LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Karola :) wrote:Hej hej, też się witamy z Oliwią. Wiem że nie ma każdej na grupie messenger.
09.07 godzina 23.45, poród SN, bez pęknięcia, bez nacięcia.
50cm, 3120g 🫶🫶 jestem szczęśliwa że mam to za sobą, i życzę szybkich porodów każdej z was 🩷 -
U mnie się dzieje. Ze względu na nadciśnienie lekarze dzisiaj zdecydowali o preindukcji. Mam założony balonik i zobaczymy jak akcja się rozkręci. Trzymajcie kciuki 😊
Pepper lubi tę wiadomość
-
Hej, my już też po.
Kruszynka Kochana 55cm 3360 g. Przecudowna 🥰🥰
Odczucia cesarkowe słabe ale najważniejsze żeby potem było w miarę ok 🙄
Trzymajcie kciuki bo od początku było trochę problemów - u mnie z obkurczaniem macicy, a córcia się opiła i też potrzebowała chwili.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 22:47
Pepper, Aga0801, melba, Anett93, L.aura, Księgowa lubią tę wiadomość
-
Aga0801 wrote:U mnie się dzieje. Ze względu na nadciśnienie lekarze dzisiaj zdecydowali o preindukcji. Mam założony balonik i zobaczymy jak akcja się rozkręci. Trzymajcie kciuki 😊
Kciuki wielkie !! ❤️ -
Dziewczyny wielkie gratulacje 🙂🙂🙂❤️ teraz życzę nam przespanych nocek i samych fascynujących chwil z maluszkami 🙂
smoothie lubi tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
diagnostyka - poronienia idiopatyczne
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
21.12 - USG prenatalne - wszytko ok 🙂
22.02 - USG Połówkowe zdrowa 470g dziewczynka ❤️🎉
21.04- USG III trym 1400g cudu
07.07.23- 3330g i 55 cm szczęścia ❤️ -
Pepper wrote:Smoothie czemu malutka opiła się wod?
Nie wiem, nie dopytałam lekarza.Trochę mną szarpali więc być może kwestia jej ułożenia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października, 22:46
-
Aga0801 wrote:U mnie się dzieje. Ze względu na nadciśnienie lekarze dzisiaj zdecydowali o preindukcji. Mam założony balonik i zobaczymy jak akcja się rozkręci. Trzymajcie kciuki 😊
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Tak was czytam i też bym chciała być już po 🥰 No ale jeszcze chwilę… w niedzielę idę do szpitala a w poniedziałek lub we wtorek planowe CC 🩷🩷🩷 prognozuje że mała będzie miała około 3200g bo i tak jest tydzień młodsza. Ajjj już nie mogę się doczekać 🥰🩷🥰🩷
Aga0801, smoothie lubią tę wiadomość
-
Smoothie, ogromne gratulacje!! 😊❤
U mnie balonik zrobił raptem rozwarcie na jeden palec...Wczoraj skurcze regularne co 5 minut osiagajcę 100% na KTG. Zmęczyło mnie to strasznie, ale w nocy się wyciszyły i mogłam pospać. Dzisiaj mam założoną tasiemkę. Teraz zapis KTG 2 godzinny, żeby się upewnić, że małemu nic się nie dzieje od działania tej tasiemki. Chciałabym żeby zadziałała i coś ruszyło bo inaczej jutro znowu coś będą kombinować z tym wywoływaniem 😮💨smoothie, Pepper lubią tę wiadomość
-
OvuFriendWitajcie!🙂
Przychodzimy do Was z ważną informacją. Już od dzisiaj możecie korzystać z trybu ciążowego w aplikacji OvuFriend. Wystarczy zaznaczyć pozytywny test ciążowy, a aplikacja automatycznie przechodzi w tryb śledzenia ciąży. 🤰
💥Ważne: w związku z ulepszeniami forum BellyBestFriend zostało przeniesione do OvuFriend. Wątki ciążowe znajdują się bezpośrednio pod wątkami staraniowymi. 💥
Jest to pierwsza wersja trybu ciążowego, którą stale będziemy ulepszać, ale już teraz czekają na Was:
💜Fascynujące statystyki, informacje i ważne wydarzenia o Twojej ciąży
💜Odliczanie dni do porodu
💜Ciekawe informacje o tym co dzieje się z Twoim ciałem w ciąży, jak rośnie maleństwo i ilustracja jak teraz wygląda
💜Porada na każdy dzień ciąży
💜Możliwość monitorowania aż 80+ objawów, nastrojów, aktywności etc.
Wszystko tworzymy z myślą o Was, więc jeśli macie dla nas sugestie, co jeszcze może się znaleźć w aplikacji, to piszcie na: [email protected]
Każda opinia jest dla nas bardzo ważna!
Miłego korzystania! 🙂 -
My się również witamy z Wiktorkiem 😊 urodzony wczoraj 12.07.2023 o 11:54. Waga 3885g i 56cm długi 🥰
Tasiemka zadziałała i po całej nocy skurczów wypadła, wody odeszły o 5 rano i przewieźli mnie na porodówkę. Tam udalo się uzyskać 9cm rozwarcia, byliśmy już tak blisko końca. Nagle skurcze zaczęły zanikać pomimo podłączonej oksytocyny a malutkiemu zaczął się zawężać zapis tętna na ktg. Decyzja o cesarskie cięciu i za chwilę maluszek był z nami 🥰
Mąż się super spisał, naprawdę gdyby nie on to nie dałabym rady osiągnąć tych 9cm. Po cc kangurował Wiktorka przez 1,5h, położne zrobiły im zdjęcia razem, zakochana jestem w nich obu ❤
Ja miałam na noc zabranego małego bo miałam podaną morfinę. Teraz czekam kiedy go przywiozą. Pokarm jest w piersiach, ale nie chciał wczoraj ssać, zobaczymy jak dzisiaj.
Pepper, jak u Ciebie sytuacja?Pepper, Anett93, melba, smoothie, Idawoll, L.aura lubią tę wiadomość
-
Aga cudowne wieści. 🥰😘
Wielkie gratulacje dla Waszej rodzinki. Duży chłopczyk. Super.
U mnie powoli. W poniedziałek mam się stawić do szpitala a we wtorek cc. Mała położona miednicowo, nadal się nie obróciła więc nie mam wyjścia.
Będę dawać znać.Aga0801 lubi tę wiadomość
-
Pepper wrote:Smoothie czemu malutka opiła się wod?
Pepper, Aga0801, smoothie lubią tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
listoad- kontrolne USG - niespodzianka pęcherzyk ciążowy z zarodkiem 5±6 dni i ❤️
18.11 - maluszek 1,5 cm
Aga0801 wrote:My się również witamy z Wiktorkiem 😊 urodzony wczoraj 12.07.2023 o 11:54. Waga 3885g i 56cm długi 🥰
Tasiemka zadziałała i po całej nocy skurczów wypadła, wody odeszły o 5 rano i przewieźli mnie na porodówkę. Tam udalo się uzyskać 9cm rozwarcia, byliśmy już tak blisko końca. Nagle skurcze zaczęły zanikać pomimo podłączonej oksytocyny a malutkiemu zaczął się zawężać zapis tętna na ktg. Decyzja o cesarskie cięciu i za chwilę maluszek był z nami 🥰
Mąż się super spisał, naprawdę gdyby nie on to nie dałabym rady osiągnąć tych 9cm. Po cc kangurował Wiktorka przez 1,5h, położne zrobiły im zdjęcia razem, zakochana jestem w nich obu ❤
Ja miałam na noc zabranego małego bo miałam podaną morfinę. Teraz czekam kiedy go przywiozą. Pokarm jest w piersiach, ale nie chciał wczoraj ssać, zobaczymy jak dzisiaj.
Pepper, jak u Ciebie sytuacja?Aga0801 lubi tę wiadomość
5 ciaz ...
1 synek..
6 ciąża
18.11 - maluszek 1,5 cm
Aga0801 wrote:My się również witamy z Wiktorkiem 😊 urodzony wczoraj 12.07.2023 o 11:54. Waga 3885g i 56cm długi 🥰
Pepper, jak u Ciebie sytuacja?
Gratulacje ❤️ Cieszcie się sobą ☺️
Aga0801 lubi tę wiadomość