LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
mama3jki wrote:Ja tez wyslalam zaproszenie i prosze o link
Najlepiej tez grupka na messenger 😁 tam bede na biezaco z Wami Chociaz 💜smoothie lubi tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Karola :) wrote:No na messenger chyba lepiej. Powiem szczerze że gubię się w tych postach i pewnie połowę nie przeczytam, nie wiem co po kolei, mam wrażenie że nie czytam wszystkiego 😁 wiedziałam że się zagubię na tym fb, no wiedziałam mało czytelne dla mnie 🤣🤣czy jest ktoś jeszcze taki dziwny jak ja? 😳
Witaj w klubie Mam podobnie, dlatego łatwiej mi tutaj oprócz tego logowania (do przeżycia).
No i wszystko jest tutaj czytelniejsze. Czytam po kolei, a nie ogarniam kto komu odpisuje Chyba mało fcb jestem🤣 Szerszą relację z wydarzeń też widzę póki co tutaj😁Karola :) lubi tę wiadomość
-
smoothie wrote:Witaj w klubie Mam podobnie, dlatego łatwiej mi tutaj oprócz tego logowania (do przeżycia).
No i wszystko jest tutaj czytelniejsze. Czytam po kolei, a nie ogarniam kto komu odpisuje Chyba mało fcb jestem🤣 Szerszą relację z wydarzeń też widzę póki co tutaj😁
Tez zdecydowanie dla mnie tutaj czytelniejsze - nie muszę szukać po komentarzach czy się pojawiły jakieś nowe 🫠 a co do logowania to mam zapamiętane hasło na telefonie, to chociaż tyle ze nie muszę wpisywać tylko loguje się Face ID 😊smoothie lubi tę wiadomość
-
AnnaE. wrote:Mi wczoraj jakby pierwszy raz trochę mocniej brzuch się spiął. I jak nie mam stanika to cieknie już siara. W staniku nieco lepiej, trochę się zasklepiają sutki. Dziś byłam na badaniu krwi i na szczęście mam zwolnienie z badania obciążenia glukozą... tak się bałam, że albo będę wymiotować, albo zemdleję, że dostałam sensor do mierzenia cukru. No i wszystko git, oprócz lekkich spadków glukozy w nocy. Na serio wolę ten sensor na ramieniu niż pić to obrzydlistwo. Poza tym brzuchol mam już konkretny. Może jakiś przegląd brzuszków zrobimy? ;P
-
Mila88 wrote:Ja też mam sensor od wtorku. Tylko u mnie po krzywej wyszła cukrzyca. Dostałam insulinę na noc...po założeniu sensora, nie wykupiłam insuliny bo diabetolog zrobił jakiś błąd w recepcie. No i ten sensor właśnie mi pokazuje spadki w nocy a dodatkowo nie mam przekroczeń rano tylko w normie i to w dolnej granicy. Insulinę wykupiłam ale jakoś się obawiam jej brać. Do lekarza nie mogę się dodzwonić, wizyta we wtorek. Nie wiem co robić... Brać czy nie brać tej insuliny? Jak myślicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 01:09
-
AnnaE. wrote:A jakie są te spadki konkretnie? Ja też mam spadki w nocy około 3 i nad ranem o 6. Po przebudzeniu glukoza idzie sama do góry jeszcze przed śniadaniem. Najniżej miałam chyba 59 w nocy. Ale nie biorę żadnej insuliny. Nie mam wskazań.
-
No teraz mam wrażenie ze i na fejsie i tutaj cisza Ja dziś po wizycie i niestety… dziś komentarz lekarza rozwiał wątpliwości. Mam „żylaki fest” i przepisane zastrzyki w brzuch z heparyną - Clexane. No trzymajcie za mnie kciuki bo pierwszy raz w życiu będę sobie robić zastrzyki i to codziennie.. w brzuch 😱
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2023, 22:33
-
Dziewczyny kupujecie jakąś sprawdzoną maść z lanoliną czy firma nie ma znaczenia?
Znalazłam krem do przewijania Mustela, niby zapobiega podrażnieniom, odparzeniom…stosował ktoś u starszych dzieciaczków?
PRONTOSAN do przemywania rany po porodzie? Warto kupić?
Dodałam kilka produktów do koszyka w aptece internetowej i powiem szczerze że szokują mnie ceny☹️ -
Justyna86 wrote:Dziewczyny kupujecie jakąś sprawdzoną maść z lanoliną czy firma nie ma znaczenia?
Znalazłam krem do przewijania Mustela, niby zapobiega podrażnieniom, odparzeniom…stosował ktoś u starszych dzieciaczków?
Dodałam kilka produktów do koszyka w aptece internetowej i powiem szczerze że szokują mnie ceny☹️
Maść z lanolina rozumiem ze dla Ciebie na piersi? Jeżeli tak to polozna mi polecała lanshinoh dlatego ze nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. Co do reszty nie mam pojęcia, bo ja wszędzie słyszę o octenisepcie na odkażanie - nawet od ratownika medycznego na kursie pierwszej pomocy 🤷🏻♀️
@Anna nie zazdroszczę żylaków i zastrzyków, chyba bym padła jakbym musiała robić w brzuch 🙈 a co do ciszy to masz racje, coś nam to forum umiera 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 08:31
-
Z tą ciszą to takie etapy są uważam 😁 ja osobiście wolę tu pisać.
AnnaE mega współczuję tych żylaków i zastrzyków, na sama myśl mnie rwie 😳 a poza tym co na wizycie? Jaka waga maluszka?
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
AnnaE. wrote:No teraz mam wrażenie ze i na fejsie i tutaj cisza Ja dziś po wizycie i niestety… dziś komentarz lekarza rozwiał wątpliwości. Mam „żylaki fest” i przepisane zastrzyki w brzuch z heparyną - Clexane. No trzymajcie za mnie kciuki bo pierwszy raz w życiu będę sobie robić zastrzyki i to codziennie.. w brzuch 😱
-
Akuszerka - gdzie się podziałaś?? Dawno nic nie piszesz,
ja w niedzielę zaczęłam 30 tydzień
za to teraz na grupie czerwcówek doczytałam o rumieniu i dopiero co pokojarzyłam fakty że babka mi zwracała uwagę że młoda ma coś czerwone policzki ostatnio ( a ma często przy zmianie temperatur albo teraz jak jej dwa zęby wypadły i idą nowe) i tez tej przedszkolance to mówie a ona - a tak tylko wspominam bo dzieci dwoje ma potwierdzony teraz rumień i tyle, jakoś do mnie to nie dotarło, że chodzi o rumień zakaźny niebezpieczny przecież bardzo w ciąży, a najgorsze że właśnie doczytałam że sam rumień - wykwit jest już wtedy jak chory nie zaraża już a wcześniej jest taki stan ala grypowy ale tez nie u każdego... kolejne zmartwienie na głowie teraz.... -
Karola :) wrote:Z tą ciszą to takie etapy są uważam 😁 ja osobiście wolę tu pisać.
AnnaE mega współczuję tych żylaków i zastrzyków, na sama myśl mnie rwie 😳 a poza tym co na wizycie? Jaka waga maluszka?
Dostałam dziś pierwszy zastrzyk. Mama mi pomogła i piekło jak pierun!! 😰 -
Mila88 wrote:Tez robię od pozytywnego testu ciążowego, czyli w sumie od 3+5...balam się ale można się przyzwyczaić. Ważne żeby dobrze skórę złapać na brzuchu.. . I wypracować sobie swój sposób podawania. Ja np podaje szybko i nie robią mi się żadne siniaki ale większość jak czytałam to powoli. A to na te żylaki heparyna?
A ty z jakiego masz powodu tą heparynę? Jeżu, całą ciąże się kłuć.. masakra 🥺 współczuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 13:27
-
Hej
Jestem po krzywej cukrowej. Wszystko ok.
Następne badanie 4 maja.
Wyjściowo ważyłam 55kg, teraz 63 kg,
Kupiłam ubranka 56 i 62cm. Brakuje mi tylko preparatu na pępek i ranę po cc, ręczniki papierowe, podkłady higieniczne i mydło biały jeleń do przemywania rany...
Kupiłam pampersy 0 ale chyba za małe i muszę dokupić jeszcze 1.
No i mleko w razie co, enfamil.
😀
-
AnnaE. wrote:Tak. To przez te żylaki jak to lekarz określił „żylaki fest” 🙈. Nie mam pojęcia czemu się pojawiły. Takie chyba moje predyspozycje genetyczne. Aktualnie ważę 65 kg przy wzroście 166 cm. 6 kg na plusie czyli nie ma tragedii.. a przez te żylaki czuję się jakbym ważyła ze 100 kg 😫
A ty z jakiego masz powodu tą heparynę? Jeżu, całą ciąże się kłuć.. masakra 🥺 współczuję.AnnaE. lubi tę wiadomość
-
Też robię zastrzyki od początku 💁, w dodatku na brzuchu też mam zielono- niebieskie żyłki, jak wszędzie 😩 w ciąży jakaś bardziej żylasta się robię eh. W każdym razie coraz ciężej mi się wbić w te centymetry przerw pomiędzy jedną, a drugą 😣
Nie wiem jak to będzie dalej.
Dzisiaj jakiś dzień narzekań. Czuję się dzisiaj jakaś wielka i dalej nie mam sukienki na komunię. Jak mnie wkur... to, że albo są do kostek albo długość tzw. za dupę 🤬🤬 Tzn. ok może jak ktoś ma ok. 165cm wzrostu to jest to długość przed kolano ale u mnie załamka 😫
Młoda też dzisiaj strasznie spokojna..a jutro pewnie dostanę wyniki" super" morfologii to może przynajmniej na coś zrzucę kiepską formę ehhh.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2023, 22:55
AnnaE. lubi tę wiadomość
-
Justyna86 wrote:Dziewczyny kupujecie jakąś sprawdzoną maść z lanoliną czy firma nie ma znaczenia?
Dodałam kilka produktów do koszyka w aptece internetowej i powiem szczerze że szokują mnie ceny☹️
Lansinoh bardzo polecam 🙂Justyna86 lubi tę wiadomość