LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
akuszerka89 wrote:Myślę że najpierw mnie wezmą na obserwację po prostu, a wywoływać zaczniemy od 39+0. To czy balonik zależy od kondycji szyjki, bo jak będzie miękka i będzie przepuszczać palce w badaniu to bez sensu zakładać balonik bo i tak wypadnie od razu. No i pewnie oxy. Chociaż nadal mam cichą nadzieję że samo zacznie się wcześniej. Pomogę sobie trochę masażami i aromaterapia, a czy ruszy to zobaczymy
Ty już najlepiej wiesz co robić Kciuki żeby zadziałało! A rodzisz w miejscu gdzie pracujesz? To też swojego rodzaju komfort, bo w końcu czujesz się jak u siebie -
smoothie wrote:Byłabym chyba spokojniejsza gdyby to było 39+0 albo tak mi się wydaje bo w sumie nie lubię być postawiona przed faktem, a tutaj nie mam wpływu na urlop lekarza:/ Jedyne co mogę to zgłosić się do innego ale oczywiście tego nie chce.
No i mam cukrzycę więc nie wchodzi w grę czekanie do 41 tc i powrotu lekarza
Czemu muszę być takim przypadkiem który analizuje wszystko po sto razy i jakoś nie potrafi się nastawić na to CC, nie wiem, ciężko mi samej ze sobą :<
Co do wymiarów, wagi to przejmuję się z racji tego,że miałam pilnować brzuszka (przy cukrzycy)żeby nie był większy od głowy, a tutaj wychodzi wszystko odwrotnie. Lekarz rzucił tekst,że może być szczuplaczek ale moja pierwsza córka to była kluseczka (4390g/60cm) więc nie mogę tego ogarnąć
Staram się myśleć pozytywnie.
Fajna ta kwalifikacja, ja mam mieć CC prywatnie, po prostu dostanę termin i się stawiam. Oczywiście za kilka dni będę wiedziała więcej ile młoda waży, ale wagę ciągnie chyba póki co większa głowa, a jak jest w rzeczywistości to nie wiem.
U mnie też cc prywatnie z dedykowanym lekarzem, który ciął mnie 6 lat temu i któremu całkowicie ufam więc liczę że będzie ok,
38 tydzień to wcale nie tak złe, widzę że ciąża albo rozwiązuje się w 38 albo przenoszone po 41 i chyba mało kto rodzi dokładnie w terminie,
w jakim szpitalu rodzisz prywatnie? Ja w krk -
Oleczek wrote:U mnie też cc prywatnie z dedykowanym lekarzem, który ciął mnie 6 lat temu i któremu całkowicie ufam więc liczę że będzie ok,
38 tydzień to wcale nie tak złe, widzę że ciąża albo rozwiązuje się w 38 albo przenoszone po 41 i chyba mało kto rodzi dokładnie w terminie,
w jakim szpitalu rodzisz prywatnie? Ja w krk
Białystok, prywatna klinika. I w sumie też chyba tak się tego trzymam bo lekarzowi naprawdę ufam i też mnie ciął 3 lata temu jak oksy guzik dała. -
smoothie wrote:Ty już najlepiej wiesz co robić Kciuki żeby zadziałało! A rodzisz w miejscu gdzie pracujesz? To też swojego rodzaju komfort, bo w końcu czujesz się jak u siebie
A u Ciebie Arciszewscy? -
akuszerka89 wrote:Tak, mam nadzieję że nie zrobią mi krzywdy:-P
A u Ciebie Arciszewscy?
Szkoda, że rodzimy razem w lipcu, może bym do Ciebie dojechała 😄😄
Tak Arciszewscy. -
smoothie wrote:Szkoda, że rodzimy razem w lipcu, może bym do Ciebie dojechała 😄😄
Tak Arciszewscy. -
akuszerka89 wrote:To dobrze, oni są lepsi niż Parkowa;) nawet obserwuje ich profil na FB, więc zdjęcie Twojego maluszka też obejrzę 😁😁😁
Oo właśnie, poprzednio był covid więc nawet nie mamy tego słynnego zdjęcia.
Najważniejsze żeby wszystko było dobrze ❤️ -
Pepper wrote:Dziewczyny czy możecie polecić jakiegoś Misia szumiasia? Czy jakikolwiek Wam się u poprzednich dzieci sprawdził?
Z jakiej firmy kocyk bambusowy lubicie?
Syn go mial i się sprawdzil więc dla malutkiej tez go wzięliśmyPepper lubi tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
06.2020r- Nasze szczęście Synuś💙
19.11- ⏸️cień cienia 10dpo🍀
21.11- beta 56.1mIU/ml 12dpo🙏 prg 32,3ng/ml
07.12- mamy ❤6+1
21.12- 1,69cm kropka ❤8+1
19.01- prenatalne 🙏 niskie ryzyka , 6,27cm szczęścia ❤12+2
24.03- połówkowe🙏wszystko prawidłowo/455g🩷21+3
23.05- usg III trym- Mamy już 1730g panienki 🩷30+0
25.07- Nasze drugie szczęście Córeczka 🩷 39+0
⏰️13:07
⚖️3000g
🪈54cm
-
Teraz jeszcze dużo osób sobie chwali te misie Moonie, to jego sobie możesz również sprawdzić 😊
Kocyk bambusowy kupowałam z Sensillo, na razie po praniu ma się dobrze, zobaczymy jak na dłuższą metę 😀 Otulacze muślinowe mam z Babyono, fajna jakość, są duże i również nic im się w praniu nie stało. Ich cena też jest bardzo dobra bo ok 30zł 😀Pepper, smoothie lubią tę wiadomość
-
Aga0801 wrote:Teraz jeszcze dużo osób sobie chwali te misie Moonie, to jego sobie możesz również sprawdzić 😊
Kocyk bambusowy kupowałam z Sensillo, na razie po praniu ma się dobrze, zobaczymy jak na dłuższą metę 😀 Otulacze muślinowe mam z Babyono, fajna jakość, są duże i również nic im się w praniu nie stało. Ich cena też jest bardzo dobra bo ok 30zł 😀
Chociaż ten co NaszCud napisała ma bicie serca i też kusi 😀
Kocyk myślałam z colorstories. Teraz mają promocję.
Muszę dokupić jeszcze te muślinowe, o których piszesz Aga.
Ps
My wracamy do poszukiwania imienia... nagle przestał mi się podobać nasz wybór... to raczej nienormalne 🤣Aga0801 lubi tę wiadomość
-
NaszCud wrote:Ja zamawiałam dla córki tego takiego zwykłego oryginalnego szumisia https://www.mediaexpert.pl/zabawki/czujniki-snu/szumis-hama-zuzia-czujnik-snu
Syn go mial i się sprawdzil więc dla malutkiej tez go wzięliśmy
My również mamy tego szumowina zwykłego. U syna był Szumiś Matt a teraz będzie Szumiś Suzy 🩷Pepper lubi tę wiadomość
-
Kamly1992 wrote:My również mamy tego szumowina zwykłego. U syna był Szumiś Matt a teraz będzie Szumiś Suzy 🩷
Pepper, Kamly1992 lubią tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
07.12- mamy ❤6+1
⚖️3000g
🪈54cm
-
Mąż wczoraj wyprasował ubranka 56 i 62 oraz pieluszki, ręczniki i otulacze 😊 ja wyprasowałam sobie tylko koszule i dwa prześcieradełka do gondoli a tak się okropnie przy tym zgrzałam. Całe szczęście, że Mąż się sam zaoferował do pomocy 😊 popakowałam też zestawy ubranek do woreczków strunowych, ale nie wiem czy dobrze dobrałam, doradźcie proszę 🙏
Mam jeden zestaw z krótkim body, pajacem na suwak, czapeczką, skarpetkami i niedrapkami. Drugi zestaw z krótkim body, krótkimi spodenkami, czapeczką i skarpetkami. Trzeci zestaw to body z długim rękawkiem, połśpiochy i czapeczka a czwarty to rozpinana bluzka z długim rękawem i śpiochy. 2 zestawy są w rozmiarze 56 a dwa w rozmiarze 62. Stwierdziłam, że jak będzie bardzo gorąco to wtedy najwyżej się np z jednego zestawu założy albo samo body albo samego pajaca. Czy byście coś zmieniły? Albo podpowiedzcie jak same pakujecie 😊
Resztę rzeczy do torby na porodówkę już mam pochowaną, dzisiaj jeszcze spakuję walizkę na pobyt 😊Pepper lubi tę wiadomość
-
Ja mam 6 zestawów. Własnie dlatego, że nie wiem co się przyda. Będę w szpitalu.min. 4 doby, ponieważ po cesarce tak u nas trzymają. Oby nie dłużej:)
Nie brałam spodenek, ponieważ obawiałam się, że będą podrażniały kikut pępowinowy na brzuszku.
Po porodzie przygotowałam 2 zestawy na 56 i 62. Jeden ma kaftanik, pajac, lekką czapeczkę. 2 zestaw ma kaftanik i takie śpiochy bez stopek, skarpetki i czapeczkę. Reszta zestawów to body i śpiochy albo pajace ze stopkami i bez.
Wszystkie ubranka są rozpinane po całości. Nic do wciskania przez główkę żeby było łatwo i sprawnie przebrać.
Mam też pieluszki 0 oraz 1.
Aga0801 lubi tę wiadomość
-
Ja do szpitala ciuszków nie biorę, bo szpital wszystko zapewnia. Tylko na wyjście uszykuję mężowi-najwyżej sam dobierze, co trzeba 😀
U nas już chyba wszystko jest. Ja mam kocyk całoroczny z lullalove. Nie wiem, czy nie będzie za gruby. I dwa duże otulacze bambusowe. Zobaczymy, co się sprawdzi/czy coś innego się przyda. Mam jeszcze cienki śpiworek-sama nie wiem, pod czym maluch będzie spał… wyjdzie w trakcie…
Na ten moment my sami śpimy pod powłoczkami, bo pod kołdrą za gorąco. Zobaczymy, jaki będzie lipiec.Pepper, Aga0801, smoothie lubią tę wiadomość
-
Pepper wrote:Kupiliśmy jednak szumisia króliczka Moonie.
Kocyki bambusowe z colorstories.
Został nam jeszcze nawilżacz powietrza i już wszystko mamy
A jak u Was przygotowania?
Wozek przywieźliśmy od rodziców odświeżony. Musimy jeszcze fotelik przywieźć.
Lozeczko będziemy skręcać w pierwszy weekend lipca.
Ja czekam na jedną zwykla koszule do spania zeby wziąć sobie na 1dobe przed cięciem i klapki pod prysznic 🤣
Malutkiej moja mama chce kocyk kupic i myślę jaki . Może polecicie coś?
Torbę spakowałam więc jestem w miarę spokojna . Dopakować ostatnie drobne rzeczy i czekamy. 36dni jeszcze 🙈Pepper, Aga0801, smoothie lubią tę wiadomość
05.2019r- 7tc💔
07.12- mamy ❤6+1
⚖️3000g
🪈54cm
-
A jednak jakąś kwalifikację do CC miałam. Nawet konsultacja anestezjologiczna była już dzisiaj.
Zostały niecałe 3 tygodnie bo ostatecznie robimy w 39+1.
Córka ma już 3150g ( +- 460)❤️❤️. Duży rozstrzał może być, ciekawe w którą stronę 🙄
I z racji pogody za oknem też dumam nad tymi ubrankami. Co prawda nic nie muszę brać ale awaryjnie chciałabym mieć.
W mojej szafie zero kaftaników 🙈może jednak się za czymś porozglądam.Pepper, Aga0801 lubią tę wiadomość