zeszło wszystko i nie dowiem się czy było 1 czy więcej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2020, 23:17
Mimi2 lubi tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Magnolia6 wrote:Hej. Byłam dzisiaj na wizycie i w sumie lipa.. dzisiaj 5+6 tc i lekarz widział tylko pecherzyk 6 mm bez cialka żółtego oraz bez zarodka. Stwierdził, że już raczej nic z tego nie będzie, że zarodek się nie rozwija.. 😣 To była moja pierwsza wizyta.
Kochana może późna implantacja jak piszą dziewczyny? Ja w poprzedniej ciąży miałam w 5+4 sam pęcherzyk i lekarz nie uznał, że jest coś źle. Tydzień później było już wszystko co powinno i serducho bilo jak dzwon.
U mnie co prawda skończyło się poronieniem ale poprostu serce przestało bić w 9tc. Nikt nie znalazł przyczyny.
Ja na twoim miejscu poszłabym jeszcze za tydzień na usg, bo nie wszystko stracone. Implantacja może być zarówno 7dpo jak i 12dpo. Przypomnij czy badałas wcześniej betę? -
Dziewczyny pocieszyłyście mnie z tym jedzeniem i głodem, nie jestem z tym saman😁 ja co prawda mam niedowagę więc niby nie zaszkodzi przybrać ale nie chce przesadnie tyć 🤭
Co do przekąsek to teraz zawsze kupuje coś do przegryzienia na szybko 🤪 -
aliciaaa wrote:Kochana może późna implantacja jak piszą dziewczyny? Ja w poprzedniej ciąży miałam w 5+4 sam pęcherzyk i lekarz nie uznał, że jest coś źle. Tydzień później było już wszystko co powinno i serducho bilo jak dzwon.
U mnie co prawda skończyło się poronieniem ale poprostu serce przestało bić w 9tc. Nikt nie znalazł przyczyny.
Ja na twoim miejscu poszłabym jeszcze za tydzień na usg, bo nie wszystko stracone. Implantacja może być zarówno 7dpo jak i 12dpo. Przypomnij czy badałas wcześniej betę?
Badalam betę w 14/15 dpo było 63.5 A w 16/17 dpo wynosiła 132.
Zapytałam właśnie o pozna implantacje A on stwierdził, że to nie ma wpływu na rozwój zarodka i bety..
Pójdę jeszcze w czwartek do innego lekarza z lepszym usg. Mam nadzieję, że jednak będzie dobrze. Jakby się też tak okazało to nigdy już nie pojawię się u tego gin co byłam wczoraj..Zula36 lubi tę wiadomość
-
Ewciia wrote:Bliźniaki jednojajowe owszem są wynikiem genetyki. Bliźniaki dwujajowe są związane po czesci z czynnikami zewnętrznymi. Wiek, liczba urodzonych dzieci, stymulacja jajników powodując dojrzewanie i uwalnianie więcej jajeczek.
U mnie w rodzinie nie było bliźniaków, zawsze chciałam mieć. Dwa lata temu starając się o 3 dziecko przejrzałam wszystko na temat poczęcia bliźniąt. Wiele bezsensownych informacji i nagle maniok - tapioka. W cyklu który zaczęłam jeść tapiokę od pierwszego dnia cyklu zaszłam w ciążę. Owulacja wystąpiła 4 dni wcześniej niż zawsze. 3 dni przed miesiączka beta 190, dzień po spodziewanej miesiączce 1300 i 3 dni po terminie @(33dc) beta powyzej 2760. W pewnym momencie poczułam się lepiej, mniej senna. Źle przeczucia. Czekałam do wizyty w 8 tygodniu ciąży (teraz żałuję). Na usg wyszła ciąża bliźniacza, jeden zarodek się rozwijał, drugi obumarł wcześniej. Więc jak widać, czasem. Można samemu stymulować owulacje. Teraz jestem pewna, że tapioka dziala bo w tym cyklu też od miesiączki jadłam i znów owulacja wystąpiła 4 dni wcześniej, ledwo co ustalo plamienie po okresie i już był ten moment. W poniedziałek idę do lekarza, ale już krwawiłam porządnie i teraz planie, więc pewnie zeszło wszystko i nie dowiem się czy było 1 czy więcej.
U mnie w rodzinie tez nie było bliźniąt, ale w pierwszej ciąży miałam podwójną owulacje i dwa pecherzyki ciążowe. Tylko jeden się rozwinął, drugi musiał nie zostać zapłodnionyCóreczka 13.03.2020
Jest i on 💕 24.06.2021r.
Mutacja czynnika V Leiden hetero. -
Magnolia6 wrote:Badalam betę w 14/15 dpo było 63.5 A w 16/17 dpo wynosiła 132.
Zapytałam właśnie o pozna implantacje A on stwierdził, że to nie ma wpływu na rozwój zarodka i bety..
Pójdę jeszcze w czwartek do innego lekarza z lepszym usg. Mam nadzieję, że jednak będzie dobrze. Jakby się też tak okazało to nigdy już nie pojawię się u tego gin co byłam wczoraj..
Nie jestem specjalistą, nie znam się na ciąży aż tak jak inni, ale moim zdaniem późna implantacja też ma w jakiś sposób wpływ na obraz usg. Jednak przesuwa się to w czasie.
I jak najbardziej idź do innego lekarza, akurat będziesz mieć tydzień odstępu i wtedy dopiero można uznać czy jest okej czy nie (czego oczywiście nie biorę pod uwagę! ❤️🙏🏻). Nie rozumiem lekarzy, którzy na tak wczesnym etapie przesadzają o tym, że nic nie będzie z tego. Ile zarodkow nadrabia w krótkim czasie rozwoj i rodzą się zdrowe maluszki. Trzymam mega mocno kciuki ✊🏻❤️ oby czas do wizyty zleciał ekspresem, bo na pewno denerwujesz się bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 10:36
olimama lubi tę wiadomość
-
Magnolia ja tez jestem zdania ze mogłaś mieć później owulacje. Wcale to nie musiał być 14/15 dziś ten pierwszy wynik. Przyrasta w normie mimo ze jest niżej niż średnia ale podwaja się co 1 dzień i 20 godzin... ja bym dla pewności zrobiła jeszcze jedna betę. I czekaj na drugiego gina bo kozę masz naprawdę tydzień w tyl.
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Witam wszystkich, czy można dołączyć? Wczoraj na teście wysikałam dwie kreski, wg OM termin przypada na 20 lipca. Będzie to moja trzecia ciąża, mam synka 2,5 letniego, a w styczniu niestety poroniłam w 7tc. Czuję się dość spokojna, że tym razem wszystko będzie dobrze:)
Zula36, Mimi2, olimama, smeg lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczy. Witam się i ja. Można dołączyć?Nie wiem czy nie zawczesnie. Dzisiaj zrobiłam test. 2 kreska wyszła jaśniejsza ale bardzo widoczna. Ciąza jest dla mnie strasznym zaskoczeniem. Właściwie caly czas jestem w szoku. Byłam przekonana że nie mogę mieć już dzieci (bez pomocy medycznej). O pierwszego synka walczyłam 4 lata. Udało się dopiero przy pomocy in vitro. Termin wg ostatniej miesiaczki mam na 15 lipca ale porod napewno odbedzie sie wczesniej, ponieważ jestem cukrzykiem. Mam synka z lipca 2019 więc jeżeli wszytsko pójdzie zgodnie z planem będzie równo 2 lata różnicy. Do pracy wróciłam dopiero 2 miesiące temu więc mam trochw stresa przed poinformlwaniem pracodawcy. Zastanawiam się czy jak dam sobie radę z taką małą różnicą wieku. Są tu mamy które mają taką różnicę? Dajecie radę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2020, 14:34
martini92, olimama, smeg lubią tę wiadomość