Lipcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Natka95 wrote:Właśnie nad tym się zastanawiam, co w takiej torbie stricte do porodu planujesz mieć?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 15:06
Natka95, Anszelika lubią tę wiadomość
-
Pytam o tego męża bo mój pierwszego rodził ze mną ale teraz widzę po nim ze chyba nie chce za bardzo 🙈😋 nie miał żadnej traumy po pierwszym synu , chyba ze mi o niej noe powiedział 😜 i jakoś jest teraz nastawiony ze on sam nie wie , nie chce w sumie się nastawiać, ze jakby miał rodzic to wolałby sam itp wiec wnioskuje ze albo sie boi bo wie co go czeka, albo już jest za stary na te widoki 😂 nie chce go za bardzo zmuszać i nie będę ale od wczoraj mam rozkminę 🙄
20.01.21 / 168g 🤍 (16+4)
17.02.21 / 391g 🤍 (20+4)
17.03.21 / 773g 🤍 (24+3)
14.04.21 / 1459g 🤍 (28+3)
12.05.21 / 2375g 🤍 (32+3)
02.06.21 / 2880g 🤍 (35+3)
10.06.21 / 3150g 🤍 (36+4)
18.06.21 / 3240g 🤍 (37+5)
05.07.21 / 3700g 🐻🎂🎈 -
Natka95 wrote:Dziewczyny, biorę się dzisiaj za torbę do szpitala. Powiedzcie mi czy któraś z Was oprócz walizki tej głównej bierze małą torbę taką stricte na porodówkę, z najważniejszymi rzeczami? Czy raczej decydujecie się pakować wszystko do jednej?
Z racji CC pakuje wsio do jednej torby na kółkach takiej samolotowej 40x50. Torbę mam z tworzywa a nie z materiału żeby potem ją łatwo zdezynfekować....koszule..klapki itd. będę miała na wierzchu w tej torbie ale chyba niepotrzebnie jest pakować druga odrębną torbę jak się wie że będzie CC...Natka95 lubi tę wiadomość
-
olimama wrote:Ja do tej torby planuję dać to co najważniejsze, czyli cala dokumentacja z badaniami i plan porodu, zel ułatwiający poród,koszulę do porodu, klapki, podklady na łóżko że 2 szt., recznik, majtki siateczkowe itp., wodę mineralną i jakieś przekąski, telefon, żel pod prysznic i jeszcze dla ma fartuch ochronny i maseczka ffp2.
Dokładnie o to mi chodziło, tez właśnie planuję wziąć drugą małą dopinaną do walizki:) tylko nie bylam pewna co się przydaje tak stricte na sali porodowej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2021, 15:39
-
nick nieaktualny
-
Vatolina, no jak chłop nie chce to go nie zmusisz. Mój się znowu oburza, ze nie będzie mógł być od początku.
Ja poprzednio miałam jedną torbę dla siebie i osobno rzeczy dla dziecka, chociaż wydawalo mi sie, ze mam to w miare przydatnoscia posegregowane to m sie gubił jak miał cos podać. Teraz zrobię mu szkolenie. 😉
A staniki ja polecam alles mama i te miękkie i usztywniane. -
Natka95 wrote:Właśnie nad tym się zastanawiam, co w takiej torbie stricte do porodu planujesz mieć?
Rzeczy dla malutkiej, jakiś ręcznik, swoją koszule żeby nie grzebać i podkłady. Wodę też i może coś do jedzenia. Nie wiem czy coś jeszcze potrzebne bo pierwsza miałam CC. Ta torbę wsadzę do walizki ale żeby były te rzeczy osobno, żebym nie musiała grzebać. -
nick nieaktualny
-
Natka, ja tu ostatnio pytałam o staniki i dziewczyny polecały z alles i szykownej mamy bodajże. Ja kupiłam w lidlu ale oddałam, bo zależało mi żeby były miękkie bez żadnych fiszbin bardziej jak top niż biustonosz. Ostatecznie zamówiłam z h&m i są super
Co do pakowania torby. Ja się będę pakować do średniej walizki (jeszcze rzeczy chłopa na dwa dni bo będzie z nami także myślę że wielkość akurat). Widziałam gdzieś na instagramie jak dziewczyny się pakowały i super patentem są te duże worki strunowe z Ikei podpisane markerem np koszule, bielizna, zestaw na roz 56 itd. To nawet jak któraś będzie sama i będzie jej ciężko to zawsze położna bez problemu to znajdzie w środku bo będzie opisane i zapakowane osobno. No a dokumenty myślę już w osobnej mojej zwykłej torebce wziąć żeby mieć na szybko pod rękąNatka95 lubi tę wiadomość
-
Ula30 wrote:Dziewczyny, a w szpitalu faktycznie przestrzegają planu porodu?
Ula30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, odebrałam wyniki Krzywej jakiś czas temu, spojrzałam na normy w necie i stwierdziłam że.jest ok, a dziś na wizycie lekarz mi mówi że mam cukrzycę 😳
Na czczo 91
Po godzinie 172
Po dwóch 120
Mówi że po godzinie jest dużo za dużo. Jak kurde.norma do 180?! Lekarz popierniczyl czy ja jestem głupia? -
nick nieaktualny
-
Anszelika wrote:Dziewczyny, odebrałam wyniki Krzywej jakiś czas temu, spojrzałam na normy w necie i stwierdziłam że.jest ok, a dziś na wizycie lekarz mi mówi że mam cukrzycę 😳
Na czczo 91
Po godzinie 172
Po dwóch 120
Mówi że po godzinie jest dużo za dużo. Jak kurde.norma do 180?! Lekarz popierniczyl czy ja jestem głupia?