LIPCOWE MAMY 2023 🍼
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja czekam jeszcze 8 dni na wizytę. Niby już coraz bliżej a jednak tak daleko Zrobiłam sobie dzisiaj drzemkę z synkiem. Sok pomarańczowy wchodzi mi jak złoto. Mam różne smaki. Dzisiaj musiałam zjeść banany i borówki a do tego jogurt naturalny. Gdzieś z tyłu głowy zawsze siedzi jakaś niepewność i jeszcze niedowierzanie. W przyszłą środę się okaże.
-
Dziwnie to zabrzmi - ale zazdroszczę jedzeniowych zachcianek. Tyle się naczytałam o tym, ze teraz się zastanawiam czy wszystko ze mną okej 🙄.
Oprócz większego zmeczenia, bólu piersi i podbrzusza, z jedzeniowych zachcianek / odrzucenia od jedzenia nie mam NIC.
Jedyna różnice jaka zauważyłam, to gdy robię się faktycznie głodna - to muszę zjeść szybko bo zaczyna mnie mdlic.
Paulina1106 lubi tę wiadomość
-
U mnie dominuje bułka wrocławska z masłem, mogłabym żywić się tylko nią
beti97 u mnie też 8 dni i też już nie mogę się doczekać -
Akuszerka będziemy razem wizytować Ja karmię jeszcze malucha i jestem ciekawa czy sam się odstawi podczas ciąży ?? Nie wiem jak to ugryźć , żal mi go odstawiać. Nigdy nie karmiłam w ciąży a teraz wyszło jak wyszło.
-
beti97 jeśli ciąża jest prawidłowa, nie plamisz, nie masz silnych skurczów macicy podczas karmienia to nie ma potrzeby odstawiania. Każdy mądry ginekolog i CDL Ci to powie:-) Czasem podczas ciąży smak mleka się zmienia i dzieci same się odstawiają - ale ogólnie nie ma takich zaleceń
-
Melduję się. Termin według OvuFriend 18.07.2023. To trzecia moja ciąża i trzeci wraz wracam na to forum. Fajowe miejsce Na betę dopiero się wybieram jutro. Póki co srylion testów domowych daje jednoznaczny wynik 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2022, 23:16
akuszerka89, smoothie lubią tę wiadomość
-
AnnaE. wrote:Melduję się. Termin według OvuFriend 18.07.2023. To trzecia moja ciąża i trzeci wraz wracam na to forum. Fajowe miejsce Na betę dopiero się wybieram jutro. Póki co srylion testów domowych daje jednoznaczny wynik 🙃
AnnaE. lubi tę wiadomość
👩🏽👨🏼🦲34 35
👶30.06.2023
Choroba Gravesa-Basedowa
27.05.2024 - ⏸️ beta 112,48 11dpo
29.05.2024 - beta 379,94
05.06.2024 - pierwsza wizyta -
akuszerka89 wrote:beti97 jeśli ciąża jest prawidłowa, nie plamisz, nie masz silnych skurczów macicy podczas karmienia to nie ma potrzeby odstawiania. Każdy mądry ginekolog i CDL Ci to powie:-) Czasem podczas ciąży smak mleka się zmienia i dzieci same się odstawiają - ale ogólnie nie ma takich zaleceń
Dzięki za podpowiedź Jestem ciekawa co na to mój lekarz. Jest świetnym specjalistą i zawsze miał nosa do mnie ale wydaje mi się że nie jest jakoś mocno pro kp. Przy karmieniu nie mam skurczy na szczęście, ale strasznie mnie ciągnie ostatnio do przodu , do tego wzdęcia i czuję dyskomfort. Oczywiście jak to ja już sobie wkręcam różne historie. Mam nadzieję że to macica zmienia położenie bo mam w tyłozgięciu . Sobie mogę gdybać. A miałam sobie na dzisiaj wizytę umówić to stwierdziłam że będę twarda i wytrzymam jeszcze tydzień 🙈 mój lekarz w tym miejscu akurat przyjmuje raz w tygodniu.
-
AnnaE. wrote:Melduję się. Termin według OvuFriend 18.07.2023. To trzecia moja ciąża i trzeci wraz wracam na to forum. Fajowe miejsce Na betę dopiero się wybieram jutro. Póki co srylion testów domowych daje jednoznaczny wynik 🙃
Ja też już po raz kolejny jestem na belly - wcześniej na ovufriend (ale to były tak dawne czasy kiedy wszystko było darmowe:-P). Z dziewczynami z wrześniówek 2014 nadal mam kontakt, z niektórymi się widuje, do niektórych jeździłam pół Polski:-)))Oleczek, AnnaE. lubią tę wiadomość
-
Jakieś plany na długi weekend?
Pracujecie czy L4?
Ja w piątek na 50 urodziny koleżanki z pracy a potem leniuchowanie i chyba wjadą planszówki z młodą, niedawno skończyliśmy sezon ( oprócz etatu z mężem prowadzimy małą rodzinną firmę )i trochę sobie możemy w zimie dychnąć i więcej czasu poświęcić młodej -
akuszerka89 wrote:Hej, witaj, rozgość się z nami na kolejne tygodnie:-)
Ja też już po raz kolejny jestem na belly - wcześniej na ovufriend (ale to były tak dawne czasy kiedy wszystko było darmowe:-P). Z dziewczynami z wrześniówek 2014 nadal mam kontakt, z niektórymi się widuje, do niektórych jeździłam pół Polski:-)))
Ja nie mam specjalnie kontaktu z dziewczynami z poprzednich ciąż, ale na prawdę to super że można się tak wspierać online. Pamiętam jak jedna z nas zaczęła plamić w nocy i była przerażona. Czekała na przyjazd męża z pracy, a ja w tym czasie akurat jeszcze nie sapałam i na "gorącej lini" dodawałam otuchy. Wszystko skończyło się na szczęście szczęśliwie Szybko wdrożone leki i ciąża donoszona.
Życzę nam wszystkim szczęśliwych ciąż i spełnienia w macierzyństwie!
-
AnnaE. Tak, to super sprawa takie forum. Ja jestem na zwolnieniu już od 1 listopada i mieszkam w Łomży
AnnaE., smoothie lubią tę wiadomość
-
Kiti wrote:Dawaj znać kiedy będziesz mieć pierwszą wizytę. Ja mam na 22.11 umówiona
Ja jeszcze nie umówiona na wizytę nawet . Dziś wyniki pierwszej bety będą, w piątek zrobię drugą i jeśli przyrost będzie prawidłowy to będę się umawiać do swojego ginekologa który prowadził moje poprzednie ciąże. Jeśli będzie coś nie tak, to umawiam się do mojej ginekolożki która mnie przygotowuje do ciąży. Po prostu ona zna się na płodności, a on jest dobrym ginekologiem położnikiem i pracuje w szpitalu w którym rodziłam i mam nadzieję będę rodzić.